返回列表 發帖
佢係咪第一次拍劇

啱啱check 返 原來佢辭演
因為劇本凈係出咗一集  ...
jasonng 發表於 2016-3-10 22:29

係啊 唔知佢演技點
--> MMK MUSIC AWARDS 2018 <--
--> MMK Music Chart 2019 WK 16 <--
[華語榜]1.13樓的大笨象 2.無憾的生存 3.Pretty Crazy
[韓語榜]1.Senorita 2.SHE'S FINE 3.Boy With Luv

係啊 唔知佢演技點
mamakin 發表於 2016-3-10 22:31

我諗應該OK 嘅
冇理由推個演技唔好嘅人拍掛

我諗應該OK 嘅
冇理由推個演技唔好嘅人拍掛
jasonng 發表於 2016-3-10 22:59

佢個角色背景好似要喺家人同朋友之間作抉擇
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
--> MMK Music Chart 2019 WK 16 <--
[華語榜]1.13樓的大笨象 2.無憾的生存 3.Pretty Crazy
[韓語榜]1.Senorita 2.SHE'S FINE 3.Boy With Luv

LEE HI 個兩首主打都好聽

=====================

其實 GFRIEND 首歌普通到咁都咁多連冠 我諗 KPOP 既熱潮都差唔多去到水尾

其實 GFRIEND 首歌普通到咁都咁多連冠 我諗 KPOP 既熱潮 ...
賴爽 發表於 2016-3-10 23:23

LEE HI 等左三年終於Solo 回歸
不過我淨係覺得BREATHE好聽 另外果首一般

我反而覺得GFRIEND首歌幾正 咁多冠係音源好又冇大團回歸
如果年中對大團應該得幾個冠 甚至冇冠
KPOP熱潮最勁好似係江南STYLE果陣 ? 但真心覺得江南STYLE低質

我反而覺得GFRIEND ...
mamakin 發表於 2016-3-10 23:50

4Minute 今次候補都入唔到

我反而覺得GFRIEND ...
mamakin 發表於 2016-3-10 23:50

HOLD MY HAND 正, 可能本身都已經鍾意夏怡妹妹

G-FRIEND 新歌食正個畢業勢 (好似係)
但我無諗過 HATE 會 FLOP 到咁

或者相比起以前 啲大團幾個月就 COMEBACK 一次
而家大家好似鬥 HEA 咁

4Minute 今次候補都入唔到
jasonng 發表於 2016-3-10 23:54

咁今次對佢地首歌真係有少少失望
睇TEASER我以為成首都好似Crazy咁強勢
但係開頭同副歌似係兩首歌多啲
韓國果邊音源好差 入唔到候補都正常
我諗佢地多路人飯/音飯 歌好聽先會撐 始終紅既係泫雅

韓 ...
mamakin 發表於 2016-3-10 23:56

我寧願成隻都係主歌咁
主歌幾好聽
好似佢哋份約就嚟到期
今次CB 成績可能對拆唔拆夥有影響
希望佢哋唔會拆喇

我寧願成隻都係主歌咁
主歌幾好聽
好似佢哋份約就嚟到期
今次CB 成績可能對拆唔拆夥有影響
希 ...
jasonng 發表於 2016-3-10 23:59

同意主歌幾好聽 佢地出crazy之前首先行曲好似都首唔多叫Cold Rain 都唔錯 ~
至於拆夥應該唔會掛 佢地又未至於好似missA咁不過CUBE好似打晒風咁 4minute今年未必會再cb住
BEAST 而家賢勝又比粉絲話 又傳佢可能走
今年應該主推CLC啦

其實 GFRIEND 首歌普通到咁都咁多連冠 我諗 KPOP 既熱潮 ...
賴爽 發表於 2016-3-10 23:23

琴日上YT聽首歌真係嚇到
好好好普通喎
上RM表演個幾首仲正仲有記憶點
呢首咁勁以為...

舊年kpop好勁, 幾乎首首都正
今年到依家我剩係鐘意Lonely Night/Dumb & Dumber (呢首同佢哋舊年既歌差幾皮)
Jason's Playlist 2019 Week 23
Pretty Crazy - 容祖兒 // Never Really Over - Katy Perry

HOLD MY HAND 正, 可能本身都已經鍾意夏怡妹妹

G-FRIEND 新歌食正個畢業勢 (好似係)
但我無諗過 HATE 會 ...
賴爽 發表於 2016-3-10 23:55

而家大團通常一年CB一次
如果一年CB到兩次已經好好
年年都有新人出 公司點都要分啲宣傳期比啲後輩
講起大團 以前KARA都算紅 但而家咪又係散

韓 ...
mamakin 發表於 2016-3-10 23:56

HATE 已經算係近期會聽下既韓文歌所以完全無諗過成績差到咁

而家淨係會留意下中國女團 所以幾期待 HYOMIN CB
而家大團通常一年CB一次
如果一年CB到兩次已經好好
年年都有新人出 公司點都要分啲宣傳期比啲後輩 ...
mamakin 發表於 2016-3-11 00:06

啲大團都唔知去哂邊 少時已經叫做活躍啲

同意主歌幾好聽 佢地出crazy之前首先行曲好似都首唔多叫Cold Rain 都唔錯 ~
至於拆夥應該唔會掛 佢地又未 ...
mamakin 發表於 2016-3-11 00:04

而家啲新團太多 都唔明點解仲有咁多新團出 ZzZzZz

好好好普通喎
呢首咁勁以為...

舊年kpop好勁, 幾 ...
JasOh103 發表於 2016-3-11 00:06

講緊邊個?

舊年已經無咩歌好聽喇
講真再早幾年真係乜歌都會聽

好好好普通喎
呢首咁勁以為...

舊年kpop好勁, 幾 ...
JasOh103 發表於 2016-3-11 00:06

上年真係幾熱鬧 又多大團大亂鬥
暑期果期 INFINITE BEAST APINK SNSD BB GSD 全部一堆出晒黎

今年我反而淨係鍾意Dream / Roguh (跨年歌計埋RUN / Sing For You)
草娥SOLO果首Flame都唔錯架~
講起SOLO 希望大家多多支持恩地4月SOLO

講緊邊個?

舊年已經無咩歌好聽喇
講真再早幾年 ...
賴爽 發表於 2016-3-11 00:09

香港果個入到CLC我真係眼都凸
好心啲公司唔好係咪都推新團出黎啦 顧掂出道一兩年果啲先啦
成日推新團又唔紅自己都無癮啦

至於拆夥應該唔會掛 佢地又未 ...
mamakin 發表於 2016-3-11 00:04

4M 上隻碟我like 呢隻

係佢哋自己喺showcase 講
合約就嚟到期 今次成績幾重要  
4M 冇不和嘅
MISS A 就真係好似秀智俾人排咁

aiiiiiiii 啲人真係無事生非
雖然對賢勝冇乜感覺
但唔想BEAST 少咗個

香港果個入到CLC我真係眼都凸
好心啲公司唔好係咪都推新團出黎啦 顧掂出道一兩年果啲先啦
成日推新團又唔 ...
mamakin 發表於 2016-3-11 00:14

CLC 首 PEPE 係唔錯 但係無特色可言 再撞埋 TWICE 真係玩完
不如直接谷 APINK 去取代少時個位算把啦 反正少時都係時候拆

4M 上隻碟我like 呢隻

係佢哋自己喺showcase 講
合約就嚟到期 今次成績幾重要  
4M 冇不和嘅
M ...
jasonng 發表於 2016-3-11 00:16

4M 已經係女團比較似一團人既人 你睇下 9 成既女團都係小圈子
BEAST 賢勝個單其實咩事

4M 已經係女團比較似一團人既人 你睇下 9 成既女團都係小圈子
BEAST 賢勝個單其實咩事 ...
賴爽 發表於 2016-3-11 00:17

啲韓飯話佢工作態度唔好
跟住CUBE 就出晒公告話佢知錯
而家雪緊佢
上個禮拜CUBE 澳門concert 佢都缺席

CLC 首 PEPE 係唔錯 但係無特色可言 再撞埋 TWICE 真係玩完
不如直接谷 APINK 去取代少時個位算把啦 反正 ...
賴爽 發表於 2016-3-11 00:16

APINK 其實係有潛力 國民度都高
不過少時真係天團級數 應該有排做 要取代真係有難度
SM應該唔會比佢地停啦 搵少好多錢
TIFFANY好似就黎SOLO

講緊邊個?

舊年已經無咩歌好聽喇
講真再早幾年 ...
賴爽 發表於 2016-3-11 00:09

ROUGH

@mmk
舊年summer簡直正爆
Dream唔記得左係今年
我要AKMU!!!!!!!!
Pretty Crazy - 容祖兒 // Never Really Over - Katy Perry

啲韓飯話佢工作態度唔好
而家雪緊佢
上個禮拜CUBE 澳門concert 佢都缺席 ...
jasonng 發表於 2016-3-11 00:23

早排啲人成日話佢HEA跳 唔出席BEAST活動係去左溝女
我覺得佢係屬於有啲任性我行我素既人

ROUGH

@mmk
JasOh103 發表於 2016-3-11 00:36

AKMU 好似就黎回歸 不過未有確實日期
不過今次回歸應該都係短期內最後一次
哥哥好似話要提早入伍

AKMU 好似就黎回歸 不過未有確實日期
不過今次回歸應該都係短期內最後一次
哥哥好似話要提早入伍 ...
mamakin 發表於 2016-3-11 00:39

四月呀!! 嘩超期待
好鐘意妹妹把聲
到時候實狂loop

四月呀!! 嘩超期待
好鐘意妹妹把聲
到時候實狂loop
JasOh103 發表於 2016-3-11 00:46

我淨係有聽GIVE LOVE 同 200% 都係呢兩首比較出名
btw 今年既話泰妍首Rain都好聽 不過覺得 I 好聽啲 , MV又靚啲

我淨係有聽GIVE LOVE 同 200% 都係呢兩首比較出名
btw 今年既話泰妍首Rain都好聽 不過覺得 I 好聽啲 , MV ...
mamakin 發表於 2016-3-11 00:51

200%係我至尊
鐘意到佢聽隻碟, 個時真係聽完又聽隻碟
去聽下Rain先, 大愛I架, 其實I MV裡面中間個段extended bridge好正, 剩係得音樂都好好聽

啲韓飯話佢工作態度唔好
而家雪緊佢
上個禮拜CUBE 澳門concert 佢都缺席 ...
jasonng 發表於 2016-3-11 00:23

咁樣都有位比人入 工作態度唔好係話佢對人唔好定做事唔上心先

睇嚟最後都會被退團了

APINK 其實係有潛力 國民度都高
不過少時真係天團級數 應該有排做 要取代真係有難度
SM應該唔會比佢地停 ...
mamakin 發表於 2016-3-11 00:35

當時要取代少時無咩可能
但少時退要搵個接做一姐 APINK 應該係時候上馬啦

唔好搵 AOA / GFRIEND PLEASE
ROUGH

@mmk
JasOh103 發表於 2016-3-11 00:36

我記得上年係 RING MY BELL 同 SHAKE IT 係咁 LOOP

早排啲人成日話佢HEA跳 唔出席BEAST活動係去左溝女
我覺得佢係屬於有啲任性我行我素既人  ...
mamakin 發表於 2016-3-11 00:38

其實覺得佢不嬲都係咁跳
佢同其他成员都唔係特別fd

咁樣都有位比人入 工作態度唔好係話佢對人唔好定做事唔上心先

睇嚟最後都會被退團了
賴爽 發表於 2016-3-11 08:28

係後者

希望雪下就算喇

其實覺得佢不嬲都係咁跳
佢同其他成员都唔係特別fd
jasonng 發表於 2016-3-11 09:22

佢有時的確太表現自己既
係後者

希望雪下就算喇
jasonng 發表於 2016-3-11 09:25

BEAST 其實都好似出道好多年咁

當時要取代少時無咩可能
但少時退要搵個接做一姐 APINK 應該係時候上馬啦

唔好搵 AOA / GFRIEND PLEAS ...
賴爽 發表於 2016-3-11 08:30

其實Sistar而家都排喺少時 2ne1 後面
如果要上應該都係佢地先過apink
雖然而家apink好似有爬頭既趨勢
Girl's Day 都OK 不過上年暑假大戰咁多隊好似得佢地冇一位

AOA 永遠都係性感風格 唔會上到最高果級
GFRIEND 又咁新 玩都幾年仲紅到先講 同埋行清純風已經有apink

佢有時的確太表現自己既

賴爽 發表於 2016-3-11 09:38

有時我覺得佢係咪high大左

雖然而家apink好似有爬頭既趨勢{:1_ ...
mamakin 發表於 2016-3-11 12:01

SISTAR 得音源 但唔多飯 碟無人買

200%係我至尊
鐘意到佢聽隻碟, 個時真係聽完又聽隻碟
去聽下Rain先, 大愛I架, 其實I MV裡 ...
JasOh103 發表於 2016-3-11 00:57
我好似有聽過佢地啲歌
雖然而家apink好似有爬頭既趨勢{:1_ ...
mamakin 發表於 2016-3-11 12:01
佢地唔係已經收左皮?
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

SISTAR 得音源 但唔多飯 碟無人買
賴爽 發表於 2016-3-11 12:45

係 佢地多音飯同路人飯 (我都算係~鍾意聽佢地啲歌 但唔會買碟)
其實女團銷量好似係得少時同APINK叫係好啲
我好似有聽過佢地啲歌
佢地唔係已經收左皮?
matthew1990 發表於 2016-3-11 12:46

之前MAMA有出返黎表演 但仍然係CB無期

班網民不停話朴春吸毒 雖然澄清左都照插

佢有時的確太表現自己既

賴爽 發表於 2016-3-11 09:38

韓綜又好少見佢
其實佢除咗喺個台度
都冇乜地方俾佢表現   

係呀 09年出道

韓綜又好少見佢
其實佢除咗喺個台度
都冇乜地方俾佢表現   

係呀 09年出道 ...
jasonng 發表於 2016-3-11 16:07

唔知 Trouble Maker 仲有冇機會出歌

係 佢地多音飯同路人飯 (我都算係~鍾意聽佢地啲歌 但唔會買碟)
其實女團銷量好似係得少時同APINK叫係好啲 ...
mamakin 發表於 2016-3-11 13:49

女團 本身 T-ARA 都好好嫁
韓綜又好少見佢
其實佢除咗喺個台度
都冇乜地方俾佢表現   

係呀 09年出道 ...
jasonng 發表於 2016-3-11 16:07

其實佢地啲歌我麻麻地 對上一首好聽已經係 WE UP

其實佢地啲歌我麻麻地 對上一首好聽已經係 WE UP ...
賴爽 發表於 2016-3-11 17:00

我幾鍾意DAY BY DAY
其實SUGAR FREE 都唔錯 不過喺韓國反應好似麻麻

其實佢地啲歌我麻麻地 對上一首好聽已經係 WE UP ...
賴爽 發表於 2016-3-11 17:00

T-ARA 而家喺韓國啲成績真係

WE UP 正呀
我又幾buy 佢哋喎
幾乎所有主打我都中意咁滯

唔知 Trouble Maker 仲有冇機會出歌
mamakin 發表於 2016-3-11 16:16

TM 都成兩年冇CB
之前又好似傳上年CB
點知又係冇影

WE UP 正呀
我又幾buy 佢哋喎
...
jasonng 發表於 2016-3-11 18:13

最愛起光同耀燮
好多fd子都話佢地啲歌越黎越麻麻 我反而鍾意

我幾鍾意DAY BY DAY
其實SUGAR FREE 都唔錯 不過喺韓國反應好似麻麻
mamakin 發表於 2016-3-11 17:30

其實個時有講過當 Tara 都哈出歌我應該唔會再聽韓文歌

我諗離呢日都唔會遠了

WE UP 正呀
我又幾buy 佢哋喎
...
jasonng 發表於 2016-3-11 18:13

成為國民最討厭女團喇喎
有得出歌已經賺左

最愛起光同耀燮
好多fd子都話佢地啲歌越黎越麻麻 我反而鍾意  ...
mamakin 發表於 2016-3-11 18:26

YeY 我好中意
賢勝嘅solo 都好好loop

成為國民最討厭女團喇喎
有得出歌已經賺左
賴爽 發表於 2016-3-11 20:31

係咪因為排花英
同埋之前唱功唔好

YeY 我好中意

係咪因為排花英
同埋之前唱功唔好  ...
jasonng 發表於 2016-3-11 21:17

我都鍾意YeY 但係FD子話難聽
好多時我啲品味同佢地都好唔同

YeY 我好中意

係咪因為排花英
同埋之前唱功唔好  ...
jasonng 發表於 2016-3-11 21:17

花英一定係啦

唱功唔好應該唔關事 ROLY POLY LOVEY DOVEY 都紅到痴哂線 個時已經 HEA 唱

花英一定係啦

唱功唔好應該唔關事 ROLY POLY LOVEY DOVEY 都紅到痴哂線 個時已經 HEA 唱  ...
賴爽 發表於 2016-3-11 21:20

上年SOLO既恩晶都唔錯啊 ~

花英一定係啦

唱功唔好應該唔關事 ROLY POLY LOVEY DOVEY 都紅到痴哂線 個時已經 HEA 唱  ...
賴爽 發表於 2016-3-11 21:20

上年 CRAZY 啲live 好似好咗好多
其實我好中意CRAZY

上年SOLO既恩晶都唔錯啊 ~
mamakin 發表於 2016-3-11 21:27

中意 智妍 嗰隻
孝敏嘅Nice Body 都唔錯

上年 CRAZY 啲live 好似好咗好多
其實我好中意CRAZY

中意 智妍 嗰隻
孝敏嘅Nice Body 都唔錯 ...
jasonng 發表於 2016-3-11 21:35

唔講真係唔記得上年出左 SO CRAZY 呢首歌