返回列表 發帖
TWICE 真係好正 日日 LOOP 緊

講起 OST 都係再見最正 聽極都唔厭
另外CHEN 唱果首Best Luck都好好loop
btw 而家先發現今年m ...
mamakin 發表於 2015-11-2 20:22

17 幾好

反而新出個幾隊清新女團我麻麻 .. 可能 APINK 太成功

LEE HI 個兩首主打都好聽

=====================

其實 GFRIEND 首歌普通到咁都咁多連冠 我諗 KPOP 既熱潮都差唔多去到水尾

LEE HI 等左三年終於Solo 回歸  
不過我淨係覺得BREATHE好聽 另外果首一般

我反而覺得GFRIEND ...
mamakin 發表於 2016-3-10 23:50

HOLD MY HAND 正, 可能本身都已經鍾意夏怡妹妹

G-FRIEND 新歌食正個畢業勢 (好似係)
但我無諗過 HATE 會 FLOP 到咁

或者相比起以前 啲大團幾個月就 COMEBACK 一次
而家大家好似鬥 HEA 咁

咁今次對佢地首歌真係有少少失望
睇TEASER我以為成首都好似Crazy咁強勢
但係開頭同副歌似係兩首歌多啲
韓 ...
mamakin 發表於 2016-3-10 23:56

HATE 已經算係近期會聽下既韓文歌所以完全無諗過成績差到咁

而家淨係會留意下中國女團 所以幾期待 HYOMIN CB
而家大團通常一年CB一次
如果一年CB到兩次已經好好
年年都有新人出 公司點都要分啲宣傳期比啲後輩 ...
mamakin 發表於 2016-3-11 00:06

啲大團都唔知去哂邊 少時已經叫做活躍啲

同意主歌幾好聽 佢地出crazy之前首先行曲好似都首唔多叫Cold Rain 都唔錯 ~
至於拆夥應該唔會掛 佢地又未 ...
mamakin 發表於 2016-3-11 00:04

而家啲新團太多 都唔明點解仲有咁多新團出 ZzZzZz

琴日上YT聽首歌真係嚇到
好好好普通喎
上RM表演個幾首仲正仲有記憶點
呢首咁勁以為...

舊年kpop好勁, 幾 ...
JasOh103 發表於 2016-3-11 00:06

講緊邊個?

舊年已經無咩歌好聽喇
講真再早幾年真係乜歌都會聽

香港果個入到CLC我真係眼都凸
好心啲公司唔好係咪都推新團出黎啦 顧掂出道一兩年果啲先啦
成日推新團又唔 ...
mamakin 發表於 2016-3-11 00:14

CLC 首 PEPE 係唔錯 但係無特色可言 再撞埋 TWICE 真係玩完
不如直接谷 APINK 去取代少時個位算把啦 反正少時都係時候拆

4M 上隻碟我like 呢隻

係佢哋自己喺showcase 講
合約就嚟到期 今次成績幾重要  
4M 冇不和嘅
M ...
jasonng 發表於 2016-3-11 00:16

4M 已經係女團比較似一團人既人 你睇下 9 成既女團都係小圈子
BEAST 賢勝個單其實咩事

啲韓飯話佢工作態度唔好
跟住CUBE 就出晒公告話佢知錯
而家雪緊佢
上個禮拜CUBE 澳門concert 佢都缺席 ...
jasonng 發表於 2016-3-11 00:23

咁樣都有位比人入 工作態度唔好係話佢對人唔好定做事唔上心先

睇嚟最後都會被退團了

APINK 其實係有潛力 國民度都高
不過少時真係天團級數 應該有排做 要取代真係有難度
SM應該唔會比佢地停 ...
mamakin 發表於 2016-3-11 00:35

當時要取代少時無咩可能
但少時退要搵個接做一姐 APINK 應該係時候上馬啦

唔好搵 AOA / GFRIEND PLEASE
ROUGH

@mmk
舊年summer簡直正爆
Dream唔記得左係今年
我要AKMU!!!!!!!!
JasOh103 發表於 2016-3-11 00:36

我記得上年係 RING MY BELL 同 SHAKE IT 係咁 LOOP

其實覺得佢不嬲都係咁跳
佢同其他成员都唔係特別fd
jasonng 發表於 2016-3-11 09:22

佢有時的確太表現自己既
係後者

希望雪下就算喇
jasonng 發表於 2016-3-11 09:25

BEAST 其實都好似出道好多年咁

其實Sistar而家都排喺少時 2ne1 後面
如果要上應該都係佢地先過apink
雖然而家apink好似有爬頭既趨勢{:1_ ...
mamakin 發表於 2016-3-11 12:01

SISTAR 得音源 但唔多飯 碟無人買

係 佢地多音飯同路人飯 (我都算係~鍾意聽佢地啲歌 但唔會買碟)
其實女團銷量好似係得少時同APINK叫係好啲 ...
mamakin 發表於 2016-3-11 13:49

女團 本身 T-ARA 都好好嫁
韓綜又好少見佢
其實佢除咗喺個台度
都冇乜地方俾佢表現   

係呀 09年出道 ...
jasonng 發表於 2016-3-11 16:07

其實佢地啲歌我麻麻地 對上一首好聽已經係 WE UP

我幾鍾意DAY BY DAY
其實SUGAR FREE 都唔錯 不過喺韓國反應好似麻麻
mamakin 發表於 2016-3-11 17:30

其實個時有講過當 Tara 都哈出歌我應該唔會再聽韓文歌

我諗離呢日都唔會遠了

T-ARA 而家喺韓國啲成績真係

WE UP 正呀
我又幾buy 佢哋喎
幾乎所有主打我都中意咁滯
...
jasonng 發表於 2016-3-11 18:13

成為國民最討厭女團喇喎
有得出歌已經賺左

YeY 我好中意
賢勝嘅solo 都好好loop

係咪因為排花英
同埋之前唱功唔好  ...
jasonng 發表於 2016-3-11 21:17

花英一定係啦

唱功唔好應該唔關事 ROLY POLY LOVEY DOVEY 都紅到痴哂線 個時已經 HEA 唱

上年SOLO既恩晶都唔錯啊 ~
mamakin 發表於 2016-3-11 21:27

除左三高 (智妍孝敏恩晶) 其他人都無心做

上年 CRAZY 啲live 好似好咗好多
其實我好中意CRAZY

中意 智妍 嗰隻
孝敏嘅Nice Body 都唔錯 ...
jasonng 發表於 2016-3-11 21:35

SO DO I

其實 T-ARA 堆主打無首歌係唔好聽

試下出小分隊都好 睇下反應會唔會好少少
mamakin 發表於 2016-3-11 21:44

T-ARA N4 出完仲摺左
睇下佢地係中國點發展啦

我上年聽得最多嘅幾隻韓文歌之一
其實我真係幾中意Brave Brothers 啲歌 ...
jasonng 發表於 2016-3-11 21:46

我都播左過百次

田園日記好聽呀

不過佢哋應該唔會出全中文碟掛
SO CRAZY 中文版得chorus 係中文
都幾 ...
jasonng 發表於 2016-3-11 21:56

唔知中國女團仲有咩想玩

HYOMIN BB 今晚 SHOWCASE

oh my hyo min bb

BTOB 28/3 回歸!
CNBLUE 預計四月初回歸
VIXX 4月19日回歸!

泰妍 4月又又又 Comeback 原來佢先係金礦 {: ...
mamakin 發表於 2016-3-19 02:25

又泰妍 好悶 谷完佢未 其實西卡單嘢之後已經對佢 0 好感

‎YG‬ Entertainment 5日下午發表正式聲明表示,‪‎Minzy‬ 確定退團,‪‎2NE1‬ 未來將以三人體制繼 ...
mamakin 發表於 2016-4-5 15:29

分別都不大啦

BOM 已經玩完
DARA 都係拍戲 / 綜藝
CL 重心不在韓國

西卡 AOA 新歌都唔錯

黃美英首歌唔講真係以為係男人唱

西卡而家起碼開心啲 唔洗係入面同另外八個女仔扮團結 (有時覺得少時都幾嘔心 又要扮團結 但有事又唔見咁團結)

老餅

淨識老餅團 :(

SISTAR cum back 對著 EXO 做炮灰
Wonders 發表於 2016-6-21 15:30

曾幾何事 SISTAR 都贏過 SJ
EXO 音源跌緊 可能有得爭下

得mcd同人歌可以爭下
銷量銀行就冇嚕
Wonders 發表於 2016-6-21 16:37

當年 Lovin' You 就係 MB 贏左 SJ

SJ 唔係已經收左皮喇咩?
matthew1990 發表於 2016-6-21 17:10

而家收左啦 我以前留意開個堆男女團都一隊一隊咁消失
我差唔多可以放棄成個泡菜既樂壇

2am 4minute 2ne1..><
仲有沒落緊既2pm apink beast  bap missA真係好可惜><
睇住舊團唔係有人離隊 就係 ...
hictons 發表於 2016-6-22 22:19

講真我覺得韓國個江山真係佢地打出嚟。

然後新個堆團嘅飯仲要成日攻擊人地啲舊隊過哂氣, eg. EXO VS 神起 & SJ

但個堆新團個風格咪又係走返舊團啲路,真係笑而不語唷

我是變態的

Hyuna 首歌好難聽

但會一直想聽 :(

同意

同意

不同意
matthew1990 發表於 2016-8-2 10:22

好鍾意佢個種自信

點解咁難聽既歌佢都可以唱得落

RED 同 上年果首正好多
今次呢首真係好難聽
尤其係佢副歌果把 yum 聲  ...
mamakin 發表於 2016-8-2 11:34

我最愛都係 ICE CREAM
首歌真係好垃圾 唔係難聽咁簡單

BLACKPINK 成個 FEEL 好 RV

<3

純分享 話說唔小心入左IZONE坑
然後對於韓國CD同小卡交換既風氣實在太大刺激
原來一隻專輯 定價140蚊 然後 ...
俊仔 發表於 2020-3-24 22:08

啲歌好嘈 lol 啲女把聲又尖好難頂

只愛 MAMAMOO

moonbyul hwasa 留比我, 淨番兩個你拎去
釘釘 發表於 2020-4-3 14:55

我要 SOLAR 已經夠玩一世

其實輝人把聲好靚好入咪,不過唔夠靚女係真
SugarFree 發表於 2020-4-4 07:51

你叫 Sugar free 是咪因為 T-ara

冇錯隻歌對於我來講係神曲
SugarFree 發表於 2020-4-6 14:30

其實 T-ara 真心無歌唔好聽
但我比較愛 Number 9

油炸Idel 8成銷量都係中輸
真心核突...
That's why 韓團要繼續奶共  雖然首omg 都幾難聽入耳下... ...
釘釘 發表於 2020-4-7 09:21

隻舞好型,利申尋晚同今朝都練緊 :p

留名等睇你跳
釘釘 發表於 2020-4-7 16:05

早排放咗 wannabe 上 story

**** 本內容被作者隱藏 ****
釘釘 發表於 2020-4-8 14:53

由他去啦 都無咩好睇

阿粉紅 大發!! Melon 一位 !!
真心好好LOOP

老女團黎緊阿粉紅真心正
釘釘 發表於 2020-4-14 09:40

我都嚇親,ITZY、G-IDLE 都拎唔到嘅一位 lol

但我唔明點解南珠 Part 咁多 同埋可唔可以唔好再整 娜恩而家醜到唔想睇

呢條仔cover得幾好
SugarFree 發表於 2020-4-21 22:04

我鍾意睇個個大隻泰仔跳 wanna be,最近拍埋 dun dun :p

thx俊子
我次次問親佢嘢都冇下文
SugarFree 發表於 2020-4-24 12:08

有無除咗條褲睇 佢啲胸毛好正

我睇cover係真係睇人跳舞跳成點同埋個人口味問題,我其實唔鐘意體毛 ...
SugarFree 發表於 2020-4-25 11:44

咁你睇我跳 solar 單飛已練完

本週重點回歸

GOT7 - NOT BY THE MOON (20200423 音源日榜: 653位)

Solar (MAMAMOO) - SPIT IT OUT (202 ...
SugarFree 發表於 2020-4-25 23:37

GOT7 flop 到咁 lol