返回列表 發帖
我還是比較喜歡韓劇歌曲...大家有無邊首鍾意?
rubylovessss 發表於 2015-11-2 11:38

她很漂亮 昭宥同Brother Su合唱果首OST好正

始終鍾意kmhm嗰首幻聽
Wonders 發表於 2015-11-2 18:33

講起 OST 都係再見最正 聽極都唔厭
另外CHEN 唱果首Best Luck都好好loop
btw 而家先發現今年mama竟然冇OST獎
TWICE 真係好正 日日 LOOP 緊
賴爽 發表於 2015-11-2 19:56

今年大熱既iKON同TWICE都唔啱我口味
反而鍾意SEVENTEEN 同 GFRIEND

反而我覺得唔錯,可能太多同類既組合( gfriend/ lovelyz/ ohmygirl)
所以twice較突出
男新團 除左iKon, DA ...
hictons 發表於 2015-11-2 21:41

lovelyz & omg 我都麻麻
黎緊gfriend 好似又comeback , 唔知會唔會又有同一類既歌
DAY6 好似喺台灣好紅

17 幾好

反而新出個幾隊清新女團我麻麻 .. 可能 APINK 太成功
賴爽 發表於 2015-11-2 22:32

apink 一直向上爬緊
雖然話一直走清純可能會悶 但係難得佢地都keep到

不過今年既remember同 petal 都唔係我杯茶,
只能期望誇年歌有無機會強搶歌曲獎嚕@MY KPOP AWARD{:1_122: ...
hictons 發表於 2015-11-2 23:16

remember 第一次聽覺得一段 , 但係聽聽下都洗左腦
btw 第一印象係個mv好靚 apink 係愛將 喺我度應該都會有獎

今年女團除左GG 都無邊個特別爆如果APINK, GIRLS DAY 年尾出多一首, 可能都有機會爭下女團
BTW, 今年聽 ...
hictons 發表於 2015-11-2 23:32

Lion Heart & Party 連我班主任都識 (比仔女洗左腦 比我地叫佢擘脾跳舞)
我覺得Red Velvet 今年兩首都唔錯 兩首都好洗腦
男團都係 EXO BEAST INFINITE 之爭啦 ,
BigBang 我都係鍾意Haru Haru 果type  , 所以今年出果啲都唔係太高分啊 係勝在量多

Shake It都幾hit下(好似係)
Lionheart完勝呀今年!!
JasOh103 發表於 2015-11-2 23:37

小道消息又話 TTS 會 Comeback
如果係真既 少時今年真係好勤力 全體+泰妍solo+小分隊

圭賢咁快又出新歌既
不過今年果兩首都一般 鍾意光化門多啲

我8月頭去首爾個時聽到最多係Shake, Bangx3, 2Party, I Feel You
Shake It應該5日裡面聽左超過10次
A個兩 ...
JasOh103 發表於 2015-11-3 08:21

BigBang 除左5月係鍾意Loser多啲之外
6、7月都係鍾意冇咁多人鍾意果首 We Like 2 Party , Sober (大眾好似鍾意bangbangbang & If You)
8月果兩首直頭係唔鍾意

另外有啲不滿既係 Winner 同 iKON 比賽
明明贏既係Winner , 但係今年Winner 冇晒聲氣 , 反而iKON又Showcase 又FM

我見韓流音樂網既新聞都有講 好多粉絲抗議YG 係甘DELAY WINNER CB仲話抵制唔買WINNER 既DVD

1121 YG有 ...
hictons 發表於 2015-11-4 20:22

咁又抵YG既 , WINNER 遲遲都唔CB , 但係又成日出啲花絮DVD黎呃錢
可能係AKMU 爬頭 , 之前有講過佢地製作中
當然希望係WINNER CB啦

LNFIL 音樂榜爆哂分
Wonders 發表於 2015-11-4 23:38

啲歌越出越一般 Bigbang唯一一首會loop既得haru haru
其他聽極都係無感

男團我比較鐘意BEAST同B1A4BIGBANG當然是LIES 同HARU HARU 最經典啦!!!
koreandyhk 發表於 2015-11-5 08:09

男團聽最多係Beast Infinite EXO
今年去左睇Beast 同 EXO 演唱會

我男仔自己一個 冇人陪睇EXO 演唱會
wakakaxp 發表於 2015-11-5 17:30

我同行既全部都係女仔fd
男既有一個咁大把 不過佢係鍾意bigbang

EXO咁多個入面鍾意邊個  

me就燦伯
其次係lay suho me覺得都ok
Wonders 發表於 2015-11-5 17:36

明明有美會員之前係鍾意世勳多過伯賢喔
又同我爭燦伯Lay 不如你淨係要Suho啦

我鐘意chanyeol,xiumin, chen^^
koreandyhk 發表於 2015-11-5 21:13

識貨喔

chanyeol真係好正  
xiumin chen 麻麻喔

下... me唔太like勳e嘎
Wonders 發表於 2015-11-5 23:07

Xiumin睇完Crime Scene 之後都覺得還可以
之前除左Lay之外 係完全唔留意 M 的
Chen 唯一記憶就係唱Best Luck

same 覺得xiumin好好笑

Chen係睇蒙面歌王認識

女團你地有冇留意邊隊?
呢排好鐘意mamamoo ...
koreandyhk 發表於 2015-11-6 07:17

女團當然係Apink & Sistar 啦
好鍾意apink 清純風 & Sistar 唔 yum 既健康性感
mamamoo 首 Um Oh Ah Yeh 真係幾正
btw 我阿媽鍾意少女時代
鹿 kris呢
Wonders 發表於 2015-11-5 23:57

如果唔係睇團綜都唔會主動留意佢地
前排轉台果陣見到Kris 喺大陸有套綜藝好似幾有趣
不過就算有時間都煲韓劇韓綜先啦

B.A.P 新歌《 Young, Wild & Free》,都係暗黑系,zelo大個左好多!

另外《Be Happy》都唔錯,好耐無見到 ...
hictons 發表於 2015-11-17 20:24

終於Comeback 但係撞正 iKON
btw 首歌幾好聽 ~ MV 好似幾揼本

仲有VIXX希望可以輕輕推返D人氣啦..
如果拎到一位 會即刻回血好多 不過同期好多競爭... ...
hictons 發表於 2015-11-18 20:57

VIXX 尋日同今日都拎到一位 (雖然兩個節目既認受性都低)
不過都好過冇 , 其實f(x) goodbye 左 , IU 又唔打歌 , 係得返iKON姐
如果iKON 又係唔打歌 , B.A.P 應該有機既

宜家等緊gfriend同exid comeback~~
koreandyhk 發表於 2015-11-19 10:45

EXID 新歌出左啦 不過唔夠Up & Down 同 Ah Yeah 好
期待 GFriend , 之前兩首都好聽 !!

music bank又拎左..bap呢??
hictons 發表於 2015-11-21 00:53

B.A.P 首週回歸未有咁快拎一位

TTS 4/12 出聖誕碟
唔知EXO 會係幾時

上Youtube睇MAMA啱啱BigBang表演緊, high到!!
JasOh103 發表於 2015-12-2 22:53

本身以為佢地要唱晒今年所有歌
好彩得三首
同埋因為對佢地啲歌一般 所以唔係好投入
反而2ne1果part我癲左
BOM'S BACKKKKK

隔黎有坤哥打手 呢邊有EXO打手
救命啊 melody 好入腦

呢首好聽不過我鐘意12月的奇蹟多D
O個首都係好PEACEFUL~~
koreandyhk 發表於 2015-12-10 14:31

12月的奇蹟個MV好靚
不過呢首聽落好舒服 兩首都好鍾意

Gfriend 同 4minute 都就黎comeback 喇 !!
好期待 4minute好似有係強姐姐路線

第一次聽都係覺得me gustas tu好聽啲
但都唔差 聽多幾次先 ~

SM 歌海策略 頭炮
幾好 不過都係 I 好聽好多

不枉我咁支持佢地 兩倍速都跳得咁好
出左咁耐終於都音源榜一位
亦都恭喜佢地拎到3rd 一位

呢隻唔錯
不過搞到厲旭冇一位
jasonng 發表於 2016-2-5 23:56

不過厲旭首歌唔算突出
今日GFriend拎埋音銀一位
唔知人歌有冇機

B1A4 我都幾中意最愛 Sweet Girl
What's Happening? / Tried To Walk / Solo Day / Lonely 都 ...
jasonng 發表於 2016-2-12 13:16

唔知佢地幾時再Comeback 上次成績麻麻
最近愛上 BTS
btw 岩岩GFRIEND音銀又一位了

血型一年淨係蒲頭一兩個月想上位都難...
Btw Gfriend 首新歌唔同左曲風
又唔錯喎。。近期女團唔錯既歌
...
hictons 發表於 2016-2-13 17:34

近期新歌我淨係有loop GFRIEND同泰妍
AOA Cream 唔係我鍾意果type
4minute首歌Verse同Chorus唔夾 寧願要返好似Crazy咁成首快歌
男團Winner又係loop唔起

血型做緊tour
應該冇咁快有新歌

希望佢哋今年個勢好返啲
上年明明咁正得ShowChampion 一個 ...
jasonng 發表於 2016-2-14 00:34

希望B1A4會出返首hit中我既 唔洗淨係loop solo day

最愛金泰亨同田柾國 泰泰 & 果果
一開始留意佢地係Danger 之後先搵返之前啲歌黎聽

B.A.P , Block B 同 Rainbow 好似都就快Comeback

你凈係中意Solo Day ?
Danger / Dope / Run
我愛呢三隻噶
除咗佢兩個 Jin 都 OK 嘅
其他人啲樣就 ...
jasonng 發表於 2016-2-14 16:42

聽過Lonely 不過好少聽

除左呢三隻 I Need U , Boy In Luv , War Of Hormone 都正
另外 Jimin 我都OK , 主要係留意弟弟Line三個同埋 Jin
近期喪loop柾國翻唱楊花大橋 扮Zion.T真係好正

Block B Her 真係幾正 不過其他果啲就麻麻

開心 Red Velvet 三月回歸

另外 今晚 AOA Jimin 出新歌 Feat. Xiumin
雖然EXO入面唔係最鍾意佢 都要支持下

Wendy 同 Eric Nam 出咗合作曲呀
jasonng 發表於 2016-3-4 09:30

係啊 又係SM果個Project
我覺得首歌還可以啦

首歌幾sweet 呀

GOT7 要cb 喇
GOT7 要cb 喇
GOT7 要cb 喇
好重要所以要講三次  ...
jasonng 發表於 2016-3-4 21:09

都係期待 RV 多啲
GOT7 好似 21/3 ? 唔知果陣有冇強勁對手 (啊RV就已經係三月果堆..)

希望唔好同RV 撞到咁應
好想Got7 攞到大台一位
jasonng 發表於 2016-3-4 21:42

好鍾意 If You Do
但係又撞泰妍

If You Do 入到大台啲候補
就係攞唔到一位
仲要MCD 輸過俾ikon
要靠the show 攞三連 ...
jasonng 發表於 2016-3-4 21:53

佢地音源好似麻麻
應該都要靠下yt + 銷量
如果銷量好既 音銀已經比較大機會架喇

音源真係好煩
男團啲音源好似一向差過女團
jasonng 發表於 2016-3-5 10:34

男團應該真係得bigbang係有保證
銷量又到返男團勁啲 不過女團都有幾隊銷量唔錯

男團音源都幾飄忽
大勢嗰陣就可能好啲

BTOB GOT7 上年都係靠細台攞一位  ...
jasonng 發表於 2016-3-5 14:06

希望佢地可以揀岩時間cb啦
got7如無意外真係rv撞

最好聽係呢首 愛上了
rubylovessss 發表於 2016-3-5 14:45

鍾意 Punch 同 Chen 果首 Everytime 多啲

我就嚟變團飯
佢哋感情真係好好

今年一定要攞到大台一位

希望SM 唔好咁賤格
又同 ...
jasonng 發表於 2016-3-5 23:31

念在秀智同伯賢合作得咁好 放佢地一條生路啦

小道消息 EXO 5月cb。7月HK見面會。之後再三巡
我又係時候賣腎
不過希望見面會係售票形式 之前日本果幾次好似係抽飛

EXO 今年又咁早CB
唔係即刻開三巡 唔使咁辛苦
aiiiiiii 而家lay 成日都冇得出EXO funct ...
jasonng 發表於 2016-3-6 00:32

fm 都要飛黎飛去都辛苦
不過就唔洗跳足全場 三巡就算搞都應該係年尾啦
aiiiiii 有時覺得佢自己一個喺大陸 又成日比人叫佢退隊
但諗真啲 大陸果邊啲job係佢工作室接 佢的確有責任平衡返exo同個人行程
有時接個人show唔係唔好 不過演唱會同頒獎禮都唔出席就好似唔係咁好
就算打歌都淨係得頭果個禮拜見到佢 ..

有人話唔知係咪SM 搞鬼
因為俾佢搞工作室
所有海外巡迴都冇佢
近排就連代言都係得8個 ...
jasonng 發表於 2016-3-6 00:55

[亂up]可能 SM 想留住佢 就比佢搞工作室
等佢接左job先定exo啲行程 [/亂up]
之前見到有個代言係有佢 不過之後啲禮品得8個人

啱啱睇到條片
Suho 喺某場海外concert 講
"We will CB soon , with lay."
都幾心酸

MAMAMOO  ...
jasonng 發表於 2016-3-6 20:05

Lay 最近巡唱多數都淨係出席大陸地區果啲
希望FM / 三巡多啲見到佢啦 最緊要多啲上打歌舞台啦

MAMAMOO 呢首音源好好 但係我鍾意UM OH AH YEH 多啲

朱薰首屈乎幾好聽
matthew1990 發表於 2016-3-6 20:11

我get左好耐先知你咩意思 大愛呢首
不過呢首已經係校園三部曲最後一首
唔知之後會唔會繼續hit

佢地重有一首傢俬必幾好聽
matthew1990 發表於 2016-3-6 22:36

出道作嘛 我由佢地出道就開始追喇
Me gustas tu 都好正
其實最鍾意佢地跳啲舞

朱薰

攞咗15個一位
ed8671ed 發表於 2016-3-6 22:39

啲新聞話佢地破左少時紀錄
呢啲標題好容易招黑粉
有啲人覺得佢地拎15個一位太誇張 我又覺得係呢排冇對手姐

最有威脅嘅太妍 又唔上節目plug歌喎…

之前好似話me gustas tu都試過上返top 10

係喲 個個musi ...
ed8671ed 發表於 2016-3-6 23:06

係 ~ Music Bank 四連冠
SM 個 Project 似係個個都唔打歌
不過泰妍都拎到一個一位

音源玩哂
如果Music Bank撞正對手係EXO就..
Wonders 發表於 2016-3-6 23:56

係 佢地Music Bank冠果幾個禮拜都唔太高分
如果唔係音中停左頒一位 佢地應該破到Apink 17個既紀錄