返回列表 發帖
下?wannaone,itzy,bravegirls,straykids呢D都唔識?
SugarFree 發表於 2021-12-13 18:41

聽過個名囉,無特別去搵啲歌黎聽
連登kpop 同你po片出黎嘅片咪聽吓咁

呢鋪失禮死

咁又冇話一定要識嘅,畢竟唔係韓國人,唔主動上網睇都未必知邊D團喺當地紅(依家更模糊,因為真係太多團),同埋 ...
SugarFree 發表於 2021-12-14 20:33

一年十幾個團邊聽得咁多

如果計呢排聽得比較新嘅
應該SF9今年兩張EP同馬木木隻精選
話說SF9首Tear Drop幾難聽
岩岩出果隻Trauma好得多

近期最愛,開咪雖然炒車但欣賞咁有勇氣

Viewers express annoyance at GOT The Beat's heavy use of Live AR on stage

As many K-Pop fans are  ...
SugarFree 發表於 2022-2-2 14:36

唔質疑呢幾團人本身唱功
啲高音位要佢一邊唱一邊跳,就算真live唱都高難度
但錄"live"再咪嘴又幾意味不明

*首歌幾難聽吓

kayapink 發表於 2022-2-14 23:39

香港開演唱會肯定聲援"_你媽"

JYP's NMIXX make British headlines for 'worst song of all time'

According to reports by British new ...
SugarFree 發表於 2022-2-26 13:20

頭幾次係覺得超難聽果隻,後期攞返出黎聽又loop得起

首歌問題太急進,一次過做兩種風格
佢咁做應該算唔算示威一種?
想話比人知老娘可以玩唔同風格
我覺得野心太大,吃力不討好
兩段旋律其實都好好聽,尤其第二段好洗腦
但兩種風格有啲似本月少女之前啲主打

*舞好睇

連體嬰分離手術成功

JYP次次攞女團攻美失敗,最後兩頭唔到岸,都仲可以係美國開公司

平平無奇

19年Feel Special之後終於交到一首好聽嘅主打

又短又重覆

又短又重覆
lmml4 發表於 2022-10-11 19:54

其餘兩首正過主打好多

Jinni退團好突然

全碟最愛

Roller Coaster > BET ON ME