返回列表 發帖
Way back home 好勁喎
相隔5個月後終於上到香港音源榜
Moov第4位了
估唔到都上到903第10
講真,呢個新版本真係好聽左好多
Shaun唔會買榜買到香港喇掛

請夏 新歌 gotta go都正
但係始終最鐘意過山車

Brave Girls仲有1首滄海遺珠 - Help me
我嚴重掉坑了

T-ara唔洗講
Bo peep bo peep ,roly poly , dovey dovey , SEXY LOVE , no.9 , sugar free
一聽就知係T-ara,咩時期嘅T-ara

Melon週榜(14/6-20/6)速報...
01) BTS
02) aespa
04) OMG
06) BraveGirls(Rollin')
08) STAYC
09) BraveGir ...
SugarFree 發表於 2021-6-22 20:31

Chi mat ba ram4天就19位算不錯吧4首新歌最喜歡summer by myself

Dumb Dumb XOXO anymore好岩佢
呢3首大愛
估唔到除左mnet之外,未拎過1位

回復 902# SugarFree

斗俊 時完 炯植 星材 D.O. 完全看不出idol影子
當中時完 D.O.根本是被idol擔誤嘅演員 哈哈

https://youtu.be/It4HuJD49d4

幾特別嘅女團歌

編曲 編舞都超有特色,聽一聽 睇一睇就會記得,大家試聽吓啦!
有留意開kpop 嘅,可以未睇先估,睇吓估唔估得中

係我今星期聽得最多嘅一隻KPOP雖然mv hea到似dance ver但隻歌唔差
SugarFree 發表於 2022-1-29 19:40

可惜韓國回響唔大得m countdown14位咁大把
仲要係歷來最差成績

GOT首歌真係無語到一個點

BamBam Slow Mo好聽

有人話琴日903播dilemma喎

香港開演唱會肯定聲援"_你媽"
lmml4 發表於 2022-2-21 20:49

恩地話唔會唱個字出黎 哈哈 只係哼個音
普美嚇到OMG 笑死

Queendom2 6個參與單位有 : Brave Girls ,孝琳 ,VIVIZ ,WJSN, 本月少女, Kepler。
我覺得孝琳唔會好似park bom輸得咁難睇。其實第一季睇park bom真係好心痛。
恩智@BG 犯規參加完season1又參加season2 hahaha
利申 Fearless

其實kepler唔係選季節目出黎嘅咩?仲選多次?

短短1年裡搞垮了GFRIEND又毀了NU'EST!HYBE被韓粉狂罵是「愛豆界的陰間使者」

前有GFRIEND,後有NU'EST ...
SugarFree 發表於 2022-3-3 15:27

NU'EST 解散有震驚到,原來又係呢間公司,咁就唔怪得

WEi 首 too bad幾好聽,其實鏡點解唔試試呢種曲風。好過格硬走型格風,vocal又carry唔到。

永遠最靚仔嘅尹斗俊,Highlight 回歸喇

吓?Joy都係?
對斗俊嘅迷戀去到,2020 solo album都聽到宜家

Brave Girls fan criticizes quality of album photocard after receiving one with photographer's shadow ...
SugarFree 發表於 2022-4-8 22:18

陶寶杯之後另一傑作
睇完Queendom2 第一次演出 ,決定0關BE新女團。
陰乾BG去做晒女團。身為Fearless真係大方唔到。
只係希望BG唔會連續包尾 ,不榮譽退出

第一場競演設計得好hea,佢地年末做過咁多場表演都係CMBR+rollin但最冇誠意就係queendom呢場加上其 ...
SugarFree 發表於 2022-4-16 16:54

Intro最正係佢地,但講真重新編曲最hea,唔敢諗玟瑩未加意見嘅版本係點Rollin' 直接用2018new version ,  呢個超夏日feel編曲同CMBR remix完全唔夾。
好在mask完全 挽回一城。

另外,我覺得意大利少女完全被underrated

好可惜真係得intro比較有睇頭,後面會好期待佢地會唔會喺編舞上面有咩唔同點知完全冇佢地唔係第1次 ...
SugarFree 發表於 2022-4-16 20:34

我鐘意Rollin' new version多過原版,堅夏日feel
意大利少女 係本月少女 哈哈哈

好在觀眾眼睛係雪亮,大部份人都話Brave Girls值第二第三。
上星期睇完冇晒心機。只希望BG往後造自己專輯要有信心,爛鬼queendom做臭自己個招牌。今次我覺得Queen Hyolyn->Brave Girls->LOONA->VIVIZ

都係嗰句,意大利少女宇宙少女果D雖然都冇幾多韓國本土嘅知名作品但起碼都叫出得多歌,得一首出道曲嘅都夾硬 ...
SugarFree 發表於 2022-4-26 20:12

Kepler真係好扮可愛。如果有真專業評審,保證永久包尾囉!!!!!!!選秀節目出身但實力真係好唔凸出囉!人家NMIXX Purple Kiss 實力仲似選秀節目出身。

Brave Girls終於吐氣揚盾
分數公佈環節,真係一路睇一路喊。
永遠的Fearless

Red sun拎黎做廣告歌,仲以勇敢兄弟真係大把靚貨到咁。
可惜Summer Queen之後仲未出現正野。
我覺得連 Whsitle都比唔上Red sun

Fearless 要幫Brave Girls宣傳 :
Brave Girls翻唱左 Brown Eyed Girls 嘅어쩌다
不能不感嘆,勇敢兄弟真係好多名曲。

P.s. Help me都係滄海遺珠,完全係主打曲級別嘅sound track。所以成為Fearless 推介FANtasic 3大之一係絕對有理由。

whistle D歌詞似乎係專為queendom而寫,但曲就真係冇想像中咁突出,勇敢兄弟係咪開始技窮明明以前佢 ...
SugarFree 發表於 2022-5-28 18:30

難講因為勇兄講過訓練新女團,我覺得佢留一手畀新女團做出道曲。
始終Summer Queen 除左Fever, 其他3首都算主打級別。
連埋Red Sun有4首高質歌。去到Thank You突然變成咁。
可能格硬做復古風掛。其實Can I love u 唔差(玟瑩救左首歌)
又或者勇兄覺得唔需要為Queendom拎正野出黎掛,睇第一場演出就知。咁對BG真係嬲到痴線

就放長雙眼睇暑假畀咩貨BG回歸

我鐘意pop!

其餘兩首正過主打好多
lmml4 發表於 2022-10-21 01:25

Mamamoo自從 Decalcomanie之後,啲主打都唔岩我口味Better Travel好聽過啲主打

Brave Girls 返黎喇
我嘅本命呀