返回列表 發帖

呵呵呵又係我自high既時間
防彈出道千日粗卡

另外揀個19禁MV播下先
其實我都係第一次睇 泰泰爆樽+捅人

原來我之前聽過刀賠
其他歌就未聽過
matthew1990 發表於 2016-3-8 01:00

其他歌都正正子架 值得聽下
啲舞又係好正

ZE:A 呢?
Wonders 發表於 2016-3-9 22:48

應該去左日本發展 ? 不過見時完 桐俊 美植都係拍劇多 光熙就綜藝
@jasonng

我諗佢哋可能有排都未CB
得分隊ZE:J 近排會出日文碟

時完套戲「想念哥哥」前嗰排上咗
而且收得幾好 {: ...
jasonng 發表於 2016-3-10 09:44

又係時間支持泰泰
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

時完會開拍既會係電影定電視劇?

套劇古裝CM人話麻麻
JasOh103 發表於 2016-3-10 22:18

如果唔係長劇都可以接受
唔知泰泰會唔會唱OST

佢係咪第一次拍劇

啱啱check 返 原來佢辭演
因為劇本凈係出咗一集  ...
jasonng 發表於 2016-3-10 22:29

係啊 唔知佢演技點

我諗應該OK 嘅
冇理由推個演技唔好嘅人拍掛
jasonng 發表於 2016-3-10 22:59

佢個角色背景好似要喺家人同朋友之間作抉擇

LEE HI 個兩首主打都好聽

=====================

其實 GFRIEND 首歌普通到咁都咁多連冠 我諗 KPOP 既熱潮 ...
賴爽 發表於 2016-3-10 23:23

LEE HI 等左三年終於Solo 回歸
不過我淨係覺得BREATHE好聽 另外果首一般

我反而覺得GFRIEND首歌幾正 咁多冠係音源好又冇大團回歸
如果年中對大團應該得幾個冠 甚至冇冠
KPOP熱潮最勁好似係江南STYLE果陣 ? 但真心覺得江南STYLE低質

4Minute 今次候補都入唔到
jasonng 發表於 2016-3-10 23:54

咁今次對佢地首歌真係有少少失望
睇TEASER我以為成首都好似Crazy咁強勢
但係開頭同副歌似係兩首歌多啲
韓國果邊音源好差 入唔到候補都正常
我諗佢地多路人飯/音飯 歌好聽先會撐 始終紅既係泫雅

我寧願成隻都係主歌咁
主歌幾好聽
好似佢哋份約就嚟到期
今次CB 成績可能對拆唔拆夥有影響
希 ...
jasonng 發表於 2016-3-10 23:59

同意主歌幾好聽 佢地出crazy之前首先行曲好似都首唔多叫Cold Rain 都唔錯 ~
至於拆夥應該唔會掛 佢地又未至於好似missA咁不過CUBE好似打晒風咁 4minute今年未必會再cb住
BEAST 而家賢勝又比粉絲話 又傳佢可能走
今年應該主推CLC啦

HOLD MY HAND 正, 可能本身都已經鍾意夏怡妹妹

G-FRIEND 新歌食正個畢業勢 (好似係)
但我無諗過 HATE 會 ...
賴爽 發表於 2016-3-10 23:55

而家大團通常一年CB一次
如果一年CB到兩次已經好好
年年都有新人出 公司點都要分啲宣傳期比啲後輩
講起大團 以前KARA都算紅 但而家咪又係散

琴日上YT聽首歌真係嚇到
好好好普通喎
上RM表演個幾首仲正仲有記憶點
呢首咁勁以為...

舊年kpop好勁, 幾 ...
JasOh103 發表於 2016-3-11 00:06

上年真係幾熱鬧 又多大團大亂鬥
暑期果期 INFINITE BEAST APINK SNSD BB GSD 全部一堆出晒黎

今年我反而淨係鍾意Dream / Roguh (跨年歌計埋RUN / Sing For You)
草娥SOLO果首Flame都唔錯架~
講起SOLO 希望大家多多支持恩地4月SOLO

而家啲新團太多 都唔明點解仲有咁多新團出 ZzZzZz

講緊邊個?

舊年已經無咩歌好聽喇
講真再早幾年 ...
賴爽 發表於 2016-3-11 00:09

香港果個入到CLC我真係眼都凸
好心啲公司唔好係咪都推新團出黎啦 顧掂出道一兩年果啲先啦
成日推新團又唔紅自己都無癮啦

CLC 首 PEPE 係唔錯 但係無特色可言 再撞埋 TWICE 真係玩完
不如直接谷 APINK 去取代少時個位算把啦 反正 ...
賴爽 發表於 2016-3-11 00:16

APINK 其實係有潛力 國民度都高
不過少時真係天團級數 應該有排做 要取代真係有難度
SM應該唔會比佢地停啦 搵少好多錢
TIFFANY好似就黎SOLO

啲韓飯話佢工作態度唔好
跟住CUBE 就出晒公告話佢知錯
而家雪緊佢
上個禮拜CUBE 澳門concert 佢都缺席 ...
jasonng 發表於 2016-3-11 00:23

早排啲人成日話佢HEA跳 唔出席BEAST活動係去左溝女
我覺得佢係屬於有啲任性我行我素既人

ROUGH

@mmk
舊年summer簡直正爆
Dream唔記得左係今年
我要AKMU!!!!!!!!
JasOh103 發表於 2016-3-11 00:36

AKMU 好似就黎回歸 不過未有確實日期
不過今次回歸應該都係短期內最後一次
哥哥好似話要提早入伍

四月呀!! 嘩超期待
好鐘意妹妹把聲
到時候實狂loop
JasOh103 發表於 2016-3-11 00:46

我淨係有聽GIVE LOVE 同 200% 都係呢兩首比較出名
btw 今年既話泰妍首Rain都好聽 不過覺得 I 好聽啲 , MV又靚啲

當時要取代少時無咩可能
但少時退要搵個接做一姐 APINK 應該係時候上馬啦

唔好搵 AOA / GFRIEND PLEAS ...
賴爽 發表於 2016-3-11 08:30

其實Sistar而家都排喺少時 2ne1 後面
如果要上應該都係佢地先過apink
雖然而家apink好似有爬頭既趨勢
Girl's Day 都OK 不過上年暑假大戰咁多隊好似得佢地冇一位

AOA 永遠都係性感風格 唔會上到最高果級
GFRIEND 又咁新 玩都幾年仲紅到先講 同埋行清純風已經有apink

佢有時的確太表現自己既

BEAST 其實都好似出道好多年咁
賴爽 發表於 2016-3-11 09:38

有時我覺得佢係咪high大左

SISTAR 得音源 但唔多飯 碟無人買
賴爽 發表於 2016-3-11 12:45

係 佢地多音飯同路人飯 (我都算係~鍾意聽佢地啲歌 但唔會買碟)
其實女團銷量好似係得少時同APINK叫係好啲
我好似有聽過佢地啲歌
佢地唔係已經收左皮?
matthew1990 發表於 2016-3-11 12:46

之前MAMA有出返黎表演 但仍然係CB無期

班網民不停話朴春吸毒 雖然澄清左都照插

韓綜又好少見佢
其實佢除咗喺個台度
都冇乜地方俾佢表現   

係呀 09年出道 ...
jasonng 發表於 2016-3-11 16:07

唔知 Trouble Maker 仲有冇機會出歌

女團 本身 T-ARA 都好好嫁

其實佢地啲歌我麻麻地 對上一首好聽已經係 WE UP ...
賴爽 發表於 2016-3-11 17:00

我幾鍾意DAY BY DAY
其實SUGAR FREE 都唔錯 不過喺韓國反應好似麻麻

T-ARA 而家喺韓國啲成績真係

WE UP 正呀
我又幾buy 佢哋喎
幾乎所有主打我都中意咁滯
...
jasonng 發表於 2016-3-11 18:13

最愛起光同耀燮
好多fd子都話佢地啲歌越黎越麻麻 我反而鍾意

YeY 我好中意
賢勝嘅solo 都好好loop

係咪因為排花英
同埋之前唱功唔好  ...
jasonng 發表於 2016-3-11 21:17

我都鍾意YeY 但係FD子話難聽
好多時我啲品味同佢地都好唔同

花英一定係啦

唱功唔好應該唔關事 ROLY POLY LOVEY DOVEY 都紅到痴哂線 個時已經 HEA 唱  ...
賴爽 發表於 2016-3-11 21:20

上年SOLO既恩晶都唔錯啊 ~

上年 CRAZY 啲live 好似好咗好多
其實我好中意CRAZY

中意 智妍 嗰隻
孝敏嘅Nice Body 都唔錯 ...
jasonng 發表於 2016-3-11 21:35

唔講真係唔記得上年出左 SO CRAZY 呢首歌

除左三高 (智妍孝敏恩晶) 其他人都無心做
賴爽 發表於 2016-3-11 21:43

試下出小分隊都好 睇下反應會唔會好少少

我上年聽得最多嘅幾隻韓文歌之一
其實我真係幾中意Brave Brothers 啲歌 ...
jasonng 發表於 2016-3-11 21:46

AOA 近年都搵佢做歌
不過我鍾意二段橫踢同新沙洞老虎啲作品多啲

韓國時間 3。13 肥洙生日快樂
喺韓國已經係半五十喇

好型

韓國廣告啲歌質素都幾好

係WOR個廣告拍得咁搞野既
JESSI都好型!
koreandyhk 發表於 2016-3-14 10:23

我同學話啲詞好膠 我覺得幾正

鳴。。。好羨慕堂家姐又又又飛去韓國睇 EXO Encore場

行星飯堂姐好強大
Wonders 發表於 2016-3-16 17:07

明明佢搶唔到霏 最後都有得睇。。

BTOB 28/3 回歸!
CNBLUE 預計四月初回歸
VIXX 4月19日回歸!

泰妍 4月又又又 Comeback 原來佢先係金礦
10月 -SOLO《I》
12月 -TaeTiSeo
2月 -STATION《Rain》
4月 -SOLO《?》

又泰妍 好悶 谷完佢未 其實西卡單嘢之後已經對佢 0 好感
賴爽 發表於 2016-3-19 08:21

出完 I 之後我又覺得佢OK返 (但小道消息係話SM想用泰妍撞Jessica)
不過恩地都係4月SOLO , 好擔心會慘敗

點解 BTOB 好似次次揀啲時間都唔好
jasonng 發表於 2016-3-19 17:03

同 GOT7 撞

仲有RV
jasonng 發表於 2016-3-19 20:12

冇啦 今次 RV 首歌麻麻
音源停喺 2X 位

咁希望GOT7 可以全身髮力
jasonng 發表於 2016-3-19 20:34

今次 RV 出慢歌真係自殺
如果 RV YOUTUBE 唔係升得太快
GOT7 應該有得鬥下

其實 RV 隻歌幾好聽呀
不過真係估唔到佢哋用 R&B 做title
韓國嗰邊啲口味太難捉摸喇 ...
jasonng 發表於 2016-3-19 20:50

第一次聽覺得麻麻 但聽多幾次都覺得OK

啱啱先聽咗一次
覺得唔錯

BTOB 好似繼續行中板歌路線

呢條teaser 我都唔知自己睇咗 ...
jasonng 發表於 2016-3-19 21:02

好彩 BTOB 快歌慢歌既成績都唔差太遠

全球狂賀
好聽到喊
jasonng 發表於 2016-3-20 23:09

呢首 OK
不過都係覺得 If You Do 正

BTS 防彈少年團確定將在5月2日發行新專輯回歸
BTS 防彈少年團即將發行的特別專輯《花樣年華 Young Forever》,為先前獲得大眾喜愛的兩張《花樣年華》系列作品的最後特別篇章。

好喇 可以開始食土

今朝我都睇到 諗住講
咁你去唔去睇show
jasonng 發表於 2016-3-21 14:19

嗚啊我6/5要考Speaking 冇得去啦
點解唔喺我旅行果陣先開CON , 5月CB 又冇得去現場睇打歌舞台
CON啲飛好似好平 企位都係700幾

慘豬
咁你睇香港場喇

韓國睇CON 真係平好多!
我都好想去睇GOT7 呀  ...
jasonng 發表於 2016-3-21 14:33

希望會開香港場啦 ~ 通常運氣呢啲野
我覺得我去左韓國旅行果陣就有香港場

話說有人話 14年 MAMA Jimin 個紋身貼係「花樣年華」 之後 15年就出左花樣年華
到上年 MAMA 啲人話見到柾國個紋身貼係 "Young Forever" , 黎緊五月果隻真係叫 "Young Forever"
原來一早有預謀要搶錢

唔會咁黑仔掛
不過佢哋未搞過香港場?

早啲plan 定都正常嘅
不過用咁嘅方法滲啲料出嚟真係好少見 ...
jasonng 發表於 2016-3-21 15:09

29/8/2015 搞過香港場 ~
小道消息EXO 三巡首站係8月上海
姐係旅行撞唔到睇韓國場

GOT7 上年香港場你有冇黎

原來上年有
咁今次都會有架喇

開三巡即係之前會CB 喇

冇呀 有廣州站tim
本身諗住同 ...
jasonng 發表於 2016-3-21 15:30

果陣仲未飯佢地 好可惜
好擔心EXO同防彈會撞 希望EXO 6月先CB

我有時覺得自己一個睇con好似有啲毒

賢勝好似真係要 BYE BYE
聽講好似開始分配佢唱既 part 同埋再編舞

CUBE 否認咗喎
jasonng 發表於 2016-3-21 16:30

咁都好啲
但佢又咩事唔去 FAN MEETING 啊

CUBE 話今後所有活動都係6人
jasonng 發表於 2016-3-21 16:34

拭目以待啊

愛團撞都幾苦苦喎

自己一個人睇勁冇癮囉
jasonng 發表於 2016-3-21 16:28

飯幾團真係

洗錢又多過人 又唔想愛團撞

都係好中意先買架喇
me 淨係買過ZE:A
GOT7 今次先係第一次買
不過又想補返之前嗰幾隻  ...
jasonng 發表於 2016-3-21 16:54

我得 EXO BTS 有正價買碟
(花樣年華pt1 pt2都係補買 , 再舊啲既碟果啲side track 一般所以冇買返)
APINK  & 無限F小隊係喺信和買跳樓價
始於只係恩地 & 肥洙既圍飯
所以恩地 SOLO 應該會即買

韓團真係勁多二手
個個都為咗衝銷量買一打
買返啲舊碟都好易噶
後悔之前喺信和見到G7 舊碟冇買 { ...
jasonng 發表於 2016-3-21 17:06

不過如果想收淨碟喺 IG 收抵好多

公司話 4 月 , 希望唔好同泰妍撞