返回列表 發帖
BB十週年有comeback?
JasOh103 發表於 2016-5-25 00:07

隻 M A D E 走數走足九個月

#CLC Elkie有一大段Vocal

近排終於多返啲歌啱聽
推下啲十八線團先

首歌唔好聽
同埋Hani 隻手咩事
matthew1990 發表於 2016-6-1 12:59

Agree 雖然話唔係 Up & Down 4.0
但反而係四首入面最差
--> MMK MUSIC AWARDS 2020 <--
MMK Music Chart 2021 - WK08
1.無名指的勇氣     2.虛擬人與我     3.集合吧!地球保衛隊

但反而係四首入面最差
mamakin 發表於 2016-6-6 14:11

好想要返Up & Down嗰類歌

好想要返Up & Down嗰類歌
Wonders 發表於 2016-6-6 14:26

但首首都差唔多好冇新意
1.無名指的勇氣     2.虛擬人與我     3.集合吧!地球保衛隊

但反而係四首入面最差
mamakin 發表於 2016-6-6 14:11

成首歌唯一記憶點就係個music break
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

正呀!!
Jason's Playlist 2021 Week 9
#1 約定的夢幻島 | 陳健安

EXO 打手又黎喇

兩首都係 showcase 聽左一次
一開始覺得 Lucky One 一般
但係出左 MV 再聽多次 又覺得幾好
BTW Monster 一開始就覺得歌 & 舞都正

EXO 打手又黎喇

但係出左 MV 再聽多次 又覺得幾好 ...
mamakin 發表於 2016-6-9 00:11

矮仔個造型好浮誇

矮仔個造型好浮誇
Wonders 發表於 2016-6-9 00:15

明顯佢係大佬 坐主席位

明顯佢係大佬 坐主席位
mamakin 發表於 2016-6-9 00:18

明明之前宣傳照唔錯

明明之前宣傳照唔錯
Wonders 發表於 2016-6-9 00:37

完全唔覺
睇 image teaser 果陣覺得完全係一個伏
反而 MV 冇咁恐怖

完全唔覺
睇 image teaser 果陣覺得完全係一個伏
反而 MV 冇咁恐怖
mamakin 發表於 2016-6-9 00:44

#孿毛朴生
#矮仔嗰幅唔錯^^

EXO 打手又黎喇

但係出左 MV 再聽多次 又覺得幾好 ...
mamakin 發表於 2016-6-9 00:11

兩首都好正呀今次!!
Monster個舞好勁
Jason's Playlist 2021 Week 9
#1 約定的夢幻島 | 陳健安

YG 準備出新女團補 2NE1 個位
[quote]The most iconic pop singers are for the most part are average on the technical front but all have extremely unique and distinct tonal qualities. This matters more than ever in today’s current industry.[/quote]

YG 準備出新女團補 2NE1 個位
matthew1990 發表於 2016-6-9 20:40

上年mama之後韓國網民好多負皮
一如以往瘋狂狙擊bom
仲要有個退團 散哂啦

上年mama之後韓國網民好多負皮
一如以往瘋狂狙擊bom
仲要有個退團 散哂啦 ...
Wonders 發表於 2016-6-9 20:45

一個準備攻美
一個長期拍劇
唔散都有排先cumback到

Cheer Up 音銀五週冠 嗯嗯 呢個榜真係幾好喎

原來4Minute 都解散左
只有Hyuna 續約

原來4Minute 都解散左
只有Hyuna 續約
matthew1990 發表於 2016-6-13 11:47

Cube 比 iHQ (不知名公司) 收購左 50% 股份
之後 iHQ 覺得 4Minute 賺唔到錢
但泫雅 Solo 賺到錢 所以淨係同泫雅續約

幾鍾意 4minute 架
不如 Beast 哥哥們完約都走啦

Cube 比 iHQ (不知名公司) 收購左 50% 股份
之後 iHQ 覺得 4Minute 賺唔到錢
但泫雅 Solo 賺到錢 所以淨 ...
mamakin 發表於 2016-6-16 21:40

下。。beast 完約唔係又解散卦..?
當年既團體所剩無幾><
帶起音樂 Music Onair
一個推廣本地獨立音樂的平台
https://www.facebook.com/hkmusiconair
IG:music.onair

老餅

淨識老餅團 :(

老餅

賴爽 發表於 2016-6-21 15:25

SISTAR cum back 對著 EXO 做炮灰

SISTAR cum back 對著 EXO 做炮灰
Wonders 發表於 2016-6-21 15:30

曾幾何事 SISTAR 都贏過 SJ
EXO 音源跌緊 可能有得爭下

賴爽 發表於 2016-6-21 16:09

得mcd同人歌可以爭下
銷量銀行就冇嚕

得mcd同人歌可以爭下
銷量銀行就冇嚕
Wonders 發表於 2016-6-21 16:37

當年 Lovin' You 就係 MB 贏左 SJ

SJ 唔係已經收左皮喇咩?

SJ 唔係已經收左皮喇咩?
matthew1990 發表於 2016-6-21 17:10

而家收左啦 我以前留意開個堆男女團都一隊一隊咁消失
我差唔多可以放棄成個泡菜既樂壇

而家收左啦 我以前留意開個堆男女團都一隊一隊咁消失
我差唔多可以放棄成個泡菜既樂壇  ...
賴爽 發表於 2016-6-21 17:11

2am 4minute 2ne1..><
仲有沒落緊既2pm apink beast  bap missA真係好可惜><
睇住舊團唔係有人離隊 就係解散,真係sosad
https://www.facebook.com/hkmusiconair

Exo 而家都無之前甘爆 好似

仲有沒落緊既2pm apink beast  bap missA真係好可惜><
睇住舊團唔係有人離隊 就係 ...
hictons 發表於 2016-6-22 22:19

講真我覺得韓國個江山真係佢地打出嚟。

然後新個堆團嘅飯仲要成日攻擊人地啲舊隊過哂氣, eg. EXO VS 神起 & SJ

但個堆新團個風格咪又係走返舊團啲路,真係笑而不語唷

然後新個堆團嘅飯仲要成日攻擊人地啲舊隊過哂氣, eg. EXO VS 神 ...
賴爽 發表於 2016-6-22 23:07

鍾意自已偶像味得囉 都唔明點解要人地
其實係,無依班人,我諗新興個堆 邊有甘易有甘高clickrate同關注><

睇住舊團唔係有人離隊 就係 ...
hictons 發表於 2016-6-22 22:19

女團壽命本身都唔長嘎啦
同埋一有人離隊通常都收皮

然後新個堆團嘅飯仲要成日攻擊人地啲舊隊過哂氣, eg. EXO VS 神 ...
賴爽 發表於 2016-6-22 23:07

其實最慘係Wonder Girls

Dean真係好正

太妍首歌唔錯喎又

太妍首歌唔錯喎又
Wonders 發表於 2016-6-27 21:07

聽左一次 零記憶 不過好過主打
主打 Why 未聽晒成首已經停左

聽左一次 零記憶 不過好過主打
主打 Why 未聽晒成首已經停左
mamakin 發表於 2016-6-28 00:44

但同 I 比根本唔係一個level
算啦唔好solo住啦 推返snsd出黎先不如

但同 I 比根本唔係一個level  
算啦唔好solo住啦 推返snsd出黎先不如
Wonders 發表於 2016-6-28 09:12

同 Rain 都冇得比 何況同 I
但好似話年尾係 TaeTiSeo

同 Rain 都冇得比 何況同 I
但好似話年尾係 TaeTiSeo
mamakin 發表於 2016-6-28 13:23

又小分隊活動 想西面sunny西面麼

老餅

賴爽 發表於 2016-6-21 15:25

暫時睇 Sistar Apink 應該可以變長壽掛
不過 I Like That 真係好正
希望可以趁泰妍入一位候補之前拎到幾個一位啦
另外 Sistar 銷量咁差都喺 Music Bank 贏到
應該係因為佢地放送分成日都好鬼高

有冇留意BRAVE GIRLS首HIGH HEELS
近期內好聽的歌
但紅唔到=[

唔快唔慢咁有啲似 12:30 果類
都唔錯既 係高潮位高音好似有啲多得濟
不過呢類會唔會難啲拎一位

救命啊 豹女士好正啊

救命啊 豹女士好正啊
mamakin 發表於 2016-7-10 01:26

呢首歌幾特別成班阿豬媽都好玩得

呢首歌幾特別成班阿豬媽都好玩得
koreandyhk 發表於 2016-7-21 15:26

其實佢地真係好努力 一齊練舞拍MV
同埋成套綜藝都好認真

而家先煲起隻歌 好正呀

B.A.P. 出新歌啦, 睇黎會係陽光既歌
(點解單野之後D 歌都要扮到好正面甘><)
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊