返回列表 發帖
请问梁咏琪香港演唱会何时有?

JOOX mini live: 陳柏宇 x ToNick
5 Men Stand, 1 Night Band

隆重宣佈!「JOOX mini live: Jason x ToNick」將於7月15日晚上8時於九龍灣國際展貿中心Music Zone舉行喇!

一向唱得又玩得、又係唱情歌能手嘅Jason搭配香港pop punk樂隊ToNick嘅「5 Men Stand, 1 Night Band」組合,呢五個麻甩仔咁多計,台上crossover咪有排曳?想知道音樂會門票嘅換領方法,就快啲download定JOOX,我哋將於稍後公佈! 「JOOX mini live: 陳柏宇x ToNick – 5 Men Stand, 1 Night Band」詳情
日期:2016年7月15日 (五)
時間:8pm
地點:九龍灣國際展貿中心Music Zone@E-MAX (全場企位)Cr:ckw720 IG
無力將天氣逆轉。

回復 101# lehar1982

之前聽歌迷講香港站要2017

吳業坤8月9日紅館個唱
肥蝴蝶破繭吹過
可不可得到認同

梁詠琪2016好時辰演唱會
love wins!

溫馨提示
請提供情報時一併提供相關資料來源
否則難以確實來源真實性
同時會作灌水論
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

梁詠琪2016好時辰演唱會
ivanbb 發表於 2016-6-19 16:15

《梁詠琪2016好時辰演唱會》係巡迴演唱會
中國站有8場,末有台灣、香港站消息

紅館未有檔期,香港站要順延至2017年

Supper Moment
屢戰屢敗 屢敗屢戰 彷彿是我們的標記
(紅館縱是伸請失敗 演唱會還是今年發生)
心情...我們已預備好了

Source: SM fb
02 著地 - 鄧麗欣

林二
麥花臣

佢ig話既

吳業坤紅館演唱會
2016年8月11日下午8:15
來源:KKBOX
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

吳業坤紅館演唱會
2016年8月11日下午8:15
來源:KKBOX
KYC0347 發表於 2016-6-28 10:52

即係開四面台喇。向雪懷第日就開,都轉唔切台喇!
    等睇跳樓價喇。。。。

即係開四面台喇。向雪懷第日就開,都轉唔切台喇!
    等睇跳樓價喇。。。。 ...
hin0526 發表於 2016-6-28 10:58

得返個半月時間仲未開台售
點去飛?
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.
</strong>

坤哥點解唔洗影演唱會海報同排舞既,點解無消息

坤哥點解唔洗影演唱會海報同排舞既,點解無消息
1d14 發表於 2016-6-30 11:34

唱應該練緊同開會排 Rundown
唔明點解仲未開售
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.
</strong>

「少女的祈禱」
陳輝陽 X 女聲合唱 作品音樂會

日期:2016年8月12日 (五)
地點:荃灣大會堂

來源:城市售票網

「少女的祈禱」
陳輝陽 X 女聲合唱 作品音樂會

日期:2016年8月12日 (五)
地點:荃灣大會堂

...
失憶蝴蝶 發表於 2016-7-1 23:41
poster

poster
Kyle_ 發表於 2016-7-2 00:51

唱既係咩人黎LOL

恕我直言 用少女的祈禱個名好似想人以為個表演有明星
不過 想睇

偽毒開四場紅館點睇

Source:高登
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

係咪算演唱會

衛蘭Joox Live
九展Rotunda 3

換票詳情下星期公佈

Source : Joox

衛蘭Joox Live
九展Rotunda 3

換票詳情下星期公佈

Source : Joox
ed8671ed 發表於 2016-7-11 21:56

中國建設銀行 FB Page 有換票
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.
</strong>

{Dear Friend, }
何韻詩2016演唱會
HOCC LIVE IN HK COLISEUM

Goomusic主辦
紅磡香港體育館
2016年10月8日,10月9日
時間: 晚上8時15分
$680/$480/$280
門票8月12日於城市售票網公開發售
電話購票: 2111 5999
網上購票: www.urbtix.hk
票務查詢: 3761 6661

盧廣仲What a Folk!!!!!!演唱會香港站
2017年 大概5月
地點遠少少(亞博?)

Source: 20160810 雲妮鍾情

雲妮鍾情 B-Side 20梁詠琪音樂會
2016年8月21日 (星期日) 1700
科學園大廣場

科學園大廣場好似係戶外地方,其實係咪無霏都可以企係核心外圍睇

張學友 A Classic Tour 香港站
第一場為2016年12月8日(星期四),暫定舉行十五場
票價:$980/680/380

Source: Jacky Cheung Fans Page fb

雲妮鍾情 B-Side 20梁詠琪音樂會
2016年8月21日 (星期日) 1700
科學園大廣場

阻住 發表於 2016-8-15 20:04

Rundown
愛自己
一天一天
某年仲夏
Today
煙霧彌漫
北京之夏
I'll be loving you
高妹正傳
同班同學
花火
迫不得已
身不由己
限期
死心塌地
灰姑娘
他喜歡的是你
狠心愛我
兩個人的幸運
夏花秋葉
娛樂大家
B面第一首 (粵語版)

1st Encore
嫌棄

2nd Encore
花火

好多都係唱一半,所以全長都係90+分鐘
應該搵晚雲妮鐘情唔洗點cut都播得哂

回復 126# 阻住

你觉得梁咏琪香港红馆演唱会2017年有机会吗?

回復  阻住

你觉得梁咏琪香港红馆演唱会2017年有机会吗?
lehar1982 發表於 2016-8-23 21:38

已成功入紙,出年將會喺紅館開《梁詠琪 2017好時辰演唱會》巡唱尾站

日期:2017上半年
出處: GIGI本人
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

Source LMF FB
02 著地 - 鄧麗欣

親臨欣賞張敬軒與王菀之於音樂上擦出嘅火花!

張敬軒 ‧ 王菀之 The Magical Teeter Totter 演唱會2017
演唱會日期:2017年2月16至18日
時間:8:15pm
地點:紅磡香港體育館

東亞銀行 獨家優先訂票
門票售價:HK$680 / HK$480 / HK$300
優先訂票日期:2016年9月19至23日
熱線:2861 1611
網址:www.aegticketing.com
(每張信用卡最多可訂購20張門票。每次經熱線/網上訂購上限為20張。AEG Promotion Ltd.將收取每張門票HK$32之手續費。)
笑笑就美麗

回復 128# l00540

具体时间还要再等吧?开几场有没有确定呢?

張學友 A Classic Tour 香港站
阻住 發表於 2016-8-16 00:45

Update from Jacky Cheung Fans Page facebook:

學友香港站原暫定開15埸
現因內部訂購十分熱烈 現加開至20場
暫定頭場為4/12而尾場為29/12
想知更多香港站之消息, 密切留意9月份主辨單位之公佈

係咪話容祖兒2017有個人演唱會?

係咪話容祖兒2017有個人演唱會?
kenvincy.cn 發表於 2016-8-28 11:03

送禮過咗英皇之後,刻不容緩有排巡演啦

回復  l00540

具体时间还要再等吧?开几场有没有确定呢?
lehar1982 發表於 2016-8-26 15:07

如無記錯,香港站好似2/3月開
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

送禮過咗英皇之後,刻不容緩有排巡演啦
lightupmylight 發表於 2016-8-29 22:35

仲以為容祖兒真係開side track演唱會

Update from Jacky Cheung Fans Page facebook:

學友香港站原暫定開15埸
現因內部訂購十分熱烈 現加開至 ...
阻住 發表於 2016-8-27 22:20

環球發佈咗消息未吖

鄭中基PLAY IT AGAIN世界巡迴演唱會 香港站
2017年年初一起,預計兩場

Source: 蘋果日報

陳柏宇10週年演唱會
Star Hall
睇Sony Music FB post啲tag應該係2016年11月26同27日 (星期六至日)開

鄭中基PLAY IT AGAIN世界巡迴演唱會 香港站
2017年年初一起,預計兩場

Source: 蘋果日報 ...
阻住 發表於 2016-9-11 01:00

農曆新年,紅館見。
Source:鄭中基FB
無力將天氣逆轉。

02 著地 - 鄧麗欣

糖妹2016演唱會
日期: 2016年9月28日 (三)
時間: 8:30pm
地點: 九龍灣國際展貿中心 3/F Star Hall
Source: Daikin HK Facebook Page
人大了珍惜今次不可有下次

羅志祥 2016 演唱會
12 . 25 26
機博

Source : SFC 內部認購中

美祖side track演唱會新消息

問到何時着手準備side track騷?她稱一直在尋找場地:「應該會喺麥花臣場館同伊館做。(幾時?)2017年首季。(地方咁細,咪要做好多場騷?)話明side track會有幾多人想睇,太睇得起的,可能兩、三場就搞掂。(咁咪會炒飛?)我嘅諗法係side track騷首輪嘅飛要畀所有歌迷優先買,因為佢哋話成日買唔到飛,開幾場都冇所謂,要畀die heart歌迷去支持。(會否怕賺唔到錢?)都唔係賺錢架啦,留個紀念啫,賺錢有好多機會。」

Source: on.cc

谷Live 嚟緊會同泳兒 Vincy 合作舉辦佢嘅 10周年 LOVE CHAPTER 演唱會,今次係全港首次三台同步直播嘅演唱會,喺 Facebook、新浪微博及「一直播」同步放送!世界各地嘅 fans 只要透過「谷Live」 Fanpage 網上音樂平台,即可免費足本睇泳兒 LOVE CHAPTER 演唱會

Source: 谷live fb

好似無提想現場睇既話點攞霏.....

谷Live 嚟緊會同泳兒 Vincy 合作舉辦佢嘅 10周年 LOVE CHAPTER 演唱會,今次係全港首次三台同步直播嘅演 ...
阻住 發表於 2016-10-5 18:21

佢好似話親自揀fans送飛

正路同台灣In Summer一樣會揀啲坐千零二千人既場開

Source: Sodagreen ptt

唔知有QQ音樂個Logo係咪代表有直播...Me其實想睇上海同武漢站多啲

張惠妹 烏托邦2.0 慶典 世界巡迴演唱會有香港站,應該都係2017年先開

Source:阿妹facebook

美祖Side Track演唱會會係下年3月開

Source: 美祖國際歌迷會fb

RubberBand Live 2016
2016年12月14-15日 (星期三、四)
麥花臣場館

Source: RubberBand fb