返回列表 發帖
2017.2有leon?

2017.2有leon?
乐坛风云 發表於 2016-10-24 21:21

Dragonland Music Festival presents: 《黎明Leon's Penguins in Live 2017》

不一樣的One Night Stand派對
香港首次最大型戶外全企位演唱會
250度弧形特別訂造舞台坐落中環海濱活動空間
特長catwalk舞台設計
與觀眾零距離接觸
順道飽覽迷人維多利亞港景致
集視、聽、飲食娛樂於一身
全電子化入場門卷
絕對是一次嶄新難忘的演唱會體驗

24/2/2017 (Fri) 8pm 中環海濱活動空間

門票於11月8號(星期二)早上12時hotdogtix公開發售!

Source: Paciwood facebook

老黎居然仲會去中環海濱活動空間開Show

有冇人睇緊泳兒個音樂會?
唱得好唔穩下喎,d高音就走就走咁

tungbilly 發表於 2016-10-27 21:37

fans大合唱....................... 滴哂汗

fans大合唱....................... 滴哂汗
721AXA 發表於 2016-10-27 21:43

成件事係胡鬧多過好笑= =

成件事係胡鬧多過好笑= =
tungbilly 發表於 2016-10-27 21:49

有冇rundown, 4不像先開始睇 不過感覺個show好hea

有冇rundown, 4不像先開始睇 不過感覺個show好hea
721AXA 發表於 2016-10-27 21:59

我早你少少睇咋
有花無雪,sugar同另一首唔記得名英文歌
有人話唱左就手

泳兒10周年LOVE CHAPTER演唱會
1. Silent All These Years
2. 一時倦了
3. 就手
4. 原來愛情那麼難
-- Talk --
5. Moves Like Jagger
6. I Really Like You
7. 小幸運
8. 花無雪
9. 喜劇之王
10. Sugar (Maroon 5)
11. Uptown Funk
-- Talk --
12. Medley: 紅豆/至少還有你/原來你什麼都不要/短髮/兄妹/星晴/眼淚/如果雲知道/白色婚禮/天黑黑
13. 我的回憶不是我的
-- Fans Video --
14. 四不像
15. 我的情書
-- Vote --
16. 黛玉笑了
17. 獨一無二
18. 感應
-- Encore & Talk --
19. 送我一個家

2. 一時倦了
3. 就手
4. 原來愛情那麼難
-- Talk ...
stephybest 發表於 2016-10-27 22:40

又唔係冇歌 做咩唱咁多人地嘅歌
人大了珍惜今次不可有下次

又唔係冇歌 做咩唱咁多人地嘅歌
alexleung 發表於 27/10/2016 22:55

佢覺得自己D歌唔多人識掛...

2. 一時倦了
3. 就手
4. 原來愛情那麼難
-- Talk ...
stephybest 發表於 2016-10-27 22:40

有得重溫嗎

美ai尾段哭成淚人⋯
Btw, 希望伯母早日康復
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

有得重溫嗎

美ai尾段哭成淚人⋯
Btw, 希望伯母早日康復
l00540 發表於 2016-10-27 23:03

FACEBOOK LIVE之後應該有得睇返

FACEBOOK LIVE之後應該有得睇返
stephybest 發表於 2016-10-27 23:04

THX

《擋不住的風情》終於被消失了
以為取而代之係空中瑜珈版《浮沙之路》

Vincy版《紅豆》、《至少還有你》、《短髮》好正
或者遲啲有得唱⋯
梁詠琪 《時間遇上我們- 台北小巨蛋》 口碑載譽
Side-track音樂會再見

谷Live facebook已有重溫

剩係睇美ai可以直接拉去條片第23分鐘

17分鐘播左條片但我無睇...

2. 一時倦了
3. 就手
4. 原來愛情那麼難
-- Talk ...

原來itunes度有出精選    https://itunes.apple.com/hk/albu ... 0722?ign-mpt=uo%3D4
無力將天氣逆轉。

2. 一時倦了
3. 就手
4. 原來愛情那麼難
-- Talk ...

opening個look勁encore look勁hea
encore look靚咁多都唔做opening

tungbilly 發表於 2016-10-27 21:37

吾係走音,係D和音太大聲加段片音質好差,搞到好UN耳

2. 一時倦了
3. 就手
4. 原來愛情那麼難
-- Talk ...

我的回憶不是我的簡直災難,點解會容許有咁既演出?
搵個男歌手合唱好難咩?
洪杰又好、立立都好
搵4個男士video合唱
原本應該好有gimmick
但我做觀眾睇到啲男士完全唔同key
泳兒又搵唔到key
搵現場觀眾唱又無人唱
成首歌都唱唔到一半
係咁笑
心諗係一個認真既表演應有架?

回復 158# stephybest

我的情書好感動,唯一覺得后半段好似唔夠氣咁....

我的回憶不是我的簡直災難,點解會容許有咁既演出?
搵個男歌手合唱好難咩?
洪杰又好、立立都好
...
Wing1211 發表於 2016-10-28 12:20

我估泳兒佢自己都對個環節OUT OF EXPECTATION
佢知道有一PART係播FANS合唱片段
但應該冇預計到會有四個KEY咁播法
因為整片嗰啲應該係英皇既同事負責
不過佢完全係錯愕反應咁
好似唔多識HANDLE之後就變成胡鬧劇
係成晚最突兀既地方

但講真琴日個show 好hea, 比 2011  neway  live 更hea,
而美shit 個表演都係差過佢一向水平,
我琴日開谷live. 佢 花無雪 同 Medly 衝上雲霄 國語version 係有一大部份唱低左一個key ,可能因為instrument 和音遮左佢把聲,佢自己都五g, 音響好五得。。。但佢dance 果part 好得,冇索氣,拍得住 巨家姐!
十年紀念concert 就係咁完左@@
其實好想佢試下唱 Leona Lewis D 歌 或 出多d dance song  XD

跳舞果part係正嘅!全場跑匀,台上跳到台下,仲喺觀眾席中間個細台跳,現場反應都幾好!

跳舞果part係正嘅!全場跑匀,台上跳到台下,仲喺觀眾席中間個細台跳,現場反應都幾好! ...
doughnut 發表於 2016-10-29 00:14

真係鄧她吾抵,10週年都搞得甘霉甘~個場吾知有無500人,睇返CLOSE TO YOU 真係差好遠…好似無咩資源甘有無可能出DVD 呢?

【鴻福堂 X 許廷鏗 Live Music Party】

活動詳情:
日期:2016年12月4日 (日)
時間:晚上7時30分
地點:1563 Live House灣仔皇后大道東183號合和中心6樓

https://www.instagram.com/p/BMLLdvQjrgT/
http://www.hungfooktong.com/memb ... fred_livemusicparty

蘇打綠After Summer巡唱 - 香港站 (陪我歌唱 + 十年一刻)
2016年11月28日 (星期一)
亞洲國際博覽館Runway 11

QQ音樂會現場直播今次巡唱既五站九場

Source: 打綠香港後援會fb

朱咪咪利利是是演唱會2場聽日公售

時間真係過得太快,5年前的11月8 & 9日【蘇永康給那誰的演唱會】,大家一定 「餓」咗阿公嘅個人演唱會好耐但抱歉要讓大家再等多少少時間至2018年

李榮浩有理想世界巡迴演唱會-香港站

日期:2017年2月25日
地點:紅磡體育館
時間:20:15
票價:780 / 580 /380

Source: 李榮浩香港後援會
而家啲香港人係咪唔識寫字
>吾
>甘
>米
>尼

羣力資源中心呈獻 朱咪咪利利是是演唱會2017
日期: 2017/02/03-04
$650, $550, $350, $250

Source:城網
love wins!

仲以為容祖兒真係開side track演唱會
kenvincy.cn 發表於 2016-8-30 09:09

JY 話響演藝學院開
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

JY 話響演藝學院開
星勤 發表於 2016-11-21 00:26

場館可以容納幾個人

場館可以容納幾個人
kenvincy.cn 發表於 2016-11-21 17:16

如果係歌劇院
  • 全院座位總數:1,181 包括: 堂座466, 樓座274, 高座441
  • 如使用小樂池: 座位總數為1,143
  • 如使用大樂池: 座位總數為1,093
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

林二汶 x 香港中樂團 最難唱的情歌

日期: 2017年4月28-29日 (星期五及六)
時間: 晚上 8:00
地點: 香港文化中心音樂廳
票價: $480 / $380 / $280 / $200

「二」想天開 玩轉經典

上個樂季的「林一峰與香港中樂團」音樂會,胞妹林二汶作為特邀嘉賓,兄妹同台的火花獲得觀眾的熱烈迴響。林二汶將主力回歸,帶來香港歌迷耳熟能詳的經典情歌,更會大唱黃梅調及潮戲。除了邀請林一峰一起玩轉「一峰二汶」式的絕妙默契,更邀來全能音樂人于逸堯及醉心粵劇的阮德鏘共同合作。才華洋溢的獨立創作才女將施展其獨有的舞台魅力,唱出情感的淬煉,還有那些曾經沸騰的刻骨銘心!

指揮/藝術指導: 周熙杰
演唱:林二汶
藝術統籌:伍卓賢
音樂顧問:于逸堯
演唱嘉賓及作曲:林一峰
演唱嘉賓:阮德鏘

門票將於2017年2月25日城市售票網公開發售

Source: 香港中樂團官網
http://www.hkco.org/tc/Concerts/ ... e-Song-To-Sing.html

林敏驄作品演唱會
2017年6月
紅館

Source: 蘋果日報