返回列表 發帖

2016 香港演唱會情報討論區

因為香港一年太多演唱會啦
未必個個都有太大討論空間
所以未必做到每個演唱會都去開post
有見及此
呢個post將會改為情報討論
除可提供2016於香港舉行各大小型即演唱會提供情報外
仲可以係呢個post討論一d並沒有額外開post即演唱會

ps 開左post既演唱會請勿在此討論
提供仼何情報時 必須付上有效的來源 否則將視灌水論
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

紅館
2016 - 鄭俊弘 (source: 紅色演唱會)
2016 - 泳兒 (去年已成功入紙)
l00540 發表於 2015-11-2 18:41

starhall
2016 - 許廷鏗
紅館
2016 - 鄭俊弘
How 悲哀it is?
02 著地 - 鄧麗欣

唔知算唔算OT

林日曦confirm攞到期
只開一場,另外book 果晚係for set up ...
阻住 發表於 2015-11-2 22:30

唔算啦應該
02 著地 - 鄧麗欣

提供仼何情報時 必須付上有效的來源 否則將視灌水論
02 著地 - 鄧麗欣

演唱會名稱:吳國敬《敬愛生命‧愛音樂慈善演唱會2016》
日期 : 2016年1月4日 (星期一)
時間:8:00pm
地 ...
阻住 發表於 2015-11-7 13:37

again?
02 著地 - 鄧麗欣

談到她曾透露年尾舉行售票演唱會,問籌備進度?Charmaine表示因場地問題要延到明年,但始終是首個售票演唱會,所以會花更多時間籌備

source: on.cc
02 著地 - 鄧麗欣

【閻奕格 亦型亦格香港音樂會】
VISA / MasterCard / 美國運通卡 / 中國銀聯卡 / PPS / PayPal / 支付宝
尊享優先訂票服務

演出日期 : 2016年1月17日 (8:15pm)
**優先訂票日期:2015年11月26日至29日**
票價 : HK$480 / HK$380
地點 : 九龍灣國際展貿中心 6/F 展貿廳 3
優先訂票熱線: (852) 28 611 611 預留座位 (上午9時至晚上9時)
02 著地 - 鄧麗欣

【今晚豹制李演唱會 Palwerful Concert 2016】
VISA / MasterCard / 美國運通卡 / 中國銀聯卡 / PPS / PayPal / 支付宝
尊享優先訂票服務
演出日期 : 2016年1月13日 (8pm)
**優先訂票日期:2015年11月30日至12月4日**
票價 : HK$680 / HK$380 / HK$280
地點 : 灣仔伊利莎伯體育館
優先訂票熱線: (852) 28 611 611 預留座位 (上午9時至晚上9時)
(每張信用卡最多可訂購20張門票。每次經熱線/網上訂購上限為20張。每張門票手續費為HK$32。)

佢聲稱係演唱會 唔係talk show
所以照po啦
02 著地 - 鄧麗欣

由即日起至2016年1月21日到全線HMV門市購物滿港幣$2000,即可獲得音樂會門票兩張*!

【hmv x MOOV Alive On Stage Supper Moment】音樂會詳情
日期:2016年1月22日
時間:晚上8時
地點:旺角麥花臣場館
02 著地 - 鄧麗欣

{Listen to Your Eyes Music Party}
VISA / MasterCard / 美國運通卡 / 中國銀聯卡 / PPS / PayPal / 支付宝 尊享優先訂票服務
演出日期 : 2016年1月23日(8:30pm) to 1月24日(00:30am)–1場
票價 : HK$980(All Standing Area企位)
地點 : Kai Tak Cruise Terminal啟德郵輪碼頭
Dress Code : METALLIC
(每張信用卡最多可訂購20張門票。每次經網上訂購上限為20張。每張門票手續費為HK$32。)
每一張門票包括 :
- HK$20小食券
- 兩杯飲品
- 壹LED太陽鏡
- 免費穿梭巴士服務
穿梭巴士服務 (逾時不侯)演出前 :
Point A : 下午7時30分九龍灣福淘街至會場
Point B : 下午7時30分鑽石山荷里活廣場至會場
演出後 :
凌晨零時三十分由會場至九龍灣福淘街
**全場不準吸煙
**只限18歲或以上人士進入
**所有訂購的門票憑本公司電郵授權在會場領取。
02 著地 - 鄧麗欣

方皓玟
四月麥花臣場館

Oncc
02 著地 - 鄧麗欣

又黎呀
仲7唔夠?==
02 著地 - 鄧麗欣

【兄弟本色日落黑趴香港演唱會】
張震嶽 MC Hotdog 頑童
VISA / MasterCard / 美國運通卡 / 中國銀聯卡/ PPS / PayPal / 支付宝
尊享優先訂票服務
演出日期 : 2016年5月6日 (晚上20:15)
票價 : HK$680 (搖滾區企位及坐位) / HK$480(坐位) / HK$380(坐位)
地點 : 九龍灣國際展貿中心 匯星STAR HALL
(每張信用卡最多可訂購20張門票。每次經熱線/網上訂購上限為20張。每張門票手續費為HK$32。)
02 著地 - 鄧麗欣

《顧芮寧Elaine Koo X Friends 芮不可擋音樂會 》
日期:2016年3月11日
時間 : 下午8時
地點:Music Zone
02 著地 - 鄧麗欣

叱咤樂壇 Music in the air
第一場 3月26日
吳業坤x陳柏宇

*換票詳情留意叱咤樂壇/好岀奇
02 著地 - 鄧麗欣

歌手吳業坤問到何時開個人演唱會?坤坤透露有意於十月尾在九展開騷:「未落實,但我已經有壓力呀,要坐滿,我好易緊張。」又指希望盡快錄更多歌曲做準備。提到坤坤日前在台灣與偶像盧廣仲緣慳一面,他說:「本身約咗夜晚見,佢Send message嚟話太夜,改食lunch啦,但我瞓晏咗,我起身覆佢佢話已經到咗屏東,所以就冇緣。」他又指首次與對方在香港見面時,曾說過之後再相見會讓對方看到不一樣的自己,並希望邀請對方擔任個唱嘉賓或寫歌:「依家失敗咗,如果演唱會落實,可能我會再請假千里去邀請佢。(點打動對方?)特登飛過去,我覺得文字同語音表達唔足夠,想畀佢感覺到我嘅誠意。」

on.cc
02 著地 - 鄧麗欣

受訪時,C AllStar謂新碟紀錄了他們成立的第一個五年,今年踏入第六年,他們將會有一個新開始,四子謂有DJ指他們的聲音成熟了不少,On仔更笑言覺得自己長高了:「我同King企埋一齊覺得高咗,定唔知係咪佢矮咗呢?」問到可會再舉行個人演唱會?他們說:「Plan緊2017年,但未落實嘅,申請緊紅館,依家就要做多啲好歌先!」

on.cc
02 著地 - 鄧麗欣

徐小鳳演唱會2016
2016年7月28日至8月2日 (20:15)
演出地點 紅磡香港體育館
門票價錢
$780 / $580 / $380 / ...
calvink 發表於 2016-4-21 13:05

開左post啦 矮仔
02 著地 - 鄧麗欣

雖然係2017

Warner Music Hong Kong shared 李榮浩's video.
21 hrs ·
相信香港一眾 ‪#‎鯨魚們‬ 今 ...
-Prince- 發表於 2016-5-21 20:00

咁有信心一黎就紅館既
02 著地 - 鄧麗欣

我諗到時會有減價飛
-Prince- 發表於 2016-5-21 20:16

韋禮安都仲係star hall
02 著地 - 鄧麗欣

【英國保誠呈獻 Touch Mi 2鄭秀文世界巡迴演唱會2016】
日期: 2016年9月16日至19日, 21日至22日
時間: 晚 ...
SamuelSuen2014 發表於 2016-6-1 23:36

Post都開埋啦
02 著地 - 鄧麗欣

溫馨提示
請提供情報時一併提供相關資料來源
否則難以確實來源真實性
同時會作灌水論
02 著地 - 鄧麗欣

Supper Moment
屢戰屢敗 屢敗屢戰 彷彿是我們的標記
(紅館縱是伸請失敗 演唱會還是今年發生)
心情...我們已預備好了

Source: SM fb
02 著地 - 鄧麗欣

Source LMF FB
02 著地 - 鄧麗欣