返回列表 發帖

[Mar/2016] 陳慧嫻Priscilla-ism演唱會

【四洲紫菜呈獻陳慧嫻Priscilla-ism演唱會】
VISA / MasterCard / 美國運通卡 / 中國銀聯卡 / PPS / PayPal / 支付宝
尊享優先訂票服務
演出日期 : 2016年3月4至7日 (8:15pm)
**優先訂票日期:2015年11月16日至20日**
票價 : HK$680 / HK$480 / HK$280
地點 : 紅磡香港體育館
優先訂票熱線: (852) 28 611 611 預留座位 (上午9時至晚上9時)
(每次交易最多可購買20張門票。每張門票須徵收顧客服務費HK$32。)
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

不知道会加多几场呢!

5场?

今次個造型醜出宇宙
明明上年白頭又潮又靚

上年先開完 雖然話叫好叫座
但咁快又開都有D擔心...

到時同一個月仲有相隔4年無開show既憶蓮
希望佢(PC)都賣得好喇

今次個造型醜出宇宙
明明上年白頭又潮又靚
gooloo 發表於 2015-11-6 18:11

個人覺得今次造型唔醜, 好自然, 好親切
上次個白頭係潮,係靚, 風格唔同姐

希望佢(PC)都 ...
masterdragon 發表於 2015-11-7 00:44

班中老年人比得起錢的, 唔care的, 憶蓮慧嫻兩個都睇

Name of the concert sounds stupid, her outfit looks like 紫菜.

I just wish her record company produce some new songs for her.

希望佢(PC)都 ...
masterdragon 發表於 2015-11-7 00:44

I think Universal / PolyGram 太貪錢, 會玩死 Priscilla, again.

個cover真系醜到喊...
對於me 無入場既衝動
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

睇完Evolve果tracklist都feel到今次又係唱果堆歌
係睇慧嫻姐姐微博見好似搵左何丙做音樂總監先有少少入場意慾

不知道会加多几场呢!
小星星 發表於 2015-11-6 16:08

應該會加前加後兩場

班中老年人比得起錢的, 唔care的, 憶蓮慧嫻兩個都睇
lblemon 發表於 2015-11-7 01:57

me too!!
我兩個都會睇!!

啱啱開完記者會

其實應該係"紅磡香港體育館", "香港體育館"
唔係"香港紅磡體育館"吧?

今次演唱會會揀部份冇咁hit嘅歌嚟唱,另外都會有唔同環節,有以百老匯形式歌舞去表演,又會有一節係帶民族風味,佢話:「特別喺內地搵嚟啲特別樂器同樂手演出,呢啲平時喺香港會較少機會接觸。」

為求視覺同音響效果更佳,慧嫻特意要求開三面鑽石型舞台,至於今次演唱會點解叫「Priscilla-ism」?佢話:「我想個演唱會非常陳慧嫻,咁ism意思解主義,可以解釋為慧嫻主義。」

Source: 蘋果

今次演唱會會揀部份冇咁hit嘅歌嚟唱,另外都會有唔同環節,有以百老匯形式歌舞去表演,又會有一節係帶民族 ...
阻住 發表於 2015-11-12 19:28

鑽石台

鑽石台
lblemon 發表於 2015-11-12 21:57

點解係鑽石台架,我唔想坐側田位呀

今次演唱會會揀部份冇咁hit嘅歌嚟唱,另外都會有唔同環節,有以百老匯形式歌舞去表演,又會有一節係帶民族 ...
阻住 發表於 2015-11-12 19:28

好想知邊幾隻歌玩民族風味?同埋百老匯歌舞表演,係咪會唱情意結隻碟入邊D歌?

其實應該係"紅磡香港體育館", "香港體育館"
唔係"香港紅磡體育館"吧?
lblemon 發表於 2015-11-12 17:33

係,正確名稱係 紅磡香港體育館 / 香港體育館

睇完Evolve果tracklist都feel到今次又係唱果堆歌
係睇慧嫻姐姐微博見好似搵左何丙做音樂總監先有少少入場意 ...
阻住 發表於 2015-11-7 14:12

想問番上次其實係邊位做監製
最近聽到佢上次 live 把聲真係幾好
不過 1 年都算幾密下...

不過 1 年都算幾密下... ...
mix_nzi 發表於 2015-11-12 22:26

上次係梁基爵

不過 1 年都算幾密下... ...
mix_nzi 發表於 2015-11-12 22:26

Gaybird,上次個演唱會gaybird將好多歌從新編曲,加入佐好多電子元素,特別係快歌,所以感覺係型佐好多

上次開完已經話會開part2, 不過要開tour先,但最近先話今次係一個全新既演唱會

點解係鑽石台架,我唔想坐側田位呀
Jacz 發表於 2015-11-12 22:16

因為鑽石台節省體力, 制作成本應該較低, 同埋聽聞鑽石台setting係最多貴飛架

因為鑽石台節省體力, 制作成本應該較低, 同埋聽聞鑽石台setting係最多貴飛架 ...
lblemon 發表於 2015-11-12 22:38

啫係地下個D位全部係貴飛?

好想知鑽石台同傳統三面台係有幾多個位?

Thanks!

今次咁"突然"似搵錢>回憶
不過歌手開多一場得一場

鑽石台好似坐到好遠錦

啫係地下個D位全部係貴飛?

好想知鑽石台同傳統三面台係有幾多個位? ...
Jacz 發表於 2015-11-12 22:50

啫係地下個D位全部係貴飛?----> 唔只地下全部貴飛, 一般而言, 由地下至第20行全部是貴飛...

鑽石台, 據聞极度接近1萬個位, 大約9500吧
傳統三面台, 係6500-7500

Thanks!

今次咁"突然"似搵錢>回憶
不過歌手開多一場得一場

鑽石台好似坐到好遠錦 ...
mix_nzi 發表於 2015-11-12 22:52

其實唔突然,一早已經講佐會開part II架喇

其實我覺得慧嫻同千嬅上次個演唱會有D似,個主題都係從新開始,搵返自己
所以好開心見到佢仲係咁有事業心

我未係紅館睇過三面台,好驚買到側田位

啫係地下個D位全部係貴飛?----> 唔只地下全部貴飛, 一般而言, 由地下至第20行全部是貴飛...

鑽石台, 據 ...
lblemon 發表於 2015-11-12 23:43

我印象中都係咁,記得好耐之前友壇有個post討論演唱會的座位都係咁講

今次開鑽石台,第一場又係星期六,睇黎係諗住加開星期五同星期一兩場喎

其實唔突然,一早已經講佐會開part II架喇

其實我覺得慧嫻同千嬅上次個演唱會有D似,個主題都係從新開始 ...
Jacz 發表於 2015-11-13 00:15

呢次都係慧嫻第一次開三面臺啦(除咗97果次與管弦樂團合作)

呢次都係慧嫻第一次開三面臺啦(除咗97果次與管弦樂團合作)
小星星 發表於 2015-11-13 13:04

係,我都有啲估唔到佢會開三面台
不過我見佢係大陸既tour既三面台都幾靚

佢上次表現全面回勇,回復八九十年代天后風采.心理狀態比以往健康了吧?
今次會睇兩場

Priscilla係演唱會既press con度接受訪問話,上次開到三場,希望今次都開到三場就心滿意足了

佢上次表現全面回勇,回復八九十年代天后風采.心理狀態比以往健康了吧?
今次會睇兩場 ...
harrytse 發表於 2015-11-14 23:43

係,最估唔到既係連形象都帶到新鮮感俾我地,更估唔到係既係「凳舞」個part,
好新鮮,應該係第一個係紅館表演「凳舞」既歌手?

回復 34# Jacz

係咪第一個就唔知不過上次個演唱會用左gaybird係幾有新鮮感,
加上佢唱功了得
所以都值回票價

VISA / MasterCard / 美國運通卡 / 中國銀聯卡 / PPS / PayPal / 支付宝
尊享優先訂票服務

即係咩卡都買到?????????
係咪真係聽朝架
條link 死link
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

尊享優先訂票服務

即係咩卡都買到 ...
ricnature 發表於 2015-11-16 00:40

九點準時開閘,已買!

尊享優先訂票服務

即係咩卡都買到 ...
ricnature 發表於 2015-11-16 00:40

係昨晚之前開仲一直係死link,今日先可以入到

九點準時開閘,已買!
小星星 發表於 2015-11-16 09:19

我都買佐一場,依家等加場

回復  Jacz

係咪第一個就唔知不過上次個演唱會用左gaybird係幾有新鮮感,
加上佢唱功了得
所以都值回票價 ...
harrytse 發表於 2015-11-15 23:44

我好鍾意個part
同埋佢翻唱1874同月亮說都好正

慧嫻透露今次個唱要挑戰難度,希望穿Deep V露胸骨及鎖骨,又表示個唱中有百老滙形式及民族音樂,並笑說:「每Part都要死跳爛跳。」最後透露舞台是鑽石型三面台:「背景有好多視覺效果。」
目標減到九十幾磅
慧嫻受訪時表示一直有入紙申請紅館檔期,她說:「上次完成30週年演唱會,一直希望開Part2,紅館一路冇期,依家申請到又同上次隔好耐,所以做全新演唱會。」問到是否真的以Deep V示人?慧嫻說:「我肥得好均勻,依家一百一十幾磅,目標可以九十幾磅,都係講吓笑,要突然有事業線都幾難,想性感少少有女人味。(馬甲線?)老實講對觀眾嚟講係Bouns,入場嘅觀眾都唔係睇呢啲。」由於跳足整個演唱會,問到擔不擔心會腳軟?慧嫻說:「唔怕,只係驚記唔到舞步,所以今次要提早啲排舞。」

好期待呀,今次好多part舞

「四洲紫菜呈獻陳慧嫻Priscilla-ism演唱會」 優先訂票:11月16日於AEG promotion 網頁或熱線2861 1611開始發售
公開售票:11月23號於城市售票網開始發售

都幾多$480同$280攞嚟公售

第二款poster既造型有啲飄紅feel

成件事好似關淑怡 06 08 咁
又係復出做一個Classic concert, 兩年後開一個另類Concert
都係3場同2場
【This is MC】澳門見

成件事好似關淑怡 06 08 咁
又係復出做一個Classic concert, 兩年後開一個另類Concert
都係3場同2場 ...
lemontea1069 發表於 2015-11-24 14:56

銷情不錯,有望加場喔

銷情不錯,有望加場喔
小星星 發表於 2015-11-24 16:26

銷情應該不怎麼樣, 我昨日十點買到正台黑位既480 蚊 22行...
不過佢最好賣應該係680既

銷情應該不怎麼樣, 我昨日十點買到正台黑位既480 蚊 22行...
不過佢最好賣應該係680既 ...
lblemon 發表於 2015-11-24 17:16

尋日仲有G行
今日唔知

尋日仲有G行
今日唔知
lemontea1069 發表於 2015-11-24 17:57

睇慧嫻既都係中老年人, 最有效既宣傳方法就係上靚聲王...冇靚聲王真係争好遠

睇慧嫻既都係中老年人, 最有效既宣傳方法就係上靚聲王...冇靚聲王真係争好遠 ...
lblemon 發表於 2015-11-24 18:13

但如果上去又係唱夜機傻女千千果d, 好似同今次concert主題唔match