返回列表 發帖
不知道会加多几场呢!
小星星 發表於 2015-11-6 16:08

應該會加前加後兩場

班中老年人比得起錢的, 唔care的, 憶蓮慧嫻兩個都睇
lblemon 發表於 2015-11-7 01:57

me too!!
我兩個都會睇!!

鑽石台
lblemon 發表於 2015-11-12 21:57

點解係鑽石台架,我唔想坐側田位呀

今次演唱會會揀部份冇咁hit嘅歌嚟唱,另外都會有唔同環節,有以百老匯形式歌舞去表演,又會有一節係帶民族 ...
阻住 發表於 2015-11-12 19:28

好想知邊幾隻歌玩民族風味?同埋百老匯歌舞表演,係咪會唱情意結隻碟入邊D歌?

其實應該係"紅磡香港體育館", "香港體育館"
唔係"香港紅磡體育館"吧?
lblemon 發表於 2015-11-12 17:33

係,正確名稱係 紅磡香港體育館 / 香港體育館

想問番上次其實係邊位做監製
最近聽到佢上次 live 把聲真係幾好
不過 1 年都算幾密下... ...
mix_nzi 發表於 2015-11-12 22:26

Gaybird,上次個演唱會gaybird將好多歌從新編曲,加入佐好多電子元素,特別係快歌,所以感覺係型佐好多

上次開完已經話會開part2, 不過要開tour先,但最近先話今次係一個全新既演唱會

因為鑽石台節省體力, 制作成本應該較低, 同埋聽聞鑽石台setting係最多貴飛架 ...
lblemon 發表於 2015-11-12 22:38

啫係地下個D位全部係貴飛?

好想知鑽石台同傳統三面台係有幾多個位?

Thanks!

今次咁"突然"似搵錢>回憶
不過歌手開多一場得一場

鑽石台好似坐到好遠錦 ...
mix_nzi 發表於 2015-11-12 22:52

其實唔突然,一早已經講佐會開part II架喇

其實我覺得慧嫻同千嬅上次個演唱會有D似,個主題都係從新開始,搵返自己
所以好開心見到佢仲係咁有事業心

我未係紅館睇過三面台,好驚買到側田位

啫係地下個D位全部係貴飛?----> 唔只地下全部貴飛, 一般而言, 由地下至第20行全部是貴飛...

鑽石台, 據 ...
lblemon 發表於 2015-11-12 23:43

我印象中都係咁,記得好耐之前友壇有個post討論演唱會的座位都係咁講

今次開鑽石台,第一場又係星期六,睇黎係諗住加開星期五同星期一兩場喎

呢次都係慧嫻第一次開三面臺啦(除咗97果次與管弦樂團合作)
小星星 發表於 2015-11-13 13:04

係,我都有啲估唔到佢會開三面台
不過我見佢係大陸既tour既三面台都幾靚

Priscilla係演唱會既press con度接受訪問話,上次開到三場,希望今次都開到三場就心滿意足了

佢上次表現全面回勇,回復八九十年代天后風采.心理狀態比以往健康了吧?
今次會睇兩場 ...
harrytse 發表於 2015-11-14 23:43

係,最估唔到既係連形象都帶到新鮮感俾我地,更估唔到係既係「凳舞」個part,
好新鮮,應該係第一個係紅館表演「凳舞」既歌手?

VISA / MasterCard / 美國運通卡 / 中國銀聯卡 / PPS / PayPal / 支付宝
尊享優先訂票服務

即係咩卡都買到 ...
ricnature 發表於 2015-11-16 00:40

係昨晚之前開仲一直係死link,今日先可以入到

九點準時開閘,已買!
小星星 發表於 2015-11-16 09:19

我都買佐一場,依家等加場

回復  Jacz

係咪第一個就唔知不過上次個演唱會用左gaybird係幾有新鮮感,
加上佢唱功了得
所以都值回票價 ...
harrytse 發表於 2015-11-15 23:44

我好鍾意個part
同埋佢翻唱1874同月亮說都好正

慧嫻透露今次個唱要挑戰難度,希望穿Deep V露胸骨及鎖骨,又表示個唱中有百老滙形式及民族音樂,並笑說:「每Part都要死跳爛跳。」最後透露舞台是鑽石型三面台:「背景有好多視覺效果。」
目標減到九十幾磅
慧嫻受訪時表示一直有入紙申請紅館檔期,她說:「上次完成30週年演唱會,一直希望開Part2,紅館一路冇期,依家申請到又同上次隔好耐,所以做全新演唱會。」問到是否真的以Deep V示人?慧嫻說:「我肥得好均勻,依家一百一十幾磅,目標可以九十幾磅,都係講吓笑,要突然有事業線都幾難,想性感少少有女人味。(馬甲線?)老實講對觀眾嚟講係Bouns,入場嘅觀眾都唔係睇呢啲。」由於跳足整個演唱會,問到擔不擔心會腳軟?慧嫻說:「唔怕,只係驚記唔到舞步,所以今次要提早啲排舞。」

好期待呀,今次好多part舞

係咪冇希望加場喇?

D飛就黎賣晒? 係咪準備加場呀?

希望可以唱晒成隻「情意結」,隻碟實在有太多正野喇
明日有明天,情意結,拈花惹草,蕭邦與我,把悲傷看透了,到處留情,
仲有我最鍾意既 柯德莉夏萍穿過的鞋

今次可能多d冷門歌,同埋何丙編曲,應該有點区别吧
阿mark 發表於 2016-1-19 13:26

上次唱「凌晨舊戲」「戀戀風塵」「正是愛」「心滿意足」好正
今次真心希望可以聽到呢幾首: 「六月某天」「路」「牆」「你喜歡我什麼」「不想你還想你」「永遠愛你的人」「禮物」

唱片公司宣傳/ 派歌有問題啩⋯
《情意結》四台成績慘不忍睹
l00540 發表於 2016-1-20 18:31

好似話係有啲technical既野搞到隻碟啲音質有問題

當年滞銷只賣8000,宜家天價
阿mark 發表於 2016-1-20 18:26

想買都買唔返

想問鑽石台同三面台邊區咩段既位會好D呀?

希望唔好再加,加都唔好再加後面

真係請環球之友

會唔會校長係膽

四場嘉賓:溫拿、左倫右李、校長solo、杜麗莎x 校長
l00540 發表於 2016-1-27 11:26

救命,一個都唔想見到,好心唔好阻住晒  
可唔可以請Sandy

tvb話楊千嬅係楊千嬋搞到千嬅下年起唔出席頒獎禮,廢事俾人話阿嬋
不如tvb話埋容祖兒係容祖姨啦,等容姨知難而退都好

其實tvb真係有宣傳效果,開演唱會有埋Tvb宣傳真係唔同點,慧嫻姐宣傳有19點,算ok啦
最好的債 發表於 2016-1-27 12:45

唔係21點咩?
高過星期日同時段節目

估唔到佢會好賣過憶蓮, 跌眼鏡
lemontea1069 發表於 2016-1-26 12:25

以前八十年代D天後就算幾霉都有一定既叫座力架
加上上次Back to Priscilla叫好叫座,今次點都唔會差既

[有難度][有難度]Sandy好似離開左環球⋯

反而Kelly, Eason, 盧冠廷有機⋯
l00540 發表於 2016-1-27 16:21

唔同公司都得架,eg. 美嬋vs美捲

我真係唔想見到倫伯同宋禮同杜泥沙

買佐兩張尾場,希望唔好再加!

嘉賓有可能有sammi嗎
阿mark 發表於 2016-2-2 16:43

上次冇黎到,希望今次尾場可以見到佢

4場既嘉賓都好唔想見到,尾場係老鼠安都好d

永遠愛你的人,呢首堅係值回票價

尾場氣氛唔錯,快歌個part $680 摺椅D人全部企晒起身,有D仲跳埋舞添!