返回列表 發帖

【王菀之結婚】Ivana宣佈脫離單身 同男友註冊結婚

現年36歲嘅王菀之(Ivana)同男友「Figure王」蘇卓航(Eric)拍拖2年,今日光棍節Ivana喺微博公告脫離單身,並引用自己歌曲《好時辰》嘅歌詞寫道:「『遇上你 太感恩 不遲亦不早』 感謝天父 感謝父母 感謝所有好兄弟姊妹 感謝大家 也祝福天下有情人終成眷屬,白頭偕老,攞個彩先 - "Eric So, you're SO LUCKY.」

Ivana甜蜜回應婚訊表示當時二人單身,經好朋友介紹,因同樣熱愛藝術而走在一起,2013年中開始拍拖,2015年四月於Eric So在韓國自己的藝術展覧時求婚,二人同樣愛藝術,從事藝術,愛旅遊,價值觀相約,所以很適合對方。

Ivana稱:「4月19日係金像獎頒獎禮,但4月18日我同Eric喺韓國首爾忙緊佢嘅展覽,所以18號我一定要返香港。就係去機場嗰程車,佢攞咗隻戒指同我求婚,當時心情好激動。金獎像有冇獎都未知,但就好想率先頒一個最佳女主人獎畀我。」

原來Ivana同Eric喺上個月已經去咗婚姻登記署排期註冊,兩人同樣報稱係藝術家。Ivana出道後甚少緋聞,之前曾同張敬軒傳過拍拖,但眾所周知軒仔有同性密友關智斌,Ivana同佢嘅緋聞純屬煙幕,其後佢同唱作歌手Alex Fung、填詞人陳詠謙和梁柏堅都傳過緋聞,但Ivana從來冇承認戀情;至於Eric就係女星殺手,先後同盧巧音、蒙嘉慧和杜如風拍拖,情史比Ivana更精采。

據傳前年杜如風同Eric感情發生問題陷冷戰,Ivana即把握機會主動出擊,處處對Eric表現關心兼噓寒問暖,聲音嬌嗲嘅佢成功冧掂Eric,令佢主動向杜如風提出分手,不過Ivana呼冤話:「我完全冇搶任何人男友,至於同居就係一時時,有時候工作太忙,連見面都難,希望亂寫嘅內容唔好影響我嘅朋友,當漫畫睇一笑置之,謝謝!」

http://hkm.appledaily.com/detail.php?issue=20151111&guid=54414576&category_guid=7018882&category=instant

恭喜美之
軒仔不如做伴郎

@最愛美之既版主
恭喜肥豬王

恭喜美之
軒仔不如做伴郎
rubylovessss 發表於 2015-11-11 13:01

U mean 伴娘?

但眾所周知軒仔有同性密友關智斌,Ivana同佢嘅緋聞純屬煙幕

大家都當左軒仔係hehe

U mean 伴娘?
mychart- 發表於 2015-11-11 13:30

唔好扮女人啦

但眾所周知軒仔有同性密友關智斌,Ivana同佢嘅緋聞純屬煙幕

大家都當左軒仔係hehe ...
我等我在 發表於 2015-11-11 13:34

希望軒軒斌斌快D註冊結婚 (like Harry Style and Louis Tomlinson from 1D)

大象波比

wa 36歲啦
47. Bring Him Home
week13
1 . Beanies        今晚抹掉你

估吾到會結婚
弓起樂壇又多位人妻

都幾唔聲唔聲喎
恭喜哂
50 字節以內
不支持自定義 Discuz! 代碼

人妻之

@最愛美之既版主
恭喜肥豬王
stephybest 發表於 2015-11-11 13:18

恭咩喜,樂壇活躍一線女歌手得返肥豬王一個單身未婚,sad
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

恭喜恭喜,希望佢幸福快樂

軒仔個tag
#我係胖虎個frd胖娘

係咪要扮肥做伴娘啊?

遇上你 太感恩 不遲亦不早
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

救命, 實又好多傳媒去訪問張生
明日幾多壞事情 仍然是不枉曾經見證

得閒去寫番個每個hehe身邊都有個王菀之

屮SiU霖屮 發表於 2015-11-11 18:02

係咪咩 有一種友誼叫 黃曉明趙薇嗰啲
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

咁你個王菀之係邊個?

Congrats!!!
樂壇好多喜訊

每個人心裡面都有一個張敬軒同王菀之

@最愛美之既版主
恭喜肥豬王
stephybest 發表於 2015-11-11 13:18

你係咪搞錯咗?

恭喜美之!

恭喜易彎娜!

恭喜ivana。以後佢唔使俾人借嚟過橋。

好事黎噶
希望薛凱琪都快d結婚做人妻
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

IVANA你唔肯出新碟就快結婚退出啦
最好的債 發表於 2015-11-17 19:18

I think it's Media Asia 唔肯幫 Ivana 出新碟

There is not a lot of profit in CD sales these days. Plus they also have to release EPs / CDs for the following artists later this year or early next year:

C AllStar
Miriam Yeung
Rubberband

話時話,點解唔見 kay 同張繼聰 喺個婚禮度?

真係唔喺度?不和?
不過真係唔覺得kay同ivana特別friend就真。

話時話,點解唔見 kay 同張繼聰 喺個婚禮度?
古巨基 發表於 2015-11-28 19:08

張繼聰去咗馬來西亞

恭喜ivana!

恭喜易彎娜
佢ig同軒仔啲相好搞笑~~

女银当新婚礼物?