返回列表 發帖
既然你講到你偶像咁巴閉你又何必咁在意CM人唔buy你偶像?你心態都好奇怪。

日本紅就大x晒, 東南亞+中國紅就唔算數, 咁唔係崇日係乜﹖

hkchart 發表於 2015-11-17 02:47

東南亞同大陸樂壇質素同樂迷品味點同日本比呀大佬,咪笑死人啦唔該。

仲有你話GEM一定掂過宇多田因為佢有胸?You can't be serious.

無端端講品味, AKb48係日本咁紅咪好高質, 好心奶日唔好奶到咁樣衰, 成隻日犬
咁,我都認左UTADA 作曲 ...
hkchart 發表於 2015-11-17 03:15

Akb48係唔係高質都好都只係個別例子,而家講緊成㒁日本樂壇,人地廿幾三十年前已經發展極度成熟啦。日本比起大陸同什麼東南亞的音樂sophisticated幾千倍,呢D客觀事實係人都知,只有你呢個井底之蛙以為日本同D唔入流地區even comparable。

你都on居既, 日本大把垃圾歌, 而家亞洲都聽緊歐美音樂,知唔知東南亞而家都係
聽英文歌為主﹖ 唔係只係 ...
hkchart 發表於 2015-11-17 03:53

日本有垃圾歌咁大陸同東南亞嗰D又冇呀?東南亞如果自己咁勁又走去聽歐美歌?
個point係話你on 9 到以為東南亞同大陸音樂同日本質素係同級呀?咪講咗第二度轉移視線。

你根本連自己個POINT係乜都唔知, 而家講緊亞洲人對音樂既欣賞能力,
你係想講亞洲人品味差先欣賞gem,日 ...
hkchart 發表於 2015-11-17 04:11

咪玩啦,我個point非常清楚,而且只有一個,就係覺得你以為東南亞同大陸樂壇質素同日本喺同級嗰嘢好好笑。

先唔講其他,你偶像做到一隻好似宇多田當年勁紅嘅First Love先講。

你根本連自己個POINT係乜都唔知, 而家講緊亞洲人對音樂既欣賞能力,
你係想講亞洲人品味差先欣賞gem,日 ...
hkchart 發表於 2015-11-17 04:11

如果你想講邊個喺歐美會紅,好老實講Utada唔得,你偶像一樣唔得,因為D鬼佬對亞洲面孔始終唔太受。搵歌來聽唔會搵亞洲人,因為本土已大把。

如果佢地知道個歌手first language 唔係英文,講嘢有accent就更唔受, D鬼佬就係咁衰架啦。Utada都話係土生土長NY人,你偶像就.....。

講黎都廢啦, 時間會證明一切, 你又唔係鬼佬, 你識條鐵咩,我起碼都係加拿大
長大點都知情況過你, 多 ...
hkchart 發表於 2015-11-17 05:26

你住喺加拿大好把閉,我住係美國,了解D鬼佬程度肯定唔差過你。GEM呢D講英文有accent嘅亞洲面孔我絶對唔睇好佢地會好受。我曾經俾你偶像唱Listen條片俾我個樂迷鬼婆friend聽,佢話聽唔清楚佢唱乜。佢問我點解佢要唱English songs。