返回列表 發帖
第二季優秀選Mag唔出席, 似乎已經有答案
希望係簽新公司而唔係提前退休
怪獸一族 發表於 2015-11-20 13:17

呢間垃圾公司打壓咗佢足足三年, 逢show必冇,明顯有人針對佢,如果仲續, 就真係冇眼睇。

快D走啦。

呢間垃圾公司打壓咗佢足足三年, 逢show必冇,明顯有人針對佢,如果仲續, 就真係冇眼睇。

快D走啦。 ...
thecool123 發表於 2015-11-20 13:23

係尖東擺檔賣唱都重有多啲人聽到
係大台無機會唱
怪獸一族

herman點會睇中mag?又無長腿
最好的債 發表於 2015-11-19 18:49

Singalong lum 得 Herher 咁開心
Mag 得唔得先?
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

Mag 得唔得先?
matthew1990 發表於 2015-11-20 13:45

如果要比人抽水, 林小姐一定唔得
怪獸一族

Mag 得唔得先?
matthew1990 發表於 2015-11-20 13:45

一定唔得啦,如果得係英皇一早上左位啦!

mag 優秀選咩都無
好慘

去邁亞啦,果一姐成日唱走音Live咁廢,實取代到走音k做一姐
最好的債 發表於 2015-11-22 21:41

有咁既可能嗎?

Mag 今晚有SHOW出,完左約都有野做,算係禁啦
希望快D有定案

Mag 今晚有SHOW出,完左約都有野做,算係禁啦
希望快D有定案
sosomusic 發表於 2015-11-23 21:08

好奇怪完約有show出上到j2靚聲王
但就臨時話唔去優秀選,其他台慶野都無份
想點

回復 110# pkl

似仲傾緊

Next Plus

太癲 林欣彤自由身無人敢要

現年只得25歲的林欣彤(Mag),11年因壓力而患上抑鬱及厭食症,經過三年的治療,厭食情況已有改善,但情緒依然不穩。上月滿約無綫及英皇唱片,決定唔續約的她先後向不同唱片公司敲門,可惜因抑鬱問題未解決又出名易失控,搞到冇人敢要!

有無咁慘情? 點解毒果成日要釘住佢唔放?
怪獸一族

Next Plus

現年只得25歲的林欣彤(Mag),11年因壓力而患上抑鬱及厭食症,經 ...
怪獸一族 發表於 2015-11-25 10:20

有無咁慘如果真係咁差tvb唔會開個offer 仲有得比佢拍劇啦

有無咁慘如果真係咁差tvb唔會開個offer 仲有得比佢拍劇啦
pkl 發表於 2015-11-25 10:49

我相信大台開嘅條件唔慌好, 只係問佢有無意願拍劇, 未必真係有得做, 做都可能係啲二打六角色

人地個病已經康復, 重成日話佢情緒唔穩定, 我聽到嘅事實係, 同佢共事過嘅人都讚賞佢工作態度, 投入又誠懇
上次饑饉連太后都有讚, 如果真係情緒隨時失控都接唔到咁多job, 點解係要玩死個咁勤力嘅人先安落?
怪獸一族

毒果篇嘢將一堆舊聞炒埋一碟分明有心唱衰Mag,當中亦冇新料。情緒病三年前已醫好啦,仲囉來講?想點呀?

毒果篇嘢將一堆舊聞炒埋一碟分明有心唱衰Mag,當中亦冇新料。情緒病三年前已醫好啦,仲囉來講?想點呀? ...
rainbowdash 發表於 2015-11-25 11:27

Mag份人咁被動, 唔信佢會周圍去問人簽唔簽佢
係咪魚氏伉儷/一姐公司洗橫手想人整死佢?
怪獸一族

Mag份人咁被動, 唔信佢會周圍去問人簽唔簽佢
係咪魚氏伉儷/一姐公司洗橫手想人整死佢? ...
怪獸一族 發表於 2015-11-25 11:38

如果情緒有問題又點做到饑饉同十場音樂劇呀?仲有N個活動?屈得就屈敗壞人聲譽,寫嗰個簡直陰毒。

如果情緒有問題又點做到饑饉同十場音樂劇呀?仲有N個活動?屈得就屈敗壞人聲譽,寫嗰個簡直陰毒。 ...
rainbowdash 發表於 2015-11-25 11:54

太多人驚佢跑得出
怪獸一族

太多人驚佢跑得出
怪獸一族 發表於 2015-11-25 12:54

但少少佢會簽邊度既聲氣都無 佢歌迷會好似咩都唔知又唔係好支持佢咁

但少少佢會簽邊度既聲氣都無 佢歌迷會好似咩都唔知又唔係好支持佢咁 ...
pkl 發表於 2015-11-26 10:29

佢地歌迷會出名癈, 加埋燈神出咗好多力搞到啲歌迷四散, 個會形同虛設,
好多Mag表演片段要靠其他表演拍擋歌迷會上傳到youtube先有得睇
做Mag粉好淒涼, 佢唔係真係唱得好, 肯定半個粉都無
怪獸一族

Next Plus

現年只得25歲的林欣彤(Mag),11年因壓力而患上抑鬱及厭食症,經 ...
怪獸一族 發表於 2015-11-25 10:20

正常情況下, 林欣彤要轉會係一定有其它唱片公司招手, 條件大家傾唔傾得成係另一回事. 如果其它唱片公司唔招手既話, 可能真係有其它原因, 例如呢度講既 情緒問題.

正常情況下, 林欣彤要轉會係一定有其它唱片公司招手, 條件大家傾唔傾得成係另一回事. 如果其它唱片公司唔 ...
lblemon 發表於 2015-11-26 11:38

單係有冇人招手呢個事實根本都唔清唔楚。毒果前言不對後語,之前Face又懶係爆料話幾問公司向佢招手,而家有180度話佢要主動搵人,D料完全矛盾,邊句真呀?明玩嘢。

人地個病好咗成三年啦,仲屈人情緒問題將舊文中嘅舊文翻炒又翻炒,簡直含血噴人。唔係信哂下話?

單係有冇人招手呢個事實根本都唔清唔楚。毒果前言不對後語,之前Face又懶係爆料話幾問公司向佢招手 ...
rainbowdash 發表於 2015-11-26 12:49

情緒病復發係常見既事.  好返都可以復發.  歌唱事業不如意, 唔識諗通都 容易鑽牛角尖.  早几個月睇佢做勁金歌曲, 佢做果個帶神經質既女仔, 我直覺覺得有d 似佢本人架

不過蘋果d 本地樂壇料 真係准确度唔高.

單係有冇人招手呢個事實根本都唔清唔楚。毒果前言不對後語,之前Face又懶係爆料話幾問公司向佢招手 ...
rainbowdash 發表於 2015-11-26 12:49

蘋果之前有同佢夾過料
佢應該同蘋果記者關係唔錯
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

我純粹分析 壹傳媒 嘅習慣:
(1) TVB人,踩
(2) 離開 TVB 嘅人,撐
(3) 轉會期間更會大篇幅報導離開 TVB 之後有幾好

而家竟然冇出現 (3),可能記者收到風,佢同 TVB 傾得越嚟越似會成事
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

回復 124# matthew1990

擺明有人想放風啦。

回復  matthew1990

擺明有人想放風啦。
kayzzz 發表於 2015-11-26 15:32

真係有機係去星夢

真係有機係去星夢
matthew1990 發表於 2015-11-26 15:44

可能mag睇哂我地啲留言決定

情緒病復發係常見既事.  好返都可以復發.  歌唱事業不如意, 唔識諗通都 容易鑽牛角尖.  早几個月睇佢做勁 ...
lblemon 發表於 2015-11-26 13:53

吓?人地音樂劇台上演神經質嘅女仔咋喎?關咩情緖病事呀?

吓?人地音樂劇台上演神經質嘅女仔咋喎?關咩情緖病事呀?
rainbowdash 發表於 2015-11-26 23:07

我都話係"我自己直覺"姐

真係有機係去星夢
matthew1990 發表於 2015-11-26 15:44

去星夢應該係最穩陣之選, 但冇得講咩音樂理想了

蘋果之前有同佢夾過料
佢應該同蘋果記者關係唔錯
matthew1990 發表於 2015-11-26 14:45

我都覺得上次Mag係同Face夾過料而且Face嗰篇嘢係幫Mag講好說話, 但點解壹仔突然反轉豬肚作料唱衰佢?  呢樣唔明。

我都覺得上次Mag係同Face夾過料而且Face嗰篇嘢係幫Mag講好說話, 但點解壹仔突然反轉豬肚作料唱衰佢?  呢 ...
thecool123 發表於 2015-11-27 01:18

可能真係去星夢, 所以你懂的

可能真係去星夢, 所以你懂的
matthew1990 發表於 2015-11-27 01:20

明嘅。但有得上J2覩聲王又冇得去優透選就幾奇怪。

明嘅。但有得上J2覩聲王又冇得去優透選就幾奇怪。
thecool123 發表於 2015-11-27 01:28

因為歌系英皇的

因為歌系英皇的
阿mark 發表於 2015-11-27 08:22

無乜風聲話佢去星夢

佢終於響ig facebook 叫人幫佢投票了
難得咁積極

佢終於響ig facebook 叫人幫佢投票了
難得咁積極
pkl 發表於 27/11/2015 15:38

佢12月都多左活動

佢12月都多左活動
XYZZY 發表於 2015-12-2 10:21

有咩活動

王祖藍打救 林欣彤搏一鋪上《我是歌手》

林欣彤約滿無綫同英皇之後,決定轉會走人,但因為性格太飄忽,搞到冇唱片公司肯要,以為林欣彤從此要絕跡樂壇,好在有王祖藍打救,邀請她加盟其自組的新公司,更應承幫她發展大陸市場,步阿G.E.M.後塵參加《我是歌手4》。

堅定流?
怪獸一族

林欣彤約滿無綫同英皇之後,決定轉會走人,但因為性格太飄忽,搞 ...
怪獸一族 發表於 2015-12-2 19:14
真係要神保祐了
任我行 失憶蝴蝶

林欣彤約滿無綫同英皇之後,決定轉會走人,但因為性格太飄忽,搞 ...
怪獸一族 發表於 2015-12-2 19:14

個個都想靠内地節目提高知名度,内地对港人真系重要

呢篇嘢頭一段話冇唱片公司肯要,但下一段就話Mag巳傾好哂簽Starz同華納, 前後矛盾,邊句真呀?

就算篇嘢有幾成堅, 唔多信Mag會為一個遙不可及,六十爭一嘅位簽祖男。

呢篇嘢頭一段話冇唱片公司肯要,但下一段就話Mag巳傾好哂簽Starz同華納, 前後矛盾,邊句真呀?

就算篇嘢有幾 ...
thecool123 發表於 2015-12-2 21:21

邊度有得睇?

回復 144# pkl
壹週刊
怪獸一族

回復  pkl
壹週刊
怪獸一族 發表於 2015-12-3 00:42

搵唔到 可唔可以貼出黎

但佢有人簽係好事
不過唔知佢同祖藍熟
但黃祖藍應該可以幫到佢

祖藍真係把炮到可以捧人咩?

thecool123 發表於 2015-12-3 11:13

佢真係一個食腦既人好知自己同點做可以點

最少無公關災難

搵唔到 可唔可以貼出黎

但佢有人簽係好事
不過唔知佢同祖藍熟
但黃祖藍應該可以幫到佢 ...
pkl 發表於 2015-12-3 11:04

網上都係得咁少, 要睇晒全篇可以買今期壹仔
怪獸一族

thecool123 發表於 2015-12-3 11:13

捧林小姐有幾難, 只要扶一扶唔好害佢就得

比兩間公司打壓成咁都未死絶, 點都有啲本事同實力
怪獸一族