返回列表 發帖
簽寰亞最好,自由度高,可以做到自己想做噶野!你睇RB CALLSTAR 發展都唔錯
確實王菀之結婚后應該會少D產,正好可以捧啊MAG
宜家寰亞唱歌噶女歌手系咪得番千嬅 sammi同王菀之啊?

簽寰亞最好,自由度高,可以做到自己想做噶野!你睇RB CALLSTAR 發展都唔錯
確實王菀之結婚后應該會少D產, ...
chj0928 發表於 2015-11-18 16:24

簽寰亞好呀~ 碟都冇得出
夠曬環保

不如簽邁亞啦,想睇周老闆打造MAG

不如簽邁亞啦,想睇周老闆打造MAG
kop1874 發表於 2015-11-18 20:22

笑。美kay有啲歌連mv都無。唔好害mag啦

kayzzz 發表於 2015-11-18 20:43

咁你覺得簽邊間對佢發展最好?

咁你覺得簽邊間對佢發展最好?
Ching2015 發表於 2015-11-18 20:50

認真,暫時覺得係星夢,除非環球肯簽佢。
入其他公司只係分別俾唔同人騎住。
至於啲二線公司佢都應該睇唔上眼啦。

認真,暫時覺得係星夢,除非環球肯簽佢。
入其他公司只係分別俾唔同人騎住。
至於啲二線公司 ...
kayzzz 發表於 2015-11-18 20:55

但星夢有一姐吳若希係度,唔怕資源不夠分嗎?

但星夢有一姐吳若希係度,唔怕資源不夠分嗎?
Ching2015 發表於 2015-11-18 21:08

佢係最輕易打低嘅一姐,Mag去任何唱片公司都要同人搶資源㗎啦,唔係過檔做乜。
星夢捧弱希都可以有咁嘅成績,以mag嘅實力,可以想像星夢可以令MAG有幾咁紅。

佢係最輕易打低嘅一姐,Mag去任何唱片公司都要同人搶資源㗎啦,唔係過檔做乜。 ...
kayzzz 發表於 2015-11-18 21:11

不過同吳若希爭點都好過上面有Joey, Sherman 同泳兒。同埋多出鏡機會增加人氣,有人同吳若希爭下都好,比的壓力佢唱好的歌。如果佢一早簽星煥,吳若希都無機會彈起啦。

不過同吳若希爭點都好過上面有Joey, Sherman 同泳兒。同埋多出鏡機會增加人氣,有人同吳若希爭下都好,比 ...
Ching2015 發表於 2015-11-18 21:14

咪係,同嗰啲一線頭爭即係唔使爭,係好被動等佢地退休。同jinny爭就唔同,半個MAG都唱得贏佢啦。

咪係,同嗰啲一線頭爭即係唔使爭,係好被動等佢地退休。同jinny爭就唔同,半個MAG都唱得贏佢啦。{:1_ ...
kayzzz 發表於 2015-11-18 21:18

你睇 星夢 簽 Step 同 譚嘉儀,就知 星夢 要乜野人啦 :(
係要適合 TVB 嘅人。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

kayzzz 發表於 2015-11-18 20:43

唔可以咁計嘅,雖然公司冇錢,但音樂性強,自由度高。有理由相信周老闆可以挖掘出MAG特有嘅潛能

你睇 星夢 簽 Step 同 譚嘉儀,就知 星夢 要乜野人啦 :(
係要適合 TVB 嘅人。 ...
Bluejays 發表於 2015-11-18 21:22

收到,TVB要的人唔止唱歌,重要拍劇同做主持,重要做埋綜藝節目,如果佢簽星夢,應該唔可以只專注唱歌。

係要適合 TVB 嘅人。 ...
Bluejays 發表於 2015-11-18 21:22

行亨亨條路咪得。主力唱歌,得閒咪拍下綜藝節目,去下旅行囉,mag之前都係咁啦。

如果佢一早簽星煥,吳若希都無機會彈起啦。
Ching2015 發表於 2015-11-18 21:14

當時星煥有 3減1 J 在手,簽唔到多一個女仔,
而且 620 亦唔會將最勁嗰兩個簽比同一間細公司啦,點都要留一個比 EEG。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

行亨亨條路咪得。主力唱歌,得閒咪拍下綜藝節目,去下旅行囉,mag之前都係咁啦。 ...
kayzzz 發表於 2015-11-18 21:39

Alfred 只係歷史遺留落嚟嘅例外,點會再嚟一鑊吖。

我嘅 ff 就係:星夢喺 TVB 眼中成功到一個地步之後,
TVB 會比 星夢 開個 真音樂 支部 ... haha ...

行亨亨條路咪得。主力唱歌,得閒咪拍下綜藝節目,去下旅行囉,mag之前都係咁啦。 ...

本來至13中呢條路行得幾好,有做玩嘢王嘉賓主持,係嗰兩隻嘢入咗黎之後從此連一個正經黃金時段大show都未上過。

鏗鏗呢排真係拍多左電視節目,如果唔係做牙醫應該拍埋劇。反OT, 你覺得Mag簽TVB同星夢(即經理人同唱片公司同一間)的機會大唔大?

我嘅 ff 就係:星夢喺 TVB 眼中成功到一個地步之後, ...
Bluejays 發表於 2015-11-18 21:47

其實而家簽星夢的歌手大部份都唔係專注音樂,希望你FF成真,星夢真係成立音樂支部,做好的音樂質素,唔好淨係做慘情歌同罐頭歌。

我嘅 ff 就係:星夢喺 TVB 眼中成功到一個地步之後, ...
Bluejays 發表於 2015-11-18 21:47

開個支部? 嗰間公司(我指某大台)真係咁惜才就唔會搞到今日佢咁啦。

佢係最輕易打低嘅一姐,Mag去任何唱片公司都要同人搶資源㗎啦,唔係過檔做乜。
星夢捧弱希都 ...
kayzzz 發表於 2015-11-18 21:11

非常同意啦,佢如果續約tvb,就簽星夢,以星夢洗腦式播歌,mag的歌很快就會街知巷聞,而且唔知有無人覺得其實星夢的mv都拍得幾好
如果佢唔續約tvb,就算簽其他公司,tvb應該都會無限期雪佢啦(例如林峯)

唔可以咁計嘅,雖然公司冇錢,但音樂性強,自由度高。有理由相信周老闆可以挖掘出MAG特有嘅潛能{:9_4 ...
kop1874 發表於 2015-11-18 21:24

周老闆呢排好似潛咗水

非常同意啦,佢如果續約tvb,就簽星夢,以星夢洗腦式播歌,mag的歌很快就會街知巷聞,而且唔知有無人覺 ...
阿mark 發表於 2015-11-18 22:44

星夢 MV 拍得好我都係第一次聽
本週冠軍歌: 說好的未來 - Winka 陳泳伽

星夢 MV 拍得好我都係第一次聽
Our_Souvenir 發表於 2015-11-19 09:18

潛水,吊威也,吹風,噴滅火筒真係好好睇

確實王菀之結婚后應該會少D產, ...
chj0928 發表於 2015-11-18 16:24

cas 在寰亞的确發展得好, rb 就只是不過不失, 人氣似乎呈下降趨勢... 而且cas 好似唔駛寰亞投資出碟的, rb 就唔知了

如果mag 唔介意冇碟出既話, 寰亞也是不錯選擇, 畢竟都需要有後生女接王菀之, 而且寰亞有電影業務, 有機會變成歌影雙棲

不過同吳若希爭點都好過上面有Joey, Sherman 同泳兒。同埋多出鏡機會增加人氣,有人同吳若希爭下都好,比 ...

同意...若雞殘得快, 唱歌又退步, 曲毛隨時跳船改捧其他人

今晚台慶又冇Mag

今晚台慶又冇Mag
XYZZY 發表於 2015-11-19 10:01

有約時逄大show都無得出, 依家無約, 台慶無份是正常的吧?

如果有份都係做二打六玩白痴遊戲, 唔會比佢正經唱, 唔做無損失la
怪獸一族

今晚台慶又冇Mag

今年已係第四年台慶無佢份。

同意...若雞殘得快, 唱歌又退步, 曲毛隨時跳船改捧其他人
lblemon 發表於 2015-11-19 10:00

就算星夢唔簽Mag, Herman都可以隋時改捧曲薇同Stephanie啦。佢因為驚人氣跌所以未好番都錄歌。

今晚台慶又冇Mag

無係正常
    約都無,點可能有
    之前 Joyce 唔跟住轉會 都被 out 啦

就算星夢唔簽Mag, Herman都可以隋時改捧曲薇同Stephanie啦。佢因為驚人氣跌所以未好番都錄歌。 ...
Ching2015 發表於 2015-11-19 10:35

呢條友又點會捧第二個女歌手來打沉自己嗰件愛將呢?唔會囉。

今年已係第四年台慶無佢份。
rainbowdash 發表於 2015-11-19 10:27

四年?之前 見過佢有出席,仲帶贊助的珠寶

四年?之前 見過佢有出席,仲帶贊助的珠寶
simpleme 發表於 2015-11-19 10:40

贊助珠寶係2010年嘅事啦。

呢條友又點會捧第二個女歌手來打沉自己嗰件愛將呢?唔會囉。
thecool123 發表於 2015-11-19 10:40

如果佢把聲繼續唔得都無辦法,只有轉去劇組啦。

希望佢趁呢段空閒時間好好增值自己
學好一樣樂器 ,開個youtube channel ,自己主動留住d歌迷
今時今日 ,唱一段仔歌要都分5小段貼去instagram 真係
唔好得把口講話要專註音樂 要有行動先得

就算清高到唔介意獎項唔介意位置
都希望佢以開到一次像樣的售票演唱會而努力

贊助珠寶係2010年嘅事啦。
rainbowdash 發表於 2015-11-19 10:43

攪到我又走去聽翻 你是我的眼
其實 2011 嗰次已經好唔像樣,
所以其實得 2010 一次係好野。

就算星夢唔簽Mag, Herman都可以隋時改捧曲薇同Stephanie啦。佢因為驚人氣跌所以未好番都錄歌。 ...
Ching2015 發表於 2015-11-19 10:35

未好返都錄歌, 係指 若雞嗎

未好返都錄歌, 係指 若雞嗎
lblemon 發表於 2015-11-19 17:10

吳若希首新歌都係降低左個key就佢把聲錄的.

吳若希首新歌都係降低左個key就佢把聲錄的.
Ching2015 發表於 19/11/2015 17:13

https://instagram.com/p/8TR4h2SVGW/
jinnyng 對,爛聲也要錄歌!幸好有#編曲俠 @johnnyyim 幫我監製,爛聲唱不了平日唱的Key就唱低點囉

jinnyng 對,爛聲也要錄歌!幸好有#編曲俠 @johnnyyim 幫我監製,爛聲唱不了平日唱的Key就唱低點囉 ...
XYZZY 發表於 2015-11-19 17:20

佢真係博! 唔怪之咁得老板歡心。唔講唱功,Mag的性格好難同佢爭。

佢真係博! 唔怪之咁得老板歡心。唔講唱功,Mag的性格好難同佢爭。 ...
Ching2015 發表於 2015-11-19 17:31

我又唔覺若雞爛聲錄歌好博喎.  同時亦唔認為MAG唔搏, 之前阿旦做勁歌果時, 有次MAG PLUG 隻快歌新歌, 同dancer排晒舞, 亦跳得唔錯, 到了今日, 唱歌咬字不清鬼食泥既重大缺點都改善了好多, 我睇到亦聽到佢有努力令自己進步.

若雞做過咩? 只係發爛渣叫批評者 自己黎唱丫笨!

希望佢趁呢段空閒時間好好增值自己
學好一樣樂器 ,開個youtube channel ,自己主動留住d歌迷
今時今日 , ...
zethso 發表於 2015-11-19 11:07

IG 每次只可以貼15秒既片, 分段upload上去都係必需吧

mag應該簽華納,有最唔掂連一姐,又年年有ep出
最好的債 發表於 2015-11-19 18:48

但華納簽左Janice喎! 又有Shiga, 應該唔需要簽多位女歌手。

星夢一樣有吳若希同鍾嘉欣,唔需要簽多位無長腿的女歌手
最好的債 發表於 2015-11-19 21:45

原來唱歌係用條腿架咩?

第二季優秀選Mag唔出席, 似乎已經有答案
希望係簽新公司而唔係提前退休
怪獸一族