返回列表 發帖
如果佢唔續約唔再唱,有無人會覺得可惜?
怪獸一族 發表於 2015-11-17 19:24

唔會啦, 第一佢仲後生, 而且唱得, 第二佢本身冇咩專業資格, 又不能做幕後, 唔唱歌只可以去sell 保險和基金, 或者做小生意

回復 23# Ching2015

咪係咯, 佢一定有人簽, 佢一來唱得唔錯, 二來而家要捧人捧到入屋唔容易, 有現成入左屋既比較好

佢唔做歌手都可以去做空姐,佢HD讀航空服務
harryharry 發表於 2015-11-17 22:52

佢几高呀?

呢樣真, 如果有遠見樂壇唔洗搞成咁。
thecool123 發表於 2015-11-17 23:27

同意, 重點係一直以來唱片公司從來未試過有遠見

簽寰亞最好,自由度高,可以做到自己想做噶野!你睇RB CALLSTAR 發展都唔錯
確實王菀之結婚后應該會少D產, ...
chj0928 發表於 2015-11-18 16:24

cas 在寰亞的确發展得好, rb 就只是不過不失, 人氣似乎呈下降趨勢... 而且cas 好似唔駛寰亞投資出碟的, rb 就唔知了

如果mag 唔介意冇碟出既話, 寰亞也是不錯選擇, 畢竟都需要有後生女接王菀之, 而且寰亞有電影業務, 有機會變成歌影雙棲

不過同吳若希爭點都好過上面有Joey, Sherman 同泳兒。同埋多出鏡機會增加人氣,有人同吳若希爭下都好,比 ...
Ching2015 發表於 2015-11-18 21:14

同意...若雞殘得快, 唱歌又退步, 曲毛隨時跳船改捧其他人

就算星夢唔簽Mag, Herman都可以隋時改捧曲薇同Stephanie啦。佢因為驚人氣跌所以未好番都錄歌。 ...
Ching2015 發表於 2015-11-19 10:35

未好返都錄歌, 係指 若雞嗎

佢真係博! 唔怪之咁得老板歡心。唔講唱功,Mag的性格好難同佢爭。 ...
Ching2015 發表於 2015-11-19 17:31

我又唔覺若雞爛聲錄歌好博喎.  同時亦唔認為MAG唔搏, 之前阿旦做勁歌果時, 有次MAG PLUG 隻快歌新歌, 同dancer排晒舞, 亦跳得唔錯, 到了今日, 唱歌咬字不清鬼食泥既重大缺點都改善了好多, 我睇到亦聽到佢有努力令自己進步.

若雞做過咩? 只係發爛渣叫批評者 自己黎唱丫笨!

希望佢趁呢段空閒時間好好增值自己
學好一樣樂器 ,開個youtube channel ,自己主動留住d歌迷
今時今日 , ...
zethso 發表於 2015-11-19 11:07

IG 每次只可以貼15秒既片, 分段upload上去都係必需吧

Next Plus

太癲 林欣彤自由身無人敢要

現年只得25歲的林欣彤(Mag),11年因壓力而患上抑鬱及厭食症,經 ...
怪獸一族 發表於 2015-11-25 10:20

正常情況下, 林欣彤要轉會係一定有其它唱片公司招手, 條件大家傾唔傾得成係另一回事. 如果其它唱片公司唔招手既話, 可能真係有其它原因, 例如呢度講既 情緒問題.

單係有冇人招手呢個事實根本都唔清唔楚。毒果前言不對後語,之前Face又懶係爆料話幾問公司向佢招手 ...
rainbowdash 發表於 2015-11-26 12:49

情緒病復發係常見既事.  好返都可以復發.  歌唱事業不如意, 唔識諗通都 容易鑽牛角尖.  早几個月睇佢做勁金歌曲, 佢做果個帶神經質既女仔, 我直覺覺得有d 似佢本人架

不過蘋果d 本地樂壇料 真係准确度唔高.

吓?人地音樂劇台上演神經質嘅女仔咋喎?關咩情緖病事呀?
rainbowdash 發表於 2015-11-26 23:07

我都話係"我自己直覺"姐

真係有機係去星夢
matthew1990 發表於 2015-11-26 15:44

去星夢應該係最穩陣之選, 但冇得講咩音樂理想了