返回列表 發帖

[Nov/26/2015] LOL - Twins (2EP)

歌手:Twins
唱片名稱:LOL
唱片封面:

推出日期:2015/11/26
唱片類型:2EP

Track List:
#LOL #EP1
CD
1. LOL
2. TGIF
3. SNS

#LOL #EP2
CD
1. 你知道的
2. emoji
3. 虛齡時代

附加資料:
#LOL #EP1
歡樂就是Have Some Fun

#LOL (Laugh Out Loudly)
就讓歡樂傳開去
#TGIF (Thank God It’s Friday)
撻着你的放假心情
#SNS (Social Networking Service)
苦心經營 只希望得到你一個讚

#LOL #EP2
成長印記 今天拆封
#虛齡時代
伍樂城 x 黃偉文 締造新一回經典
#emoji
林夕將一個個表情符號 轉化成感情上的對峙
#你知道的
Edward Chan 打造更有成熟韻味的女人味

出處∶ Sky Music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

整得好正咁wo 鍾意個cover 可惜得6隻歌
一隻定兩隻咁賣
滄海遺珠呢?

哇 _ 睇skymusic好似分兩隻賣 一隻訂要50

下..EP 呀...我仲諗住係大碟, 其實係唔係真係有滄海遺珠 li 隻歌..定係佢地係會唱 佢地覺得係滄海遺珠嘅歌..

下..EP 呀...我仲諗住係大碟, 其實係唔係真係有滄海遺珠 li 隻歌..定係佢地係會唱 佢地覺得係滄海遺珠嘅歌. ...
BeTrayed 發表於 2015-11-20 14:29

我開頭仲以為係 8 隻歌嘅大碟...

說好的大碟呢

2ep2張分開賣定一張嚟= =
最驚egg收2張碟價錢- -
nonkul

段介紹好煩呀
落咁多harsh tag

2ep2張分開賣定一張嚟= =
最驚egg收2張碟價錢- -
SA弟林 發表於 2015-11-20 14:43

分開賣 skymusic話一隻50蚊訂

分開賣 skymusic話一隻50蚊訂
721AXA 發表於 2015-11-20 14:50

咁都要賺錢 Twins每次出碟都要賺一大筆
nonkul

開頭見有個Post話有個400蚊連t-shirt特別版係味真架?

原來係dvd box set....好屈機-_-

又話有滄海遺珠?點解無?

分開三隻碟賣,係咪最後一次出碟了??儘地一煲

分開兩隻賣英皇真係食水深唔通又89一隻
但封面幾靚
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

想問,呢隻系概念EP黎?

睇張相 package 係CD 盒?
覺得遲啲出埋 EP2 嗰3隻MV
就出終極版 CD+DVD
好似 JoeyTen 咁

我開頭仲以為係 8 隻歌嘅大碟...
lokben 發表於 2015-11-20 14:33

自從舊年年尾開始,英皇D歌手全部都系出ep...

有林夕
開心

Yesasia係分開兩隻show
一隻既價錢同pakho隻ep一樣
姐係一隻85蚊啦

痴線
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

Yesasia係分開兩隻show
一隻既價錢同pakho隻ep一樣
姐係一隻85蚊啦

痴線
hinz 發表於 2015-11-20 16:14

咁真係2張ep- -
#LOL #EP2 肯定好賣過#LOL #EP1
nonkul

完全無諗過出2ep囉頂= =
仲要得3隻歌
btw ep1好似joey ten

完全無諗過出2ep囉頂= =
仲要得3隻歌
btw ep1好似joey ten
tungbilly 發表於 2015-11-20 16:31

好彩唔係15個封面- -
nonkul

忽然之間6日後就出新碟…

其實好多消息都唔信得過= =

1.當初話LOL只係派歌唔係演唱會主題曲
2.今年唔會出大碟 慢慢錄下年再算

---------------------------------------

BTW FIRST ROUND 已出 2 X 平裝EP / 1 X DVD呃錢BOXSET
之後應該會再出 合版 加DVD …
好似當年PARTY 咁…

ANYWAY 十五年可唔可以出夠10隻歌呀… 我唔介意你分開兩隻 但係可唔可以多D 新歌
唔係又等五年…

好彩唔係15個封面- -
SA弟林 發表於 2015-11-20 16:34

不過應該同JT個packing一樣
死喇,好驚出終極版添= =

tungbilly 發表於 2015-11-20 16:37

實出啦 希望可以學番當年TWINS PARTY咁 終極版係可以岩岩好裝番2隻EP 變左套裝

#LOL (Laugh Out Loudly) <<< ???

tungbilly 發表於 2015-11-20 16:37

party都出過合體終極版 呢張肯定會出 按照往年出ver 2 都係半個月后就出 呢張應該都唔例外吧

ep2 既班底 始終最吸引我買 ep1 所謂買外國demo 真係唔多啱我

實出啦 希望可以學番當年TWINS PARTY咁 終極版係可以岩岩好裝番2隻EP 變左套裝

#LOL (Laugh Out Lou ...
俊仔 發表於 2015-11-20 16:39

party 終極版冇哂獨唱歌喎
係大馬版收錄哂所有歌曲
nonkul

party都出過合體終極版  呢張肯定會出 按照往年出ver 2 都係半個月后就出  呢張應該都 ...
SA弟林 發表於 2015-11-20 16:43

咁個次係有獨唱歌姐-_,-

忽然之間6日後就出新碟…

其實好多消息都唔信得過= =

1.當初話LOL只係派歌唔係演唱會主題曲
2.今年唔會 ...
俊仔 發表於 2015-11-20 16:36

咪係,明明之前話大碟,依家又EP
如果好似Party咁,咪會出黑膠
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

两只碟分開出,計两只ep的錢,好稳笨

仲有比較好奇林夕點解會寫首叫emoji既情歌lol.. 佢唔似會俾呢種歌名出街

等唔等合體版好呢

#SUATMM
期待新歌

都幾特別
幾吸引
第一次見有歌手會咁出
真係好新鮮
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

其實EEG係咪想學日本果種.
一隻EP出幾版...
但我覺得可以再改良下:
TYPE A:
1. LOL
2. 虛齡時代
3. TGIF
4. SNS

TYPE B:
1. LOL
2. 虛齡時代
3. 你知道的
4. emoji

呢條分拆賣嘅橋係邊個腦灌水個人諗出來噶?

好似系邊道見到hins仔張felix都系分成上下張出??英皇有無搞錯啊,出左成年ep!!唔知點唱gay系唔系年底又壓軸ep wor! pun!

好似系邊道見到hins仔張felix都系分成上下張出??英皇有無搞錯啊,出左成年ep!!唔知點唱gay系唔系年底又 ...
teennum1 發表於 2015-11-20 20:45

英皇今年唱片可能蝕得好勁,所以年尾稍為賣得既歌手就搞2ep雙碟價來賺一筆

#LOL (Laugh Out Lou ...
俊仔 發表於 2015-11-20 16:39

講起twins party,當年阿sa話因為影左好多相所以要分開出,結果每人每隻碟入面得5張相,真係多謝晒!!

都幾特別
幾吸引
第一次見有歌手會咁出
真係好新鮮
KYC0347 發表於 2015-11-20 18:43

如果拿碟來聽,都幾辛苦,聽三只歌就換一只碟。。。

分開三隻碟賣,係咪最後一次出碟了??儘地一煲
KyleHo 發表於 2015-11-20 15:23

我都有呢個感覺

封面靚到
差唔多成年最好
twins真係好鬼勁lol

有林夕喎~ 期待x10000000000000000000000000 (希望唔係hea佢地)
仲有Edward Chan呀, Twins x Edward Chan係最正架~~

p74d47 發表於 2015-11-20 16:05

國語大碟算唔算...基仔今年出咗嗰隻有 1 0 首歌嘅 我們

呢隻 9 成有第二版...
就唔買住,訂個 dvd boxset 先...

仲有比較好奇林夕點解會寫首叫emoji既情歌lol.. 佢唔似會俾呢種歌名出街
721AXA 發表於 2015-11-20 17:22

士多啤梨蘋果橙咪又係林夕寫

p74d47 發表於 2015-11-20 16:05

所以泳兒仲可以出到10首歌(雖然系翻唱),我覺得好神奇

細睇番左邊個隻碟SA 好性感
而且好似P得好勁

演唱會Poseter好慳皮,好在封套還可以~~
改版真係唔一定,EEG到底有幾耐沒出過改版?
愛情歌只系出唔同介質,沒改版~

三首歌=一隻EP係咩玩法
遲啲會唔會一首歌當一隻EP

COVER左邊好型
右邊覺得麻麻