返回列表 發帖

[Dec/1/2015] 生於斯 - C AllStar (CD + DVD)

歌手:C AllStar
唱片名稱:生於斯
唱片封面:

推出日期:2015-12-1
唱片類型:CD + DVD

TrackList:
CD
1. 生於斯
2. 我們的電車上(走過下世紀)
3. 請勿靠近車門
4. 上車咒
5. 城惶城恐
6. 門常關
7. 少年宮
8. 紅館夢
9. 夜幕天星
10. 逾越生死
11. 后會無期 (Feat. 梁詠琪)
12. 日暮途遠

DVD (MV)
1. 城惶城恐
2. 逾越生死
3. 后會無期 (Feat. 梁詠琪)
4. 上車咒
5. 紅館夢

附加資料:
生於斯 長於斯 迷失於斯
2015主打作品:上車咒 / 逾越生死 / 紅館夢 / 后會無期 (Feat. 梁詠琪)
接力推介:夜幕天星

出處:sky music
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

咁既theme好難令人唔信后會無期無弦外之音

C AllStar啲大碟永遠都有個theme將啲怪怪地既歌夾番埋一齊
夾埋之後啲歌會好聽左
我覺得呢樣係幾好希望呢隻都係
DM多仔多到覆唔哂

無任何理由唔買

呢隻會唔會正過CANTOPOSIBILITY呢???
生於斯可能更本土
側田:嚐過勾結醜惡的世間 了解到何謂卑鄙

好大個美心MX...

Btw原來隻碟成績奇差
到而家都淨係得逾越生死係903既一冠
02 著地 - 鄧麗欣

有少少想比錢支持下呢隻碟
Happy and Blessed.

好大個美心MX...

Btw原來隻碟成績奇差
到而家都淨係得逾越生死係903既一冠 ...
hinz 發表於 2015-11-24 16:31

睇COVER幅相應該喺西洋菜南街近奶路臣街影,C ALLSTAR未入行前成日就喺西洋菜南街行人專用區唱歌,特登黎呢個"成長地"影CD COVER相有心思!
你要去哪裏 不必講太多 我們同一夥
想我跨刀山撲火 你說即可

thm 發表於 2015-11-24 16:26

訪問有講過最初做果時只係一首情歌
但監製為左配合大碟主題 所以加左皇后元素落去

唔知997 會唔會考慮俾多次冇冠的大碟獎佢地

大碟! 買硬了,仲以為EP

十二首歌大碟!!除咗五首曝光仲有七首!都多過某d人嘅EP,更何況仲有超超超正嘅后會無期同逾越生死!!

個封面應該要收番筆廣告費
咁多歌封面又靚真係誠意之作,期待生於斯、門常關、夜幕天星、日暮途遠
唔知9-12係咪無人擔正一首呢?逾越都算King擔正,後會就On擔正

好期待!!!
12 首歌 cls

好大個美心MX...

Btw原來隻碟成績奇差
到而家都淨係得逾越生死係903既一冠 ...
hinz 發表於 2015-11-24 16:31

This year their record company Media Asia must not have paid enough money to the radio stations. Most of their artists did badly. Hopefully  后會無期 will get at least #1.

終於唔係四首音樂加四首歌既偽大碟
係真大碟!!!!

睇完封面和歌名後, 真係十分期待!

12隻原創新歌!!

btw
cover真係冇收廣告費?都幾搶下
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

好期袋
越來越愛燒烤叉
【This is MC】澳門見

我們的電車上(走過下世紀)
唔知係舊歌新版定全新歌
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

C Allstar 今年確實無得輸,希望逾越生死個十大保得住…
組合金+最組 已經基本預定,同時寄望呢張碟今年播放率希望Keep到年度前三…

夜幕天星 好想快d聽
但唔想要上榜而掉走后會 好想睇到后會有好成績
今年cas既歌流行程度差不多 但上榜成績奇差

12首歌嘅真. 大碟 期待
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 無答案 - 林家謙

我們的電車上(走過下世紀)
唔知係舊歌新版定全新歌
KYC0347 發表於 2015-11-24 18:14

舊歌 remake,變左 4 人合唱
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

thm 發表於 2015-11-24 16:26

如果認左,四台會ban....

雖然cover唔靚,但會支持

又到佢哋出碟

要我破產麼
nicknicknick 發表於 2015-11-24 18:23

你乜碟都買咁有錢嘎

呢隻我都要買 
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

嘩 12首歌大碟
出歌仲多過上年RB 勤力到呢

好靚呀個封面~~
佢地真係好有心做好d歌同唱片

成個製作睇得出有心思
依家有幾何見到12首歌嘅大碟
利申:唔係鏡粉

colin話有一首係廣東爆谷主題曲變出黎
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 無答案 - 林家謙

痴線!!! 12首歌既真‧大碟!!
而家哩樣野竟然變成一種奢望同稀有品
加上係燒烤叉....D歌又越黎越正....真係諗唔到原因唔買

歌名幾吸引!

嘩 12首歌大碟
出歌仲多過上年RB 勤力到呢
nicholashin 發表於 2015-11-24 20:00

上年RB多啲
一大碟+一EP
[已結束] Jayant Replay Awards 2023
2024 Week 16 冠軍歌:謝雅兒 - 填詞魂 (2 Weeks No.1)

上年RB多啲
一大碟+一EP
JayantL 發表於 2015-11-24 21:36

年頭有5首合唱歌
痴線,個封面好靚
...

估唔到出大碟

今年堆派台歌咁散 本身都無咩特別希望
但係睇完個 tracklist 隻碟又似乎有番咁上下重量

連 tracklist 啲歌名都可以串得埋成為故事有埋畫面,真係癡線
(分翻 Side A Side B 就剛好 A1-6, B1-6 兩個敘事)
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

只睇歌名已經好正,如果聽埋就不得了,一定要買喇

呢只碟,12首歌+5首mv,起碼都要139吧,不過一定買,好期待

可以話係近年香港樂壇封面最MK 既一隻碟 ._.

美心快餐 大家樂全力贊助Callstar全新專輯

可以話係近年香港樂壇封面最MK 既一隻碟 ._.
kwanie 發表於 2015-11-24 23:58

係MK影既封面,如果唔MK,係咪會特別D

有少少想比錢支持下呢隻碟
jose 發表於 2015-11-24 16:37

X2 今年由唔聽CAS到聽左兩首主打
覺得應該支持
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

少年宮 係咪 青年宮D friend

個封面幫好多人賣廣告
btw 對旺角長大嘅我又多一重意思

呢隻碟一定買

寰亞 fb:
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

寰亞 fb:
星勤 發表於 2015-11-26 01:16

個post咪寫左...
02 著地 - 鄧麗欣

寰亞 fb:
星勤 發表於 2015-11-26 01:16

仲有句 生於斯 長於斯 迷失於斯 有冇睇漏?

旺角啲招牌,仲有多 迷宮/迷失 一個意義。
沒有盛世要賒 沒浮華暫借 沒時代 沒有記憶 來拉扯 燦爛地凋謝

其實封面拍攝果個位
就係black friday當日購物人潮「購物」最「熱烈」既其中一個位
SSN Chart (19 Apr)  冠軍: 慢性分手 - 雲浩影  |  亞軍: 也許沒有未來神 - per se

cover 好正好香港!

希望C AllStar新碟"生於斯"大賣同憑逾越生死首奪叱吒十大~