返回列表 發帖

[Dec/4/2015] 霏凡精選 2CD Greatest Hits - 吳雨霏 (2CD)

歌手:吳雨霏
唱片名稱:霏凡精選 2CD Greatest Hits
唱片封面:

推出日期:2015/12/4
唱片類型:CD

Track List:
CD 1
01. 座右銘
02. 逼得太緊
03. 我傻女
04. 愛是最大權利
05. 二十世紀少年 (PP Unplugged)
06. 雞蛋愛石頭
07. 愛德華時代
08. 馬戲團之戀
09. 飛女正傳
10. 暫借問
11. 給情敵的情書
12. 句句我愛你
13. 殺她死
14. 比愛情簡單
15. 各行各路
16. 肌膚之親

CD 2
01. 愛你變成恨你
02. 明知做戲
03. 奮不顧身
04. 分手要狠
05. 小愛
06. 最後一秒鐘
07. 戀愛疲勞
08. Here We Are
09. 不如不愛
10. 假想敵
11. 長不大
12. 欣澳別戀
13. 山歌
14. 我話事 (Ping Pung)
15. 貪新棄舊
16. 水點

附加資料:
收錄Kary吳雨霏32首流行歌曲: 包括:
座右銘, 分手要狠,愛你變成恨你, 逼得太緊, 我傻女, 明知做戲, 奮不顧身,
愛是最大權利,雞蛋愛石頭, 暫借問, 給情敵的情書, 最後一秒鐘, 不如不愛,
句句我愛你, 殺她死, 山歌, 欣澳別戀… 等。
2CD經由音效技術ADMS處理

來源: yesasia
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

又2cd greatest hit
睇黎又由頭岀過
下個月應該到千嬅之後到側田
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

又2cd greatest hit
睇黎又由頭岀過
下個月應該到千嬅之後到側田
hinz 發表於 2015-11-26 18:35

楊門女將
耕田首選
基會難得
大方得體... etc
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

again and again and again and again
好悶
而家年代仲有邊個真係會買呢d舊公司精選碟
係都上網download
相又來來去去個幾張

KARY有新碟 <333
餓左半年喇
Happy and Blessed.

隻碟唔落DVD,就算跌價都無人買

again and again and again and again
好悶
而家年代仲有邊個真係會買呢d舊公司精選碟
係都上網download
相 ...
hosealiu 發表於 2015-11-26 18:40

cover人頭相用返Simpler Than Love個張

你話有倉底貨就話買姐,全部都舊歌,kkbox都有,洗鬼買你呢隻

做咩唔出埋霏妹係金牌隻國語歌

做乜學cm霏凡人生幫霏女改碟名
同埋霏女好慘囉
俾人搵番以前啲相出黎

依隻碟賣點唔係有無新歌,而係音質homo

希望買依隻碟po上ig都可以博得一句 「霏常感激」啦

隻碟好多歌都hit過霏妹喺環球嘅歌(除我本人外)。

代fifty問埋:隻碟幾時有跳樓價?

仲以為環球幫佢出精選碟
點知又係舊公司又出埋啲不知所謂嘅精選碟

仲以為環球幫佢出精選碟
點知又係舊公司又出埋啲不知所謂嘅精選碟
rubylovessss 發表於 2015-11-26 19:13

唔可以話不知所謂嘅,裡面好多K歌都好好聽。
環球依排興出簡約重生。就嚟出晒kay/eason/hins啲舊碟,霏霏一隻碟都未重生,可能就快到佢。

金牌係咪好窮,隔幾年就全公司ex-artists總動員出精選。
舞來舞去 不日內開始錄音。

環球出一隻有一千個假想結局,我本人,蘇眉個啲再加新歌仲好

回復 10# 艾石仔

光  仲有  分手要狠  國語版

lm睇半個月就有$30跳樓價
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

.連飛女正傳同比愛情簡單 都有
咁多隻金牌精選算最齊
Top 3
1.3AM - AGA
2.天敵  - 衛蘭
3.他狠過你(Live Version) - 容祖兒
3.
</strong>

冇人買 我買
准我喜愛的都可伸手抱抱

金牌係咪好窮,隔幾年就全公司ex-artists總動員出精選。
黃家正 發表於 2015-11-26 19:22

華納收購左金牌啦

又係呢張相
我以為係CM出品

首首都聽過啊
忠迷~!

即係華納連一姐幫唔到公司賺錢,要靠霏霏精選賺錢
最好的債 發表於 2015-11-26 22:05

華納 + 金牌 + 環球 三家聯手派 Kary 硬撼 千嬅新碟 ><
Happy and Blessed.

愛 霏霏係唱片鋪又多咗曝光率

其實我唔明係呢個有KKBOX/Spotify/Apple Music既年代
出呢啲精選有咩用
DM多仔多到覆唔哂

其實我唔明係呢個有KKBOX/Spotify/Apple Music既年代
出呢啲精選有咩用
mosesming 發表於 2015-11-26 22:25
所以呢啲碟而家會sell音質 可能以為音質好就有人買

所以呢啲碟而家會sell音質 可能以為音質好就有人買
nicholashin 發表於 2015-11-26 22:31

用hi-fi音質聽美霏「完美」演繹逼得太緊/愛你變成恨你
DM多仔多到覆唔哂

出呢啲精選有咩用
mosesming 發表於 2015-11-26 22:25

前東家有憐憫之心, 出隻碟幫霏霏谷人氣

我個人覺得佢環球啲歌吸引啲

除咗呢張做cover之外...其他相呢?
無靚相就係得呢張咋咩....真係!!!

唔知呢隻碟好賣D定 吳雨霏入萬聖驚艷專輯《With a 殭 Like You》好賣D呢
http://www.cmusichart.com/discuz ... &extra=page%3D1

唔知呢隻碟好賣D定 吳雨霏入萬聖驚艷專輯《With a 殭 Like You》好賣D呢
KITSTON 發表於 2015-11-26 23:46

我支持呢隻

無倉底貨
0興趣噶
個cover又唔方靚
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

竟然冇收錄非凡人生
若然亂世還有甜品 即刻去叫一份 =D

可悲嘅係

而家嘅霏妹應該再唱唔倒隻碟大部份歌
nicknicknick 發表於 2015-11-27 15:30

霏霉已經去咗另一個階段啦,已經係幸福人妻,唔需要再唱呢啲失戀K歌
聽最幸福的眼淚好過啦

可悲嘅係

而家嘅霏妹應該再唱唔倒隻碟大部份歌
nicknicknick 發表於 2015-11-27 15:30
霏妹而家有洪生 晚晚專心同佢一齊 唔練歌 好驚開紅館唱逼得太緊 無咗大半段chorus

霏妹而家有洪生 晚晚專心同佢一齊 唔練歌 好驚開紅館唱逼得太緊 無咗大半段chorus  ...
nicholashin 發表於 2015-11-27 15:35

其實逼得太緊攞奬嗰陣,佢都唱得好緊

買唔落手...

楊門女將
耕田首選
基會難得
大方得體... etc
星勤 發表於 2015-11-26 18:37

嬅麗精選
田精精選
基緣精選
麗申精選

金牌大風(或者話華納),就只能搞呢味嘢?

好耐無見CD Cover個天后霏

見到個TRACK LIST 好多同以前男神既回憶彈返出黎
阿霏真係陪我長大
但都吸引唔到我去買