返回列表 發帖
goldEN 都玩完啦
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

如果每个買左kontinue 大碟既人都買一張飛,兩場点都爆

等睇滯銷
linda 發表於 2015-12-2 23:09

goldEN 都玩完啦
星勤 發表於 2015-12-3 23:09

有時衰啲講句好彩goldEN收左檔
幾時到夏森美?
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

Kay唔會好似09年咁好散飛啦,睇下千嬅d廣告and祖祖D贊助商就知道無咁嘅財力,d飛係散唔去嘅。邁亞個budget咁低,又無人做野,大家快手撲飛幫佢谷下啦!If not,兩場唔爆真係好luo.
舞來舞去 不日內開始錄音。

佢上次咪2場滯銷囉 有幾出奇
linda 發表於 2015-12-4 18:05

To be fair 佢個勢喺Kontinue 之後好番少少既
但最大既問題係佢冇乜die hard fans
(佢生仔後走左堆,負面新聞嗰一兩年有走左堆)
同埋佢演唱會rundown 吸引唔到游離人士去睇
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

Kay唔會好似09年咁好散飛啦,睇下千嬅d廣告and祖祖D贊助商就知道無咁嘅財力,d飛係散唔去嘅。邁亞個budget ...
黃家正 發表於 2015-12-4 17:49

無咗大公司,宣傳要下些功夫

深信Kay不用靠西九龍和TMT幫手

坦白講,距系有幾首頂級hit歌,有幾首比較耳熟能詳的歌
但相比另外兩個天后噶一堆hit歌真系蚊同牛比

goldEN 都玩完啦
星勤 發表於 2015-12-3 23:09

有時衰啲講句好彩goldEN收左檔
matthew1990 發表於 2015-12-3 23:57

https://www.facebook.com/Kay10Y/videos/482973828554336/
放心,goldEN仲未玩完
死喇,真係擔心佢地會出現jam幾首歌。

放心,goldEN仲未玩完
死喇,真係擔心佢地會出現jam幾首歌。 ...
kayzzz 發表於 2015-12-5 21:44

應該咁講,佢地應該唔會一齊出歌,但會幫 kay 手做演唱會
聽聞 cousin 約滿後簽左去跟 edward chan,kenneth 就結左婚
https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

聽聞 cousin 約滿後簽左去跟 edward chan,kenne ...
星勤 發表於 2015-12-5 22:18

唔怪得edward chan係kay個concert個band leader/music director

聽聞 cousin 約滿後簽左去跟 edward chan,kenne ...
星勤 發表於 2015-12-5 22:18

edward chan 唔係仲有個t-ma培育緊咩
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

edward chan 唔係仲有個t-ma培育緊咩
kevinlai1621 發表於 2015-12-5 23:04

舒文旗下都有幾個人啦

又,t-ma 幾靚仔,哈哈
論盡樂迷,敢愛敢恨

其實都未必滯銷既
Kay響香港人氣高過澳門好多
不過希望距好好準備 距d live真系好唔穩定
到時候個rundown排得悶又吸引唔到街客 又有位比瓊姐入
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

舒文旗下都有幾個人啦

又,t-ma 幾靚仔,哈哈
星勤 發表於 2015-12-5 23:24

Who is t-ma?

評分人數

• hinz

Who is t-ma?
matthew1990 發表於 2015-12-6 14:44

最左手邊果一位,Edward Chan 旗下創作人

評分人數

• hinz

論盡樂迷,敢愛敢恨

最左手邊果一位,Edward Chan 旗下創作人
星勤 發表於 2015-12-6 15:05

我成日以為係韓國人黎

評分人數

• hinz

不費吹灰之力...02分已經買到飛!

不費吹灰之力...02分已經買到飛!
hin0526 發表於 2015-12-7 09:08

我等公售先買...

我等公售先買...
lblemon 發表於 2015-12-7 12:42

想坐得前...所以訂左...!
    之前柏豪演唱會優先訂又係2分鐘買到 坐側台第二行!

想散飛,有三招:叱咤拎大獎,提前揭曉重量級嘉賓(何韻詩合唱獨家村,陳奕迅合唱鍾無艷,Juno合唱羅生門,eg),訪問高調宣佈開場唱
舞來舞去 不日內開始錄音。

想坐得前...所以訂左...!
    之前柏豪演唱會優先訂又係2分鐘買到 坐側台第二行! ...
hin0526 發表於 2015-12-7 12:56

有時優先訂個位都未如理想...不如慳返30蚊好過...  我鍾意坐走郎位, 所以我等公售, 反正美k 似乎唔會好好賣

最怪係歌迷會內部認購只可以每人一張,想叫個friend 去睇都唔得

最怪係歌迷會內部認購只可以每人一張,想叫個friend 去睇都唔得
PoonOn 發表於 2015-12-7 17:41

我估係爛鬼邁亞想你叫埋個 friend 俾錢入埋 fans club ... (癡線架)
我都有入 fans club ,但邊個會自己一個去睇 show ... 好少吧...

邁亞都係咁講,但最後我都係買一張飛算。

我估係爛鬼邁亞想你叫埋個 friend 俾錢入埋 fans club ... (癡線架)
我都有入 fans club ,但邊個會自己一 ...
lokben 發表於 2015-12-7 23:28

佢一個人獨唱今年首神曲 羅生門 ?
一棵樹要成長得茂盛,根一定要札實。無論我去到哪裡,我都會記住,我的母語是廣東話。我只愛廣東歌

邁亞都係咁講,但最後我都係買一張飛算。
PoonOn 發表於 2015-12-7 23:37

原來真係諗住拉人入會呀...

我都係求其講吓... 囧

佢一個人獨唱今年首神曲 羅生門 ?
Kenny 發表於 2015-12-8 00:23

Juno 之前喺澳門站話咗 Kay 請佢佢都會去做嘉賓,
所以我估兩場都會有.

from maya's facebook page

"萬分感謝樂迷支持,今早 ‪#‎拾回謝安琪數愛世界巡迴演唱會‬ ‪#‎中銀信用卡優先訂票‬ 第一階段反應超熱烈,現決定加推訂票座位數目以滿足各方需求,再次感謝 !"

其實有冇機加埸?

想睇尾埸, 但唔想買左先知話加?

我都有入 fans club ,但邊個會自己一 ...
lokben 發表於 2015-12-7 23:28

我成日自己一個人睇show

其實有冇機加埸?

想睇尾埸, 但唔想買左先知話加?
matthewyky 發表於 2015-12-8 22:14

4面台既話, 應該加唔到

不過我估今次係3面台

我成日自己一個人睇show
lblemon 發表於 2015-12-8 22:52

我話多數人啫, XD 下次可以嘅話,同你一齊去,我有時都自己, XDD

btw ,唔知會唔會聽年 1 - 3 月快快脆開曬其它站次巡迴咧,
定香港站轉咗唔係最後一站... ? = =

我話多數人啫, XD 下次可以嘅話,同你一齊去,我有時都自己, XDD

btw ,唔知會唔會聽年 1 - 3 月快快脆開曬 ...
lokben 發表於 2015-12-9 23:56

如果真係香港站尾場既話, 相信真係冇其他站, 因為1,2月係春節人口高度流動既時期...

如果真係香港站尾場既話, 相信真係冇其他站, 因為1,2月係春節人口高度流動既時期... ...
lblemon 發表於 2015-12-10 09:38

咁唯有 3 月全部開曬... xd
之前新聞話落實會開嘅有 北京 上海 廣州 馬來西亞 美加 ,
Kay 上 9 0 3 做訪問嗰陣仲話 1 2 月會第一次去 哈爾濱 開...
宜家又無咗件事. bye bye .

咁唯有 3 月全部開曬... xd
之前新聞話落實會開嘅有 北京 上海 廣州 馬來西亞 美加 ,
Kay 上 9 0 3 做 ...
lokben 發表於 2015-12-10 15:56

老老實實, 有乜可能開到哈爾濱呀? 唔係唱livehouse 都叫做巡唱站下話?

老老實實, 有乜可能開到哈爾濱呀? 唔係唱livehouse 都叫做巡唱站下話?
lblemon 發表於 2015-12-10 17:17

咁都係佢自己講, XD

不過其實都真係有 D 人試過開巡迴係開好細嘅場,得兩三千座位...

咁都係佢自己講, XD

不過其實都真係有 D 人試過開巡迴係開好細嘅場,得兩三千座位... ...
lokben 發表於 2015-12-10 21:54

2,3千座位都唔算好細既場架啦...

2,3千座位都唔算好細既場架啦...
lblemon 發表於 2015-12-11 09:31

我知... 不過內地好多場館都至少有九千到一萬個位,
如果 Kay 開,除咗廣州站,我估內地其它地方就係我講嗰 d "細場" ...

回復 99# lokben

好多劇院、禮堂都係1千幾百個位咖 KAY媽喺上海都開過細場“演唱會”

回復  lokben

好多劇院、禮堂都係1千幾百個位咖 KAY媽喺上海都開過細場“演唱會” ...
belphemon 發表於 2015-12-11 11:42

係啦,我就係講緊咁嘅意思. 你幾時見過 " 世界巡迴演唱會 " 或者 大型演唱會 會喺嗰 d 場開呀...
之前 Kay 開過嘅 show 唔係似宜家呢種咁正式大嘅 show 開嗰種細場,
都係小型音樂會嚟,但如果今次真係要開內地巡迴,都好有可能開返嗰 d 細場...
都想佢可以開多 d 地方嘅,唔想 澳門 > 香港 完... :(

回復 101# lokben

Let's Begin 新加坡 個場

細場都有細場好 嚟個歌手近啲 其實雲頂個場都唔大

外國紅星世界巡迴香港站都係細場之嘛..

有冇人會2場睇哂
佢公司咁鬼窮, 如果FANS們都唔比D力支持下, 就真係冇得救