返回列表 發帖
好肉酸+1
幾廿萬樣嘢揼埋一齊 都唔知邊個先係個名

FYI呢個係夏森美嘅意思嚟 ...
nicknicknick 發表於 2015-12-1 13:56

yes...又拾回, 又數愛世界, 又missing kay....

怕且又係三面台啦
kwanie 發表於 2015-12-1 15:49

點解咁估

不費吹灰之力...02分已經買到飛!
hin0526 發表於 2015-12-7 09:08

我等公售先買...

想坐得前...所以訂左...!
    之前柏豪演唱會優先訂又係2分鐘買到 坐側台第二行! ...
hin0526 發表於 2015-12-7 12:56

有時優先訂個位都未如理想...不如慳返30蚊好過...  我鍾意坐走郎位, 所以我等公售, 反正美k 似乎唔會好好賣

我估係爛鬼邁亞想你叫埋個 friend 俾錢入埋 fans club ... (癡線架)
我都有入 fans club ,但邊個會自己一 ...
lokben 發表於 2015-12-7 23:28

我成日自己一個人睇show

其實有冇機加埸?

想睇尾埸, 但唔想買左先知話加?
matthewyky 發表於 2015-12-8 22:14

4面台既話, 應該加唔到

不過我估今次係3面台

我話多數人啫, XD 下次可以嘅話,同你一齊去,我有時都自己, XDD

btw ,唔知會唔會聽年 1 - 3 月快快脆開曬 ...
lokben 發表於 2015-12-9 23:56

如果真係香港站尾場既話, 相信真係冇其他站, 因為1,2月係春節人口高度流動既時期...

咁唯有 3 月全部開曬... xd
之前新聞話落實會開嘅有 北京 上海 廣州 馬來西亞 美加 ,
Kay 上 9 0 3 做 ...
lokben 發表於 2015-12-10 15:56

老老實實, 有乜可能開到哈爾濱呀? 唔係唱livehouse 都叫做巡唱站下話?

咁都係佢自己講, XD

不過其實都真係有 D 人試過開巡迴係開好細嘅場,得兩三千座位... ...
lokben 發表於 2015-12-10 21:54

2,3千座位都唔算好細既場架啦...

外國紅星世界巡迴香港站都係細場之嘛..

但佢地會賣得好貴cover番個cost
matthew1990 發表於 2015-12-12 02:56

未必賣得好架. 滯銷左都冇乜人理

歐美歌手有好多鬼佬捧場客
貴一貴都肯俾錢買飛

好耐之前Christina Aguilera 黎香港
我買前排俾左$1280張 ...
matthew1990 發表於 2015-12-12 18:51

台灣歌手貴飛都980啦, 呢D 真. 國際天后1280抵睇啦

睇一場咪得

我嗰陣買第十行
(太前acoustics唔好 太後又睇唔到樣)
但一個中學生俾1280蚊都肉 ...
matthew1990 發表於 2015-12-13 13:08

中學生...你零用錢好多...

係咪明天公售?

咁耐都唔公售架? 好奇怪喎

好似一月先公售喎
abcxyz302006 發表於 2015-12-22 18:04

多謝告知

25號公售嗎?終於有確實消息

其實演唱會時應該有中型肚啦,應付得來嗎?

什麼時候公售?
l00540 發表於 2016-1-21 13:32

下周一

宣傳片話1/2 先係公開發售...
hin0526 發表於 2016-1-21 13:48

嫁女推日子...

佢驚滯銷....
hin0526 發表於 2016-1-31 18:23

估計因為有左, 因此選擇平實制作, 甚至縮短演唱會時間, 成本低左所以收平D

聽朝9點落到售票處買飛
pooh1460 發表於 2016-1-31 19:14

城網是10點

上次滯銷到咁
今次淪落到未售票就大減價

真係好肉酸==
linda 發表於 2016-2-1 02:12

其實 香港經濟長年唔好, 15年又股災, 對美k 呢一代主要靠35 歲以下人士入場既一線歌手黎講, 打擊不小.  老歌手就一定要靠無線騷先至有機會賣得好.

我已經好onX咁排緊隊排第一,只希望坐到平地
pooh1460 發表於 2016-2-1 09:08

應該買到既...冇乜南亞娛樂黎搶飛

估唔到咁好賣...忘了准時十點去 click, 一路選位一路見d 票賣得好快, 最終買了周五正台 30行, 一買完再 click入去買, 已經冇晒280 二連

加硬場

個呀姐好好心,早3分鐘問我買咩,幫我盡量噤第一行,最後噤到16號第一行第一個位 ...
pooh1460 發表於 2016-2-1 10:28

上鏡位.

你就想!!ifc去中環方向平路走廊(未到斜路)

你無睇錯,所以話佢割雙眼皮係唔可信,割咗雙眼皮使 ...
kayzzz 發表於 2016-2-22 23:44

割左雙眼皮都可以痴膠紙, 或者仍有需要痴膠紙的.  例如早上眼部浮腫就要痴膠紙

個人絶對認為佢有割雙眼皮.

那英係9/4 吖。。但我估Kay唔會加架喇!
要加一早加左喇。。。
hin0526 發表於 2016-3-3 14:44

同感.

唱因為愛情,唔通明晚有eason?

一些意見/觀察:
1.        KAY 演唱比80分啦, 音色唔靚, 生仔前音色唱功都明顯好過而家. 而家D高音即使唱到都唔高質, 好似夾硬谷個音出黎.
2.        我用望遠鏡睇, 唱香女人果時件低胸歌衫着得好豐滿好誘惑, 意態撩人, 活色生香, 我係女人都覺得佢好索.
3.        KAY媽跳舞一般啦, 節奏感不足, 反而個仔跳舞頗有天份, 唱歌(係咪佢唱)也不錯.
4.        換衫太密, 唱3隻就換衫, 換衫時間又長, 過場時台上有人表演還可以, 冇人表演時齋睇屏幕真係有D悶.
5.        個台設計得好, 又靚又睇得舒服; 音效就唔得啦, D音樂好嘈, 低音鬆散, 高音刺耳, 唱快歌時有D遮住歌聲.
6.        Rundown帶動唔到氣氛, 快歌唔熱烈, 慢歌唔動人.  除左選曲/排序之外, 相信也與換衫太密有關. 我坐30行, 冇留意680 D人有冇起過身.
7.        無謂嘉賓太多, 覺得今晚只請juno已經夠.  JUNO唱耿耿於懷亦明顯是全場最好氣氛的時間, 只有呢隻歌真正有大合唱. JUNO今晚LIVE意想不到地穩定. KAY唱羅生門也無大問題. 903果次真係災難級.
8.        雖然KAY表現不俗, 但個show整體我覺得只係一般, 唔算精彩, 街客可能會覺得悶.  而且, 制作上除左個台做得好之外, 視,聽,鋪排方面我覺得未夠紅館演唱會水平, 只係伊館/starhall水平. 例如佢只係用普通電子琴, 紅館水平我覺得應該要用三角琴或者裝飾過既電子琴。另外, 燈光變化亦很少。不過算啦, 開三面台而且票價相對便宜, 呢D野都係睇餸食飯。

我都聽到
mamakin 發表於 2016-4-16 01:37

YES, 入早左好多

其實叫得佢個仔上來,果個位拖住佢唱第一天,第二天仲有意思啦,好過叫個仔跳舞 ...
newguy 發表於 2016-4-16 00:49

係咯, 應該唱第一天.

個仔跳舞真心幾好, 只係時間長左D

其實紅館acoustics 都麻麻
你坐後少少啲音已經散哂
matthew1990 發表於 2016-4-16 01:46

紅館音效的确麻麻, 但有D show 真係做得唔錯, 例如剛完成的林憶蓮演唱會, 潘源良作品展D 聲效都唔錯呢.

個下其他歡呼緊,我個樣如下:
賴爽 發表於 2016-4-17 10:50

me too...其實我附近得2,3個歡呼

睇完返嚟
謝大媽跳舞仲差過人瑞
佢都係專心唱歌算啦

另外,啲高音極刺音
唔知係音響問題定點 ...
hihi 發表於 2016-4-17 02:38

佢跳得比千嬅好少少, 但今次千嬅演唱會既舞體力取勝.