返回列表 發帖
話說WUBY姐今年係唔係唔去叱吒
屮SiU霖屮 發表於 30/12/2015 22:34

女神?!
matthew1990 發表於 2015-12-30 20:43

女神
死開啲拉。。。

開心。。大家姐有兔兔心。。最後拎了Pizza 俾我。 。同埋沙津。。

依家又食緊綠豆糖水中。。

屮SiU霖屮 發表於 2015-12-30 22:34

我剩係諗起有美會員話想睇美霏黑面
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

女神
死開啲拉。。。

開心。。大家姐有兔兔心。。最後拎了Pizza 俾我。 。同埋沙津。。

依家又食緊綠豆 ...
kk8733 發表於 2015-12-30 22:47

病重食Pizza/沙津/綠豆糖水
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

病重食Pizza/沙津/綠豆糖水
matthew1990 發表於 2015-12-30 22:49

好了八九成啦。。PIZZA 好油。。我都知唔應該食。沙津應該無問題。。綠豆清熱解毒。 。熱底兔兔

屮SiU霖屮 發表於 2015-12-30 22:34

無心情睇 女三甲又無美霏

好似發現左一個CM會員都係中大 細我一年
佢讀緊嗰科我以前讀過

算唔算小確幸 想相認添 但我唔知佢會員名係咩
不如你睇到就PM我
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

今晚好好訓一覺 聽晚出去準備倒數

回復 556# matthew1990

咁都叫女神 噴
利申:唔係鏡粉

女神?!
matthew1990 發表於 2015-12-30 20:43
睇黎我係男神

Happy  new year everyone!!!!!

女神?!

愛 , 可見我真係女神
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

開心 聽到比坤哥版本更難聽既陽光點的歌

聽到女神把聲
係咪應該開心左先?
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

開心 聽到比坤哥版本更難聽既陽光點的歌
mamakin 發表於 2016-1-1 01:38
我唱得重難聽

寫tag寫得好順 果然係deadline fighter

究竟今晚會撞到幾多cm人

究竟今晚會撞到幾多cm人
屮SiU霖屮 發表於 2016-1-1 18:34

美版主想撞見邊個。。

撞到好多靚仔 又見到kay再拎最女 好性福

其實響fb 見到有d 祖粉自high 以為英皇係大贏家真係笑晒

其實響fb 見到有d 祖粉自high 以為英皇係大贏家真係笑晒
kwanie 發表於 2016-1-2 04:09

哩d 真係笑而不語

#應該講但我不想說謊

所有下雨天第五位 小幸                        
找對的人第四位 小幸      
最好的債第三位 小幸               
羅生門輸左 大幸             

#早知道原理吧 因此我也沒驚訝 找快樂先修課程是要接受最差
#這匆匆之戀都已為世間 留低多一雙笑臉
47. Bring Him Home
week17
1 . Pandora        緊急應變逃生法

寫tag寫得好順  果然係deadline fighter
nicholashin 發表於 2016-1-1 17:47

今晚見!
果然要deadline先寫到好野
我有5個tag係朝早先寫好, 第八位更加係半個鐘前先寫好
加油呀!
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

今晚見!  
果然要deadline先寫到好野
我有5個tag係朝早先寫好, 第八位更加係半個鐘前先寫好{:1_9 ...
JasOh103 發表於 2016-1-2 10:23
我本來係寫得順 跟著有野做又無得寫 返黎已經無曬個flow寫唔出 所以仲有好多tag未寫好

我本來係寫得順 跟著有野做又無得寫 返黎已經無曬個flow寫唔出 所以仲有好多tag未寫好  ...
nicholashin 發表於 2016-1-2 10:25

如果寫唔切就學美yum咁delayyyyy
其實今晚都要走兩場...加埋你既就三場啦

如果寫唔切就學美yum咁delayyyyy
其實今晚都要走兩場...加埋你既就三場啦 ...
JasOh103 發表於 2016-1-2 11:10
其實我諗緊一係提早頒 但拖慢曬節奏 一係下星期六先算

希望今年摑左班阿哥阿姐唱片公司咁多巴
今年樂壇真係可以毀滅重生啦

希望今年摑左班阿哥阿姐唱片公司咁多巴
今年樂壇真係可以毀滅重生啦  ...
-Prince- 發表於 2016-1-2 11:16

舊年都摑左一大把
話比全港女歌手知 容祖兒幾頹都會係有女三甲
只可以比早過佢出道嘅人拎女金

同埋 派台歌數量少唔代表無獎 3首拎女金 吹咩
同樣 派台歌數量多唔代表金獎 10首上榜又如何
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

舊年都摑左一大把
話比全港女歌手知 容祖兒幾頹都會係有女三甲
只可以比早過佢出道嘅人拎女金

同埋 派台 ...
hehemamama 發表於 2016-1-2 11:22

女歌手就算啦

如果今年男歌手咁樣迫到張生周生出番十二分力都好安慰

女歌手就算啦

如果今年男歌手咁樣迫到張生周生出番十二分力都好安慰 ...
-Prince- 發表於 2016-1-2 11:30
但張生入左英皇之後仲hea過係環球 周生又話減產 其他歌手點努力都無bargaining power

其實以香港人既智慧 置諸死地而後生呢招係完全唔work既

點吖尋晚呢邊
係咪James一開始拎第一個奬server就玩完

但張生入左英皇之後仲hea過係環球 周生又話減產 其他歌手點努力都無bargaining power

...
nicholashin 發表於 2016-1-2 11:32

好鍾意你後面個句
其實睇到今日班人既反應就知世界無改變

點吖尋晚呢邊
係咪James一開始拎第一個奬server就玩完
林仔 發表於 2016-1-2 11:43
挾持得十大第七位就死 坤哥o個陣已經拎左新人金

挾持得十大第七位就死  坤哥o個陣已經拎左新人金
nicholashin 發表於 2016-1-2 11:54

又關美祖事 之前係佢攞
尋晚現場估唔到咁多愛坤力坐陣

其實我諗緊一係提早頒 但拖慢曬節奏 一係下星期六先算
nicholashin 發表於 2016-1-2 11:15

下星期六好似好d
可以focus睇一個頒獎禮

我本來係寫得順 跟著有野做又無得寫 返黎已經無曬個flow寫唔出 所以仲有好多tag未寫好  ...
nicholashin 發表於 2016-1-2 10:25

我記得果陣我係得閒就寫一個 結果拖到頒果日早上仲未寫完專輯啲tag+介紹
最後就極度亂黎就完場曲

我記得果陣我係得閒就寫一個 結果拖到頒果日早上仲未寫完專輯啲tag+介紹
最後就極度亂黎就完場曲 ...
bagfgfcde 發表於 2016-1-2 12:32
我十大都未寫曬呀頂不過到頒獎禮大家會明點解我歌曲獎要特別寫得耐
同埋仲有非榜分獎五強未整理好 一陣整

我都未寫完 今晚自生自滅

我十大都未寫曬呀頂不過到頒獎禮大家會明點解我歌曲獎要特別寫得耐
同埋仲有非榜分獎五強未整理好  ...
nicholashin 發表於 2016-1-2 12:33

有冇powerful咁高質先

有冇powerful咁高質先
bagfgfcde 發表於 2016-1-2 12:38
1/10000000都無呀

同埋仲有非榜分獎五強未整理好  ...
nicholashin 發表於 2016-1-2 12:33

我都未寫完 今晚自生自滅
ed8671ed 發表於 2016-1-2 12:33

我覺得我頒獎方式好好

我覺得我頒獎方式好好
seeseetv 發表於 2016-1-2 12:40
其實我準備好o個個post架啦

第一次入場睇叱咤就估唔到咁_好笑
有今生冇來世吖

坤哥聽到記者笑指他穿「現代褲」,他打趣回應:「摩登嘛!可能因為是直條紋、條褲又窄….真的很『激凸』嗎?這個是爸媽給我的優點......我指著衫好睇。其實得『生力軍金奬』已是超出預期,真的完全沒有心理準備接受另外兩個大獎,亦沒想過大家會這麼支持我的音樂,我希望今後能繼續留在樂壇,不要只留意我條褲,我會跟設計師研究一下,今次度身時是否漏了某個部位。 (是否『小坤也有出頭天』?) 我著錯底褲起毛粒啫!(可覺吐氣揚眉?)感覺舒一口氣,因為堅持了5年,我知在場好多歌手比我更努力,所以我一定不會驕傲。」

後台花絮 akay又講隻數愛數咗成年幾就快出到
仲有隻廣東碟嚟緊

笑嘎

後台花絮 akay又講隻數愛數咗成年幾就快出到
仲有隻廣東碟嚟緊

笑嘎 ...
ed8671ed 發表於 2016-1-2 19:03
唔知2017年出唔出到其中一隻呢

唔知2017年出唔出到其中一隻呢
nicholashin 發表於 2016-1-2 19:05

唔見廣東碟已經plug到第二主打啦咩
1st plug 最初的快樂 2nd plug 有夢要想
希望海洋公園 濕地公園 馬灣公園 AIA快啲寫首樂園主題曲俾akay
應該就快出到隻概念大碟

希望海洋公園 濕地公 ...
ed8671ed 發表於 2016-1-2 19:14
班底仲要好強大

睇完戲紀念日演員導演黎謝票
揀幾對情侶老公老婆 要佢地錫錫 睇到都覺得好sweet

李治廷坐係我後面
@美電