返回列表 發帖
不如討論下x>5>x
能賣到萬五張唱片的問題丫XD
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

不如討論下x>5>x
能賣到萬五張唱片的問題丫XD
hinz 發表於 2015-12-15 18:22
我的個人看法, 已經在唱片討論區討論了很多次.

你都講咗 是做電話中心主持, 勁歌主持和360主持, TBB 祗是當他的藝員, 但他最想是在節目中做歌手的角色. ...
hkwilliamsiu 發表於 2015-12-15 17:03

食得咸魚抵得渴
吳若希夠喺TVB做主持 拍劇 胡鴻鈞夠要拍劇啦
入得TVB 就預咗要做主持 拍劇
咁想做歌手 就唔好參加超級巨聲
不過偽毒咁嘅樣 唔喺TVB吸下Fans
一定一出道就冇人識 點去到而家妹妹仔熱捧啊
俾你做下主持 Hold下人氣算係咁啦
唔Gur 即刻解約走囉

我的個人看法, 已經在唱片討論區討論了很多次.
hkwilliamsiu 發表於 2015-12-15 19:04

我問你個人咩?
02 著地 - 鄧麗欣

坤哥這款靠實力唱作歌手便最適合商台的口味
唔知坤哥有無機會以後拎唱作獎呢
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

回復 47# Our_Souvenir

哎我宜家聽到吴業坤三個字都覺得好煩,佩服某會員

食得咸魚抵得渴
吳若希夠喺TVB做主持 拍劇 胡鴻鈞夠要拍劇啦
入得TVB 就預咗要做主持 拍劇
咁想做歌 ...
Ald 發表於 2015-12-15 19:11
和吳業坤無關喎。 祗是我是樂迷, 當然想看他在台上演唱。就像你們經常聽收音機, 當喜歡的歌手派歌上台時,當然希望那段時間可以多聽他的歌聲。

我問你個人咩?
hinz 發表於 2015-12-15 19:19

簡單一句,記者訪問吳業坤:你曾經說過如果取得金唱片成績會裸跑。吳業坤答他如果唱片公司出了實質的數據,他一定會言出必行。

簡單一句,記者訪問吳業坤:你曾經說過如果取得金唱片成績會裸跑。吳業坤答他如果唱片公司出了實質的數
...
hkwilliamsiu 發表於 2015-12-15 19:48

你知唔知自己答緊乜?
人話plz

簡單一句,記者訪問吳業坤:你曾經說過如果取得金唱片成績會裸跑。吳業坤答他如果唱片公司出了實質的數
...
hkwilliamsiu 發表於 2015-12-15 19:48

你up緊乜膠
02 著地 - 鄧麗欣

你知唔知自己答緊乜?
人話plz
bagfgfcde 發表於 2015-12-15 19:53

不是我答的。 是記者訪問吳業坤時,他答的答案。

TBB 祗是當他的藝員, 但他最想是在節目中做歌手的角色. ...
hkwilliamsiu 發表於 2015-12-15 17:03

如吳業坤無關喎。 祗是我是樂迷, 當然想看他在台上演唱。就像你們經常聽收音機, 當喜歡的歌手派歌上台時, ...
hkwilliamsiu 發表於 2015-12-15 19:43

但係你話佢自己最想做歌手嘅角色喎 我理解錯定你低能咗?

請問第一句是否與吳業坤無關,只是關香港威廉蕭事?
A 正確
B 錯誤
C 無從判斷

請問第一句是否與吳業坤無關,只是關香港威廉蕭事?
A 正確
B 錯誤
C 無從判斷

A 正確。與吳業坤無關,我應該打錯了。多謝。已更正。

你知唔知自己答緊乜?
人話plz
bagfgfcde 發表於 2015-12-15 19:53

我諗佢嘅意思係 唱片公司 未有 實質的數據, 證明銷量有15,000
好似係

btw
02 著地 - 鄧麗欣

btw
hinz 發表於 2015-12-15 20:32

我以為你冇睇到添
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

其實人地都係支持自己偶像姐,你覺得煩咪唔好理囉,
一個版主係咁樣玩一個普通會員,
仲要打埋上電台玩,
真係唔知想玩到幾時

回復 65# hinz

笑到hihi
利申:唔係鏡粉

其實人地都係支持自己偶像姐,你覺得煩咪唔好理囉,
一個版主係咁樣玩一個普通會員,
仲要打埋上電台玩,
...
艾石仔 發表於 2015-12-15 20:41

痴孖根
你無病下話
我從來無話過係我
唔好咁多ff啦都一把年紀

段野又唔係我up上網
你真係好L好笑
02 著地 - 鄧麗欣

痴孖根
你無病下話
我從來無話過係我
唔好咁多ff啦都一把年紀

段野又唔係我up上網
你真係好L好笑 ...
hinz 發表於 2015-12-15 20:45

嘩年齡歧視呀? 板主歧視會員喎
我話版主啫無話你,做乜自認先?身有屎呀?
做版主做到你咁針對會員真係第一次見。

嘩年齡歧視呀? 板主歧視會員喎
我話版主啫無話你,做乜自認先?身有屎呀?
做版主做到你咁針對會員真係第 ...
艾石仔 發表於 2015-12-15 20:53

你真係好qq
全個壇都知而家係邊個針對邊個
自己樣衰左又唔認

小學雞到pun
救命

你咪投訴我囉
你又唔係第一次
我無咩所謂
我都講明都辭過職

救命真係好好笑
02 著地 - 鄧麗欣

你真係好qq
全個壇都知而家係邊個針對邊個
自己樣衰左又唔認

小學雞到pun
救命

你咪投訴我囉
你又唔係 ...
hinz 發表於 2015-12-15 20:58

我無話你針對我喎,講緊你針對呢個坤哥fans咋
又話辭職仲係版主既?!

我無話你針對我喎,講緊你針對呢個坤哥fans咋
又話辭職仲係版主既?!
艾石仔 發表於 2015-12-15 21:01

你咪問timmy同釘囉
我post都岀左sorry wor

講多就錯多
你真係愈黎愈好笑姐
其他會員你地小心d
你地都針對緊燈神同William

係到講多次
如果你想做又或者認為我唔配做版主既
歡迎隨便pm各管理員

唔好成日放大我d説話
我會留意我既言論但唔代表我因為咁而去改變
02 著地 - 鄧麗欣

簡單一句,記者訪問吳業坤:你曾經說過如果取得金唱片成績會裸跑。吳業坤答他如果唱片公司出了實質的數據 ...

係咪要報定警

btw

笑到傻 XDD

我諗佢嘅意思係 唱片公司 未有 實質的數據, 證明銷量有15,000
好似係 ...
kayzzz 發表於 2015-12-15 20:17

東方網2015/10/31
[轉貼]【on.cc東網專訊】歌手吳業坤近日忙住拍攝無綫處境劇《愛.回家》,過往他經常在社交網上自彈自唱,吸引大批粉絲支持,雖然吳業坤已出道五年,不過今年才正式成為歌手,為了答謝粉絲一直以來的支持,就算拍劇再忙都依然積極籌備其處男唱片專輯,他說:「隻碟大概十一月底出,會有六首歌,等咗五年終於可以出碟,好期待亦都好緊張,自己擺咗好多心機落去,有4首歌係我親自作曲填詞,除咗情歌之外,都想畀返啲正能量大家!」

吳業坤更揚言如果唱片銷量理想,不介意裸跑慶祝:「依家唔係好多人會買唱片聽啦,如果隻碟賣到一萬五千隻,或者《愛·回家》過30點收視,大家又真係欣賞我Body嘅,唔介意裸跑慶祝啊,同埋當然想攞新人獎同歌曲獎,對fans有個好好嘅交代!」

晴報 2015/12 headline
[轉貼]昨日本報記者聯絡到坤哥,對於有幸在叱咤挑戰Eason,他表示愧不敢當,並謙稱:「我絕對冇想過,Eason是我偶像,以前去睇騷在後台見到他我都怕醜到舉手要求與他合照!能夠入圍已是一個肯定!」他坦言最期待反而是勁歌頒獎禮:「五年前我站在同一舞台入行,五年後再踏同一個台板卻有極大意義,好感觸!」至於早前聲言EP獲金唱片便裸跑慶功,坤哥戲言若唱片公司有實質數字公布,自己必做找數真漢子,預告在電視城或其他地方裸跑兌現承諾。

http://www.skypost.hk/

如果真的想捧他, 點解2015年除了勁歌季選外, 全年沒有參與任何和音樂有關的大型節目,連東華籌款當晚2015年樂壇新人大部份都有出席來爭取曝光, 但他亦祗能在facebook上扮hea. 第一首原來她不夠愛我 lyrics video 都是自己制作, 用自己channel 上載.直至開始流行到約有一百萬點擊率時才急忙拍回official MV并上載上youtube. 更估不到在kkbox和neway長期處於高位.先正式幫他制作年尾EP.如果有心捧他第二首派台歌應該是劇透,因為原來她不夠xx hit 起來,令到早前上載的劇透點擊率亦急升,但最後拖到九月才將陽光點的歌作第二plug. 初期第二plug 亦沒有做任何宣傳,當時祗有港台上榜,而且慢慢爬升下, 數星期後待將近出碟先開始宣傳, 陽光點xx才能在不同電台上榜和熱播.另外TVB勁歌金曲祗是做挑戰歌, 由上榜到第二位到後來落榜都沒有在勁歌金曲或其他節目上上台唱過, 直至優秀選提名和將出碟才開始上勁歌金曲宣傳和上台唱.請問TVB音樂組有幾錫吳業坤啊?所以空穴來風,未必無因.
hkwilliamsiu 發表於 2015-12-15 15:26

以上內容係咪你憑空幻想出黎 :0)

做挑戰歌都上到第二位 勁過好多超級勁歌推介囉
TVB唔錫佢就唔會兩次優秀選都有獎啦 -_-

我係咪答得太認真

晴報 2015/12/15 headline
[轉貼]昨日本報記者聯絡到坤哥,對於有幸在叱咤挑戰Eason,他表示愧不敢當, ...
hkwilliamsiu 發表於 2015-12-15 21:41

等睇坤哥話係半裸上半身

A 正確。與吳業坤無關,我應該打錯了。多謝。已更正。
hkwilliamsiu 發表於 2015-12-15 20:04

吓 你自己打錯
話我理解錯
改咗就冇事發生?

吓 你自己打錯
話我理解錯
改咗就冇事發生?
Ald 發表於 2015-12-15 21:54
請問第一句是否與吳業坤無關,只是關香港威廉蕭事?我指這句正確。

對不起,我是説我錯誤。不是說你理解錯,所以多謝提點,已改正。

吓 你自己打錯
話我理解錯
改咗就冇事發生?
Ald 發表於 2015-12-15 21:54

大家點同樓主講。。樓主都唔明白自己有問題。。唉。。佢只覺大家針對佢。。。

你咪問timmy同釘囉
我post都岀左sorry wor

講多就錯多
你真係愈黎愈好笑姐
其他會員你地小心d
你地都針 ...
hinz 發表於 2015-12-15 21:09

Hinz 真係唔做版主。。傷心。。你做兩個版真係做得唔錯。。唱片區。。演唱會都做到好井井有條。。。

兔希望hinz 唔好因為一時意氣。。好好考慮啦

【與朋友開P上封面】被指用非法K盒唱K 坤哥:願意負責任

人紅自然是非多,「坤哥」吳業坤今年人氣旺盛,先係打入叱咤我最喜愛男歌手最後五強,然後以246萬點擊,奪得YouTube本地MV點擊第二位,當事事順利時,今日就有雜誌封面,刊登一批派對絕密相,相中坤哥跟一班朋友開派對,當中包括Winnie Yuen,眾人仲被指用非法K盒唱K。

坤哥今日跟同樣係《巨聲幫》出身嘅陳凱彤,到商台接受訪問,因為開派對而惹是非上身嘅坤哥,似乎有舖派對癮,佢同陳凱彤講好想聚集埋一班《巨聲幫》歌手開派對見面。對於自己因參與派對變成上封面,坤哥就話:「只係普通朋友聚餐,冇諗過飲可樂英姿上封面。」佢指可能喺其他人眼中睇會好似有問題,不過佢就覺得只係一班朋友聚餐。

講到點樣認識Winnie Yuen,佢指係透過朋友認識,對方亦冇介紹任何大陸登台工作,彼此冇任何利益來往,佢指自己唔會逐個朋友背景身份去考究。

講到相中見佢飲到面紅紅,佢話:「我只係飲咗少少,同埋我飲酒都唔會面紅,可能燈光問題。」至於用非法K盒,佢同樣事前冇研究係合法定非法,若果有任何問題,佢願意負責任,而公司暫時都未向佢了解詳情。

出道多年不時向不同階層女性虛寒問暖,身旁嘅陳凱彤就話,冇收過坤哥關懷說話,只係當年上音樂節目時,對方有提點自己要注意地方,不過坤哥都承認自己有時對異性係講多咗說話,但用意只係想做番自己不作假。

02 著地 - 鄧麗欣

btw

咁都比你搵到
笑死我啦頂
本週冠軍歌: Back In The Game - Collar

【與朋友開P上封面】被指用非法K盒唱K 坤哥:願意負責任

人紅自然是非多,「坤哥」吳業坤今年人氣旺盛,先 ...
hinz 發表於 2015-12-16 01:54

佢係音樂會節目訪問 D 女嘉賓真係 YUM 到一個點嘎
本週冠軍歌: Back In The Game - Collar

今日壹傳媒全綫報導(蘋果X報,壹周x和 Facepop)吳業坤和一班藝人上毒后家中開P,而吳業坤說祗是朋友聚會,而他會為事件負責。上星期六剛出席完東區滅罪禁毒助更新嘉年華會,今日又出現此新聞,希望他潔身自愛,遠離毒品,不要毀掉自己的前途。這單新聞真的可以令坤哥[冇]運行。

唱非法K盒〈原來她不夠愛我〉 吳業坤黐娛圈「毒后」開P

比個最受歡迎女歌手佢 夠唔夠份量?

請吳業坤不要教壞其少女粉絲。

毒后個度係咩一回事?

咁Winnie都係女仔...坤坤埋身都好正常
可能上多幾次就會變成緋聞
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

咁Winnie都係女仔...坤坤埋身都好正常
可能上多幾次就會變成緋聞
John 發表於 2015-12-16 17:09

五十歲都是女仔?

w會員
討論區真係唔係咁玩架
呢度啲人已經比左好多機會你改變下留言既方式
DM多仔多到覆唔哂

有人說藍潔瑛當年傻左係關佢派餅仔事
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

如果herbert係鐘意坤哥一早簽左

毒后個度係咩一回事?
hosealiu 發表於 2015-12-16 16:37
[轉貼]壹周刊

講番「毒后」Winnie,佢15年前接受訪問時,已經自爆15歲開始「隊草」(習慣),仲話圈中人食大麻好普遍,尤其係玩音樂嘅人。Winnie後生時仲同藍潔瑛、陳寶蓮係好姊妹,不過後來一個失常,一個就癲到跳樓自殺。
http://nextplus.nextmedia.com/news/ent/20151215/316793

如果herbert係鐘意坤哥一早簽左
CLWH 發表於 2015-12-17 01:00

Herman 呀下?

今日蘋果繼續出招,說坤哥在TVB借拍戲之名,成功約會女神嘉欣.所以月巴何唔鍾意坤哥,可能覺得坤哥經常扮毒.

12月17日
蘋果動新聞

今次要改名了, 應該是勁歌有運行,今日份份報紙都大篇副報導.youtube亦極速上載,而且短時間己經過萬點擊率.

咁呢個 post 係咪 lock 得