返回列表 發帖
又話比為何要我愛上你

二 〇 一 五 年 度 全 女 班 音 樂 流 行 榜 頒 獎 典 禮
十 二 月 二 十 八 日 晚 上 九 時 正

@chanchan ...
616.1314 發表於 2015-12-28 23:38

哇撞taste
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

二 〇 一 五 年 度 全 女 班 音 樂 流 行 榜 頒 獎 典 禮

全女班最佳編曲

容祖兒《飄紅》(編:馮翰銘)

最後五強:
容祖兒《飄紅》
容祖兒《女皇》
王菀之《我們他們》
吳雨霏《我敢愛》
謝安琪《篋神》

全女班最佳音樂錄像
王菀之《小手術》(導:莊少榮)

最後五強:
王菀之《小手術》
王菀之《小俠》
連詩雅《為何要我愛上你》
容祖兒 李克勤《世界真細小》
謝安琪《有夢要想》
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

ivana連攞3個獎

又話比為何要我愛上你
chanchan0909 發表於 2015-12-28 23:40

小道消息話shiga放棄歌詞漿換取小弟個女銅

全女班傑出表現大獎

@wonders

呢個漿是俾 2010 年或之後既女歌手
要入圍就要合乎以下兩個條件...

(1) 未攞過女人三甲

(2) 之前未攞過呢個漿

FYI: 2012 MAG & 2013 GIN LEE

今年最後四強

A. 連詩雅

B. 江海迦

C. 勞嘉怡

D. 吳若希

CREDITS: #Cool Cafe 圖海冊#

二〇二三年度全女班投票

全女班傑出 ...
616.1314 發表於 2015-12-28 23:47

點解五強得四個人

全女班傑出 ...
616.1314 發表於 2015-12-28 23:47

希望係雅雅喲
我們的總和

點解五強得四個人
RVHOCPC 發表於 2015-12-28 23:49

改翻喇 thank Q

全女班傑出表現大獎

@wonders

連詩雅 (978)
上榜歌:乖乖聽話 (75)、等到Sunday就Call你 (41)、舊街角 (31)
冠軍歌:水星逆行 (90)、浪漫前夕 (80)、為何要我愛上你 (464)、大了一歲 (197)

二〇二三年度全女班投票

改翻喇 thank Q
十 二 月 二 十 八 日 ...
616.1314 發表於 2015-12-28 23:51

開始ff雅雅係今年大贏家
我們的總和

Koalabear後援會 分部 真·愛祖力特約:全女班組合

@bagfgfcde
二〇二三年度全女班投票

shega勢如破竹!!!!
又搶多個獎

多謝616邀請我黎幫手頒獎
身為祖粉當然要互相幫忙啦!!

銅獎

銅獎呢隊組合呢,
出道已經超過十年,接近十五年啦
我好似都俾左佢地銅獎架喎
祖粉品味好似 好有taste噶

人瑞表示翻屋企搞掂Torres 訓覺再趕返來食左串Kelly 請既千禧魚蛋都未再有獎拎
...

多謝616邀請我黎幫手頒獎
身為祖粉當然要互相幫忙啦!!

銅獎

銅獎呢隊組合呢,
出道已經超過十年,接近 ...
bagfgfcde 發表於 2015-12-28 23:57

銅獎 Twins (102)
上榜歌:LOL (26)、SNS (4)、Emoji (8)、虛齡時代 (22)
三甲歌:TGIF (43)

二〇二三年度全女班投票

幾時先頒投票類 坐到patpat痛喇
btw 我聽日八點半頒曲詞編監 九點半開始頒其他漿喔
bbtw 未估十大ge快d去霏共week 1估喇 豐富獎品呀

Koalabear ...
616.1314 發表於 2015-12-28 23:58

得銅獎咋

遲入場 都要支持噶

人瑞表示翻屋企搞掂Torres 訓覺再趕返來食左串Kelly 請既千禧魚蛋都未再有獎拎 ...
siongguan 發表於 2015-12-28 23:58

稍安無燥
小道消息話人瑞同早已一樣咁多漿
二〇二三年度全女班投票

銀獎

銀獎呢隊朋友呢,
我以前對佢地印象真係唔好架,
覺得佢地冇乜實力,啲歌又唔好聽

但估唔到今年年頭同CAS出左首合唱歌之後就勢如破竹,
一xxx勇奪616全女班三甲,而我都認為呢首係佢地既代表作黎既

616.1314 發表於 2015-12-28 23:58

嗚嗚 雖然有銅GEM
不過好低分呀

銀獎

銀獎呢隊朋友呢,
我以前對佢地印象真係唔好架,
覺得佢地冇乜實力,啲歌又唔好聽

但估唔 ...
bagfgfcde 發表於 2015-12-29 00:01

銀獎 Super Girls (149)
上榜歌:蓓蕾 (57)、黑色西裝 (20)、有沒有我?(29)
三甲歌:一拍即愛 (43)

二〇二三年度全女班投票

嗚嗚 雖然有銅GEM
不過好低分呀
jasonng 發表於 2015-12-29 00:02

小道消息話三甲都唔高 fun
二〇二三年度全女班投票

616.1314 發表於 2015-12-29 00:04

SG贏twins
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告訴我 - 林欣彤

幾時見到尾聲
我等shega打低祖兒等到瞓著
btw 預告區有投票最新走勢 快d去睇同投票
bbtw 未玩頒獎禮競猜遊戲嘅快啲去霏共week 1估喇 豐富獎品呀

金獎

金獎呢隊名一改連曲風都改埋,
今年一首冠軍歌帶到佢地上黎呢度,
強勢擊敗SG同Twins,
祝福佢地有更美好既前景,有更多人欣賞佢地。

金獎

金獎呢隊名一改連曲風都改埋,
今年一首冠軍歌帶到佢地上黎呢度,
強勢擊敗SG同Twins,
祝福佢地有更 ...
bagfgfcde 發表於 2015-12-29 00:06

金獎 A2A (157)
上榜歌:LOVE ME (2)
冠軍歌:暗戀你的好處 (155)

二〇二三年度全女班投票

616.1314 發表於 2015-12-29 00:07

咁冷

好 交返個台俾616先

華納好威水
shega / ella / a2a / jude 個個都有獎

616.1314 發表於 2015-12-29 00:07

Shocked
不過今年我都俾咗首冠佢哋
暗戀 就俾咗死位

越笑越見疤痕特約:全女班最佳演出

@Yan

領先五強(排名不分先後)
楊千嬅 Let's Begin / 容祖兒 李克勤 演唱會 / 王菀之作品賞 / Kary Ng "Eternal Love" Live / 十八種香港 REIMAGINE LIVE

我最喜愛的.瑞祖.但我覺得祖唔會拎我最喜愛歌曲

@siongguan

領先五強(排名不分先後)
最好的債 / 華麗轉身 / 黃昏點唱機 / 羅生門 / 翻生我的命

皇后娘娘誠意打造:我最喜愛的女歌手

@kevinlai1621

領先七強(排名不分先後)
汪明荃 / 容祖兒 / 謝安琪 / 楊千嬅 / 吳雨霏 / 林欣彤 / 連詩雅

一個女人攞晒三個
二〇二三年度全女班投票

等到瞓着終於頒我個獎la

越笑越見疤 ...
616.1314 發表於 2015-12-29 00:12

仲唔係吳雨霏?

翻生我的命 有五強
恭喜ken大大

越笑越見疤痕特約:全女班最佳演出

@Yan

01 / Touch Mi鄭秀文世界巡迴演唱會
4.4%

02 / 楊千嬅Let's Begin世界巡迴演唱會
32.4%

03 / GEM X.X.X. Live Part II
4.4%

04 / Kary Ng "Eternal Love" Live
11.8%

05 / 容祖兒 李克勤 演唱會
26.5%

06 / 港樂 x 王菀之 王菀之作品賞
5.9%

07 / 十八種香港 HOCC 2015 REIMAGINE LIVE
8.8%

08 / 胡琳Body and Soul演唱會
2.9%

09 / 陳慧琳Let’s Celebrate!世界巡迴演唱會
0%

10 / Twins LOL Live in HK
2.9%

我最喜愛的.瑞祖.但我覺得祖唔會拎我最喜愛歌曲

@siongguan

最好的債 (720) > 羅生門 (710) > 華麗轉身 >> 黃昏點唱機 > 翻生我的命

皇后娘娘誠意打造:我最喜愛的女歌手

@kevinlai1621

01 / 汪明荃
17.6%

02 / 楊千嬅
25%

03 / 容祖兒
22.1%

04 / 謝安琪
13.2%

05 / 薛凱琪
2.9%

06 / 陳慧琳
0%

07 / 吳雨霏
5.9%

08 / 王菀之
2.9%

09 / 林欣彤
4.4%

10 / 連詩雅
5.9%

11 / 江海迦
0%

12 / 官恩娜
0%

13 / 鄧麗欣
0%

14 / 鄧紫棋
0%

15 / 周慧敏
0%

16 / 曾若華
0%

17 / 雨 僑
0%

18 / 胡 琳
0%

19 / 吳若希
0%

20 / 勞嘉怡
0%

二〇二三年度全女班投票

越笑越見疤 ...
616.1314 發表於 2015-12-29 00:18

cm d 愛嬅力

先嚟兩個噴漿俾大家冷靜一下

勁爆播放指數大獎
容祖兒 (2277.5)

「玩轉腦朋友」歌曲大獎
王菀之《小俠》

二〇二三年度全女班投票

咁多零票

越笑越見疤 ...
616.1314 發表於 2015-12-29 00:18

Touch Mi除左我投唔知仲有邊個投
Jason's Playlist 2024
Week 19 靈魂有路 - 雷同二友

好喇真係頂唔順要訓喇
敬請各位聽日出席細佬兩個榜ge頒獎典禮啦
八點半入席 九點半上菜喔
射射

最後最後四個漿

全女班至尊唱片大獎

最後五強:

A. 連詩雅《大了一歲》

B. 林欣彤《我們都是這樣長大的》

C. 容祖兒《Me,re-do》

D. 吳雨霏《豔羨》

E. 楊千嬅《如果大家都擁有海》

全女班歌手

最後五強:

A. 連詩雅

B. 林欣彤

C. 容祖兒

D. 吳雨霏

E. 江海迦
二〇二三年度全女班投票

最後最後四 ...
616.1314 發表於 2015-12-29 00:28

愛shiga到有兩隻碟

肯肯定比連詩雅搶哂啦

最後最後四 ...
616.1314 發表於 2015-12-29 00:28

大了一碎
JY
我們的總和

@ed8671ed

全女班至尊唱片大獎

連詩雅《大了一歲》(947)
上榜歌:乖乖聽話 (75)、等到Sunday就Call你 (41)
冠軍歌:水星逆行 (90)、浪漫前夕 (80)、為何要我愛上你 (464)、大了一歲 (197)

連 947
彤 648
霏 408
祖 325
嬅 305
二〇二三年度全女班投票

@ed8671ed  ...
616.1314 發表於 2015-12-29 00:32

又一個大獎
我家shiga真係好叻豬

全女班歌手

銅獎 吳雨霏 (571)
上榜歌:超男友 (11)、真過分 (4)、一分鐘稀客一分鐘色誘 (5)、想入非非 (8)、翻生我的命 (10)
冠軍歌:一千個假想結局 (101)、我敢愛 (118)、流螢 (161)、最幸福的眼淚 (153)

二〇二三年度全女班投票

全女班歌手

銀獎 林欣彤 (685)
上榜歌:幾次 (37)、我們都是這樣長大的 (40)
冠軍歌:本身的用處 (290)、金剛圈 (156)、小花 (162)

二〇二三年度全女班投票

到底美祖有幾低分 :(