返回列表 發帖
NH TOP 20 AWARDS 2015
另一首兩週冠作品出場了

年度十大 第一位 (至尊歌)
2015年,我彷彿被「阿愁」主導 ...
nicholashin 發表於 2016-1-2 21:46
我完全唔記得左你呢首有 2 weeks

ED’s Choice Billboard Award 2015

年度十大。第六位
我們都不是無辜的 [212]

「I Love You 因此不要 ...
ed8671ed 發表於 2016-1-2 21:51
A . G . A

ED’s Choice Billboard Award 2015

年度十大。第五位
若 [214]

「假使你想歇一歇息 忘掉顧慮
 請相信 ...
ed8671ed 發表於 2016-1-2 21:58
挾 ! 持 !

接下來會頒年度新人

本榜依照首支華語歌曲派台年份或推出第一張任何語言 ...
nicholashin 發表於 2016-1-2 22:01
Jude + K.I.S. + 曾詠欣

年度十大。第四位
挾持 [220]

「但正義永沒有含糊的位置
 就算為愛 ...
ed8671ed 發表於 2016-1-2 22:04
應該係瑕疵 ???

年度十大。第三位
別來無恙 [222]

「應付完自己的患難 爲未來改正 ...
ed8671ed 發表於 2016-1-2 22:10
就係咁快

錯咗lu... 不過top2一目了然啦
ed8671ed 發表於 2016-1-2 22:11
yes 不過個 tag 2 首都有機 估最好的債

中呀~!
ed8671ed 發表於 2016-1-2 22:15
開心 瑕疵擊敗兩首雙周

接住落黎會頒生力軍
就睇下有無意想不到既驚人賽果啦!!!

Just In Music 生力軍
銅獎

青春從來 ...
Lewis 發表於 2016-1-2 22:17
今年有咩新女組 ??? 一時間記唔起
少女標本 ???

呢度有冇人俾過瑕疵至尊 ._.

01 11wk
02 10wk (2wk no.1)
03 9wk (2wk no.1)
04 11wk ...
ed8671ed 發表於 2016-1-2 22:22
dong 比左

幕後獎項。最後六強

最佳作曲
我們他們。王菀之
頌讚詩。林奕匡
回眸 ...
ed8671ed 發表於 2016-1-2 22:26
估 : 不將就 + 差一點我們會飛 + 痛快的哀艷

中場表演

歡迎收睇最新一集蒙面歌王,有請白棱鏡嘅同鄉出場~!

呢位 ...
ed8671ed 發表於 2016-1-2 22:35
上年有 shiga 連環圖
今年有 lisa , 愛愛愛

年度專輯。最後十強
Addendum | Crossroads | Escape | 小人物語 | 大 ...
ed8671ed 發表於 2016-1-2 22:36
冬未了呢

最佳旋律五強
T-ma - 告別之前 / 林奕匡 - 頌讚詩 [2] / Cousin Fung - 逾越生死 [1 ...
nicholashin 發表於 2016-1-2 22:39
估 逾越生死 + 挾持 + 異類的同類

大家都好愛阿姐

唔記得講 得1首派台係冇份
crossroads自plug咗1首

憶蓮扮kary豬出碟 ...
ed8671ed 發表於 2016-1-2 22:44
o ... ssd 希望 crossroads 有份

年度唱作人。最後六強

江海迦 | 林奕匡 | 李榮浩 | 勞嘉怡 | 周柏豪 | ...
ed8671ed 發表於 2016-1-2 22:56
李榮浩很定第 6

咁都估到
ed8671ed 發表於 2016-1-2 23:03
年尾無歌之下仲留喺 top 6 已經係奇蹟

我要趕收工 跟著會愈頒愈快  年度組合
銀獎:C AllStar (426)

十大歌曲:逾 ...
nicholashin 發表於 2016-1-2 23:08
Jude , mag , shiga ???

睇嚟大家都對男人無哂興趣 CM變天啦

年度男歌手。金獎
陳柏 ...
ed8671ed 發表於 2016-1-2 23:31
jason 好正呀
咁樣你滿意麼

年度女歌手。最後六強
江海迦 | 吳雨霏 | 林欣彤 | 容祖兒 | 連詩雅 | ...
ed8671ed 發表於 2016-1-2 23:32
連 ! 詩 ! 雅 ! 無 ! 得 ! 爆 !!!

年度女歌手。銅獎
容祖兒 [406]

上榜歌曲。樂觀。14
     這 ...
ed8671ed 發表於 2016-1-2 23:36
should be wk23
原來你有上女皇

召喚愛雅力大聲嗌佢上台
ed8671ed 發表於 2016-1-2 23:44
再說一句 !!!
連 ! 詩 ! 雅 ! 無 ! 得 ! 爆 !!!

最佳男歌手演繹
陳柏宇 - 告別之前 / 陳柏宇 - 別來無恙 [1] / 林奕匡 - 頌讚詩 [2] ...
nicholashin 發表於 2016-1-2 23:45
全部都愛

係你啦!上嚟啦!

年度女歌手。金獎
連詩雅 [528]

that’s me!

上 ...
ed8671ed 發表於 2016-1-2 23:48
點解呢張會咁正常

CM人投票果然高質
呢d先叫五強架嘛!
(其實十強裡面求其入5首都得)
JasOh103 發表於 2016-1-3 00:00
我嗰邊瑕疵入唔到 ... 傷心

所以真係好驚喜mag反而入到
希望你個邊jason可以贏到
JasOh103 發表於 2016-1-3 00:16
競爭幾激烈下而家 , 而家 2 個獎 D 票數都係差唔多
所以借呢個機會再宣傳下
5 選 1 投票 !!! http://goo.gl/forms/2DbuVZ3IUO

最後最後係最期待嘅投票數據~! 多謝各位嘅踴躍投票

第一階 ...
ed8671ed 發表於 2016-1-3 00:17
不將就 2 票 落俗 3 票
多謝有份投呢 2 首嘅朋友

美浩唔洗包尾好開心
JJ 新地球差啲連一票都冇

呢11票家明第二 有10票投羅生門第一 1票投瑕疵第一 ...
ed8671ed 發表於 2016-1-3 00:33
我嗰邊 JJ 1st round 都係排包尾
今年佢嘅單曲都好好聽呀

係咪16會出碟
harry 發表於 2016-1-3 13:48
2016 請大家支持我們一個很大的 project,movin' 首張唱作專輯《Story Book》 及明年會給大家一個新消息
http://www.cmusichart.com/discuz/redirect.php?goto=findpost&ptid=10419&pid=749618

入場

WYTV Music Award 2015
十大金曲第十一位

靈魂相認 - 張敬軒

作曲: Johnny Yim/張敬軒
       填 ...
kevinlai1621 發表於 2016-1-3 20:15
燈神 MODE : A-LIN 啦很定

呢位燈神真係好勁
kevinlai1621 發表於 2016-1-3 20:23
借燈神個名比 A-LIN 鏡頭都幾好呀
一字一淚 !!! 很定係 !!!
全力支持兩杯茶
話曬我同chanchan專登自plug噶
希望Jason唔好出黎搶獎  ...
nicholashin 發表於 2016-1-3 20:23
兩杯茶最後喺我到入選埋 FINAL 10

主題曲
HKTV劇集曲終人散, 希望呢d主題曲同劇集都可以留在香港人心裡
金獎 ...
kevinlai1621 發表於 2016-1-3 20:27
真係好可惜
家明 ???

林奕匡奮鬥?
RVHOCPC 發表於 2016-1-3 20:34
似我敢愛多 D 喎

十大金曲第八位
后會無期 - C Allstar featuring. 梁詠琪
作曲: 賴映彤填詞: Oscar ...
kevinlai1621 發表於 2016-1-3 20:42
超勁重鎚新一天

差一點!!!!

btw冇juno嗰2首候選係咪因為入咗12大
ed8671ed 發表於 2016-1-3 20:47
係咪好想知我個漿品最後換左去邊呢

遺憾歌曲獎
就由呢個獎為阿姐平反 !!華麗轉身 - 汪明荃曲: 倫永亮詞: 張美賢編: 倫 ...
kevinlai1621 發表於 2016-1-3 20:55
LISA IS THE BEST

Hictons Music Award

第六位:RubberBand - 挾持
走勢:18>09>03>02>04>04>01>02>12

第五位:Supper Mo ...
hictons 發表於 2016-1-3 21:01
小確幸+頌讚詩!???

十大歌曲 第六位
瑕疵 - 麥浚龍 莫文蔚曲: Bert詞: 黃偉文編: Jerald監: Juno/Jeral ...
kevinlai1621 發表於 2016-1-3 21:05
仲以為 +1 可以入 top 3 添
係咪同為星娛樂嘅 AKI 得奬 !!!???

唱作人有咩理由唔係purple
RVHOCPC 發表於 2016-1-3 21:12
小道話你搶走左 purple 個唱作漿

姐弟愛都出埋黎 你好堅...我完全無聽過首歌
hictons 發表於 2016-1-3 21:13
首歌嘅 MV 仲未出
好想快 D 喺 CHH 有 post

你哋個個都反嬅 可恥

離身 : 我愛嬅 俾第二噶
ed8671ed 發表於 2016-1-3 21:19
我獨愛 shiga
shiga 無嘅野其他人都唔會有 !!!

十大歌曲 第四位
有時候簡簡單單, 自己鍾意嘅就可以
幸福之歌 - Supper Moment
曲:  ...
kevinlai1621 發表於 2016-1-3 21:27
MAG
預祝生日快樂

有請今日嘅特別嘉賓: TFBOYS作為國內冒起最快的組合, 由佢地頒國語歌同進步獎就剛剛 ...
kevinlai1621 發表於 2016-1-3 21:36
少左個 TFBOYS

進步獎 金獎
周國賢
上榜歌: 年輕人們, Children Song冠軍歌: 我們都不是無辜的

= ...
kevinlai1621 發表於 2016-1-3 21:58
跟著我左手右手一個慢動作 右手左手慢動作重播

估唔到你都識
私人推介, 睇埋TFBOYS同埋本宮(皇后娘娘)有份嘅全員加速中 ...
kevinlai1621 發表於 2016-1-3 22:10
haha 我就係睇左呢個先認識 tfboys
估唔到佢地體能咁勁 娘娘 d pth 真係笑左
不過佢地 d 歌唔係好啱我聽

新人 金獎歌就上年開始派, 碟就今年出, 仲唔贏曬
     Yukilovey

上榜歌: 兩個人的 ...
kevinlai1621 發表於 2016-1-3 22:31
生於斯

Hictons Music Award

歌手獎

男歌手 金獎:陳柏宇
冠軍作品:回眸一笑、別來無恙
上榜作品:一字一淚、航 ...
hictons 發表於 2016-1-3 22:52
矮仔係咪要留步

你又知?
hictons 發表於 2016-1-3 22:56
之前個投票好似好似好似一直一直一直領先

除左 ph 仲有邊個歌海
616.1314 發表於 2016-1-3 23:00
謝偉倫

男歌手 銀獎
張敬軒12年男銅, 14年男金, 15年男銀上榜歌: 過客別墅冠軍歌: ...
kevinlai1621 發表於 2016-1-3 23:06
陳柏宇 ! 無得爆 !