返回列表 發帖
等 TWINS 拎祖金等到陪左祖祖去塭海洋之心  

杜如風好正呀
616.1314 發表於 2016-1-31 23:17

龍虎豹去咗後臺打邊爐
好快出返嚟

KMS年度唱作人

銅獎 - 林奕匡 (367)
冠軍作品: 頌讚詩 (154) / 安徒生的錯 (146)
三甲作品: 新一天 (67)

銀獎 - 陳慧敏 (409)
冠軍作品: 完場曲 (191)
三甲作品: 小人物 (86) / 空殼 (125)
上榜作品: 航道 (7)

金獎 - 馮允謙 (420.25)
冠軍作品: Do What You Want (43.75) / Let's Keep This Tonight (218)
三甲作品: Colour Your Life (33.5) / 真得不似是真 (82)
上榜作品: 年月匆匆 (43)

組合
銅: 行歌海戰術 可惜仲低分過上年

支持 JASON NG 唷 (好耐無見)

話說我睇緊你一開 POST 個個 LIVE, 班 FANS 勁白痴  ...
賴爽 發表於 2016-1-31 23:22

Hello 爽爽

其實我都覺得好煩膠
嘈住我聽shiga

估唔到twins加加埋埋都唔夠1/3首最近比較煩高分
jose 發表於 2016-1-31 23:24

頂呀 大笑咗出嚟

KMS年度組合

銅獎 - C AllStar (473.5)
冠軍作品: SuperStar (46)
三甲作品: 時間之光 (29.5) / 戰場上的最後探戈 (31) / 煙花非花 (45) /
            上車咒 (38) / 逾越生死 (133) / 紅館夢 (79) /
上榜作品: 后會無期 (72)

組合
銀: 出道幾年不斷見到你哋進步
     亦攞咗幾年銀獎喇
     相信金獎指日可待

最近生活如何
本身以為只係 Sunday 先嗌 點知為何要我愛上你都要嗌 咩玩法 = = ...
賴爽 發表於 2016-1-31 23:27

最近嘅生活都好苦悶
返工返到越嚟越麻木

而家真係慢歌都要嗌噶
洪卓立 SG 嗰啲都係咁

後台唔夠肥牛 lor homo
616.1314 發表於 2016-1-31 23:30

祖兒好似飲咗酒
準備上台搶GEM

KMS年度組合

銀獎 - Super Girls (607)
冠軍作品: SuperStar (46) / 蓓蕾 (211) / 黑色西裝 (221) / 一拍即愛 (114)
上榜作品: 蓓蕾(國語版) (6) / 有沒有我 (9)

組合
金: 其實都唔使tag 喇 見到你哋咁爭氣
    我真係好開心好感動 可以好大聲咁講
    我偶像係你哋 !!!!!!!!

cookies!!!
bagfgfcde 發表於 2016-1-31 23:35

Sorry 有成員缺席
所以冇GEM

比心機唷
組合銀銅同你一樣唷
賴爽 發表於 2016-1-31 23:37

金獎呢 好似都係喎

KMS年度組合

金獎 - Twins (752)
冠軍作品: LOL (221) / SNS (202) / TGIF (263)
上榜作品: 虛齡時代 (66)

男歌手
銅: 希望新一年繼續有好嘅創作
     唔好再俾啲頒獎禮underrate

我唔記得左原來我最尾個星期馬左個銅獎比 SM

金銀先係一樣
賴爽 發表於 2016-1-31 23:43

馬走咗都唔記得
你究竟想俾邊個噶

得 700 fun
616.1314 發表於 2016-1-31 23:44

希望今年會再高分啲

KMS年度男歌手

銅獎 - 馮允謙 (420.25)
冠軍作品: Do What You Want (43.75) / Let's Keep This Tonight (218)
三甲作品: Colour Your Life (33.5) / 真得不似是真 (82)
上榜作品: 年月匆匆 (43)

男歌手
銀: 年度主打並非本人心水
     反而靠其他歌爭咗唔少分

周柏豪黎既條link
bagfgfcde 發表於 2016-1-31 23:49

edit 漏咗

KMS年度男歌手

銀獎 - 張敬軒 (526.5)
冠軍作品: 靈魂相認 (234) / Do What You Want (175)
三甲作品: Colour Your Life (33.5) / 找對的人 (60)
上榜作品: 過客別墅 (20)

男歌手
金: 你嘅優勝 從來唔係唱歌技巧有幾咁高超
     而係演繹歌曲時融入嘅感情
     You deserve better and more
     或者有人戥你唔抵 好過有人覺得你唔值

我淨係記得比連妹同 TWINS 金
賴爽 發表於 2016-1-31 23:51

Shiga 上年啲歌的確係唔錯
我都俾咗首隻合唱/獨唱冠軍佢

KMS年度男歌手

金獎 - 陳柏宇 (560)
冠軍作品: 回眸一笑 (238) / 別來無恙 (201)
三甲作品: 航拍 (111)
上榜作品: 親愛的仇人 (10)

好喇 一次過嚟喇
女歌手
銅: 係時候俾大家上去喇 雖然你臨尾仲係攞到銅
銀: 雖然從來唔係我最喜愛嘅女歌手
     但你嘅歌都係我童年嘅一部分
     特別係睇完你個show 之後
     比以前更加中意你
金: 你都幾勁 一係唔攞
     一攞就攞金獎
     希望你揸實支咪
     好快遇到你嘅"一首歌"

jojo銅 ^^
Wonders 發表於 2016-2-1 00:00

憑點唱機搶到銅獎

我相信輸家連好快會係你個榜有女歌手三甲唷 
賴爽 發表於 2016-2-1 00:00

應該好快
上年排第五噶

KMS年度女歌手

銅獎 - 容祖兒 (551.5)
冠軍作品: 飄紅 (181) / 世界真細小 (109.5) / 黃昏點唱機 (132)
三甲作品: 這麼近那麼遠 (81) / 女皇 (48)

銀獎 - 楊千嬅 (614)
冠軍作品: 最好的債 (269) / 愛在旁若無人的太空 (181)
三甲作品: 天橋 (116) / 剛剛好 (48)

金獎 - 林欣彤 (628)
冠軍作品: 幾次 (183) / 本身的用處 (234)
三甲作品: 我們都是這樣長大的 (99) / 金剛圈 (96)
上榜作品: 小花 (16)

林欣彤有金
失語了
bagfgfcde 發表於 2016-2-1 00:05

祖兒好慘
唔夠師妹搶

嚟到最後一個獎喇
就直接宣佈喇!!
KMS年度唱片

銅獎 - Addendum [麥浚龍] (607)
冠軍作品: 念念不忘 (178) / 瑕疵 (182) / 羅生門 (210)
上榜作品: 雷克雅未克 (14) / 單魚座 (23)

銀獎 - 如果大家都擁有海 [楊千嬅] (614)
冠軍作品: 最好的債 (269) / 愛在旁若無人的太空 (181)
三甲作品: 天橋 (116) / 剛剛好 (48)

金獎 - LOL [Twins] (752)
冠軍作品: LOL (221) / SNS (202) / TGIF (263)
上榜作品: 虛齡時代 (66)

黃昏點唱機真心正 2016 係咁聽返 後悔無推到去至尊
賴爽 發表於 2016-2-1 00:09

年尾費事個榜咁塞就速冠

希望佢下次開show 仲記得呢隻歌

機會不大啦 .... 咁大段 feat. 最多搵農夫去 feat 一場半場
賴爽 發表於 2016-2-1 00:21

直接播聲囉
張軒唱dwyw 都係咁

KMS Summary 2015 得獎名單 :

KMS年度十五大
至尊歌: 楊千嬅 - 最好的債
第二位: Twins - TGIF
第三位: 陳柏宇 - 回眸一笑
第四位: 張敬軒 - 靈魂相認 | 林欣彤 - 本身的用處
第六位: 鄭欣宜 - 你瘦夠了嗎
第七位: 鍾舒漫(Ft.MC仁) - 改潮玩代
第八位: Super Girls - 黑色西裝
第九位: 李克勤+容祖兒 - 世界真細小
第十位: 馮允謙 - Let's Keep This Tonight
第十一位: 鄧麗欣 - 分手的情書
第十二位: AGA - 若
第十三位: 雨僑 - 糖衣
第十四位: 麥浚龍+謝安琪 - 羅生門
第十五位: 胡琳 - 思城

KMS年度跳舞歌曲 *
狄易達 - 一凍一熱 | 吳雨霏 - 一分鐘稀客一分鐘色誘 | 薛凱琪 - Let Go

KMS年度新人
: Jude | : 陳凱彤 | : 黎曉陽
優異奬: Yan Ting | K.I.S. | Another Kitchen

KMS年度唱作人
: 馮允謙 | : 陳慧敏 | : 林奕匡

KMS年度組合
: Twins | : Super Girls | : C AllStar

KMS年度男歌手
: 陳柏宇 | : 張敬軒 | : 馮允謙

KMS年度女歌手
: 林欣彤 | : 楊千嬅 | : 容祖兒

KMS年度唱片
: LOL [Twins] | : 如果大家都擁有海 [楊千嬅] | : Addendum [麥浚龍]

---------------------------------------------------------------------

同場加映: 密室謀殺事件
269  最好的債
263  TGIF
238  回眸一笑
234  靈魂相認
234  本身的用處
233  你瘦夠了嗎
223  改潮玩代
221  黑色西裝
221  LOL
219  世界真細小
218  Let's Keep This Tonight