返回列表 發帖

年度男歌手.銀

麥浚龍 (254.5)

上榜作品: 雷克雅未克 單魚座

冠軍作品: 瑕疵

年度十大歌曲.第五位: 念念不忘

年度十大歌曲.第二位: 羅生門

年度男歌手.金

你值得咁多人擁戴。

...

真係中晒呀
616.1314 發表於 2016-1-9 22:30

未tag前快d 估女歌手 & 專輯啦
美矮
Wonders 發表於 2016-1-9 22:31

冇別來無恙第三位可能冇金
...

年度男歌手.金

陳柏宇 (253)

上榜作品: 航拍

冠軍作品: 回眸一笑

年度十大歌曲.第三位: 別來無恙

年度女歌手.銅

你就好啦,2015年愛情事業兩得意。

...

女人估 美淫 美祖 美瑞
專輯  Addendum
616.1314 發表於 2016-1-9 22:34

專輯有金銀銅
...

年度女歌手.銅

王菀之 (264)

冠軍作品: 我們他們 小手術 小俠

年度女歌手.銀

你應該都20年啦…論表現,你今年絕對值三甲。

...

生於斯 ESCAPE ADDENDUM
616.1314 發表於 2016-1-9 22:36

竟然冇估 if everyone own ocean?
...

年度女歌手.銀

容祖兒 (292.5)

上榜作品: 這麼近那麼遠

冠軍作品: 飄紅 女皇 世界真細小

年度十大歌曲.第八位: 黃昏點唱機

年度女歌手.

冇懸念既一個獎。

呢位女歌手,多謝你既出現。

青春彷彿因我愛你開始,我呢位野孩子既聽歌生涯,就由你開啟。

雙魚座既我,唔知水瓶座既你有幾愛流淚,但你既歌,總有擊中我淚點既時候。

你話,你心口掛住個【勇】字,其實同時你亦教曉我地呢個【勇】字。

愛情上,事業上,家庭上,每一方面你都好勇。

2015年,好不容易二十年,多謝你二十年的首首經典。

...

年度女歌手.金

楊千嬅 (404)

三甲作品: 愛在旁若無人的太空

冠軍作品: 天橋 剛剛好

年度十大歌曲.至尊歌曲: 最好的債

年度專輯.銅

計完分先知有同分。

由於出現同分狀況,所以有兩張專輯。

或者,你要逃離的,只不過是呢個已經變樣,但你仍然好愛既城市。

...

傷心 連嬸冇三甲
ed8671ed 發表於 2016-1-9 22:41

來啦來啦!!!!!!!!!!!!!!!!
連詩雅即將隆重登場為大家唱出水星逆行!!!!
...

年度專輯.銅

Escape–陳柏宇(253)

上榜作品: 航拍

冠軍作品: 回眸一笑

年度十大歌曲.第三位: 別來無恙

年度專輯.銅

生於斯 – C AllStar (253)

三甲作品:上車咒

冠軍作品:后會無期

年度十大歌曲.第四位: 逾越生死

同場加映 最佳痛失獎 (女歌手 / 專輯 第四高分)

連詩雅 (250)

上榜作品: 等到Sunday就Call你

三甲作品: 大了一歲

冠軍作品: 水星逆行 浪漫前夕

年度十大歌曲.第九位:為何要我愛上你

...

年度專輯.銀

一個係二十週年大碟,一個係十年後的故事,咁就讓年份大果張拎金啦。

...

愛瑞愛到你呢
616.1314 發表於 2016-1-9 22:49

冇plug 沒關係不是愛情,唔係人瑞可以更高分  反正呢次應該系 第一次,亦系最後一次  
快d大滿貫,以後唔洗谷
...

年度專輯.銀

Addendum – 麥浚龍 (374)

上榜作品: 雷克雅未克 單魚座

冠軍作品: 瑕疵

年度十大歌曲.第五位: 念念不忘

年度十大歌曲.第二位: 羅生門

年度專輯.金

剛剛好,二十年啦。

或許,你既重心已經唔再放在音樂上,跟他愛在旁若無人的太空,不再用高我的烈女姿態衝刺。

但,你每一首既歌,都代表一個房間號碼,每間房都有一段故事,係一座座聯繫你我的天橋。

可能2015年之後,你會收山,沒關係,這不是愛情,但亦多謝你曾經成就咁多最好的債。

只願如果有來生,你會繼續為我地載歌載舞。

2016年,風起了,let’s begin again!

2016年,祈望天關顧大家好不容易遇見愛。

...

十大去到第五位一首都唔中
然後一次過撞曬四首

Fa掃獎
JasOh103 發表於 2016-1-9 22:50

其實第6-10 好似得shiga系熱門少少
...

年度專輯.金

如果大家都擁有海–楊千嬅 (404)

三甲作品: 愛在旁若無人的太空

冠軍作品: 天橋 剛剛好

年度十大歌曲.至尊歌曲: 最好的債

...

作死你咩, 千嬅女金個TAG 咁感性我都係聽千嬅長大既野孩子, 心口掛住個勇字無畏無懼向前衝咁多年 ...
Kyle_ 發表於 2016-1-9 22:52

已經好hea啦 本來打算放更多歌詞,點知自己懶-.-
...

呢個亦係我俾雅女金至歌至碟既原因 我唔係唔想谷雅 , 係怕以後無機會  ...
616.1314 發表於 2016-1-9 22:58

shiga我可以慢慢來...
一年一個又得.. 雖然專輯好似難d.,,

兩個第四
ed8671ed 發表於 2016-1-9 22:58

小道消息話第四都有漿
...

入場支持chanchan!

今日電視又播新紮師妹,又見到呢度對千嬅咁有愛

你好有心機寫既tag, 鍾意千fa既我地收到晒 ...
powerful 發表於 2016-1-10 14:09

比起呢到咁多位,我算好hea好hea啦..
...

支持下先!
...