返回列表 發帖
Just In Music
十大歌曲第四位

小幸運 - 田馥甄
作曲:JerryC
填詞:徐世珍、吳輝福
編曲:JerryC
監製: ...
Lewis 發表於 2016-1-2 21:35

我爲何未懂得站立
爲事情出錯了負責
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

ED’s Choice Billboard Award 2015

年度十大。第八位
痛快的哀艷 [200]

「來繼續崇拜 來繼續耍賴 來 ...
ed8671ed 發表於 2016-1-2 21:37

還懂得拾回最初的快樂
緊記大了一歲哭乾了眼淚
總有一個人會陪著你走過

美到!!
你讓我飛?

ED’s Choice Billboard Award 2015

年度十大。第七位
幸福之歌 [208]

「愛是苦中亦能笑著滿足
 感動總 ...
ed8671ed 發表於 2016-1-2 21:44

mushroom

Just In Music
十大歌曲第三位

別來無恙 - 陳柏宇
作曲:林奕匡
填詞:陳詠謙
編曲:Edward Chan.黃兆銘 ...
Lewis 發表於 2016-1-2 21:45

omg KaMing?

年度十大。第五位
若 [214]

「假使你想歇一歇息 忘掉顧慮
 請相信 ...
ed8671ed 發表於 2016-1-2 21:58

癲一次
rb?

中場表演

歡迎收睇最新一集蒙面歌王,有請白棱鏡嘅同鄉出場~!

呢位 ...
ed8671ed 發表於 2016-1-2 22:35

笑死我
搶曬鏡啦阿姐

十大同nh撞3首
同lewis撞5首
同ed撞6首!

Addendum又一至尊!

好期待EDCBA既壓軸大獎

嚟啦嚟啦

最受歡迎歌曲。最後五強
最好的債 | 瑕疵 | 幸福 ...
ed8671ed 發表於 2016-1-2 23:53

CM人投票果然高質
呢d先叫五強架嘛!
(其實十強裡面求其入5首都得)

我嗰邊瑕疵入唔到 ... 傷心
chanchan0909 發表於 2016-1-3 00:04

所以真係好驚喜mag反而入到
希望你個邊jason可以贏到

最後最後係最期待嘅投票數據~! 多謝各位嘅踴躍投票

第一階 ...
ed8671ed 發表於 2016-1-3 00:17

原來別來得第三
不過羅生門贏都好開心既!!
(利申: 我跟我十大投, 第五無jf所以應該係投左俾家明)

Shiga真係11

我最喜愛粵語歌曲第八位

鄭秀文(feat. 24Herbs)《戰勝自己》(298)
上榜走勢:09>08>06>04>02>04>05>03>01
...
harry 發表於 2016-1-3 14:37

入場支持!!
有呢首好驚喜!
十大好正, 又有AGA又Jason又CAS

仲有十大頭三未頒
harry 發表於 2016-1-3 15:50

Kontinue都有獎
估頭三有kay baba pakho

睇緊Did姐去shopping, 遲d再入返場
不過睇到兩個榜筆債都係同我一樣最低位
后會為何有十大adore

你哋個個都反嬅 可恥

離身 : 我愛嬅 俾第二噶
ed8671ed 發表於 2016-1-3 21:19

我都愛嬅架, 係愛上面九首多d姐
棄shiga棄小明都俾個十大你話我幾愛

WYTV Music Award 2015
唱作人 金獎
出道咁耐, 唱嘅都係自己作嘅歌, 今年唔單止為自己寫好歌, 更為其他歌手 ...
kevinlai1621 發表於 2016-1-3 21:23

估RB
俾樓挟持住

十大歌曲 第一位
羅生門 - 麥浚龍 謝安琪曲: 伍樂城詞: 黃偉文編: 伍樂城監: 麥浚龍 ...
kevinlai1621 發表於 2016-1-3 22:18

大愛第一&第二位!
同我調轉

Hictons Music Award

我最喜愛男歌手 - 陳柏宇(54%)

我最喜愛女歌手 - 謝安琪(36%)

我最喜愛組合 - ...
hictons 發表於 2016-1-3 23:05

CM人投票果然高質

女歌手 金獎
謝安琪上榜歌: 篋神, 跟著眼液轉彎, 香女人冠軍歌: 家明, 羅生門 (2wee ...
kevinlai1621 發表於 2016-1-3 23:23

Wow yumk好似頒左咁多都無攞到金

最後會有第一至四季季度獎項名單、年度獎項總結及統計一覽:

HE歌曲榜2015年度頒獎典禮已圓滿 ...
hechart 發表於 2016-1-7 23:35

別來無恙至尊is good!!
睇來CM既投票都係Jason Kay cas

到我入場撐同鄉!
Lm筆債至尊

十大去到第五位一首都唔中
然後一次過撞曬四首

Fa掃獎

2015 CBM 年度總選

恭喜曬 Another Kitchen
喺我身邊提名年度我最欣賞歌手同年度我最欣賞歌曲嘅 ...
chanchan0909 發表於 2016-1-10 15:43

Sorry ah遲曬入場, 頭先開會開到六點幾
好正呀d對白!!

Kay粉好癲, 兩個投票獎都掃

利申: 投別來

唔知邊個第二呢?

唔緊要
我都係頒之前求其諗炸  仲以為大家唔鐘意添
叫 tanya 分一個比佢囉 {:1_124 ...
chanchan0909 發表於 2016-1-10 19:56

嘩 咁筆債真係本來有機贏
不過咁容易都錯

投家明個兩位好心啦, 差d搞到輸左

Flash樂壇我最喜愛歌曲

歌名:羅生門
主唱:麥浚龍、謝安琪
票數:14 (35.00%)

Flash樂壇我最喜愛組 ...
manu 發表於 2016-1-14 23:32

投票既依然係Jason Kay CAS 羅生

2015 賴爽流行榜頒獎典禮 - 你是你本身的傳奇。
相信自己,相信夢想,
相信有一天自己也能飛,

還記得腦 ...
賴爽 發表於 2016-1-19 20:45

羅生門個tag美到痛哭!
以前對套戲無乜感覺, 後來大個再睇返真係好好睇好感動
尤其是個幾句好到肉
後段好慘, 睇Mi睇到好心痛, 黃勁威!!!!

Wonders Music Award 2015
Wonders 推薦 .歌曲十大 - 第二位

「 早知道 原理吧
因此我 也沒驚訝
找快樂先 ...
Wonders 發表於 2016-1-23 20:58

Sorry遲左入場支持
話說同你撞好多首, 雖然至尊未宣佈, 不過都應該中
7首咁多! 之前都無試過中咁多

祖兒嘅票數好似喺top 5

金草莓音樂大賞2015

我最討厭的十大粵語歌曲
[排名不分先後]

第八首
...
ed8671ed 發表於 2016-1-30 21:15

美轉出場!!!

1234&GGH都入

金草莓音樂大賞2015  完整得獎名單

我最討厭的十大粵語歌曲
原來她不夠愛我-吳業坤 (至尊)
點止冰冰-王 ...
ed8671ed 發表於 2016-1-30 23:47

實至名歸

2015音樂公民頒獎典禮

音樂公民推介唱片 金獎
《上上下下左左右右 B A Start》 - 黎曉陽
推介歌曲:香港傑 ...
lms+spray 發表於 2016-1-31 01:49

等睇Jason Kay cas 羅生門 呢個組合