返回列表 發帖
2015 CBM 年度總選

恭喜曬 Another Kitchen
喺我身邊提名年度我最欣賞歌手同年度我最欣賞歌曲嘅 ...
chanchan0909 發表於 2016-1-10 15:43

joey唔係要守業咩, 仲創一番事
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告訴我 - 林欣彤

因為 nowhere boys 同 曾詠欣 嘅 ep 都做得唔錯
jude 無碟得 2 首歌聽好輸蝕  ...
chanchan0909 發表於 2016-1-10 15:45

咪係, 不過已家出碟已經難, 新人仲難講, 仲要係主打digital single 嘅華納

年度最佳旋律 : 楊淽 - 兩杯茶 [演唱者: 劉美君]

跟住我地有請 FA 幫我地頒年度最佳 ...
chanchan0909 發表於 2016-1-10 15:51

兩杯茶
  除左曲, 我覺得演繹都唔錯

唔知 RB 會唔會拎埋年度歌呢
chanchan0909 發表於 2016-1-10 16:06

年度歌緊係留番俾瑕疵

年度 MV : 放了那個作品 [演唱者: 張惠妹]

恭喜曬以上嘅得奬人同唔該曬咁多位歌手幫 ...
chanchan0909 發表於 2016-1-10 16:19

有無KFC外賣

年度班霸 : 環球唱片有限公司

論牌面論質素, 環球都係今年最好嘅

環球唱片 ...
chanchan0909 發表於 2016-1-10 16:25

剩係學友同karen都完勝

恭喜環球 ! 接住落黎我地會頒發年度組合同年度樂圑, 請出頒獎嘉賓, 有前新城 DJ 李紫昕, 路芺 同埋 新城 pa ...
chanchan0909 發表於 2016-1-10 16:29

家燕姐黎登基
   隔離個兩個係宮女定妃嬪

乳娘  嬤嬤
616.1314 發表於 2016-1-10 16:33

嬤嬤係服侍皇子, 點會係皇太后身邊

年度我最欣賞歌手 : 謝安琪

第二階段 : 16 - 26.67% [1]
第一階段 : 37 - 51.39% [1]
...
chanchan0909 發表於 2016-1-10 17:09

竟然係kay媽, jason呢? 仲有cm d愛嬅力呢

Flash樂壇歌曲推介 – 第5位

歌名:人生銀行
主唱:關心妍
作曲:張家誠
填詞:黃偉文
編曲:周錫漢 /  ...
manu 發表於 2016-1-14 21:27

估唔到蓓蕾同人生銀行都有十大

兩首都好正!
manu 發表於 2016-1-14 21:30

自從關心妍話佢退出頒獎禮後, 我已經當佢係神台歌手咁處理
   唔係嘅話人生銀行可能會谷到上十大/女歌手

利申: 12年女銀 + 十大

Flash樂壇唱作歌手 – 金獎

歌手:AGA
總分:360
冠軍歌曲:
若、Superman
上榜歌曲:

...
manu 發表於 2016-1-14 22:39

AGA都造到兩獎
fred都有卓越獎 佢把聲真係好頂唔順

入場

祖兒嘅票數好似喺top 5

金草莓音樂大賞2015

我最討厭的十大粵語歌曲
[排名不分先後]

第八首
...
ed8671ed 發表於 2016-1-30 21:15

初初聽呢隻都叫型嘅, 不過配埋落個人同頒獎禮上, 真係即刻變負評

金草莓音樂大賞2015

我最討厭的十大粵語歌曲
[排名不分先後]

第九首
華麗轉身-汪明荃

愛荃  ...
ed8671ed 發表於 2016-1-30 21:20

撇除佢個live, 其實係ok ge, 難得我有俾機會佢洗底

特別係華麗轉身ft. my destiny

金草莓音樂大賞2015

我最討厭的至尊粵語歌曲
原來她不夠愛我-吳業坤

坤坤先拔頭籌獲得兩獎

...
ed8671ed 發表於 2016-1-30 21:26

反坤力

金草莓音樂大賞2015

我最討厭的至尊國語歌曲 (最高票數)
G.E.M. - 單行的軌道

又返返黎小圈子評選獎項  ...
chanchan0909 發表於 2016-1-30 22:22

GEM 稱霸一次過有3首

金草莓音樂大賞2015

年度最爛歌手大賞
Faith

係咪大家都以為係吳若希拎呢 ? 唔係喎, 呢隊人 D 歌已經唔 ...
chanchan0909 發表於 2016-1-30 23:25

purple姐姐未有獎

金草莓音樂大賞2015

金草莓殿堂歌手大賞
譚詠麟

還記得年頭突然熱播嘅銀河歲月嗎 ?
還記得年中熱播嘅你 ...
chanchan0909 發表於 2016-1-30 23:33

始終都係要敬老