返回列表 發帖

RE: 《花花宇宙》及《有福氣》以外的陳慧琳

點少得美心天后前身容祖兒華麗轉身前身
sexykaren 發表於 2020-7-8 21:14

個年如果唔係溫情歌華麗轉身,早已連女銀都補唔住。
講返溫情歌,kelly 05年big hit希望好似比大部分人忽略咁雖然我都唔會聽呢首

個年如果唔係溫情歌華麗轉身,早已連女銀都補唔住。
講返溫情歌,kelly 05年big hit希望好似比大部分人忽 ...
on07111 發表於 2020-7-11 17:52

華麗轉身係阿姐,美心越唱越強幫祖兒拎女金,美心天后係祖兒才對
希望同迪迪尼點都好聽過明日恩典及越唱越強

華麗轉身係阿姐,美心越唱越強幫祖兒拎女金,美心天后係祖兒才對
希望同迪迪尼點都好聽過明日恩典及越唱越 ...
sexykaren 發表於 2020-7-11 19:09

祖如果冇美心一早沉咗
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

祖如果冇美心一早沉咗
LoveMirkay520 發表於 2020-7-11 19:47

kelly呢?

kelly呢?
sexykaren 發表於 2020-7-11 22:01

比以前更加沉

比以前更加沉
LoveMirkay520 發表於 2020-7-12 13:53

美心天后kelly又出現於全港美心,好擔心kelly安全

見到美心西餅又有kelly了,美心天后地位無庸置疑,希望今年出最好給最好2.0  , hit爆大灣區please

見到美心西餅又有kelly了,美心天后地位無庸置疑,希望今年出最好給最好2.0  , hit爆大灣區please ...
on07111 發表於 2020-7-13 12:36

媽!好藍呀!

1.最符合Kelly气质的专辑《stylish index》 (Kelly bag,鞋啊!鞋,前所未见)
2.被大热歌曲掩盖的专辑《 ...
youfuqi 發表於 2020-7-11 01:15

千手千尋正到爆,成隻baby cat都正

明明kelly就係暗黃

將美心同佢嘅事業一齊帶落谷底
nicknicknick 發表於 2020-7-13 20:17

喑黃?
係咪因為同肥佬黎做鄰居
同埋幫過蘋果影特刊

我覺得KELLY 同SAMMI 都係暗黃

如果佢地稍為藍, 一早已做左另外兩位香港天后既表態行為了
【This is MC】澳門見

我覺得KELLY 同SAMMI 都係暗黃

如果佢地稍為藍, 一早已做左另外兩位香港天后既表態行為了 ...
lemontea1069 發表於 2020-7-14 18:14

SAMMI應該係暗黃
KELLY似唔理世事嗰D
Btw如果佢兩個係藍,一早講我爱祖国嗰D喇

兩個上哂神台,仲同你掂政治咩
Woo~Tell me how you feel it
Woo~ Gonna let you know, Imma let you go
It's hard to follow me, but it's good to walk with me

SAMMI應該係暗黃
Btw如果佢兩個係藍,一早講我爱祖国嗰D喇 ...
LoveMirkay520 發表於 2020-7-14 18:18

啲歌嘅意識形態講
Sammi 泛民
Kelly 大愛港豬
Joey 民粹統派
千千 太空移民派
Kay 本土派
Hocc 左膠

啲歌嘅意識形態講
Sammi 泛民
Kelly 大愛港豬
Joey 民粹統派
千千 太空移民派
Kay 本土派
Hocc 左膠 ...
kenneth 發表於 2020-7-14 20:47

kelly 係返大陸揾食始祖,好難相信係暗黃

sexykaren 發表於 2020-7-14 21:52

台灣日本你唔講

當年Kelly當年係紅編亞洲

SAMMI應該係暗黃
Btw如果佢兩個係藍,一早講我爱祖国嗰D喇 ...
LoveMirkay520 發表於 2020-7-14 18:18

一個長期返上去登台,2首歌袋百萬
一個幾部戲同個TOUR等緊做
聰明的都唔會出聲啦
而家興批鬥, 講咩都死

1.最符合Kelly气质的专辑《stylish index》 (Kelly bag,鞋啊!鞋,前所未见)
2.被大热歌曲掩盖的专辑《 ...
youfuqi 發表於 2020-7-11 01:15

枯枝别刻, 香薰戀愛治療, 夏天的緋聞, 我敢去愛都好聽   但佢呢世應該都唔會唱

夏天的緋聞KKBOX 直頭搵唔到

枯枝别刻, 香薰戀愛治療, 夏天的緋聞, 我敢去愛都好聽   但佢呢世應該都唔會唱

夏天的緋聞KKBOX  ...
快劍俠 發表於 2020-7-15 17:12

KKBOX冇飛天舞會隻碟

夏天的緋聞KKBOX  ...
快劍俠 發表於 2020-7-15 17:12

15演唱会 melody唱了一点点  我敢去爱

原來youtube有個kelly chen channel有好多佢d歌聽

原來youtube有個kelly chen channel有好多佢d歌聽
electric 發表於 2020-7-16 00:03

兩年前出尾站天國嗰陣時已經有個人channel

sexykaren 發表於 2020-7-14 21:52

個fb 2019年6月之後就無再update 私人野.咩job 都唔出 咩野都唔講
本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽

為左佢自己公司d 人唔出聲合理, 未必藍但一定係大愛左膠
每年美心一定用新相, 唯獨今年用舊相
anyway 啦, 美心都係唔會買架啦

回復 227# 釘釘

咁我都認同,但Kelly一向喺娛樂圈都係不問世事型,又冇乜朋友,所以佢冇乜表態都唔會令人意外,佢私生活一向都好低調。不過佢有反過國教㗎咩?

美心或者係簽咗長約啦,唔係話斷就斷啩。

electric 發表於 2020-7-16 00:03

係呀,似乎佢團隊想同佢重建YouTube歌曲庫,不斷咁upload返佢啲舊MV,有啲我都冇乜睇過。

係呀,似乎佢團隊想同佢重建YouTube歌曲庫,不斷咁upload返佢啲舊MV,有啲我都冇乜睇過。 ...
Serendipity 發表於 2020-7-17 00:27

我好奇 乜假天真原版mv唔係有瀏海嗰個咩

希望Spotify會upload齊晒Kelly啲舊碟(大日子, 飛天舞會, 繼續愛我, 一齣戲, BPM collection, etc)喇

好掛住Kelly
25週年演唱會消失左

希望Spotify會upload齊晒Kelly啲舊碟(大日子, 飛天舞會, 繼續愛我, 一齣戲, BPM collection, etc)喇 {:1_11 ...
masterdragon 發表於 2020-7-17 00:45

認真點樣可以爭取正東擺返呢幾隻碟上啲串流平台
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

我好奇 乜假天真原版mv唔係有瀏海嗰個咩
josey 發表於 2020-7-17 00:35

嗰個係tvb版MV

不過佢有反過國教㗎咩?
Serendipity 發表於 2020-7-17 00:24

佢係頭幾個反國教既藝人

Kelly祖兒加入反國教大軍
黃貫中:誰也綑綁不了
更新時間 (HKT): 2012.09.02 05:20
祖兒:講出 ...
nicknicknick 發表於 2020-7-17 19:32

OMG 好respect
兩位真係暗黃唔係扮
Jason's Playlist 2024
Week 09 一個眼神 - my little airport

其實Kelly 2007年已經唱自由女神,不嬲行前人幾步
Woo~ Gonna let you know, Imma let you go
It's hard to follow me, but it's good to walk with me

on07111 發表於 2020-7-17 22:08

Liza都係

經典值得重溫!!好在佢官方channel都有upload返呢隻MV,之前網上個版本好矇

仲有熱愛基本法

香港祖國力拼繁盛且安定
全力以更大信心 創美麗遠景
讓香港做到高度自治 以創下了英明
這些偉大成就 發揮新威力
崎嶇通過合作成就新的價值
有這大法 香港與動力 各界共勉 可創造奇蹟
基本法 熱愛基本法

希望Spotify會upload齊晒Kelly啲舊碟(大日子, 飛天舞會, 繼續愛我, 一齣戲, BPM collection, etc)喇 {:1_11 ...
masterdragon 發表於 2020-7-17 00:45

係囉... 都唔明點解無一個串流平台係有齊 Kelly 出過既碟 (而裡面係好多滄海遺珠).... 依家淨係可以好 old school 咁買舊碟播 CD... :(

係囉... 都唔明點解無一個串流平台係有齊 Kelly 出過既碟 (而裡面係好多滄海遺珠).... 依家淨係可以好 ol ...
rainbow12 發表於 2020-8-1 11:39

好在我接近齊晒

https://www.thestandnews.com/pol ... %E6%8B%86%E4%B8%8B/

亞博治療中心現美國自由神像照 葛珮帆促拆下

按呢個邏輯 佢哋首歌要下架 係禁歌

Kelly有首歌國語歌叫自由,咁講都唔唱得了
千千首自由行都唔得
kenneth 發表於 2020-8-4 13:27

千千首楊千嬅都唔得了

Kelly有首歌國語歌叫自由,咁講都唔唱得了
on07111 發表於 2020-8-4 01:22

千千首自由行都唔得

好掛住Kelly
nicknicknick 發表於 2020-8-20 12:55

繼續賣廣告叻女唔post 美心d野

Kelly官方upload咗千禧年演唱會D片上youtube

剛剛睇到kelly賣美心月餅電視廣告

好掛住Kelly
nicknicknick 發表於 2020-8-20 12:55

我都好掛好掛住,希望出年有演唱會

我都好掛好掛住,希望出年有演唱會
lemontea1069 發表於 2020-8-24 16:34

我估Kelly 演唱會連主題曲
要順延至少一年...
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

呢排無論線上廣告同傳統媒體都成日見到Kelly

感覺Kelly又紅返了

唔知出年開唔開得返25周年

睇隔離嬋嬋個post見到大家講Kelly
我都好想好想佢會唱一次替換

叫Mark Lui做個MK Disco Power Medley
這玨人/天生戀愛狂/花花宇宙/大日子/戀愛情色/替換/感動味蕾/失憶週末

睇隔離嬋嬋個post見到大家講Kelly
我都好想好想佢會唱一次替換

叫Mark Lui做個MK D ...
masterdragon 發表於 2020-12-3 23:00

如果真係有,現場肯定high 爆