返回列表 發帖
睇隔離嬋嬋個post見到大家講Kelly
我都好想好想佢會唱一次替換

叫Mark Lui做個MK D ...
masterdragon 發表於 2020-12-3 23:00

Kelly: 最多唱下lucky day就算
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

Kelly: 最多唱下lucky day就算
LoveMirkay520 發表於 2020-12-12 23:27

呢首唔收貨
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

睇隔離嬋嬋個post見到大家講Kelly
我都好想好想佢會唱一次替換

叫Mark Lui做個MK D ...
masterdragon 發表於 2020-12-3 23:00

啱啱年尾Kelly又出現宣傳Shiseido了,唔知佢最近冇商演會唔會擺多啲時間做歌?
其實我對佢嗰啲這班人/天生戀愛狂感覺麻麻,如果唱dance medley我想佢唱吓幸福灰塵、想當你親人、千手千尋、等不到的人呢啲,不過可能性近乎零... 大路啲Shake Shake同星期五檔案佢都好少唱,下次紅館應該轉吓歌

啱啱年尾Kelly又出現宣傳Shiseido了,唔知佢最近冇商演會唔會擺多啲時間做歌?
其實我對佢嗰啲這班人/天 ...
Serendipity 發表於 2020-12-13 01:40

呢幾首太偏喇
可能性係零
廿年先會有一次為自己作證既奇蹟
不過我都好鍾意幸福灰塵同等不到的人
另外想搭多首Honey Honey

宜家聽返baby cat先發覺千手千尋係咸濕歌

美餃仲做美心代言人

紅館開返
Kelly 會唔會補返個25週年俾我地
【This is MC】澳門見

美餃仲做美心代言人
LoveMirkay520 發表於 2021-6-17 23:35

如你所願了
Woo~Tell me how you feel it
Woo~ Gonna let you know, Imma let you go
It's hard to follow me, but it's good to walk with me

1.最符合Kelly气质的专辑《stylish index》 (Kelly bag,鞋啊!鞋,前所未见)
2.被大热歌曲掩盖的专辑《 ...
youfuqi 發表於 2020-7-11 01:15

事隔多年聽返,Ask、愛兩隻碟都好正
真係好襟聽
SSN Chart (15 Mar)  冠軍: 無答案 - 林家謙  |  亞軍: 三生有幸 - Yan Ting

真係好襟聽
John 發表於 2022-7-19 10:14

我一直都覺得 Ask 這首歌如果作為演唱會開場係好震撼 好有氣氛

我一直都覺得 Ask 這首歌如果作為演唱會開場係好震撼 好有氣氛
sunshine 發表於 2022-7-19 11:10

仲要好在歌名改得有型
叫咩「社會的錯」完全錯晒
Just Take My Hand 走出昏暗的韻味
夢幻就算實現不來 夜幕下鮮花都會開

真係好襟聽
John 發表於 2022-7-19 10:14

Ask 真係全碟都好正
仲有無人記得迴旋木馬

但愛隻碟我就唔識欣賞
主打side track 都差
不過愛同臨走前吻我神級

Ask 真係全碟都好正
仲有無人記得迴旋木馬

但愛隻碟我就唔識欣賞
主打side track 都差
不過愛 ...
ricnature 發表於 2022-7-20 22:38

我記得迴旋木馬係加州紅有得唱K
ASK係我心目中最愛Kelly專輯之一

今日音樂平台無喇喇有返飛天舞會、baby cat等舊碟
巧感動

戀愛神經 Dont Stop 佛洛伊德笑我 呢幾首sexy得來又Groovy 演唱會有一part閨房快歌 性感誘惑就好了。
Life was a willow and it bent right to your wind.

巧感動
LoveMirkay520 發表於 2023-8-31 13:02

我幾乎個個星期都check住 終於都有
巧感動

巧感動
LoveMirkay520 發表於 2023-8-31 13:02

超勁
我都好感動
Baby Cat、飛天舞會、BPM、繼續愛我、真感覺、一齣戲
真心以為永世唔會有

但係moov 未有

數數下只係爭[星夢情真]呢隻未有

好想聽番"迷離夜雨"

好想聽番"迷離夜雨"
masterdragon 發表於 2023-9-1 11:27

忘記咗呢隻碟無串流…
無風花雪隻碟存在感咁高

忘記咗呢隻碟無串流…
無風花雪隻碟存在感咁高
ricnature 發表於 2023-9-1 12:36

記得[風花雪]係當年開始上位/入屋之作
[星夢情真]都hit, 有廣告加持
反而之後[一齣戲]就趺番少少watt (好似係 )   

回復 270# masterdragon

98年無95-97 咁紅,香港一首hit歌都無 之後99年又升上巔峰。
Life was a willow and it bent right to your wind.

回復  masterdragon

98年無95-97 咁紅,香港一首hit歌都無 之後99年又升上巔峰。 ...
babyshark 發表於 2023-9-3 11:26

嚴重??

好想聽番"迷離夜雨"
masterdragon 發表於 2023-9-1 11:27

06年嗰隻happy girl好似得Apple Music 未有?

love 零

巧感動

感動
最近想起很多 好正
密切留意KAY強勢冠軍新主打:講不出的原因

嚴重??
LoveMirkay520 發表於 2023-9-3 11:36

嚴重一定hit 過嗰年勁歌十大祝你快樂
後者唔知咩嚟
不過嚴重好似一個冠都拎唔到?

飛天舞會最後三track 宇宙級
紅眼睛最近想起很多好時光

原來最愛的主題曲嗰隻精選係仲未有

後者唔知咩嚟

飛天舞會最後三track ...
ricnature 發表於 2023-9-4 00:34

嚴重997有冠,其餘三台季軍
祝你快樂擺明係華納嗰排勁plug先有十大

後者唔知咩嚟

飛天舞會最後三track ...
ricnature 發表於 2023-9-4 00:34

其實如果飛天舞會1st plug之後,肯狂谷以下:
紅眼睛/最近想起很多 2nd plug
好時光3rd plug , 3rd plug谷到最愛演唱會咁hit都得

同傳媒關係好的話,谷到祖祖close up 3 plug 4台冠咁都好合理

其實如果飛天舞會1st plug之後,肯狂谷以下:
紅眼睛/最近想起很多 2nd plug
好時光3rd plug , 3rd plug ...
joey2009 發表於 2023-9-4 22:45

未續約
講咩都無用
冰室我真係唔太識欣賞
寧願佢plug 夏天的緋聞
不過呢首mark lui 嚟講好side track 格
另外戀愛神經其實可以唔擺落去

好時光真係正到不得了
總之呢隻碟真係死得好唔抵

未續約
講咩都無用
冰室我真係唔太識欣賞
寧願佢plug 夏天的緋聞
不過呢首mark lui 嚟講好side track 格
...
ricnature 發表於 2023-9-5 00:41

佢當年幾時續約呀?其實佢依張碟d好歌多過佢2000-2001 d大碟,好多慢歌都好好聽
派冰室係咪突登等佢人氣下跌可以壓價?
「夏天的緋聞」side track 格得黎幾有feel,類似「愛怪物的你」咁,「最近想起很多」都係咁

Ask幾多年無唱

Ask幾多年無唱
LoveMirkay520 發表於 2023-9-30 20:20

下次係咪真係有紅眼睛
唔計國語同新歌 感覺好似真係將 Red 中抽堆歌出來唱 配合佢話出道時要著紅衫主題
Woo~ Gonna let you know, Imma let you go
It's hard to follow me, but it's good to walk with me

感覺紅館
只係將幾首國語歌變返冤鬼

感覺紅館
只係將幾首國語歌變返冤鬼
lemontea1069 發表於 2023-10-1 01:31

希望變怨婦歌 前世/別來無羔/情人戰

下次係咪真係有紅眼睛
唔計國語同新歌 感覺好似真係將 Red 中抽堆歌出來唱 配合佢話出道時要著紅 ...
on07111 發表於 2023-10-1 01:10

我覺得佢會認為唱ASK 同都是你的錯已經係bonus
對於陳小姐演唱會嘅歌單
零期望係常識

Apple Music 終於有星夢情真,飛天舞會演唱會,06年精選同最愛的主題曲,得翻happy girl同星夢情真演唱會未上架????????

Apple Music 終於有星夢情真,飛天舞會演唱會,06年精選同最愛的主題曲,得翻happy girl同星夢情真演唱會未 ...
p74d47 發表於 2023-10-10 08:40

Spotify有Happy Girl 同埋Lover's Concerto情人選

環球/正東做到野啊
差唔多齊晒喇

隔了好久,环球终于有首wy 的词
L5588

隔了好久,环球终于有首wy 的词
11ll5588 發表於 2023-10-13 22:40

Kelly係自主出歌 應該唔會受環球影響

今晚廣州終於肯唱side track

廣州站完整歌單

Ask
都是你的錯
風眼
醉迷情人
時光厚禮
伶仃

談情的價值
花花宇宙Glorious 80’s Remix
我的親人
她比我醜
希望
再生花
紀念日(周筆暢合唱)
周筆暢solo

戀愛神經
大日子
隨身聽
紅眼睛
快樂情人
星夢情真

薰衣草
風花雪
最佳位置
最愛演唱會
誰願放手
有福氣

戀愛情色
shake shake
失憶週末

紅眼睛

廣州站完整歌單

Ask
都是你的錯
風眼
醉迷情人
時光厚禮
伶仃

談情的價值
花花宇宙Glorious 80’s Remix
...
lemontea1069 發表於 2024-2-25 01:08

再生花 紅眼睛 快樂情人 搭多首shake shake
好滾動
(如果香港站加多3、4首side track(唔係medley)就更正)

好滾動
(如果香港站加多3、4首side track(唔係medley) ...
LoveMirkay520 發表於 2024-2-25 01:49

她比我醜都好多年無唱過full ver
香港站又有返期待了

好滾動
(如果香港站加多3、4首side track(唔係medley) ...
LoveMirkay520 發表於 2024-2-25 01:49

可摸以抽起埋風花雪呢首「極品」
Just Take My Hand 走出昏暗的韻味
夢幻就算實現不來 夜幕下鮮花都會開

- 預告上海站會首唱另一首新歌,唔知係啲未曝光既歌定Season 2
- 再生花係因為聽到廣州餃粉要求先加,睇嚟可以開始點唱
- 唱完花花宇宙之後有part係教談情的價值個手部舞,搞咗十分鐘,希望cut咗佢
- 見到相尋晚仲有Standby Encore 記事本、北極雪、一切很美紫昕有你,但傳話已經過10點所以無唱

好滾動

香港站可以加:
嫁妝
臨走前吻我
對不起不是你
情人戰
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

- 預告上海站會首唱另一首新歌,唔知係啲未曝光既歌定Season 2
- 再生花係因為聽到廣州餃粉要求先加,睇嚟 ...
阻住 發表於 2024-2-25 23:54

咁早完?應該可以唱到10:30
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

再生花都係最近spotify upoload番先再聽番
好似有少少印象但又唔記得
check下先知係劇歌
但我覺得都幾好聽

佢真係有聽fans講
好似都幾多fans鐘意紅眼睛

希望佢可以考慮唱下:
失戀可以好過些/如果我們在戀愛/前世/情毒