返回列表 發帖
飛天舞會 隻碟其實唔差, 特別係最後個3首
PLUG飛天舞會,冰窒好正路, 之後PLUG 紅眼睛可能成績會好的
但香港只要一跌左個勢就好難上返

KELLY 人生太順境,佢唱慘情歌係無FEEL
03,04做怨婦真係唔得

怨婦只有JOEY做到
千嬅做港女唔服輸歌路
所以兩個03,04可以兩邊個勢都好勁

飛天舞會,最正最後3track
我等我在 發表於 2020-6-29 16:10

其實除左第4,5首,全隻都好正飛天舞會係我唯一一隻KELLY大碟
其他都係精選
金像獎都好型
其實第二PLUG PLUG金像獎,
演唱會可以有一PART係ASK 接金像獎, 再接你這個男人

大家有無發覺飛天舞會演唱會抄得BRITNEY個DREAM WITHIN DREAM TOUR好足

kelly 2002問題係樣靚又高貴做怨婦錯哂
樣靚被twins靚兼青春打低,連兒歌都被twins打低

gigi最紅係1999年 ...
sexykaren 發表於 2020-6-29 22:15

02年千嬅係無敵歌無停過, 三套戲都打中哂中女OL市場, 搶左一堆SAMMI的客
仲要暑假7場4面台
TVB都不停見過佢
年尾大碟同音樂特

TWINS始終第二年, 同埋主要係小朋友, 學生市場,
未係好全面同入屋

講返99年,GIG又係好唔抵
明明個勢好到可以攞最女, 903好似女歌手都係夠數三甲
TVB出場都已經係女歌手一線4個女歌手一齊出
就係條賤男
TODAY連10大都無埋

02年千嬅整體係紅啲
可以話惟一一個人壓到twins嘅氣勢
Sa + gill廣告界紅但電影唔夠千嬅咁搶
佢哋始 ...
kenneth 發表於 2020-6-30 00:19

SAMMI又係好怪基本上佢高鋒係93-97,
00,01同KELLY鬥已經唔係好同一批FEEL

02年一跌,個勢無左
03年完全擁有大賣,但都係成熟個班人的市場, 不過都因為佢, 帶起左精選要2CD起跳的格局

出返來之後其實的人已經係當佢LEON, 劉華個的LEVEL
只係佢有年年KEEP住出新歌, 可以儲多左的後生的
但主要個底都係20幾30幾個的,
反而呢的先係消費最高的人,

可能因為嗰年kelly得嫁妝有四台冠呱
LoveMirkay520 發表於 2020-7-2 22:41

因為當年TVB佢只去左第一個優秀選, 只有嫁妝有份侯選所以佢有10大都只可以係嫁妝

新城就估唔到都係比嫁妝

港台佢03年得一個女歌手獎,仲要係輸比GIGI, 已經講左唔會去
以為會咩都無
但竟然比兩個金佢
無國語碟下女歌手金
個歌曲金都好唔稱身

對不起不是你個優秀選quota 因為佢唔去所以畀左生還者
報紙有講
而對不起不是你有份候選總選
當年有啲歌 ...
ricnature 發表於 2020-7-3 11:00

KELLY一個年成績唔好, 之後個年就唔會再去02年903, 03開始唔去
03年港台, 04開始唔去
06年TVB, 07開始唔去

可以話佢退下來讓其他人, 但我覺得係佢唔衰得多的.

回復  ricnature

以前好似總選要求係優秀選得獎或者勁歌冠軍,而家連無上過勁歌榜無入圍優秀選/季選 ...
黃家正 發表於 2020-7-3 11:21

04年因為由4個季選變優秀選年尾唔夠多歌,
所以係優秀選歌,再加上榜分夠的歌可以有

琪待gigi幫kelly寫歌
josey 發表於 2020-7-8 00:04

不會吧當年兩個鬥得咁勁
應該唔係朋友

佢地幾時有鬥過...
好勝funny face 有請蝦餃做嘉賓仲嘴對嘴
關係應該唔差
ricnature 發表於 2020-7-8 12:10

97-99佢兩個鬥得好勁,兩個都係2線爬緊上一線女歌手中當年男會LIKE GIGI, 女的會LIKE KELLY

我指朋友係好似GIGI 同SAMMI, 千FA個的會湊埋小朋友GATHERING, GIGI 開鋪佢兩個會出現做勢個的

有的門面朋友,就算吧

老實講 快歌唔同慢歌
慢歌可以次次都係 誰願放手 風花雪 對你太在乎 最愛演唱會
但係快歌比返少少arrangem ...
cbacbacba1 發表於 2020-7-8 11:33

一樣係個批歌,但04年同08年的SHOW已經可以做到哂唔同FEEL
08年連個堆FING頭4寶都會排哂舞,有誠意

15年個SHOW 除左屍新娘個PART, 其他完全唔得

SAMMI應該係暗黃
KELLY似唔理世事嗰D
Btw如果佢兩個係藍,一早講我爱祖国嗰D喇 ...
LoveMirkay520 發表於 2020-7-14 18:18

一個長期返上去登台,2首歌袋百萬
一個幾部戲同個TOUR等緊做
聰明的都唔會出聲啦
而家興批鬥, 講咩都死