返回列表 發帖
我理解同你有少少唔一樣。
02年Kelly開演唱會之前一直人氣都仲唔錯的,ASK嘅歌除咗有福氣外連side track ...
Serendipity 發表於 2020-6-29 00:19

當年周國豐數榜都有講過Kelly《有福氣》後
一沉不起..... 他也分析不了原因

而GIGI 01年多hit歌 灰姑娘、他喜歡的是你、嫌棄、花火、出走地平線
可惜華納Quota唔夠分~~~
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

飛天舞會 隻碟其實唔差, 特別係最後個3首
PLUG飛天舞會,冰窒好正路, 之後PLUG 紅眼睛可能成績會好的
但香港 ...
gordon0807 發表於 2020-6-29 09:06

所以Mi歷久不衰,好厲害
梁詠琪 《時間遇上我們- 澳門站(23/3)台北小巨蛋(13/4》 獨一無二·專屬台灣的全國語rundown

02年千嬅係無敵歌無停過, 三套戲都打中哂中女OL市場, 搶左一堆SAMMI的客
仲要暑假7場4面台
TVB都不停 ...
gordon0807 發表於 2020-6-30 09:18

Today個quota俾左古生

Phone殺令衰份詞
Btw對不起不是你好似有2nd version
做乜唔入埋碟 ...
LoveMirkay520 發表於 2020-7-1 19:33

好似叫air supply mix

叫做acoustic version
電台有播
當年勁鍾意
ricnature 發表於 2020-7-1 23:12

我記得報榜時
主持人係叫air supply mix~

可能有兩個remix??

阿姐首支四台冠軍

數數下, Kelly都好多合唱歌
下次開show, 可以一晚請一位嘉賓:
愛一個人
我不夠愛你
都是你的錯
自由女神
他約我去迪士尼

如果kelly04年肯去903同rthk
對不起不是你實有十大
LoveMirkay520 發表於 2020-7-2 13:37

RTHK: 嫁妝 機會大D?

繼續出乜新歌都無人知
花見五十路冷淡尾站天國高汁都無人理
當年嘅對手是但出首九字K 歌都三台至尊歌
佢 ...
ricnature 發表於 2020-7-7 21:00

希望球記幫Kelly物色一首高質K歌

琪待gigi幫kelly寫歌
josey 發表於 2020-7-8 00:04

琪待 跳傘2.0 落錯車2.0 高妺2.0

佢地幾時有鬥過...
好勝funny face 有請蝦餃做嘉賓仲嘴對嘴
關係應該唔差
ricnature 發表於 2020-7-8 12:10

當年我有睇這一場

唔一定要朋友先作歌架喎
ricnature 發表於 2020-7-8 20:04

呢句真,所以之前搵過孫耀威作歌

我都好掛好掛住,希望出年有演唱會
lemontea1069 發表於 2020-8-24 16:34

我估Kelly 演唱會連主題曲
要順延至少一年...

再生花 紅眼睛 快樂情人 搭多首shake shake
好滾動
(如果香港站加多3、4首side track(唔係medley) ...
LoveMirkay520 發表於 2024-2-25 01:49

香港站可以加:
嫁妝
臨走前吻我
對不起不是你
情人戰

- 預告上海站會首唱另一首新歌,唔知係啲未曝光既歌定Season 2
- 再生花係因為聽到廣州餃粉要求先加,睇嚟 ...
阻住 發表於 2024-2-25 23:54

咁早完?應該可以唱到10:30