返回列表 發帖
細個好中意情人戰同Phone殺令

但如果我們在戀愛/前所未見,情人戰同海豚應該係派台歌吧

RE: 《花花宇宙》及《有福氣》以外的陳慧琳

補償返她比我醜個冠
LoveMirkay520 發表於 2020-6-28 14:43

两首都似美祖的歌多d

果年佢基本上淨係hit兩首歌 - 有福氣 戀愛神經
都係佢一向唱開嘅vibe
其他singles太怨婦 堂堂兒歌天后 好 ...
josey 發表於 2020-6-28 21:21

以前競爭真係好大。
關心妍一年幾首hit歌都拎唔到金曲獎~
更加唔好講女歌手獎
宜家一首big hit樂觀/無人知道雙子座已經足夠掃獎
另外同意kelly唱怨婦歌真係無乜共鳴

當年「愛」專輯唔派「愛」或者「臨走前吻我」居然派「心服口服」,當時知道派呢首真係爆粗口 ...
eddie1008 發表於 2020-6-29 00:57

派心服口服係咪想食番記事本嘅餘威,否則派心服口服或者她比我醜其中一首咪夠另一首留比唱k算

一講呢d暴露哂年紀

祖國零四年一拍兩散強搶十大同女銀之後,零五年又用好事多為搶女金,但呢兩年真係唔值。

Gigi 1999年真係好可惜,唔係個單野應該上一線了,唔駛之後出盡力要拎到903女歌手

kelly 99-00年拎女歌手,算係最高峰兩年?
不過Hana 18年最高峰都拎唔到,所以真係唔知Tvb個準則點

滿分!
一直認為plug 她一定很愛你、心服口服同埋一刀兩斷係佢歌唱事業最大污點
呢三首(尤其頭 ...
ricnature 發表於 2020-7-1 15:39

海豚好記得當時係樂迷一致好評下plug,可惜當時第三plug無力感動電台熱播,結果個年tvb得返亞太女

btw主打愛原來唔係派台歌。。。睇返wiki先知

對比起啦啦誇啦啦同敢,Phone殺令都唔算太膠

係wor,全力支持美心天后陳慧琳

當年仲以為最好給最好會好似我的驕傲世上只有咁hit

RE: 《花花宇宙》及《有福氣》以外的陳慧琳

點少得美心天后前身容祖兒華麗轉身前身
sexykaren 發表於 2020-7-8 21:14

個年如果唔係溫情歌華麗轉身,早已連女銀都補唔住。
講返溫情歌,kelly 05年big hit希望好似比大部分人忽略咁雖然我都唔會聽呢首

見到美心西餅又有kelly了,美心天后地位無庸置疑,希望今年出最好給最好2.0  , hit爆大灣區please

兩個上哂神台,仲同你掂政治咩
Woo~Tell me how you feel it
Woo~ Gonna let you know, Imma let you go
It's hard to follow me, but it's good to walk with me

其實Kelly 2007年已經唱自由女神,不嬲行前人幾步
Woo~ Gonna let you know, Imma let you go
It's hard to follow me, but it's good to walk with me

仲有熱愛基本法

香港祖國力拼繁盛且安定
全力以更大信心 創美麗遠景
讓香港做到高度自治 以創下了英明
這些偉大成就 發揮新威力
崎嶇通過合作成就新的價值
有這大法 香港與動力 各界共勉 可創造奇蹟
基本法 熱愛基本法

Kelly有首歌國語歌叫自由,咁講都唔唱得了
千千首自由行都唔得
kenneth 發表於 2020-8-4 13:27

千千首楊千嬅都唔得了

美餃仲做美心代言人
LoveMirkay520 發表於 2021-6-17 23:35

如你所願了

Ask幾多年無唱
LoveMirkay520 發表於 2023-9-30 20:20

下次係咪真係有紅眼睛
唔計國語同新歌 感覺好似真係將 Red 中抽堆歌出來唱 配合佢話出道時要著紅衫主題

感覺紅館
只係將幾首國語歌變返冤鬼
lemontea1069 發表於 2023-10-1 01:31

希望變怨婦歌 前世/別來無羔/情人戰

記事本不如唱心服口服都係回憶
John 發表於 2024-3-1 02:13

咁不如唱埋她一定很愛你