返回列表 發帖

其實我反而非常咁鍾意In the Party
我會覺得呢隻同Ask 隻碟係大日子狂出電音之後想變少少
玩d 野大路但係型既
隨身聽 點解你係咁 幸福灰塵 (勁型)  jolene 希治閣劇場或者係56x 公式快歌個人指數
都係型得起又唔會覺得煩膠

慢歌其實好鍾意雷頌德首充滿你
未必係mark 最好既k 歌
但編曲d 鼓聲同唱真係好好loop

仲有繼續愛我
做到一隻易聽之餘又清新既慢歌碟
快樂情人 我敢去愛 我不愛高柏飛 呢d 神級好聽慢歌
偏d 仲有 有沒有這個人 帶走眼淚 唯一一首快歌 等不到的人
隻碟d mv 同相集去希臘拍
完全將kelly 最靚o個面sell 到晒出黎
真係冇辦法唔紅
同埋當年都是你的錯真係hit 到爆燈
一刀要兩斷傢俬都要棄掉然後獨處難耐怎麼思念你
想到往日所寫一切篇篇都關於你最後為何離別你

其實正東plug歌D人超onX 有愛/臨走前吻我 吾派 派她比我醜
fyw2031044 發表於 2015-12-24 17:48

唔派愛係史上最弱智行為
如果派左愛
當年金曲就係愛
仲要派仆得舒服
笑死人

我理解同你有少少唔一樣。
02年Kelly開演唱會之前一直人氣都仲唔錯的,ASK嘅歌除咗有福氣外連side track ...
Serendipity 發表於 2020-6-29 00:19

其實陳慧琳歌唱事業我一直認為係飛天舞會做分水嶺
2002 年頭佢仲係好紅的
啲乜乜偶像選舉仲係排緊第一
同埋開到12 場四面台喎
係嗰年真係plug 錯歌
如果我們在戀愛 冰室 情毒 她一定很愛你(呢首最不知所謂)
呢啲真係唔該收返埋
迴旋木馬 零 紅眼睛 好時光 最佳位置 逃出生天
甚至Honey Honey 最近想起很多 都好過晒plug 咗嗰啲
加上飛天舞會後明顯下半年消失mode
但其實我覺得佢2002 女歌手排到第2/3
係2003 先過氣收皮三甲不入

至於Gigi 2002 紅過Kelly 呢個咁特立獨行嘅理論我第一次聽
佢嗰年都係靠高妹正傳硬谷拎獎
去到2003 先真係紅
至於1999 佢係幾紅嘅
遠在天邊係hit 過一排
但無奪麵事件都未輪到佢拎女歌手
都是你的錯 對你太在乎 戀愛情色 當年周街播到癲

我好愛 飛天舞會
雖然而家聽返勁似兒歌
但佢嗰年plug嘅快歌都唔算差呀
只不過 飛天舞會 躲貓貓  ...
jasonng 發表於 2020-6-29 12:46

飛天舞會我到而家都勁鍾意
我記得係播過一排
仲要係四台冠
但佢本人都無再唱過
精選都無收錄
唔知衰乜
同期Ichiban 興奮 家有小熊 夠兒歌feel
真心千古奇案

02唔知邊個女銅呢可?
kenneth 發表於 2020-7-1 02:03

我咪話我覺得囉
我又唔係只講緊商台
咁你覺得Hocc 2002 年好值女銅?
我唔覺得蝦餃老母2002 年成績差到一個獎都無
2003 反而愛一個人唔值十大囉

我同你睇法完全一致!真係唔覺得Gigi 02年紅過Kelly,就算Kelly聲勢下滑整年都仲係高過Gigi。我們的永遠 ...
Serendipity 發表於 2020-7-1 03:20

滿分!
一直認為plug 她一定很愛你、心服口服同埋一刀兩斷係佢歌唱事業最大污點
呢三首(尤其頭兩首)嚴重趕客
簡直不可思議
至於一刀兩斷唔知點解近乎無人識

你講晒我諗嘅嘢!

2006 應該plug 海豚先啦
再plug 有血有淚都可以

好似叫air supply mix
l00540 發表於 2020-7-1 22:22

叫做acoustic version
電台有播
當年勁鍾意

阿姐首支四台冠軍

數數下, Kelly都好多合唱歌
下次開show, 可以一晚請一位嘉賓:
愛一個人
我 ...
l00540 發表於 2020-7-2 18:32

其實當年嫁妝定對不起不是你hit 啲?
點解當年係嫁妝拎金曲?
而家聽返真係無乜感覺
反而對不起不是你同前所未見真心仲值金曲
伶仃都幾hit 雖然唔算特別鍾意
數下數下老母2004 年整體表現好到女金都不為過

因為當年TVB佢只去左第一個優秀選, 只有嫁妝有份侯選所以佢有10大都只可以係嫁妝

新城就估唔到都係 ...
gordon0807 發表於 2020-7-3 09:09

對不起不是你個優秀選quota 因為佢唔去所以畀左生還者
報紙有講
而對不起不是你有份候選總選
當年有啲歌無獎都有得候選

據聞當年首歌喺大陸定珠三角Hit 過下所以拎到全國乜乜
亦都好似講過希望嗰年港台用大獎利誘老母佢都唔去

明明慧琳好食都好好loop

如果佢再幫美心賣月餅就割席
nicknicknick 發表於 2020-7-7 13:46

今年個平面廣告岩岩出咗

係wor,全力支持美心天后陳慧琳

當年仲以為最好給最好會好似我的驕傲世上只有咁hit ...
on07111 發表於 2020-7-7 16:53

好似一個榜都無上過
咁老老豆豆首歌叫順耳但幾plain
但同我的驕傲世上只有無得比

反而同華麗邂逅同期plug 嘅海豚我以為會跑出

佢咪 _ 再做美心天后得唔得姐

抵佢繼續flop到落地核

只有這句
nicknicknick 發表於 2020-7-7 20:33

繼續出乜新歌都無人知
花見五十路冷淡尾站天國高汁都無人理
當年嘅對手是但出首九字K 歌都三台至尊歌
佢就繼續花花宇宙大日子到80 歲啦

不會吧當年兩個鬥得咁勁
應該唔係朋友
gordon0807 發表於 2020-7-8 09:17

佢地幾時有鬥過...
好勝funny face 有請蝦餃做嘉賓仲嘴對嘴
關係應該唔差

97-99佢兩個鬥得好勁,兩個都係2線爬緊上一線女歌手中當年男會LIKE GIGI, 女的會LIKE KELLY

我指朋友 ...
gordon0807 發表於 2020-7-8 12:23

97-99 兩個都上緊
但其實蝦餃一路都lead 住
唔太存在鬥得好勁
同埋佢哋好少正面交鋒就真

從來都無人覺得佢地係朋友喎
我話關係唔差姐
唔一定要朋友先作歌架喎

希望Spotify會upload齊晒Kelly啲舊碟(大日子, 飛天舞會, 繼續愛我, 一齣戲, BPM collection, etc)喇 {:1_11 ...
masterdragon 發表於 2020-7-17 00:45

認真點樣可以爭取正東擺返呢幾隻碟上啲串流平台

Kelly: 最多唱下lucky day就算
LoveMirkay520 發表於 2020-12-12 23:27

呢首唔收貨

啱啱年尾Kelly又出現宣傳Shiseido了,唔知佢最近冇商演會唔會擺多啲時間做歌?
其實我對佢嗰啲這班人/天 ...
Serendipity 發表於 2020-12-13 01:40

呢幾首太偏喇
可能性係零
廿年先會有一次為自己作證既奇蹟
不過我都好鍾意幸福灰塵同等不到的人
另外想搭多首Honey Honey

事隔多年聽返,Ask、愛兩隻碟都好正
真係好襟聽
John 發表於 2022-7-19 10:14

Ask 真係全碟都好正
仲有無人記得迴旋木馬

但愛隻碟我就唔識欣賞
主打side track 都差
不過愛同臨走前吻我神級

今日音樂平台無喇喇有返飛天舞會、baby cat等舊碟
巧感動
LoveMirkay520 發表於 2023-8-31 13:02

超勁
我都好感動
Baby Cat、飛天舞會、BPM、繼續愛我、真感覺、一齣戲
真心以為永世唔會有

但係moov 未有

數數下只係爭[星夢情真]呢隻未有

好想聽番"迷離夜雨"
masterdragon 發表於 2023-9-1 11:27

忘記咗呢隻碟無串流…
無風花雪隻碟存在感咁高

嚴重??
LoveMirkay520 發表於 2023-9-3 11:36

嚴重一定hit 過嗰年勁歌十大祝你快樂
後者唔知咩嚟
不過嚴重好似一個冠都拎唔到?

飛天舞會最後三track 宇宙級
紅眼睛最近想起很多好時光

其實如果飛天舞會1st plug之後,肯狂谷以下:
紅眼睛/最近想起很多 2nd plug
好時光3rd plug , 3rd plug ...
joey2009 發表於 2023-9-4 22:45

未續約
講咩都無用
冰室我真係唔太識欣賞
寧願佢plug 夏天的緋聞
不過呢首mark lui 嚟講好side track 格
另外戀愛神經其實可以唔擺落去

好時光真係正到不得了
總之呢隻碟真係死得好唔抵

下次係咪真係有紅眼睛
唔計國語同新歌 感覺好似真係將 Red 中抽堆歌出來唱 配合佢話出道時要著紅 ...
on07111 發表於 2023-10-1 01:10

我覺得佢會認為唱ASK 同都是你的錯已經係bonus
對於陳小姐演唱會嘅歌單
零期望係常識

再生花同紅眼睛真係有生之年系列
真係老懷安慰
佢竟然仲記得有呢兩首歌

記事本不如唱心服口服都係回憶
John 發表於 2024-3-1 02:13

谷底回憶咩

可以整個改編歌medley:都是李的錯/她一定很愛李/心服口服
John 發表於 2024-3-2 02:03

仲有心太軟
呢首我反而ok