返回列表 發帖
明明shake shake薯條一出就好hit
她比我醜得1week第7都十大舉世嘩然
kenneth 發表於 2020-6-28 12:21

她比我醜咁都有三台冠軍+兩台金曲
親親愛的親親我 輕輕抱擁輕撫我
真命是你出現 終等到你飛過

其實kelly04年係咪想去番叱吒
如果唔係點解嗰年903谷佢到女銀

心服口服tvb有冠 haha
kenneth 發表於 2020-6-28 14:17

補償返她比我醜個冠

唔知佢今年個25週年演唱會開唔開得成呢

原來02年kelly出咗五隻大碟,三隻粤語+一隻國語+一隻日語大碟

但嗰年除咗有福氣之外完全flow曬

原來Stylish Index唔計2nd edition派得兩首歌

RE: 《花花宇宙》及《有福氣》以外的陳慧琳

明明開心買鞋嗰啲先係隻碟嘅概念
Btw我幾like封殺令㗎
kenneth 發表於 2020-7-1 19:24

Phone殺令衰份詞
Btw對不起不是你好似有2nd version
做乜唔入埋碟

如果kelly04年肯去903同rthk
對不起不是你實有十大

RTHK: 嫁妝 機會大D?
l00540 發表於 2020-7-2 18:32

對不起不是你攞過全國最受歡迎中文歌曲獎金獎

而且rthk通常頒嘅金曲有時同其他台唔同

點解當年係嫁妝拎金曲?
ricnature 發表於 2020-7-2 20:44

可能因為嗰年kelly得嫁妝有四台冠呱

Plug更愛仲好過她一定很愛你

佢咪 _ 再做美心天后得唔得姐
ricnature 發表於 2020-7-7 17:42

唔得!佢演唱會D飛要靠美心分擔

華麗轉身係阿姐,美心越唱越強幫祖兒拎女金,美心天后係祖兒才對
希望同迪迪尼點都好聽過明日恩典及越唱越 ...
sexykaren 發表於 2020-7-11 19:09

祖如果冇美心一早沉咗

kelly呢?
sexykaren 發表於 2020-7-11 22:01

比以前更加沉

明明kelly就係暗黃

將美心同佢嘅事業一齊帶落谷底
nicknicknick 發表於 2020-7-13 20:17

喑黃?
係咪因為同肥佬黎做鄰居
同埋幫過蘋果影特刊

我覺得KELLY 同SAMMI 都係暗黃

如果佢地稍為藍, 一早已做左另外兩位香港天后既表態行為了 ...
lemontea1069 發表於 2020-7-14 18:14

SAMMI應該係暗黃
KELLY似唔理世事嗰D
Btw如果佢兩個係藍,一早講我爱祖国嗰D喇

枯枝别刻, 香薰戀愛治療, 夏天的緋聞, 我敢去愛都好聽   但佢呢世應該都唔會唱

夏天的緋聞KKBOX  ...
快劍俠 發表於 2020-7-15 17:12

KKBOX冇飛天舞會隻碟

原來youtube有個kelly chen channel有好多佢d歌聽
electric 發表於 2020-7-16 00:03

兩年前出尾站天國嗰陣時已經有個人channel

我好奇 乜假天真原版mv唔係有瀏海嗰個咩
josey 發表於 2020-7-17 00:35

嗰個係tvb版MV

不過佢有反過國教㗎咩?
Serendipity 發表於 2020-7-17 00:24

佢係頭幾個反國教既藝人

其實Kelly 2007年已經唱自由女神,不嬲行前人幾步
on07111 發表於 2020-7-17 22:08

Liza都係

Kelly官方upload咗千禧年演唱會D片上youtube

睇隔離嬋嬋個post見到大家講Kelly
我都好想好想佢會唱一次替換

叫Mark Lui做個MK D ...
masterdragon 發表於 2020-12-3 23:00

Kelly: 最多唱下lucky day就算

宜家聽返baby cat先發覺千手千尋係咸濕歌

美餃仲做美心代言人

今日音樂平台無喇喇有返飛天舞會、baby cat等舊碟
巧感動

回復  masterdragon

98年無95-97 咁紅,香港一首hit歌都無 之後99年又升上巔峰。 ...
babyshark 發表於 2023-9-3 11:26

嚴重??

嚴重一定hit 過嗰年勁歌十大祝你快樂
後者唔知咩嚟
不過嚴重好似一個冠都拎唔到?

飛天舞會最後三track ...
ricnature 發表於 2023-9-4 00:34

嚴重997有冠,其餘三台季軍
祝你快樂擺明係華納嗰排勁plug先有十大

Ask幾多年無唱

廣州站完整歌單

Ask
都是你的錯
風眼
醉迷情人
時光厚禮
伶仃

談情的價值
花花宇宙Glorious 80’s Remix
...
lemontea1069 發表於 2024-2-25 01:08

再生花 紅眼睛 快樂情人 搭多首shake shake
好滾動
(如果香港站加多3、4首side track(唔係medley)就更正)