返回列表 發帖
舊街角 / 山林道 出現啦

山林道 搜神記 (x3)
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

Kary Ng x GinLee

雙雙
我本人
FALING
留不低
玫瑰的故事
沒有花收的日子

Kary Ng x GinLee

雙雙
我本人
FALLING
留不低
玫瑰的故事
沒有花收的日子
rubylovessss 發表於 2016-2-4 22:24

沒有花收的日子

容祖兒!!!!
我好得閒!!

容祖兒!!!!
我好得閒!!
bagfgfcde 發表於 2016-2-5 09:56

+1 幾好聽
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

尋日喺spotify 狂聽
好想飛去澳洲睇佢唱Live

啲高音上得超級靚
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

I wanted you to know I love the way you laugh
I wanna hold you high and steal your pain away
I keep your photograph, I know it serves me well
I wanna hold you high and steal your pain

'Cause I'm broken when I'm open
And I don't feel like I am strong enough
'Cause I'm broken when I'm lonesome
And I don't feel right when you're gone away

The worst is over now and we can breathe again
I wanna hold you high, you steal my pain away
There's so much left to learn, and no one left to fight
I wanna hold you high and steal your pain

[2x]
'Cause I'm broken when I'm open
And I don't feel like I am strong enough
'Cause I'm broken when I'm lonesome
And I don't feel right when you're gone away

https://www.youtube.com/watch?v=R2_DWOyluTs
人已到了決志現場 再拖便遭殃
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

親愛嘅妹妹…
好多時夜晚都磨緊牙…
唔知佢有幾大壓力…
問佢可能佢都唔知…
------------
2016.02.05: 周柏豪 - 磨牙

DBC 華語歌曲流行指數 @ 5/2/2016
(Week 5 28/1 - 3/2/2016)

RK   LW   Songs                 Singer
01   02     雙雙                   Gin Lee
02   15     星期一太空漫遊     Blaster
03   05     告別之前              陳柏宇
04   10     陪你渡過漫長歲月   黎曉陽
05   01     炮火                    鄭俊弘
06   04     記住忘記我           許廷鏗
07   03     你是你本身的傳奇   方皓玟
08   16     休眠                    Rubberband
09   07     表情                    許志安
10   06     雅俗                    鄧小巧
11   12     我們都受傷           吳若希
12   ne     嗚哇嗚                 MATZKA ft. A-Lin
13   17     Children Song     周國賢
14   13     巧鬆D                 姜皓文 / 張啟樂
15   08     野生動物              李榮浩
16   ne     你的J.I                J.I
17   09     你不會再孤單        黃品源
18   ne     emoji                  Twins
19   ne     比賽歌                 彭永琛
20   ne     勇敢                    五月天

本周共5首新上榜歌曲

OUT
11   05   一個人                  韓紅
14   20   世間始終你好         鄭少秋 / 莫文蔚
18   ne   外面的妞               崔健
19   15   一次幸福的機會     蕭敬騰
20   08   舊街角                  連詩雅
============================
twins skip左虛齡時代
有時都不得不佩服呢個台, 冠軍歌都算前衛, 有時新歌都有驚喜
blaster 爆升雙雙第一冠
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

DBC 華語歌曲流行指數 @ 5/2/2016
(Week 5 28/1 - 3/2/2016)

RK   LW   Songs                 Singer
01  ...
kevinlai1621 發表於 2016-2-5 20:04

Wow~美煎冠
next wk到我mark

Wow~美煎冠
next wk到我mark
rubylovessss 發表於 2016-2-5 21:56

都無歌可冠
   next week 應該係jason vs alfred 兩位演繹男爭冠
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

忘系列:
許廷鏗 - 記住忘記我
林峯 - 記得忘記
張柏芝 - 忘了忘不了
關淑怡 - 忘記他
麥浚龍 - 念念不忘

忘記一個人是一件好難的事
好想忘記他 但無辦法可以忘記

峯峯唱歌真係hohotan

春天有什麼歌適合聽的?
唔知點解我會諗起第一季

忘系列:
許廷鏗 - 記住忘記我
林峯 - 記得忘記
張柏芝 - 忘了忘不了
關淑怡 - 忘記他
麥浚龍 - 念念不忘

...
rubylovessss 發表於 2016-2-5 23:20

梁佑嘉 - bye bye love
-------------------------------------------------
陳綺雯作詞。。。開心。。。

http://ent.people.com.cn/n1/2016/0205/c81372-28113958.html
主題曲《天天夜夜》由多次榮獲香港金像獎最佳電影配樂提名的音樂大師黎允文作曲,香港著名音樂人陳綺雯、謝偉倫聯合作詞,香港殿堂級組合 Twins合體演唱。

梁佑嘉 - bye bye love
-------------------------------------------------
陳綺雯作詞。。。開心。 ...
harryharry 發表於 2016-2-6 14:40

歌名都無忘....

樂壇楊貴妃硬tag霏妹

即管狼狼解決我

年廿八…傳統係要執嘢…
將一啲唔要嘅嘢扔咗佢…
執翻整齊晒啲空間等過年…
我喺Dropbox個box底搵到上一次玩一日一歌嘅Record
歷時五百四十四日…
上一次玩嘅時候咩語言嘅歌都有…
隔咗三年再玩…Set個目標畀自己淨係Share廣東歌…
可能比上次更難…但係我會繼續
數下數下…今Round都玩咗成個月
等我唏噓下先
------------
2016.02.06: C AllStar - 時日如飛

Those electric guitar riffs
Nu metal perfection

愛愛愛 夢霏夢真係好正
又係一隻勁好聽但容祖唔記得嘅歌

投選我最喜愛及我最不喜愛Tanya新專輯歌曲

1. 易累的同類
2. 失乳者
3. 活著是最好的死亡
4. 先生有事嗎?
5. 菲林
6. 謎
7. 貓鼠遊戲
8. 一克拉
9. 偷窺秀
10. 粉末

最愛2/3/5 最唔愛10哦

1. 易累的同類
2. 失乳者
3. 活著是最好的死亡
4. 先生有事嗎? ...
bagfgfcde 發表於 2016-2-7 00:17
最愛 3 最唔愛 7
話說 2ND PLUG 呢 ??????????

最愛 3 最唔愛 7
chanchan0909 發表於 2016-2-7 00:24

自plug
我們的總和

最愛 3 最唔愛 7
chanchan0909 發表於 2016-2-7 00:24

我發現一樣好無聊既野
係我度拎過遺珠獎ie霏派台獎 既歷年所有得獎歌 最後係香港地區都唔會派台
唔知失語者會唔會繼續幫我延續呢個魔咒呢 呵呵呵。。。

1. 易累的同類
2. 失乳者
3. 活著是最好的死亡
4. 先生有事嗎? ...
bagfgfcde 發表於 2016-2-7 00:17
tanya居然有歌你唔鍾意
停格同呢堆歌排係邊度

停格同呢堆歌排係邊度
nicholashin 發表於 2016-2-7 01:46

停格一定係排係所有新專輯歌之後

停格同呢堆歌排係邊度
nicholashin 發表於 2016-2-7 01:46
最不喜愛最後應該都有冠軍
自plug
Wonders 發表於 2016-2-7 00:26
個年度女歌手已經當佢 2015 plug 曬 10+1 首

我好得很
nicknicknick 發表於 7/2/2016 11:37

你響間書局裡面係咁見到D 環球歌手咩

你響間書局裡面係咁見到D 環球歌手咩
kwanie 發表於 2016-2-7 11:44

咩書局?

仲有無賀年歌啱新年聽架,除咗Twins
而家啲賀年歌都唔啱聽

Twins ~你最紅
Twins ~孖寶668
Twins ,草蜢~紅噹噹飛吻

仲有無賀年歌啱新年聽架,除咗Twins
而家啲賀年歌都唔啱聽

Twins ~你最紅
Twins ~孖寶668
Twins ,草蜢~紅 ...
rubylovessss 發表於 2016-2-7 18:31

bagfgfcde 發表於 2016-2-7 18:32

邊個唱?

還有我最愛嘅美荃<3

睇鐵馬戰車見到大軍同馬提露起埋一齊
就諗起首歌

我好得閒個hook 真係好洗腦

明明聽緊倖田來未「Love Me Back」 一入副歌
個腦就不停喺度loop 「我今晚聽晚 呢晚嗰晚 邊晚都得閒」

亡命之途
後窗知己
節外生枝
悟入歧途

又係一年一度嘅問答大會。。。
nicknicknick 發表於 2016-2-8 10:30

我要霏姐派利是~~

1. 借過
2. 私隱線
3. 頭盔
4. 烏托邦
5. 字裡行奸
6. 篋神

7. 我愛茶餐廳
8. C餐
9. 入型入格
10. 喪婆
11. 臭男人
12. 十七度
13. 藝妓回憶錄

14. 悟入歧途
15. 節外生枝
16. 家明
17. 亡命之途
18. 後窗知己

19. 我歌故我在
20. 年度之歌
21. 囍帖街
22. 愁人節
23. 最後晚餐

24. 少女瑪利亞
25. 第二天(快樂是…)
26. 載我走
27. 跟我走
28. 3/8

29. 十字架
30. 替你高興
31. 十二月二十二

Encore 唱k環節
32. 雨過天陰
33. 鍾無艷
34. 山林道
35. 獨家村
36. 臨崖勒馬

2nd encore 出黎唱一首就走人
37. 姿色份子

被無視既歌有 Yelling大部分歌

1. 借過
2. 私隱線
3. 頭盔
4. 烏托邦
5. 字裡行奸
6. 篋神

7. 我愛茶餐廳
8. C餐
9. 入型入格
10. 喪婆
1 ...
bagfgfcde 發表於 2016-2-8 18:40
唔encore先唱囍帖街 我驚到少女瑪利亞就開始有人走

唔encore先唱囍帖街 我驚到少女瑪利亞就開始有人走
nicholashin 發表於 8/2/2016 18:45

仲有首羅生門呢, 唔怕既

仲有首羅生門呢, 唔怕既
kwanie 發表於 2016-2-8 18:48
佢個rundown無雞羊同羅生門 可以想像班觀眾出黎幾大怨氣

佢個rundown無雞羊同羅生門 可以想像班觀眾出黎幾大怨氣
nicholashin 發表於 2016-2-8 18:50

唔請JUNO呀最憎有嘉賓既演唱會
一陣吹水又要吹足五分鐘

唔請JUNO呀最憎有嘉賓既演唱會
一陣吹水又要吹足五分鐘
bagfgfcde 發表於 2016-2-8 18:59
可能juno要好似wyman@Let's Begin咁出現一下再消失 就唔驚要吹勁耐

KOLOR 對小巧都幾好喎

兩個字歌名賀初二

蘇眉
初會
歸宿
絕配
雙雙
表情
雅俗
磨牙
家明

hello baby 太扭計 現在藏入雪~櫃
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

時光總不留人 難得過去幸運
狂loop
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

最近不停loop嘅歌:
舊街角
有人共鳴
自己的情歌
雙雙
夜幕天星
利申:唔係鏡粉