返回列表 發帖
收到消息話要溫習佢地大量舊歌…
就post一首舊歌啦…
------------
2016.01.22: Supper Moment - 是你令我再次找到心跳

求推介

網絡23條過左二讀 而家應該聽咩歌 心情又灰又唔想自己咁灰但又真係幾灰
粵語歌plz ...
hehemamama 發表於 2016-1-21 21:24
祖粉應該係聽樂觀?

'第5台'流行榜
DBC 華語歌曲流行指數 @ 22/1/2016
(Week 3 14/1 - 20/1/2016)

RK   LW   Songs                 Singer
01   01    你是你本身的傳奇   方皓玟 (2 weeks no.1)
02   10    雙雙                    Gin Lee
03   05    你不會再孤單         黃品源
04   04    雅俗                    鄧小巧
05   08    一個人                 韓紅
06   18    野生動物              李榮浩
07   09    炮火                    鄭俊弘
08   02    舊街角                 連詩雅
09   07    Children Song      周國賢
10   ne    陪你渡過漫長歲月    黎曉陽
11   15    巧鬆D                  姜皓文 / 張啟樂
12   20    記住忘記我            許廷鏗
13   17    休眠                    Rubberband
14   06    緋麗榭•少年          張敬軒
15   12    一次幸福的機會      蕭敬騰
16   ne    星期一太空漫遊      Blaster
17   03    美麗人生               曹格
18   13    還記得嗎               張韶涵
19   14    表情                    許志安
20   ne    世間始終你好         鄭少秋 / 莫文蔚

本周共3首新上榜歌曲

OUT
11   08    磨牙                    周柏豪
16   15    矛盾一生              JW
19   18    Sunny                李泉

================================
60% 計節目播放率, 40%音樂節目DJ挑選 (剛剛DJ講)
Blaster黎曉陽
又一首雙周冠
btw, 小明走勢美麗都不能 5>4>2>1>1
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

'第5台'流行榜
DBC 華語歌曲流行指數 @ 22/1/2016
(Week 3 14/1 - 20/1/2016)

RK   LW   Songs     ...
kevinlai1621 發表於 2016-1-22 20:08

韓紅上榜
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

韓紅上榜
matthew1990 發表於 2016-1-22 20:11

正式攻入香港 btw, 其實見到呢個trend係針對細公司/獨立/相對少知名度歌手
  大牌嘅統統一早out

樂壇催淚彈 蔡健雅 二十首最完美歌曲
1. A L L

快啲上joox聽yuki新歌!!
Happy and Blessed.

求推介

網絡23條過左二讀 而家應該聽咩歌 心情又灰又唔想自己咁灰但又真係幾灰
粵語歌plz ...
hehemamama 發表於 2016-1-21 21:24

心情灰應該聽灰完愛

告白(劇場版)

一分鐘前我停低咗
因為我想知 你會唔會叫我繼續

你話浪漫係粉紅色 哀愁係灰色
咁你袋入面嗰對絲襪呢

愛情係 我唔信你 我信乜都無用

祖粉應該係聽樂觀?
nicholashin 發表於 2016-1-22 09:42

提議唔錯 聽返先
心情灰應該聽灰完愛
harryharry 發表於 2016-1-22 23:12

乜歌嚟LOL
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

jose 發表於 2016-1-22 22:54

搞乜鬼出歌好似密咗好多咁 lol
又唔出碟

jose 發表於 2016-1-22 22:54
我谷咗一晚長大無耐就出新歌 未聽首歌 但如果keep到近幾首歌嘅質素 可以研究畀佢女歌手三甲

最近最愛呢三首
後會無期
陪你度過漫長歲月
遠在眼前的你

歌荒啊
狂聽薛薛15首歌:
【“一段關係”】:男孩像你;點水蜻蜓;下次下次;一直一直;最後最後;
【“我”】:小黑與我;告別我;那一個我;Better Me;倒刺;
【“你?”】:宮若梅;慕容雪;南瓜車;Xbf;Just You And Me;
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

bagfgfcde 發表於 2016-1-23 11:02

二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

nicholashin 發表於 2016-1-23 11:19

乜lala參加左我是觀眾咩 完全冇留意

我不是一定要你回line~~~

616.1314 發表於 2016-1-23 11:16

十線暗星狂抄樂壇天后容祖兒歌名

雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙
乜lala參加左我是觀眾咩 完全冇留意

我不是一定要你回line~~~
bagfgfcde 發表於 2016-1-23 11:27
我都係FB見到人post先知 我是歌手呢個節目愈黎愈少人理

我愛你講出黎好易
但我忍你講出黎好難..係要做架
仲忍係因為愛...

雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙雙
我都係FB見到人post先知 我是歌手呢個節目愈黎 ...
nicholashin 發表於 2016-1-23 11:31

今季有宋禮 可能咁無咩人留意

我忍唔住啦 唔該霏小姐快D有新歌啦.....
環球谷完雙雙就好谷返霏啦喎

聽住舊歌先

流螢
一千個假想結局
座右銘
第一季
我正在
明日再打算
偷偷
遲早

你是你本身的傳奇 / 舊街角 / 雙雙

連住聽真係loop到停唔到
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

真 . The Red Album:
紅睡星
紅組加油
紅絲帶
紅顏未老
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

我忍唔住啦 唔該霏小姐快D有新歌啦.....
環球谷完雙雙就好谷返霏啦喎

聽住舊歌先

流瑩 ...
rubylovessss 發表於 2016-1-23 11:50

螢

減100分
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

減100分
dongbb2332 發表於 2016-1-23 14:28

凍到咩都唔記得....啱啱先發現我打錯

真 . The Red Album:
紅睡星
紅組加油
紅絲帶
紅顏未老
dongbb2332 發表於 2016-1-23 14:27

The Red Album 呢個碟名其實係Stephy...

nicholashin 發表於 23/1/2016 11:19

好多個音都突登飛左上去 =_=
利申十大黎既~

#JOEY100SONGS

72. 無電才是災難

如果呢首有MV
相信應該會係容祖兒其中一個最繽紛既MV

可惜小日子派台策略太差
或者派上呢首 會令小日子主打不至於同其他容祖兒專輯主打一樣無驚喜可言

The Red Album 呢個碟名其實係Stephy...
rubylovessss 發表於 2016-1-23 14:32

I know ~ ~
But the red album didn't include any song starting with 紅

仍然喺琴日個show個狀態…
然後同埋…
今日終於出碟…
2016.01.23: Supper Moment - Supper Moment

陳慧敏寫的歌~~
如未了 約定一生一世還在播

原來噴水詞都可以咁深情演譯

其實都算是有理想~~~~~~~~~~~~~啊

brainwashed

唯一覺得好聽嘅一首
唱又好..歌又好

另外一位唱得唔太好嘅努力啦...

#致親人系列

時間再也不是限制
請相信每日努力過下去 便無力再恐懼
跌跌撞撞才明白了許多 懂我的人就你一個
平時多麼仁慈 為何今天你就不施捨更多

The Japanese new wave electropunk band that I love
Miss the girl who plays the synthesizer and vocoder

http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

我永遠愛你但我未能 投降 讓步 答允
我永遠愛你但這一對好勝的心 永遠無法制止 相爭 叫愛情太傷感~~~~

好好聽呀

2004-2007 年啲歌真係最好聽

倖田來未/「15周年 オール ミュージック ビデオ ~2000-2015 ALL MUSIC VIDEOS~」

好凍,唔想打字…
想知我想講咩…
落街兜一個圈就知
2016.01.24: 張國榮 - 最冷一天

舊街角同大了一歲都幾啱咁凍既時候聽

舊街角同大了一歲都幾啱咁凍既時候聽
bagfgfcde 發表於 2016-1-24 16:18

呢兩首都係一聽個 intro 就覺得凍
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

係咁凍嘅天氣之下,最啱就係聽slowness全碟
活着

載我走

最後晚餐

剛剛掃左堆新歌放落2016個Pool度......

有一首聽到眼濕濕
有一首後來我有少少驚訝自己點解會感動。
寒樂欣選2023 已開波,視乎幾時得閒就更新。
IG: lyric.alligraphy

想睇雪嘛
聽京都之雪幻想下....

8.京都之雪

聽左幾首One OK Rock 啲歌我終於知道點解我個fd 咁迷佢地了
真係幾型棍

離別了若想心安 先不要每夜重翻舊案
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

聽左幾首One OK Rock 啲歌我終於知道點解我個fd 咁迷佢地了
真係幾型棍

...
matthew1990 發表於 2016-1-25 04:41

LAST DANCE好好聽

聽慧嫻飄雪
最好的債 發表於 2016-1-25 12:43

聽呢首最啱feel