返回列表 發帖
LAST DANCE好好聽
jose 發表於 2016-1-25 11:25

個MV另我諗起美漿既「再見」
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

呢首呢?
最好的債 發表於 2016-1-25 12:52

悶....聽到想訓覺

Let it flow ~ ~Let it flow~ ~
I lost my soul wu wo~ ~  ~
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

呢個地方真係變得好快…
你估下聽日仲會唔會有人講冰、雪、霰、霰 丫嗱…
講起雪…要搵翻皇后大前年爛尾(?)概念唱片Atmopsphere
No.2 雪 有呢首歌
------------
2016.01.25: 王菀之 - 留白

小雪復出la~~~好鍾意佢啲歌架我
有你是榮幸
說清楚
一輩子
面對
每一句說話

寒流襲港 驅車往地老天荒

天氣咁凍梗係聽蔡件雅
首首都咁啱冬天聽
佢同門師妹連件雅都學tanya連出兩首冬天之歌啦

說到愛
越來越不懂
達爾文
跟你借的幸福
你的溫度
紀念
呼吸

呢幾日先第一次聽呢首
結果loop到停唔到

呢幾日先第一次聽呢首
結果loop到停唔到
ed8671ed 發表於 2016-1-25 23:42

呢首好聽啊

訓唔着去左隔離壇聽人地唱歌
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

回復 382# 最好的債

為咗個男人而放棄咗唱歌 佢唱歌把聲咁好聽 就咁晒咗

回復  最好的債

為咗個男人而放棄咗唱歌 佢唱歌把聲咁好聽 就咁晒咗 ...
rubylovessss 發表於 2016-1-26 13:12

邊個? 美霏? OMG

邊個? 美霏? OMG
matthew1990 發表於 2016-1-26 14:12

#376 究竟你有無睇到架?

親愛嘅過客們,
多謝你地逐個逐個噉入咗我個夢陪我…
即使我同你地唔會再有接觸唔會再溝通…
即使你地已經唔記得我…
但係既然你地可以喺我個夢度出現…
即係證明…我仲記得你地…
2016.01.26: 張敬軒 - 過客別墅

#376 究竟你有無睇到架?
rubylovessss 發表於 2016-1-26 14:16

佢擺明「只看該作者」,專登stalk你啦ruby姐

佢擺明「只看該作者」,專登stalk你啦ruby姐
kayzzz 發表於 2016-1-26 17:31

其實都算是有理想~~~~~~~~~~~~~啊

brainwashed
ed8671ed 發表於 2016-1-23 22:50

未發一言 我努力強忍

未發一言 我努力強忍
harryharry 發表於 2016-1-26 22:31

等我call定清潔阿姐黎幫你善後啦^!^
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

咁鍾意講佢啲LIVE 就喺度講啦
其實...佢而家啲LIVE有無進步到先?

等我call定清潔阿姐黎幫你善後啦^!^
dongbb2332 發表於 2016-1-26 22:32
呢個幾勤力幾做得野

rubylovessss 發表於 2016-1-26 22:55

嘩,想幫霏霏平反都唔好拎依個live啦

rubylovessss 發表於 2016-1-26 22:55

同我本人叱咤live比有進步
Gin Lee AGA come back
肥婆馬上收皮

嘩,想幫霏霏平反都唔好拎依個live啦
kayzzz 發表於 2016-1-26 23:21

咁最近係呢一次....
咁上年豔羨live@叱吒又點

大小姐 大小姐 大怎會被稱小姐

係Spotify搵到正野 Ronald Jenkees做既歌好正呀

一人有一個夢想…
其實一個人唔止得一個夢想…
呢啲夢想可以係好簡單…
係捍衛啲嘢又或者係食一餐好嘅;
有啲夢想係好遙遠…未必可能實現度…
例如三十歲就退休。
其他人未必會認同晒所有嘅夢想…
但係當夢想達成嘅時候…
你知道自己一定會好開心…
2016.01.27: 謝安琪 - 有夢要想

男追女隔座山 女追男隔層紗
為何這麼難開口
我向左還是向右走?

要是我想故意拆散你
然而我都愛到斷了氣
我只不過妒忌 不得已妒忌
誰人或者嫁給你 我為我生氣

都怪我比她晚了跟你走
 難怪我沒法不低頭
 要是能對著你自首
 我大概做了你新女朋友

我要向右還是向左走

又記起 你初次讚我很美
又記起 你初吻那旖旎
在那天 我相信我有福氣 Now you're gone

有邊幾首比較輕快,令心情放鬆嘅歌?
推介下

推介下
rubylovessss 發表於 2016-1-27 21:46

為何離開 可一不可再

推介下
rubylovessss 發表於 2016-1-27 21:46

蝦餃老母 空間感

瑞瑞 高我
肥婆馬上收皮

推介下

蔡健雅所有金曲

蔡健雅所有金曲
bagfgfcde 發表於 2016-1-27 22:03

蝦餃老母 空間感

瑞瑞 高我
fifty1205 發表於 2016-1-27 22:02

為何離開 可一不可再
dongbb2332 發表於 2016-1-27 21:56

我想要類似新一天,等到Sunday就Call你個d

推介下

陳奕迅 - 瑪利奧派對

CD version

Live version

推介下

不得了   跟著箭嘴.......
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

推介下

楊千嬅-我有指數

我想要類似新一天,等到Sunday就Call你個d
rubylovessss 發表於 2016-1-27 22:05

充電器 快樂最快 出色 我要玩 布谷鳥大反擊
肥婆馬上收皮

fifty1205 發表於 2016-1-28 00:03

唔想有容祖兒喔

fifty1205 發表於 2016-1-28 00:03

竟然漏咗 天然呆

楊千嬅-我有指數
electric 發表於 2016-1-27 23:12

愛在旁若無人的太空
高我
天橋
剛剛好
房間號碼
最好的債
來生舞
沒有關係不是愛情
好不容易遇見愛
風h了
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

I'm a fanboy

竟然漏咗 天然呆
kayzzz 發表於 2016-1-28 00:06

仲有碌嘢先綜, 13點

這十年來做過的事 能令你無悔驕傲嗎?
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

我有時會聽百xx 一系列的歌(當然唔只容祖兒,2006年前有其他歌手代言)
紅字聽得下,出色最難聽 ...
最好的債 發表於 2016-1-28 13:03

百記廣告歌首選一定係冬令時間
肥婆馬上收皮