返回列表 發帖
就這樣吧 若你碰到他

tgif做左煙花主題曲
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

tgif做左煙花主題曲
RVHOCPC 發表於 2016-2-9 20:16

英皇究竟用左幾多錢做煙花bgm, 繼LOL後就有TGIF
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

英皇究竟用左幾多錢做煙花bgm, 繼LOL後就有TGIF
kevinlai1621 發表於 2016-2-9 20:16

但係現場ge人一d都聽唔到
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

幾時都話KONTINUE 係社運大碟
隔左十九幾個月拎返出黎聽依然咁貼題

載我走
忘憂草
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

容祖兒動物園系列
穿花蝴蝶
銀蛋伴小貓
與貓共舞
候鳥樹
曙鳳蝶
與蝶同眠

烏賊
蜉蝣
蟲之家
破了的米菲
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

或許只得你共鳴 可歌可泣的感性
I love u鳴呀
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

或許只得你共鳴 可歌可泣的感性
I love u鳴呀
HOTMAN 發表於 2016-2-10 01:10
who

who
nicholashin 發表於 2016-2-10 01:14

可能係phil呢
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

今日咁沉重 要聽色惑輕鬆下

burn it burn it girl
我不許你說不 叫我吞吞你吐吐

但真係唔係好忍得住諗起

他不怕忍不住 只怕我們受不住
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

鍾嘉欣 - 你懂我
沈震軒- 藍天白雲 (劇集 "公公出宮" 主題曲)

是時候...美麗重溫呢四位女歌手既第一隻共和十大

官恩娜 - 地平線 (2004年共和十大第九位)

薛凱琪 - 男孩像你 (2005年共和十大第十位)

王菀之 - 畫意 (2006年共和十大第三位)

謝安琪 - 節外生枝 (2007年共和十大第四位)

是時候...美麗重溫呢四位女歌手既第一隻共和十大

官恩娜 - 地平線 (2004年共和十大第九位)

薛凱琪 -  ...
-Prince- 發表於 2016-2-10 13:03

Ella最勁噶
第一年就有十大 仲勁過CM女神謝安琪薛凱琪同吳雨霏

我要把這記憶留起 舊有粗糙記憶今天都很細膩
有一天我某個年紀 聲音都沙啞黑髮變白 謹記記憶中有你
------------
新一年想學識將開心嘅嘢記住…
將唔開心嘅成嚿棄置喺發生呢件事嘅嗰個街角 ;)
2016.02.10: 連詩雅 - 舊街角

點解Children Song份詞可以咁神

山林道
鍾無豔
羅生門
舊街角
吳哥窟
電燈膽
同屋主
好時辰
剛剛好
小日子

太后又黎 T__T

太后又黎 T__T
kwanie 發表於 2016-2-10 22:51
紅河村係一峰最神既歌 唔止一次聽到喊

我今晚聽晚 呢晚嗰晚 邊晚都得閒

無論你是愛他不愛他
還是可將那勇氣帶回家
時代遍地磚瓦卻欠這種優雅
教人夢想 不要去談代價

初四個人係無力d 架啦sor

聽緊傷台播如夢初醒
好基 點算
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

I wanna fly
黑馬王子

兩首一齊聽 好勵志
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

愛霏

吳哥窟
生命樹
我們的總和

錢真係會買得到快樂?
買到鍾意嘅嘢就開心
但當你用晒無晒錢就會覺得內疚

錢有時買得到快樂
但卻買不到愛人
窮極亦有些友人
圍著在我的附近
不見人客的鮑翅
難道又會更開心
無論賺過幾個零月 還沒有太多用剩
只要月尾剛剛夠用 何用摘去滿天星

#JOEY100SONGS

73. 飛

有冇可能唔係5分
唱法慘過破相
歌名仲硬TAG KARY

BTW 主歌利用violin&piano 個情緒build up得好好 相比之下個副歌就差左D 冇咁淌血

74. 啜泣

冇多餘既intro同outro
就咁一個人係間房度自言自語
其實你不聞不問 我想乜都係妄想

好想好想催眠自己呢啲人唔關我事
但係事實證明…
佢係會自己走嚟搵你…
我見過 我真係見過
2016.02.11: Yan Ting - 自我催眠

謝安琪 獨家村
覺醒既香港人VS港豬

和你同做過的美夢發完 讓我一個擁抱互相許過的夙願
任你毀我誇我自甘孤僻 都不要自尊心給折損
請你圓滑的嘴臉 別拿幸福來規勸
到最尾我勝利 我得到你
為何又害怕一世一生對住你
尚要百般遷就你

聽YUMK首歌突然好想摷呢首黎聽
Happy and Blessed.

Twins - A0時代
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

好想好想催眠自己呢啲人唔關我事
但係事實證明…
佢係會自己走嚟搵你…
我見過 我真係見過
20 ...
seeseetv 發表於 2016-2-11 16:15

點解你依個形容好似會令我諗起依個廣告

四字歌Playlist:

我好得閒
告別之前
別來無恙
虛齡時代
夜幕天星
過客別墅
青春常駐
各行各路
戀愛疲勞
明知做戲
不速之約
我的最愛
矛盾一生
水星逆行
大了一歲
最好的債

73. 飛

有冇可能唔係5分
唱法慘過破相
歌名仲硬TAG KARY

BTW 主歌利用violin&p ...
bagfgfcde 發表於 2016-2-11 15:29

飛 嘅難唱程度真係十粒星
開頭低音 尾段高音去得急仲要ad-lib
BTW 唔明點解唔plug

N6 live 都正正子

飛 嘅難唱程度真係十粒星
開頭低音 尾段高音去得急仲要ad-lib
BTW 唔明點解唔plug

N6 live 都 ...
jasonng 發表於 2016-2-12 00:00

冇plug但有唱過都算幾好啦
應該時間唔容許佢plug多隻掛
破相易hit啲 空港就正啲

點解你依個形容好似會令我諗起依個廣告
harryharry 發表於 2016-2-11 23:51

我咪講緊呢個囉
快啲一齊去check check

祈求每晚與你分享這人生 平平淡淡之中抱你雙手都興奮

https://mojim.com/twy100233x33x3.htm
唔講唔知安徒生除左寫童話同犯錯之外仲識作曲!安徒生首歌好正

陌上人哪知 泥上草 雨夜花 沒兩次芳華

冇plug但有唱過都算幾好啦
應該時間唔容許佢plug多隻掛
破相易hit啲 空港就正啲 ...
bagfgfcde 發表於 2016-2-12 00:45

其實我覺得 飛 都幾易hit
又係慘情歌 仲可以俾啲人喺K 房兒夜姨野
其實論曲 bra痕都唔算好K
只不過講明係垃圾四步曲
唔plug 光頭佬實嬲死早已

星圖 冇派又係一大遺憾
不過好彩有唱過live
其實我中意 星圖 > 空港

其實我覺得 飛 都幾易hit
又係慘情歌 仲可以俾啲人喺K 房兒夜姨野
其實論曲 bra痕都唔算好K
只不過講明係 ...
jasonng 發表於 2016-2-12 12:54

我覺得破相個hookline會出啲

空港正正子 BAG榜開榜週冠軍歌黎噶

祈求每晚與你分享這人生 平平淡淡之中抱你雙手都興奮

唔講唔知安徒生除左寫童話同犯錯之外仲識作曲!安徒 ...
HOTMAN 發表於 2016-2-12 11:13
因為零時零分demo叫《安徒生》 仲有句「假使安徒生 編寫的童話永沒法動人」
安徒生自嘲幫祖粉匡同美祖拉上關係噶

[純粹想應節] 春天終於來臨
梗係要聽番首「春·待·人

[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

さあ 目を闭じて 歌うように來   閉上眼睛之後再唱吧
深呼吸して ごらんよ              請試著 深呼吸
さあ さっきより 自分のこと來   比起剛才自己呢
好きになれる                     更加喜歡了吧

今日が终わる真夜中に             今天 結束了的深夜中
人は振り返るよ人                 回頭望的時後
何か 忘れ物したような           總覺得 遺失了什麼吧

胸に切ない棘                     胸中 難過的荆刺
なぜ 空の星は                   為何 天空的星星
迷いもなく 辉くのか             也迷失哭泣 還在閃耀嗎
また 明日になれば               或許 如果明天
消えることを 知っているから     就消失不见 從那時候開始明白

さあ 目を闭じて 歌うように     
來 閉上眼睛之後 再唱吧
深呼吸してごらんよ               
請試著 深呼吸
さあ しあわせのおまじないを來   
幸福的咒文
信じようよ                       
相信著
[其他分享] (零難度) 如何自行製作伴奏音樂
http://www.cmusichart.com/discuz/viewthread.php?tid=22055&page=1&extra=#pid1902279

DBC 1台旗艦台

DBC 華語歌曲流行指數 @ 12/2/2016
(Week 6 4/2 - 10/2/2016)

RK   LW   Songs                 Singer
01   02  星期一太空漫遊     Blaster
02   03  告別之前              陳柏宇
03   12  嗚哇嗚                 MATZKA ft. A-Lin
04   06  記住忘記我           許廷鏗
05   05  炮火                   鄭俊弘
06   08  休眠                   Rubberband
07   01  雙雙                   Gin Lee
08   ne  二減零加一           蘇運瑩
09   04  陪你渡過漫長歲月   黎曉陽
10   11  我們都受傷          吳若希
11   ne  山林道                 謝安琪
12   07  你是你本身的傳奇 方皓玟
13   10  雅俗                    鄧小巧
14   20  勇敢                    五月天
15   ne  就是孫悟空           郭富城
16   19  比賽歌                 彭永琛
17   18  emoji                  Twins
18   ne  大吟釀                KOLOR
19   16  你的J.I                J.I
20   ne  送你一首過年歌   李宗盛 李劍青 白安

本周共5首新上榜歌曲

OUT

09   07     表情                    許志安
13   17     Children Song     周國賢
14   13     巧鬆D                 姜皓文 / 張啟樂
15   08     野生動物              李榮浩
17   09     你不會再孤單        黃品源

============================

DBC 個榜都幾潮
blaster有得冠
鬥命長    多出街
怪物來    不必見怪
無論鐵路會崩壞    方向未會被活埋

DBC 1台旗艦台

DBC 華語歌曲流行指數 @ 12/2/2016
(Week 6 4/2 - 10/2/2016)

RK   LW   Songs            ...
rubylovessss 發表於 2016-2-12 20:03

Blaster 有冠
  btw, 開榜咁耐全部唔過8weeks命

仲有我next week可能唔得閒, 可能要你mark

Blaster 有冠
  btw, 開榜咁耐全部8weeks命

仲有我next wee ...
kevinlai1621 發表於 2016-2-12 21:56

ok....

仲以為jason冠...

愛, yumk一個月派兩首
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

ok....

仲以為jason冠...
rubylovessss 發表於 2016-2-12 21:57

2>1都唔係無可能
   冠到就係第一首五台冠軍歌