返回列表 發帖

吳業坤 和黃淑蔓 : 差一點我們會飛合唱版。

而家嘅生活習慣
得閒就上一上山
就好似退休一樣
------------
「如明日八十歲
活過便滿足
對著你悠然而心安 ...
seeseetv 發表於 2016-1-10 17:03

呢首早少少派可能做到我上年十大

Evelyn好靚
Happy and Blessed.

呢首早少少派可能做到我上年十大

Evelyn好靚
jose 發表於 2016-1-11 06:53
咁咪做今年十大囉

誰在奉獻不必有人知
誰受惠了至少天知道及我知
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

還妄想坐於單車貼著背
nicknicknick 發表於 2016-1-11 09:57

原來祖兒...
SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

咁咪做今年十大囉
nicholashin 發表於 2016-1-11 08:40

我唔排除有呢個可能性
上年有3首十大wk1就上左磅 (債,phil,你的男人)

係啊…我嘅whatsapp message又好…
Facebook Instagram Posts 嘅caption都好
都係用廣東話寫架…
讀到出嚟嘅同時又唔會覺得奇怪…
因為我地平時都係噉樣講嘢架啦…
做乜要無啦啦要轉啲詞語嘅用字啫?
除咗細細個畀人叫讀中文書啲文章嘅時候會係用書面語嘅時候
仲有幾可會噉樣講嘢?
唔通你會覺得朗誦噉嘅tone同人講嘢人地會聽得好舒服?
2016.01.11: Project Ace - 節拍崛起

在 YouTube 上觀看「吳雨霏最新派台 When I Fall」 - https://youtu.be/kNFth8lBe3Y

呃下大家聽我家tanya既歌先

誰在奉獻不必有人知
誰受惠了至少天知道及我知
dongbb2332 發表於 2016-1-11 12:38

hi 歡迎加入過氣中女組合後援會 ^^

黃淑蔓把聲真係好好聽
和音好正
Jason's Playlist 2024
Week 15 拯救我自己 - 陳慧敏

回復 166# bagfgfcde

依首正到癡線

回復  bagfgfcde

依首正到癡線
kayzzz 發表於 2016-1-11 21:13

之前有冇聽過?
估唔到KARY可以唱得咁soft

在 YouTube 上觀看「吳雨霏最新派台 When I Fall」 -

呃下大家聽我家tanya既歌先 ...

bagfgfcde 發表於 2016-1-11 18:50

我鍾意呢首多啲 真係超愛 kary 啲自戀快歌
不過估唔到阿霏今次會唔聲唔聲出雙主打
在 YouTube 上觀看「吳雨霏最新派台 眉飛色舞」 - https://youtu.be/PzFw6TfuW68

之前有冇聽過?
估唔到KARY可以唱得咁soft
bagfgfcde 發表於 2016-1-11 21:41

點會無聽過?kary嘅歌我第一時間聽
反而覺得karytanya把聲好有味道
佢嘅歌其中一首最愛
最鐘意個詞有畫面

點會無聽過?kary嘅歌我第一時間聽
反而覺得kary把聲好有味道
佢嘅歌其中一首最愛 ...
kayzzz 發表於 2016-1-11 22:00

第一句歌詞已經聽到我想扮我是觀眾班人喊
把聲沙沙地但又好舒服 KARY呢D咪叫有味道有經歷既歌手囉
我鍾意呢首多啲 真係超愛 kary 啲自戀快歌
不過估唔到阿霏今次會唔聲唔聲出雙主打
在 YouTube 上 ...
mamakin 發表於 2016-1-11 21:56

KARY今次隻碟好GQ
金曲獎向佢招手啦

強烈推介side track 喜歡於舊街角唱歌 - https://youtu.be/ea9DVDrQXWA

點解依兩首可以咁似

乜呀某人咁屎要借天后霏名義先吸引到人CLICK入去睇佢啲MV呀

hi 歡迎加入過氣中女組合後援會 ^^
jasonng 發表於 2016-1-11 18:53

信我為你轉變時辰八字~~~~~~~~~

#TWINS TOP20
1. 施比受
2. 著睡衣跳舞
3. 18變
4. 精選
5. 零4好玩
6. 飲歌
7. 黑色喜劇
8. 神奇兩女俠的退休生活
9. 明愛暗戀補習社
10. Let Me Fly Away
11. TGIF
12. 3650
13. 丟架
14. 亂世佳人
15. 相愛6年
16. 烈女
17. 天對地
18. 程咬金
19. 陳永仁
20. 大紅大紫
DONG'S Weekly Music 20 Cuts - Week 6 #1 - 慶 祝 無 意 義 (per se)

乜呀某人咁屎要借天后霏名義先吸引到人CLICK入去睇佢啲MV呀

信我為你轉變時辰八字~~~~~~~~~{:1_ ...
dongbb2332 發表於 2016-1-12 13:12

冇辦法
有才華既人得good taste既一小眾先會識欣賞
冇才華果啲反而可以做big hit做cm女神

冇辦法
有才華既人得good taste既一小眾先會識欣賞
冇才華果啲反而可以做big hit做cm女神 ...
bagfgfcde 發表於 2016-1-12 15:30
終於露出反kary雅尾巴

要做到剛剛好其實好難…
就好似share歌噉…
caption太長冇人會想睇…
但係太短又未必可以好完整地deliver到想deliver嘅信息…
既然未必可以滿足到好多人…
噉不如就跟自己嗰一套去做…:)
2016.01.12: 楊千嬅 - 剛剛好

終於露出反kary尾巴
nicholashin 發表於 2016-1-12 15:32

但是怎麼說 總覺得 我們之間留了太多空白格
sorry kary

全日狂聽

個男仔最後個表情好襯句歌詞
nicknicknick 發表於 2016-1-12 20:26

都話祖祖要去 我是歌手 啦,唱多啲歌,好似最尾嗰句飛得膠啲
特別推介美祖另一驚人演繹<<突然好想你>>

2:08:30開始

都話祖祖要去 我是歌手 啦,唱多啲膠歌,好似最尾嗰句飛得膠啲
特別推介美祖令一驚人演繹 {:1 ...
kayzzz 發表於 2016-1-12 20:45

呢片好多年架喇 美祖唱左「會不會太膠」俾我地班 JFs 恥笑左好耐
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

呢片好多年架喇 美祖唱左「會不會太膠」俾我地班 JFs 恥笑左好耐  ...
616.1314 發表於 2016-1-12 20:49

聽咗 突然好想你 未先?

聽咗 突然好想你 未先?
kayzzz 發表於 2016-1-12 20:50

聽咗喇 因為唱呢首歌而令到一個十 X 年死忠開 po 鬧距 (not me)
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

聽咗喇  因為唱呢首歌而令到一個十 X 年死忠開 po 鬧距 (not me)
616.1314 發表於 2016-1-12 20:53

其實佢乖乖地唱返 度身訂造 俾自己嘅歌,唔好唱其他人嘅歌就OK(宋生啲歌例外)

全日狂聽
ed8671ed 發表於 2016-1-12 20:15
野生動物好聽好多 呢首似幾首舊作炒埋一碟 而且呢個問題愈黎愈嚴重

其實生我的命好好聽
個intro/outro正到

個男仔最後個表情好襯句歌詞
nicknicknick 發表於 2016-1-12 20:26

太~~膠~~

呢首loop 足兩個月都仲咁正
又逼人年尾見

其實夕爺俾Mi既詞都好正
交換溫柔/上一次流淚/愛上一個人 正到!
以前細個覺得呢堆歌就係令到Mi唔再紅/退落來既一堆
覺得無再較前既經典好聽

不過依家聽返真係無得頂
尤其是你愛我愛不起, 簡直神詞, 好到肉!

信我為你轉變時辰八字~~~~~~~~~{:1_ ...
dongbb2332 發表於 2016-1-12 13:12

睇嚟你都幾中意聽兒歌 lol

BTW #TWINS100SONGS 不日隆重登場
各位愛孖人士不容錯失呀

睇嚟你都幾中意聽兒歌 lol

BTW #TWINS100SONGS 不日隆重登場
各位愛孖人士不容錯失呀 ...
jasonng 發表於 2016-1-13 00:46

有幾兒呀聽過? ^^ 兒唔兒得過祖兒先?
鍾意雙生兒就梗係要鍾意埋啲兒歌啦
不過真 兒歌酵母太郎就真係聽唔落啦

呢首loop 足兩個月都仲咁正
kwanie 發表於 2016-1-12 23:11

我覺得首歌好好,係衰係編曲,好奇怪

有幾兒呀聽過? ^^ 兒唔兒得過祖兒先?
鍾意雙生兒就梗係要鍾意埋啲兒歌啦
不過真 兒歌酵母太郎就真係 ...
dongbb2332 發表於 2016-1-13 00:49

連近年推出嘅國語兒歌 3650 都咁愛喎

哈姆我而家都係成日未聽/聽咗一半就霏
咁睇嚟b會員先係最愛兒歌
又愛祖兒又愛雙生兒

連近年推出嘅國語兒歌 3650 都咁愛喎

哈姆我而家都係成日未聽/聽咗一半就霏
咁睇嚟b會員先係最愛兒歌
又 ...
jasonng 發表於 2016-1-13 01:03

勁慘
明明3650 就由外到內 再由內到外都咁正常

我覺得首歌好好,係衰係編曲,好奇怪
kayzzz 發表於 2016-1-13 00:55
主歌轉副歌o個下轉左兩拍minor奇怪囉 其他地方無乜大問題

遊過花園那少年 最近你好嗎
倚窗伴一個發呆 傻笑看落霞
都記住那位停下那款跑車 牽過那匹馬
留在我記憶深處結果開花

你偶然也脾氣很差
用每一口氣與力要你幸福 不必跌下
就算人來人往 不忘記 曾陪你 寒冬秋分好幾個仲夏

SSN Chart (29 Mar)  冠軍: 回復原廠設定 - SADJAY  |  亞軍: Control Freak - 小塵埃

要風箏自由乾脆剪斷了線
讓它往藍天空隨風而飛
越飛越高直到看不見

我又忍不住走進那房間
我閉上了眼
又被思念包圍

勁慘
明明3650 就由外到內 再由內到外都咁正常
dongbb2332 發表於 2016-1-13 01:12

編曲開心但好兒歌
隻舞又健身操咁

留在我記憶深處 ...
John 發表於 2016-1-13 03:14

呢段詞真係

呢段詞真係
jose 發表於 2016-1-13 11:57
咁呢段呢:
不見得天意可 停住時間 幾秒間早說出 為時限晚
這對憂鬱的雙眼 並沒一刻想折返
當愛逐漸流逝 人別茶淡 咫尺之間告終 完成聚散
到了落幕的一晚 然而誰願意 意興欄柵

妖 聽SHINE D歌聽左差唔多半年都仲未厭
若果大家唔知點解咁好聽既話
建議大家聽呢首入門

http://www.tudou.com/programs/view/gQLYHFBz9qE/

咁呢段呢:
不見得天意可 停住時間 幾秒間早說出 為時限晚
這對憂鬱的雙眼 並沒一刻想折返
當愛逐漸流 ...
nicholashin 發表於 2016-1-13 12:00

演繹>>>>>>>詞

望住嗰份應該係為呢個地方嘅人設計嘅嗰份計劃書…
第一次覺得自己離地
仲要離到離 晒譜…
Fly me to the moon
Fly me to the sun
Fly me to the Mars
Fly me to the Jupiter
2016.01.13: RubberBand - 堅彌地城

Children song 真係好正
小道消息會有機兩週冠
妖 聽SHINE D歌聽左差唔多半年都仲未厭
若果大家唔知點解咁好聽既話
建議大家聽呢首入門
演繹>>>>>>>詞 ...
jose 發表於 2016-1-13 12:18
shine 嘅歌我真係無乜感覺 其實沙時計個旋律係幾好

留在我記憶深處 ...
John 發表於 2016-1-13 03:14

呢首次次聽都想喊
插中心裡面深處條刺

Children song 真係好正
小道消息會有機兩週冠 shine 嘅歌我真係無乜感覺 其實 ...
nicholashin 發表於 2016-1-13 12:31

你聽下我條LINK先啦-,- 有我女神rap

你聽下我條LINK先啦-,- 有我女神rap
jose 發表於 2016-1-13 12:49
Yukilovey 有份咩?

愛在旁若無人的太空 x1000