返回列表 發帖
美煎把聲好好聽
今日聽返我說 觀賞魚 如果牆 下一位 真係ho ho tan!!
Btw我說喺spotify係我雪{:4 ...
JasOh103 發表於 2016-3-19 17:29

如果牆都好正
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 告訴我 - 林欣彤

我會咁排 牆>位=說>魚
我哋三個可以開個 Gin-cha saranghae club
JasOh103 發表於 2016-3-19 17:36

不過如果要排我會係 說=位>牆>魚
   我說我諗無咩人可以唱到個感覺

下一位係史上最大粒遺珠

觀賞魚夠K
但明顯唔夠今天終於咁高質
記得呢隻歌係好快錄起
跟住就即 ...
jasonng 發表於 2016-3-19 17:42

魚擺明係攝時間, 成首歌我都覺得ma ma

搵返馮穎琪作
應該係見今天終於個反應同成績都幾好
諗住搏下呢隻hit 唔hit 到  ...
jasonng 發表於 2016-3-19 18:06

但係咁多數都會失敗
   所以到而家我都ma ma 人非草木

今日頭條新聞有生於斯同分手是常識吧

年年 & 明明
不過我之後都愛埋明明
jasonng 發表於 2016-3-19 20:06

明明真係為做而做lor 最唔明係有埋rthk十大

點解我08年嘅至尊可以咁好聽
Ella 幾時復出呀
jasonng 發表於 2016-3-20 18:10

海陸空三部曲都好正, 唔明點解當年yy唔請佢唱多場or唱多曬三隻

驚唱左冇人識掛
bagfgfcde 發表於 2016-3-20 18:34

at least 千帆應該識掛, 暗戀航空可能真係冷左d ge

唱就有個翻身機會
唔唱就真係冇人識喇

記得佢曾經喺微博講過
以為 千帆 會係一隻食糊歌
點知成 ...
jasonng 發表於 2016-3-20 18:38

咁千帆真係有潛質hit得起ge

我見到佢第1首3台冠係由他去
但我無印象聽過
淨係load到由他去 別再追~~ ...
jose 發表於 2016-3-20 18:53

由他去, 我成日都以為首歌係jojo唱, 把聲太似

容同官把聲真係有幾份相似
所以佢地都成為賣飛佛
bagfgfcde 發表於 2016-3-20 19:02

係剩係呢隻先係咁, 平時我分到

後面嗰堆歌走開喇走開喇

Ella 上巨聲彈返起之後
啲成績同之前真係差好遠  ...
jasonng 發表於 2016-3-20 19:39

頭先港台先重溫04年出道歌手, 原來ella連吳日言都贏唔到, 只係得銅

孩子的天空 唔錯唔錯
chanchan0909 發表於 2016-3-22 20:33

正, 好感動
  不枉等左咁耐

正能量歌曲 #9

李紫昕 - 眼睛

看遠方 心中盼望 心裡快樂 心感開朗
生命中總有失落 眼睛看精彩前方
看遠 ...
chanchan0909 發表於 2016-3-24 14:45

呢隻係美咁多歌中最鍾意個首

OMG, DBC都會上呢隻歌, 星夢俾左D咩甜頭

煞科 / 煞科 / 煞科
RVHOCPC 發表於 2016-3-25 21:11

今晚又有jojo出場唱快歌

DBC 1台旗艦台
DBC 華語歌曲流行指數 @ 25/3/2016
(Week 12 17/3- 23/3/2016)
RK LW Songs       Singer
01 ...
rubylovessss 發表於 2016-3-25 20:03

JW竟然回落未冠住

作為紫粉嘅 me, 佢嘅所有歌都係最鍾意 !!!
chanchan0909 發表於 2016-3-25 21:15

真。愛

一雙手兩周冠? jw跌咗落去...
rubylovessss 發表於 2016-3-25 21:16

連phil都要一嘗雙周冠
   不過都有可能係kay嘅

好奇袋
RVHOCPC 發表於 2016-3-25 21:17

jojo準備今日華麗逆襲嗄

希望幫幫唱會搵agem 畢竟佢冇乜friend
RVHOCPC 發表於 2016-3-25 21:19

佢唔係話會試下周杰倫咩
  我覺得最差都會有kkk

唱愛情生我的命一定第七咖啵
RVHOCPC 發表於 2016-3-25 21:22

有kkk應該都會有人情分, 唔通搵twins咩

搵hins呢可能
RVHOCPC 發表於 2016-3-25 21:24

hins如果ok, 第一期就上左去, 無克勤la

唱一集可能性應該高d掛
RVHOCPC 發表於 2016-3-25 21:25

我諗都未必, 始終都仲係風頭火勢

同twins唱死性不改囉
RVHOCPC 發表於 2016-3-25 21:32

咁咪一樣排第七
   係搵twins就一定唱快歌la

DBC 1台旗艦台

DBC 華語歌曲流行指數 @ 25/3/2016
(Week 12 17/3- 23/3/2016)
RK LW Songs            Sin ...
rubylovessss 發表於 2016-3-25 20:03

phil真係雙周冠, kay都無呢d待遇

祖兒要狼狼懲罰所有BAD BOY
jasonng 發表於 2016-3-25 23:40

咁快有 真係睇到都心痛

我想問姓莫嘅細路去左邊
ed8671ed 發表於 2016-3-27 11:46

變左做莫大叔

浪漫血液
浪漫血液
浪漫血液
浪漫血液
浪漫血液
浪漫血液
浪漫血液
浪漫血液
浪漫血液

點解上年禾唔上埋 { ...
Wonders 發表於 2016-3-27 18:15

呢隻真係好正, vani又成日攞出黎播

著睡衣跳舞時間
jasonng 發表於 2016-3-27 22:52

記得預埋jojo

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

OMG 好想同祖兒一齊瘋狂fing 頭
jasonng 發表於 2016-3-27 23:37

fing頭應該係呢張

係呀
我都好唔捨得
bagfgfcde 發表於 2016-3-28 21:31

OH, 完來已經完左la

咩呀仲有7隻呀
bagfgfcde 發表於 2016-3-28 21:43

唔緊要啦, jojo繼續狼叫, 等多d人聽啦

兩個d live真係差好遠

vani 呢排接d歌咁奇怪嘅
百姓 / 小幸運
空心人 / 突然好想你 (lala版)
反差咁大ga

一理通 百理明真係經典
係圖書館做緊野差點笑出聲

你可以著多件衫?
nicholashin 發表於 2016-3-31 20:05

唔係應該調番轉咩

我Physics同Bio好廢噶 幾時教下我
nicholashin 發表於 2016-3-31 20:08

我高中無讀過science lol

著睡衣跳舞時間

女神J 首隻跳舞主打
大家唔係唔學下話!?
jasonng 發表於 2016-3-31 22:15

終於有Mv

DBC 1台旗艦台

DBC 華語歌曲流行指數 @ 2/4/2016
(Week 13 24/3- 30/3/2016)
RK   LW   Songs            Singer

01   07    永遠很近          黎曉陽
02   03     叮噹可否不要老 張敬軒
03   01    一雙手             林奕匡
04   02    山林道             謝安琪
05   06    完美                草蜢
06   13    穿花蝴蝶          衛蘭
07   14    臨別一秒          黃千庭

08   09    自己的情歌       張惠雅
09   ne    我好得閒          容祖兒
10   ne    我的不死          丁悅
11   08    多少年             JW
12   ne    哪裡只得我共你   Dear Jane
13   05    我們的             黃劍文
14   04    盔甲                閰奕格
15   16    脂肪葡萄           陳詠謙
16   ne    生於斯             C Allstar
17   19    夢想家             鍾舒祺
18   ne    不經不覺          張匡佑
19   20    安守本份          谷微
20   10    親熱                鄭融

本周共 5 新上榜歌曲

OUT

11 12 衝過去             鄭秀文
12 18 道聽塗說          林芯儀
15 16 圓                   AGA
17 20 浴血太平山       黃耀明
18 13 天平先生          J.arie

===================================
michael 有冠
joey 破左新高 (Gotta Get High PK: 12)
圓係得2week命
丁悅而家唔去新城走左過黎

咁都可以印證佢大概既實力既
或者想直接證實的話 我覺得一定會有係LIVE唱翻呢首既機會既 希望

...
bagfgfcde 發表於 2016-4-2 14:33

其實係因為gem唱完第一隻歌叫到把聲都沙左搞到第二場medley (包括一無所有都難聽到爆)
情況就好似之前保良show, 芒果台跨年一樣, 第二隻歌已經走曬樣

F. Night 都攞出黎播, 幾耐無聽過

容祖兒幫幫唱係的士陳
fifty1205 發表於 2016-4-5 19:05

雖然唔鍾意, 但真係唔好睇少的士陳係大陸嘅威力

今日上堂miss播香港傑出廢青, 好有taste

你上咩堂呀
nicholashin 發表於 2016-4-7 17:09

HK Society 講緊廢青問題

血一般紅MV
Wonders 發表於 2016-4-7 17:20

一個look似Doctor X, 一個look似Gin Lee, 另一個Look似男仔, 真係百變

DBC 1台旗艦台

DBC 華語歌曲流行指數 @ 8/4/2016
(Week 14 31/3- 6/4/2016)
RK   LW Songs                ...
rubylovessss 發表於 2016-4-8 20:03

michael 兩周冠
   JW竟然落左榜

loop loop loop
JasOh103 發表於 2016-4-11 00:19

周國賢曲

rubylovessss 發表於 2016-4-13 13:17

原本仲諗住自plug呢隻, 點知轉個頭就有新歌

鍾無艷