返回列表 發帖
本帖隱藏的內容需要積分高於 1000 才可瀏覽
CKKL Music Choice 2024
本周冠軍歌: 唯美本尊 - 李駿傑

我7左,見有人講拾回以為講緊美Yum
matthew1990 發表於 2016-6-11 15:40

美yum固然有親戚關係係人都知la

**** 本內容被作者隱藏 ****[/hide]
kayzzz 發表於 2016-6-11 15:44

本帖隱藏的內容需要積分高於 2000 才可瀏覽

**** 本內容被作者隱藏 ****
matthew1990 發表於 2016-6-11 15:50

**** 本內容被作者隱藏 ****[/hide]
kayzzz 發表於 2016-6-11 16:00

**** 本內容被作者隱藏 ****
matthew1990 發表於 2016-6-11 15:56

Exactly!
之前剩係特別鐘意Cheronna
今次(尤其)aka, jessica都覺得好正

heidi, yanny一直都覺得 ...
JasOh103 發表於 2016-6-13 21:57

最唔鍾意heidi 個時m club已經唔多like

草蜢連心淡都好難聽
都係彭羚xjoey @yyconcert 最正

beGin 全碟
隻碟真係好kum聽, 光環同含蓄都開始改觀

咁佢係玩死自己
matthew1990 發表於 2016-6-19 02:50

咁我又覺得其實佢自己都好清楚自己想要咩

講真, 如果下下都爆好易會厭, 反而而家可以俾人知道佢嘅可塑性

對佢將來做碟或者可以再有驚喜, 唔係只局限於自己

飄浮女孩
毫無自制
偶然聽到呢兩隻歌, 原來JW都好多好正嘅舊歌

從商業角度黎講 銷量升左咁多 完全唔見得「玩死自己」
加上佢入環球之後 同美霏一樣 live好似差左 唔刻意sh ...
nicholashin 發表於 2016-6-19 11:57

live無差到, 係d廣東話愈黎愈唔正
  不過都係入親環球無好野

但我睇返Falling MV
都好頂唔順佢d咬字 好似仲衰過而家

反而我說, 玫瑰的故事個d就真係發音正常 ...
John 發表於 2016-6-19 17:06

玫瑰的故事個d唔咬得清楚d都唔俾出la
  不過我覺得d歌嘅咬字唔係大問題, 但係而家講野d咬字就真係比以前差好多