返回列表 發帖
點解唔係用movin嗰首

本年度新設獎項 - Sage Saga 年度新人歌曲

最後五強

Play Tonight - Another Kitchen
小確幸 - movin'
差 ...
powerful 發表於 2015-12-30 08:43
似差一點贏 但我最愛movin

Sage Saga 年度突破大獎

[表揚未曾入歌手三甲,在剛過去年度,榜分躍升最多的歌手]

男歌手 最後三強
黎 ...
powerful 發表於 2016-1-3 14:07
黎曉陽 / 鄭欣宜 / Super Girls
我會咁揀

Sage Saga 年度新人 - 組合 金獎

香港不是沒有新聲音,只是靜待有心人去發掘。movin' 在街頭起家,到正式 ...
powerful 發表於 2016-1-3 18:15
我首至尊歌

Sage Saga 年度唱片設計企劃大獎

好難得既第一張專輯,從包裝定位,到派台歌曲,以致音樂錄像,每一個 ...
powerful 發表於 2016-1-3 19:02
恭喜 Yukilovey

上車咒 GDJYB 無辜

Sage Saga 年度十大 第七位

要怎樣可以擺脫洗腦的束縛? 首先要刺破玄幻之術,看到深層的真相,只是現實 ...
powerful 發表於 2016-1-10 18:27
無冠十大 @seeseetv
Sage Saga 年度十大 第六位

逆來順受,即使有傷害裂痕,都可吞聲忍氣,深信穩定壓倒一切嗎? 往往一段關 ...
powerful 發表於 2016-1-10 18:39
瑕疵繼續橫掃各榜十大

今日佢好忙

呢四首歌我都好喜歡啊,唔知中唔中得晒呢?  不過我頒新人歌曲時,好似已經講左差 ...
powerful 發表於 2016-1-10 18:54
你咁多兩週冠 要攝冠真係難D既

印象中cm得你畀小白十大
小白比燈神搞死左, 明明好聽過百年不合=.=
kwanie 發表於 2016-1-10 19:04
@NH TOP 20 2015
小白 200分 vs 百年不合 1分

十卜!!
尤其喜歡第十至八位果種好工整既tag!
dongbb2332 發表於 2016-1-10 19:23
咁你一定好鍾意我十大既tag
遲左入場
D TAG真係得好好~一D都唔HEA, 好少可我會睇哂D TAG~
同埋小白終於有獎 佢 ...
Kyle_ 發表於 2016-1-10 19:26
但天下大亂仲正

juno 1+0.5+0.5首十大
最好的債要出場鳥

Sage Saga 年度組合  銅獎

Dear Jane

這十年內做過的事,能令你無悔驕傲嗎? 聽 Dear Jane,到底是樂與怒 ...
powerful 發表於 2016-1-10 20:04
我麻麻七百萬種樂與怒 但頭兩plug其實都唔錯既

我諗過架 但無諗過你愛佢多過Michael仔、李11、坤哥、爸爸 etc.
終於有人唔係塞個唱作人獎/作曲人獎畀Phil就算

Phil 明明好後生

黎曉陽一直領先架,本身都想比佢,不過林奕匡年尾夠爭氣啊  ...
powerful 發表於 2016-1-10 20:58
phil同ellen pakho一樣三字頭架
其實安徒生的錯真係無大家講到咁差 隻碟都好唔錯

Sage Saga 年度男歌手  金獎

周柏豪

他的歌曲總有電影感,讓人聯想到情節與畫面,有鮮明的主題概念,在 ...
powerful 發表於 2016-1-10 21:09
小明/祖兒/千fa
你tag得好伏
你真係好愛柏豪
同埋我發現好多人真係愛嬅亦愛豪
Kyle_ 發表於 2016-1-10 21:12
因為愛嬅既fans好多都係

究竟kay要hea到點先會少D人畀女歌手獎
女銅個TAG 好FAKE 囉心諗人瑞唔係得銅咁少

但女金個TAG 就咁睇淨係岩容某{:4_ ...
Kyle_ 發表於 2016-1-10 21:30
回來了 -> 出碟
日本經典 -> 村上春樹既《如果大家都擁有海》
翻唱/與電影人物/主題緊扣的演繹 -> 友誼萬歲
在903地位舉足輕重的殿堂級人物 -> 陳奕迅

千嬅唔好真係唔唱呀
我仲要比十金佢架
John 發表於 2016-1-10 21:43
咁你咪調翻曬畀佢囉 反正你金獎分數都可以調出三甲

我好似冇試過金獎調出三甲
John 發表於 2016-1-10 21:55
係咩 但見你由十大唱作幕後男女歌手組合都會瘋狂make horse

應該係Sage Saga 史上首張全碟上榜既推介專輯得主!  

Sage Saga 年度推介專輯 - 男歌手

Addendum - 麥浚 ...
powerful 發表於 2016-1-10 22:00
希望Shiga終極爆冷

之前一直唔得閒更新,而家補返:

Sage Saga 榜分總結

Sage Saga 年度十大
至尊歌曲 [即第一位]: 最好的債 ...
powerful 發表於 2016-2-10 21:54
原來phil只係贏一分
差一點我們會飛原來都唔係差太多