返回列表 發帖
真係唔好將坤哥同人瑞拉上關係
佢地一D都唔似
千FA2000年攞女金果陣都係靠前幾年既音樂努力累積番架
而且千FA果D先至係至情至聖,毒坤明顯刻意營造咁既形象黎迎合市場

其實如果你地有聽過坤歌既話,應該會明白點解我會搵佢同千嬅比。當然我都講左,論資歷論音樂多元性論人氣累 ...
powerful 發表於 2016-1-4 01:00

之所以唔希望人瑞同佢比,係因為本質既問題。   坤哥既形象塑造係刻意既,或者話有目的咁去經營,就好似有人提到根本唔信佢間公司冇錢幫佢換一副眼鏡。
   而人瑞本身既性格就係至情至聖,但係佢又唔會刻意咁扮無知,睇佢係頒獎禮講野,都覺得佢有智慧。而且佢出道開始果幾年,果D音樂風格具備實驗性,甚至乎有D另類,目的都   唔係専登去match形象。
   相反,毒坤上台時,特別係佢係TVB既感言,好明顯係刻意為之,一D都唔似真情流露。但無奈既係,而家好多HK觀眾好受呢一套。如果話佢同人瑞似,我覺得有D侮辱左人瑞。
   anyway,賣慘賣天真賣努力都唔可以賣到今年,睇下呢條友可以撐幾耐。

都係果句,歌手需要有野心,呢個冇問題。
但係如果本身係狐狸又特登扮成豬咁去迎合市場,有人可以喜歡,但係對於我黎講,見過佢一次狐狸尾巴,真係好憎呢類人。

我覺得最大原因係游離票游左去 sm 度, 當cas 最組次數越多, 就越多游離票會支持sm, 只係因為想換下人, 冇 ...
lblemon 發表於 2016-1-4 13:12

問題係好多人都唔知AP領先呢件事哦。   或者真係聽眾對CAS既喜愛慢慢轉移到SM度。

未必係"喜愛"的轉移, 或者是有d人覺得用手上的票支持sm 更有意義而已.  我刨呢度, 香土和膠登, 都唔係几 ...
lblemon 發表於 2016-1-4 13:27

所以我都幾好奇,究竟今年既最喜愛係跟足票數,定係好似講既咁要製造D聲響。

坦白講,形象塑造就是「塑造」幾分真幾分假只有那個人先知道
也許有人會覺得表演時真性情私底下較沉靜已 ...
mix_nzi 發表於 2016-1-4 14:29

其實又唔係話佢高攀或者模仿人瑞果條路線。我個point係,我覺得KG唔夠真,甚至乎我覺得佢特登咁賣慘,重複努力重複艱險。
呢個係同千FA本質唔同。
我承認作為歌手,台上一面,私底下可能另外一面。
但係關鍵係KG台上既賣傻令我覺得佢假假地。
anyway,都係主觀感受。總言之,我唔鐘意佢。

fb d評論想點
話佢又鬧 合照完又鬧
海淇無講錯喎
rubylovessss 發表於 2016-1-4 23:46

你諗下果班會投佢最歌既fan屎情商有幾高

我唔介意佢"偽", 只係好憎佢偽出黎果種"毒", 一聽到佢滿口懶音以及mk表達方法, 加埋冇自信既整體表現, 已 ...
lblemon 發表於 2016-1-5 14:45

講真,毒坤真係城府幾深下。佢唔一定冇自信,但係佢好清楚佢係公眾面前需要表現得冇自信,因為好多人受呢套。