返回列表 發帖

[Mar/2016] 2016林憶蓮PRANAVA/造樂者世界巡迴演唱會

演唱會名稱:2016林憶蓮PRANAVA/造樂者世界巡迴演唱會
日期 : 2016年3月25日至28日 (星期五至一)
時間:8:15pm
地點 : 紅館
票價 : HK$780 / $480 / $300
優先訂票信用卡 : Standard Chartered 渣打銀行
優先訂票單位 : AEG Promotion LTD

應該會加3月25號, 呀蓮fan club都有得優先預訂呢場

希望公售個日記得同知醒買飛
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

灰色
一分鐘戀愛...呢兩首快歌都正
嘉賓會唔會請JUN KUNG

一定要睇,
睇蓮妹d show好多好野睇

今次係三面台定四面台?

飛已訂
怪獸一族

幾時公售呀~~

飛已訂
怪獸一族 發表於 2016-1-4 00:50

AEG優先訂飛已經開始???

AEG優先訂飛已經開始???
kh23 發表於 2016-1-4 11:49

經歌迷會訂, 非會員都可以
怪獸一族

關於2016 林憶蓮 Pravana /造樂者世界巡迴演唱會,有以下資料與大家分享。

1. 現正在東區海底隧道九龍入口懸掛的演唱會廣告,上面寫的演唱會日期是3月26日至28日,該廣告是第一波宣傳品,主要目標是推廣即將開始的信用卡優先訂票,而信用卡訂票只會開放26日至28日三場,3月25日場次會留待門票公開發售時才宣佈。

2. 今次舞台設計為三面台,是繼憶蓮盛放音樂會20年後,Sandy第四度在紅館以三面台舉行個人演唱會。

3. 演唱會制作公司是陳鎮川的Young Hope 源活娛樂,張惠妹、羅志祥、A Lin等等的演唱會及近兩年的台灣金曲獎都是由該公司制作。

2016 林憶蓮 Pravana/造樂者世界巡迴演唱會
Mar 26 - 28, 2016
20:15
紅磡香港體肓館
票價HKD 780 / 480 / 300
主辦單位 : 太陽娛樂文化 / Liveholic / 特高娛樂製作有限公司
製作單位 : Young Hope
優先訂票信用卡 : Standard Chartered 渣打銀行
怪獸一族

今次個感覺有D另類 唔知會玩D咩
btw唔想佢唱太多reworkz版本既歌(其實係唔想俾Jun搞到D歌唔同晒)

三面唔知係正三面定鑽石台
希望都買到飛喇

關於2016 林憶蓮 Pravana /造樂者世界巡迴演唱會,有以下資料與大家分享。

1. 現正在東區海底隧道九龍入口懸掛的演唱會廣告,上面寫的演唱會日期是3月26日至28日,該廣告是第一波宣傳品,主要目標是推廣即將開始的信用卡優先訂票,而信用卡訂票只會開放26日至28日三場,3月25日場次會留待門票公開發售時才宣佈。

2. 今次舞台設計為三面台,是繼憶蓮盛放音樂會20年後,Sandy第四度在紅館以三面台舉行個人演唱會。

3. 演唱會制作公司是陳鎮川的Young Hope 源活娛樂,張惠妹、羅志祥、A Lin等等的演唱會及近兩年的台灣金曲獎都是由該公司制作。

2016 林憶蓮 Pravana/造樂者世界巡迴演唱會
Mar 26 - 28, 2016
20:15
紅磡香港體肓館
票價HKD 780 / 480 / 300
主辦單位 : 太陽娛樂文化 / Liveholic / 特高娛樂製作有限公司
製作單位 : Young Hope
怪獸一族 發表於 2016-1-4 21:40

好失望, 慧嫻 憶蓮 2大天后都係開三面台, 搞到我興趣大減

唔知會唔會帶挈美煎做嘉賓呢

3面台興趣大減
【This is MC】澳門見

cover幾特別
不過個時間...估計都唔得閒
年度推介:
AGA - MAD
關智斌 -  乾爹

lblemon 發表於 2016-1-5 18:55

蓮忠粉絶對唔希望有任何嘉賓, 齋聽憶蓮都唔夠侯
怪獸一族

lblemon 發表於 2016-1-5 18:55

Sandy 已經無同環球合作啦...
所以應該唔會請佢...
可能許生大機會 D , xd

Sandy 已經無同環球合作啦...
所以應該唔會請佢...
可能許生大機會 D , xd
lokben 發表於 2016-1-12 15:11

我以為因為美煎簽左環球, 憶蓮先至揾美煎玩中國之星咋

我以為因為美煎簽左環球, 憶蓮先至揾美煎玩中國之星咋
lblemon 發表於 2016-1-12 15:39

我反而覺得係今次 Sandy 演唱會太陽娛樂文化有份主辦,所以先搵安仔上中國之星...
不過 Sandy 都真係好 support 佢,上年安仔演唱會又有請 Sandy 做嘉賓,仲話 Sandy 係佢偶像,
唔知今次會唔會請返, xd

今次 Sandy 演唱會太陽娛樂文化有份主辦,所以先搵安仔上中國之星----> 這個也很有機會...

講開簽約環球, 我有d 懷疑中國好聲音果個長宇也有可能簽香港的唱片公司, 好似佢已經黎左香港...身為中日混血兒既佢, 睇怕好難在內地走紅, 但呢種歌手可能好適合香港...

收到消息
渣打銀行信用卡將於下星期一起優先訂購 Pranava / 造樂者演唱會門票
優先訂票日期 : 1月18日 - 1月21日
怪獸一族

會唔會請霏霏做嘉賓,合唱代表作豔羨?帶挈下憶蓮演唱會銷情?

kayzzz 發表於 2016-1-13 17:54

蘋果日報 : 憶蓮3月紅館騷被炒貴飛
闊別紅館4年的林憶蓮,將於3月25至28日舉行4場「
2016林憶蓮Pravana造樂者世界巡迴演唱會」香
港站,日前主辦方發放了宣傳憶蓮演唱會的海報,海報以白
色為主。
據知最初主辦方未定開騷日期,憶蓮演唱會亦未見有大型宣
傳,同時門票亦暫未公開發售。可是憶蓮演唱會消息一出,
內部認購幾乎盡掃一空,反應熱烈,至於網上預售的票價更
炒高到近1倍,原本最貴的$780票價炒到近$1,50
0。而演唱會將會以三面台設計,屆時憶蓮會大唱經典歌,
為Die hard歌迷止止癮!
怪獸一族

蘋果日報 : 憶蓮3月紅館騷被炒貴飛
闊別紅館4年的林憶蓮,將於3月25至28日舉行4場「
2016林 ...
怪獸一族 發表於 2016-1-13 18:15

如果有霏霏做嘉賓,票價應該唔止炒高一倍

渣打/MANHATTAN信用卡客戶尊享優先訂票 - 『2016林憶蓮PRANAVA/造樂者 世界巡迴演唱會』

演唱會日期:2016年3月26至28日 晚上8時15分

票價 : HK$780 / HK$480 / HK$300

地點 : 紅磡香港體育館

_______________________________________________________________________________________

優先訂票日期:

2016年1月18日 — 以28,500積分+信用卡繳付餘數訂票

2016年1 月19日至21日 — 以信用卡繳付全數訂票

訂票:請致電28 611 611 (上午9時至晚上9時) 或瀏覽 http://www.aegpromotion.com/Sandy2016

查詢:請致電AEG熱線2697

優惠受條款及細則約束。
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

仲要合唱南方的風

可能只會做觀眾

會將豔羨加入傾斜,灰色dance medley

演唱會以《Pranava》命名,代表"宇宙的聲音",所有的音頻,都源自此聲,象徵所有能量的匯聚。
怪獸一族

同台灣團隊合作
嘉賓會有Jun

回復 21# lblemon

今日美蓮記招都有提到安仔,睇嚟有做嘉賓機會...
另外仲預告透露演唱會上會唱至少一首新歌咁多, XD
同時製作一隻廣東同一隻國語碟...

回復  lblemon

今日美蓮記招都有提到安仔,睇嚟有做嘉賓機會...
另外仲預告透露演唱會上會唱至少一首新歌 ...
lokben 發表於 2016-1-14 21:59

期待廣東碟!

Pravana not pranava...

雖然唔想 但都覺得今次好大機會有嘉賓
除左美安 唔知點解我凝住會有美叉

唔係咁鐘意三面台 但都會去睇佢  
唔想佢請嘉賓 自己啲好歌都唱唔晒

《2016 林憶蓮 PRANAVA / 造樂者世界巡迴演唱會》即將正式展開,第一站香港,將在3月26-28日於紅磡香港體育館舉行三場香港站演唱會,門票將於1月22日正式公開發售,但內部訂購已出現超額預訂情況,可見闊別四年的林憶蓮演唱會真的讓樂迷們久等了!

演唱會以《Pranava》命名,代表 “宇宙的聲音”,所有的音頻,都源自此聲,象徵所有能量的匯集。而繼2012年《林憶蓮演唱會MMXII》後,Sandy已相隔四年沒有個唱了,今次重踏紅磡香港體育館台板,Sandy也將會為大家帶來一連串的經典歌曲與驚喜。

而此次演唱會的能量來自四面八方,音樂、劇場、數位藝術以及藝術設計的各界好手也都受邀成為團隊的一部份,陣容更是金字招牌,從前製開始,包括倫永亮、陳建騏、常石磊、周東彥、比爾賈、聶永真等創意人,製作團隊則是由知名製作人陳鎮川率領的源活娛樂為班底,這批年輕並且來自台灣的全新團隊,也是Sandy的首次嘗試。

有這麼多創意人士的參與,視覺上必定也讓大家耳目一新,將運用最新科技,讓紅館變成異次元空間的造樂者宇宙,並且突破紅館過去以機關和特效為主的演出形式,超越制式的想像。演唱會的曲目安排上,則是從最經典到最前衛一網打盡,過去有些經典歌曲在演唱會上沒有出現,這次也都預計安排進演唱會的歌單裡,打破選曲的時空限制,讓完整的林憶蓮在眼前重現。

此次巡演總製作成本預計將超過五千萬港幣,而Sandy也將成為自己演出的主人,投資此次巡演,未來更將預算無上限打造全新製作以回饋等待多時的歌迷。

《2016 林憶蓮 PRANAVA / 造樂者世界巡迴演唱會》之HKD780 / 480 / 300門票可於1月18日至21日透過大會指定信用卡-渣打銀行信用卡(購票熱線:2111 5999)優先預留演唱會門券,門票將於1月22日在各大售票網公開發售。

講到啲製作好勁咁,又有常石磊,期待度大增
希望要將完整既呀蓮重現係會有埋愛情I Don't Know同搖擺口紅

演唱會的曲目安排上,則是從最經典到最前衛一網打盡,過去有些經典歌曲在演唱會上沒有出現,這次也都預計安排進演唱會的歌單裡,打破選曲的時空限制

上次MMXI唱左咁多怏歌, 我估今次未必有咁多快歌
btw 今次好想聽到以下既歌:

沒有發生的愛情
夜了...沒有藉口
寵愛
最佳男主角
一輩子心情
不不不
匆匆
天大地大
不如重新開始
看吧
時光本是無罪
不敢奢想改變你
愛情I Don't Know
前塵

國語歌唱一兩首就OK, 不要多

雖然唔想 但都覺得今次好大機會有嘉賓
除左美安 唔知點解我凝住會有美叉 ...
masterdragon 發表於 2016-1-15 00:57

點解我都係直覺會有美叉...係咪因為佢地在咪王爭霸唱左没結果呢.

希望佢唱假如讓你吻下去, 呢首真係n年冇唱
【This is MC】澳門見

點解我都係直覺會有美叉...係咪因為佢地在咪王爭霸唱左没結果呢.
lblemon 發表於 2016-1-16 20:51

其實我都係呢兩日先知佢地咁岩又係唱左沒結果(但我覺得佢地唱得有D亂)

另外覺得佢地近年都做好多演唱會嘉賓
而且屬於新生代歌手中最常演繹別人的歌的歌手
感覺憶蓮會看上他們的實力

其實我都係呢兩日先知佢地咁岩又係唱左沒結果(但我覺得佢地唱得有D亂)

另外覺得佢地近年都做好多 ...
masterdragon 發表於 2016-1-16 23:40

而且美叉係容易得到前輩女歌手的幫助...關淑怡, SAMMI, 張德蘭, GIGI...音樂總監倫永亮又係支持美叉既...生於斯就係倫永亮作曲

而且美叉係容易得到前輩女歌手的幫助...關淑怡, SAMMI, 張德蘭, GIGI...音樂總監倫永亮又係支持美叉既... ...
lblemon 發表於 2016-1-17 00:04

嗯嗯! 係啊 倫永亮都係一個重點

今日開始訂飛 個網都好容易入 有無人訂左呢?

del

其實sandy宜家系邊間唱片公司

其實sandy宜家系邊間唱片公司
阿mark 發表於 2016-1-20 16:58

太陽

上次MMXI唱左咁多怏歌, 我估今次未必有咁多快歌
btw 今次好想聽到以下既歌:

沒有發生的愛情
夜了...沒有 ...
masterdragon 發表於 2016-1-16 20:42

愛上一個不回家的人,至少還有你會唱掛?

聽朝公售會賣埋3月25號果場

正三面台,26-28/3多一邊側田區公售

《2016 林憶蓮 PRANAVA / 造樂者世界巡迴演唱會》即將正式展開,第一站香港,將在3月26-28日於紅磡香港體育館舉行三場香港站演唱會,門票將於1月22日正式公開發售,但內部訂購已出現超額預訂情況,可見闊別四年的林憶蓮演唱會真的讓樂迷們久等了!

演唱會以《Pranava》命名,代表 “宇宙的聲音”,所有的音頻,都源自此聲,象徵所有能量的匯集。而繼2012年《林憶蓮演唱會MMXII》後,Sandy已相隔四年沒有個唱了,今次重踏紅磡香港體育館台板,Sandy也將會為大家帶來一連串的經典歌曲與驚喜。

而此次演唱會的能量來自四面八方,音樂、劇場、數位藝術以及藝術設計的各界好手也都受邀成為團隊的一部份,陣容更是金字招牌,從前製開始,包括倫永亮、陳建騏、常石磊、周東彥、比爾賈、聶永真等創意人,製作團隊則是由知名製作人陳鎮川率領的源活娛樂為班底,這批年輕並且來自台灣的全新團隊,也是Sandy的首次嘗試。

有這麼多創意人士的參與,視覺上必定也讓大家耳目一新,將運用最新科技,讓紅館變成異次元空間的造樂者宇宙,並且突破紅館過去以機關和特效為主的演出形式,超越制式的想像。演唱會的曲目安排上,則是從最經典到最前衛一網打盡,過去有些經典歌曲在演唱會上沒有出現,這次也都預計安排進演唱會的歌單裡,打破選曲的時空限制,讓完整的林憶蓮在眼前重現。

此次巡演總製作成本預計將超過五千萬港幣,而Sandy也將成為自己演出的主人,投資此次巡演,未來更將預算無上限打造全新製作以回饋等待多時的歌迷。

《2016 林憶蓮 PRANAVA / 造樂者世界巡迴演唱會》之HKD780 / 480 / 300門票可於1月18日至21日透過大會指定信用卡-渣打銀行信用卡(購票熱線:2111 5999)優先預留演唱會門券,門票將於1月22日在各大售票網公開發售。

講到啲製作好勁咁,又有常石磊,期待度大增
希望要將完整既呀蓮重現係會有埋愛情I Don't Know同搖擺口紅
阻住 發表於 2016-1-16 10:04

聽住先,通常吹到個台幾勁幾dum本幾大製作,都最後都唔係個回事,失望而回