返回列表 發帖

10 Most Wanted: 時光本是無罪 / 你令我性感 / 沒有發生的愛情 / 一個人 / 我們都愛 /  Diva / 兩心花 / 微涼 / 前塵 / 再見悲哀

愛情I Don't Know / 搖擺口紅 / 再生戀 / 哭 / 紙飛機 / 無言歌 / Stay / 一個人 / 盛夏光年 / 一分鐘稀客一分鐘色誘

終極FF: 學友現身合唱日與夜

一分鐘稀客一分鐘色誘
阻住 發表於 2016-3-25 17:27
咁kary又會被秒殺…………

fb有特價飛賣

fb有特價飛賣
Jacz 發表於 2016-3-25 19:06

下? 邊度有
【This is MC】澳門見

希望過幾年再開啦
等我有經濟能力我一定要睇噶
Happy and Blessed.

下? 邊度有
lemontea1069 發表於 2016-3-25 19:17
附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

佢2012果次得2場
開show前fb都有特價飛==

2005果次都有滯銷既新聞

女歌手黎講
佢號召力都幾差下== ...
linda 發表於 2016-3-25 19:44

2012個次係part II黎, 不過佢係香港號召力真係嘛嘛,
2012個次我有去睇,開場前一個星期仲買到$380 row 25
不過佢既演唱會其實真係幾值得睇,把聲好靚,真正歌精舞勁

2012個次係part II黎, 不過佢係香港號召力真係嘛嘛,
2012個次我有去睇,開場前一個星期仲買到$380 ro ...
Jacz 發表於 2016-3-25 20:30

氣氛仲好好
【This is MC】澳門見

2300都唔夠就完...
HINZ TOP 20 Week 51
01 我心中尚未崩壞的部分 - 黄妍
02 著地 - 鄧麗欣
03 Pretty Liar - 章尾而

痴線好正
有愛情I don't know

估唔到90%都係果堆hit到喊既經典歌
不過可能因為咁反應先熱烈

BTW, 呀蓮隻新廣東碟係翻唱佢成長年代既歌

Rundown

蓋亞
無言歌
傾斜
天大地大
枯榮

依然
為你我受冷風吹
微涼
分分鐘需要你 (新廣東翻唱碟其中一首歌)
鏗鏘玫瑰

激情
寂寞流星群
沒有你還是愛你
日與夜
沒結果

不還你
瘋了

震撼

兩心花
紅顏未老
How Long Will I Love You (Ellie Goulding Version)

Encore
愛情 I Don't Know + 搖擺口紅 + 太陽傘下
芝加哥的故事
至少還有你

結束太早咯

又翻唱碟........環球可以再悶d

又翻唱碟........環球可以再悶d
hehehaha 發表於 2016-3-26 00:16

she is not in 環球
02 著地 - 鄧麗欣

痴線好正
艾石仔 發表於 2016-3-25 23:11

只聽沒結果同芝加哥的故事兩首都已經值回票價
怪獸一族

痴線好正
艾石仔 發表於 2016-3-25 23:11

呢隻唔似次次都有咩
btw,encore 果隻 medley fans 應該小到七彩
完全將當年個 opening 搬左去 encore…
論盡音樂 #愛香港樂壇而存在
https://www.facebook.com/stupidmusichk
Follow 埋我 IG 啦
論盡樂迷,敢愛敢恨

呢隻唔似次次都有咩
btw,encore 果隻 medley fans 應該小到七彩
完全將當年個 opening 搬左去 encore… ...
星勤 發表於 2016-3-26 00:36

我作為第一次睇咋...所以覺得好正

我作為第一次睇咋...所以覺得好正
艾石仔 發表於 2016-3-26 00:39

https://www.facebook.com/stupidmusichk
論盡樂迷,敢愛敢恨

估唔到會唱How Long Will I Love You, 唔知Sandy 唱成點,Ellie Gouding個版本超悶
btw, 有寂寞流星群,微涼,兩心花,正!

艾石仔 發表於 2016-3-26 00:42

如果Kary做特別嘉賓 上台唱豔羨...
會點...
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

如果Kary做特別嘉賓 上台唱豔羨...
會點...
John 發表於 2016-3-26 04:05

廁所會唔會排長龍?

艾石仔 發表於 2016-3-26 00:42

Fi 都有去

今晚唱了  天各一方 聽說愛情回來過 願

今晚唱了  天各一方 聽說愛情回來過 願
阿mark 發表於 2016-3-26 23:10

天各一方係咪另一隻翻唱碟既歌?

天各一方係咪另一隻翻唱碟既歌?
阻住 發表於 2016-3-26 23:54

係,睇黎每晚唱一首
論盡樂迷,敢愛敢恨

希望我個晚有赤裸的秘密
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

竟然有how long will I love you
《數愛》是香港女歌手謝安琪將於不日推出的第三張國語專輯,是她第十三張專輯。

呢d暗星冇人care
linda 發表於 2016-3-27 13:40

咁你咪講返憶蓮囉 無人想知你care 5 care

好似做香港站宣傳無出個呢段概念影片?

昨晚睇咗,20:40分開場,23:15分結束,其實時間上無問題,佢吹水同同埋過場video都無,嘉賓無,完完全全的個人演唱會,不過昨晚見到周慧敏佢去睇

雖則啲live跌晒watt
不過都好過好多新一代歌手

雖則啲live跌晒watt
不過都好過好多新一代歌手
hihi 發表於 2016-3-28 23:59

不至於話佢跌哂watt嘅...
佢應爆嘅位又唔肯唱得激昂啲...天大地大本身快版又改到不倫不類咁...
無言歌聽到我好無言...
但無可否認...佢仲keep到把靚聲!
全晚最愛係沒結果、紅顏未老同芝加哥的故事。

頭先28/3尾場唱到凌晨12點正,超值!之前見到海報同演唱會名都擔心係咪又係另類演唱會,但除左少量蓋亞裡面d歌之外大部分都係耳熟能詳既舊歌,非常喜歡!

不至於話佢跌哂watt嘅...
佢應爆嘅位又唔肯唱得激昂啲...天大地大本身快版又改到不倫不類咁...
無言 ...
hin0526 發表於 2016-3-29 00:10

沒結果真係唱得最好, 兼夾有感情
其他就偶有甩漏, 尤其是好多慘情歌唱得好開心
同埋好多用左原版編曲, 效果一般
但有d改左編曲既又冇原版咁好差左, 例如寂寞流星群我就麻麻

"為你我受冷風吹"個part無啦啦玩擔遮, 加上前面剛剛唱完「依然相信」,
我即刻係度諗, 會唔會又係紅館玩一次破曉前塵夢2.0
結果係冇既, 但都有講下野, 內容就大致正路啦, 正正常常, 起碼冇大問題

今次憶蓮講左幾多野, 同埋同觀眾互動好多

最尾encore簡直係大驚喜呀
愛情i dont know個part笑死 玩返呢幾首真係好開心
跟住d歌不得了
明天醒來時已經殺哂
雖然都係冇赤裸的秘密, 但上次都唱過
聽到好多人嗌暗示 仲有心野夜

今次除左幾首鐵膽之外, 都唱左唔少上次冇唱而又熱門/較hit既歌, 例如願, 日與夜, 沒結果之類, 微涼上次都係part 2先有
新歌都比較多, 雖然開頭唔係好適應, 不過諗返呢次都算係佢出碟後第一個show, 唱多次都正常既

個舞台d projection我幾鍾意, 效果好好

路過一問,現場是咪好多hehe
話哂蓮母係hehe 界最受歡迎既女歌手

感情不老個蝦轆好搞笑
同埋估唔到有逃離鋼筋森林

我係九十後黎,睇黎同大家睇法好唔同
第一part玩另類我覺得係最正最震憾
預期佢hea唱老牌歌我真係寧願唱新歌
即使天大地大改到唔同哂,但另有一番風味
不過有d歌真係改到跌哂watt例如沒有你還是愛你,唔知點解變到好dark

沒結果真係唱得最好, 兼夾有感情
其他就偶有甩漏, 尤其是好多慘情歌唱得好開心
同埋好多用左原 ...
John 發表於 2016-3-29 01:53

愛情i dont know一出真係好開心

3.28rundown
01.蓋亞
02.無言歌
03.傾斜
04.天大地大
05.枯榮

06.依然
07.為你我受冷風吹
08.微涼
09.天各一方
10.聽說愛情回來過

11.激情
12.寂寞流星群
13.沒有你還是愛你
14.日與夜
15.沒結果

16.不還你
17.瘋了
18.燒
19.震撼

20.兩心花
21.紅顏未老
22.How long will I love you
23.願

「Encore」
24.愛情I dont know/搖擺口紅/太陽傘下
25.芝加哥的故事
26.感情不老
27.明天醒來時
28.無憾
29.夜了…沒有藉口
30.逃離鋼筋森林
31.至少還有你

琴晚有咩artist去?

琴晚有咩artist去?
swl 發表於 2016-3-29 13:23

歌迷GIGI

路過一問,現場是咪好多hehe
話哂蓮母係hehe 界最受歡迎既女歌手 ...
Kyle_ 發表於 2016-3-29 07:05

上哂年紀或者大陸人
你岩唔岩?
02 著地 - 鄧麗欣

歌迷GIGI
l00540 發表於 2016-3-29 13:51

FF, 佢地合唱夏花秋葉/ 北京之夏

我係九十後黎,睇黎同大家睇法好唔同
第一part玩另類我覺得係最正最震憾
預期佢hea唱老牌歌我真係寧願唱新 ...
kanxd 發表於 2016-3-29 10:26

same here
第一part最正
另外沒結果雖然正
但始終都係比唔上93年個live

我睇尾場, 而家先得閒上黎打下comment ....

- 其實歌單又不如大家所說好大路, 但佢又唔係唱晒D最hit既歌(好似都係moderate hit), 但無乜驚喜side track
- 有部分歌同上次MMXI, MMXII 既encore位重覆 (e.g. 激情, 日與夜, 沒結果, 願)
- 唔計second encore, 都有幾首估唔到會唱 (e.g..寂寞流星群, 紅顏未老, 芝加哥的故事)
- 不過我覺得個rundown有D亂, 好似無乜sequence可言
- 同埋咁多國語歌 (而且那些歌的出現位置很重要, 感覺係為左之後既tour而唱)
- 同埋又話有"地水火風"theme, 好似唔係好突顯到呢幾個主題
- 有D歌改得ok (e.g.寂寞流星群, 沒有你還是愛你), 但有D改到要唱左幾句我先get到 (e.g. 天大地大)
- encore三首少女歌我都估唔到會直接搬2002年那個半熟情懷篇再唱, 但氣氛好high, 我無睇過02所以我都覺得好正
- 太多激光效果, 好lousy, 好大陸feel, 唔係林憶蓮演唱會既style
- 最正係"沒結果", 唱晒全首
- 憶蓮講好多野, 見到佢好開心, 好感受到佢既愛, 好sweet 她正正就配合了"造樂者"這個名稱