返回列表 發帖
希望公售個日記得同知醒買飛
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

以下几首几乎confirm会唱
不醉夜
真想你知道
感情不老
瘋了
不還你
PoonOn 發表於 2016-3-13 21:57

冷到咁
SSN Chart (10 May)  冠軍: 深閨 - 盧瀚霆  |  亞軍: 逐流 - 逆流

感情不老有唱過呀
Jacz 發表於 2016-3-15 00:41

咁瘋了都有

艾石仔 發表於 2016-3-26 00:42

如果Kary做特別嘉賓 上台唱豔羨...
會點...

希望我個晚有赤裸的秘密

不至於話佢跌哂watt嘅...
佢應爆嘅位又唔肯唱得激昂啲...天大地大本身快版又改到不倫不類咁...
無言 ...
hin0526 發表於 2016-3-29 00:10

沒結果真係唱得最好, 兼夾有感情
其他就偶有甩漏, 尤其是好多慘情歌唱得好開心
同埋好多用左原版編曲, 效果一般
但有d改左編曲既又冇原版咁好差左, 例如寂寞流星群我就麻麻

"為你我受冷風吹"個part無啦啦玩擔遮, 加上前面剛剛唱完「依然相信」,
我即刻係度諗, 會唔會又係紅館玩一次破曉前塵夢2.0
結果係冇既, 但都有講下野, 內容就大致正路啦, 正正常常, 起碼冇大問題

今次憶蓮講左幾多野, 同埋同觀眾互動好多

最尾encore簡直係大驚喜呀
愛情i dont know個part笑死 玩返呢幾首真係好開心
跟住d歌不得了
明天醒來時已經殺哂
雖然都係冇赤裸的秘密, 但上次都唱過
聽到好多人嗌暗示 仲有心野夜

今次除左幾首鐵膽之外, 都唱左唔少上次冇唱而又熱門/較hit既歌, 例如願, 日與夜, 沒結果之類, 微涼上次都係part 2先有
新歌都比較多, 雖然開頭唔係好適應, 不過諗返呢次都算係佢出碟後第一個show, 唱多次都正常既

個舞台d projection我幾鍾意, 效果好好

same here
第一part最正
另外沒結果雖然正
但始終都係比唔上93年個live ...
hihi 發表於 2016-3-29 20:42

我覺得第一part如果飛走傾斜, 轉醒醒/決心會夾d
傾斜感覺上只係為左加隻大熱歌落去, 同個主題都唔夾

如果傾斜換走震撼/不還你
第一part換歌 似乎會比較好