返回列表 發帖

KWANIE MUSIC AWARDS 2015 [16/01/2015 20:00]

好不容易又一年~
今年既香港樂壇可以用「前爽後立」黎形容
經過 14 年下半年既社會運動之後
15 年上半年埋唔少好歌出籠
下半年就有少少停滯不前既現象
響過去呢一年你鍾意D 咩歌
又有D 咩有共鳴歌陪你過呢 365 日呢
以下係我既心水選擇
希望啱你口味啦好唔好 !!
= = = = = = = = = = = = = = = = =
今年獎項
年度新晉歌手 金、銀、銅獎、優異獎
年度唱作人  金、銀、銅獎
年度作曲人  大獎、優異獎
年度填詞人  大獎、優異獎
年度編曲人  大獎、優異獎
年度監製   大獎、優異獎
年度組合   金、銀、銅獎
年度女歌手  金、銀、銅獎
年度男歌手  金、銀、銅獎
年度歌曲   至尊歌曲、第二至第十位
年度非主打  金、銀、銅獎
年度唱片   金、銀、銅獎

KWANIE MUSIC AWARDS 2014 得獎名單
年度歌曲
至尊歌曲 256 獨家村 - 謝安琪     03>02>05>04>07>05>06>07>01>07
第二位  254 致少年時代 - 古巨基   13>05>04>07>08>06>06>04>03>01>06
第三位  252 一 - 江海迦       11>06>04>03>03>05>05>05>06>01>20
第四位  247 青春常駐 - 張敬軒    20>15>04>03>03>06>08>05>03>01>14
第五位  244 高山低谷 - 林奕匡    19>10>03>02>03>04>05>03>01
第六位  242 家書 - C AllStar     17>09>07>09>05>07>04>04>02>01>17
第七位  241 來生舞 - 楊千嬅     10>05>03>05>06>02>01>05>06>15
第八位  240 只要和你在一起 - 連詩雅 14>13>06>03>03>02>01>01
第九位  239 蘇眉 - 吳雨霏      14>07>04>03>06>08>06>04>04>01
第十位  238 分手總約在雨天 - 方皓玟 15>09>06>10>11>05>04>07>05>06>01>13

年度唱片
金 C AllCollection - C AllStar (563) [星海 101 時日如飛 220 家書 242]
銀 Keep Going - 周柏豪 (535) [現在已夜深 80 自由意志 228 還記得 227]
銅 Kontinue - 謝安琪 (534) [勢不兩立 197 家明 81 獨家村 256]

年度新晉歌手
金   SIS 樂印姊妹 (318) [520 47 愛 Phone 了 69 有夢就很好了 202]
銀   小塵埃 (186) [慢活 71 這感覺 115]
銅   李拾壹 (100) [自由落體 100]
優異獎 黎曉陽 (85) [天行者 85]

傑出表現獎
金 Robynn & Kendy (311) [月湖 84 LaLaLa 50 Sail Away 177]
銀 江海迦 (278) [一釐米 26  252]
銅 goldEN (262) [反擊的愛人 170 新城市 90]

年度唱作人
金 周柏豪 (400) [傳聞 172 自由意志 228]
銀 方皓玟 (381) [TMD 38 Dtz'it 31 無人像你 74 分手總約在雨天 238]
銅 林奕匡 (342) [頌讚詩 98 高山低谷 244]

年度作曲人
藍奕邦 (830)
[荒漠甘泉 35 講呢啲 152 離開拉斯維加斯 6 愛我就吻我 63 潮流 192 共勉之 213 戀人 169]

年度填詞人
陳詠謙 (2693.5)
[Come On 75 日落日出 21.5 SuperStar 80 一直一直 112 夫目前飯 26 光源 67 幸福車站 50 眼淚極黑 28 逆來順受 164 副作用 59 異能 57
最卑微的願望 21 朝聖 20 頌讚詩 98 震 60 小時了了 214 獨活 182 自由意志 228 同行 233 傳聞 172 家書 242 高山低谷 244 只要和你在一起 240]

年度編曲人
Johnny Yim (1514)
[戒心 18 高登歌 106 彩虹橋 133 最卑微的願望 21 我說 97 時日如飛 220 登對 228  252 青春常駐 247]

年度監製
舒文 (2596.17)
[Bang Bang Bang 32.5 Come On 75 一釐米 26 夫目前飯 13 我杯茶 62 勇者的浪漫 70 時間開的玩笑 39 副作用 29.5 彩虹橋 133 朝聖 10 說明書 65 肋骨 5
小時了了 107 水星逆行 239 色惑 56.67 我說 97 流淚行勝利道 229 食物鏈 194 潮流 192 獨活 182  252 只要和你在一起 240 來生舞 120.5 致少年時代 127]

年度組合
金 C AllStar (748.5) [惺惺相惜 42 星海 101 城惶城恐 97 SuperStar 40 時間之光 6.5 時日如飛 220 家書 242]
銀 RubberBand (397) [成長說明書 140 語言藝術 41 你和我 103 瞬間看地球 113]
銅 Supper Moment (370) [有你有我 191 We are Colorful 179]
  4.  SIS 樂印姊妹 (318) 5. Robynn & Kendy (311)

年度男歌手
金 周柏豪 (1018.5) [異能 57 現在已夜深 80 日落日出 21.5 同行 233 傳聞 172 自由意志 228 還記得 227]
銀 張敬軒 (522) [溫馨提示 48 最卑微的願望 21 塵埃落定 206 青春常駐 247]
銅 陳奕迅 (499) [床頭床尾 48 你給我聽好 95 娛樂天空 188 可以了 168]
  4.  許廷鏗 (465) 5. 洪卓立 (455)

年度女歌手
金 吳雨霏 (749) [留不低 93 一千個假想結局 23 沒有花收的日子 191 艷羨 203 蘇眉 239]
銀 連詩雅 (614.5)[Come On 75 時間開的玩笑 39 日落日出 21.5 水星逆行 239 只要和你在一起 240]
銅 薛凱琪 (608) [Contagious 41 弗洛蒙 169 一直一直 112 宮若梅 93 最後最後 193]
  4. 楊千嬅 (579) 5. 謝安琪 (570)

嘉姐特約: 年度非常雀躍!!!!!!!!!!歌曲
獨家村 - 謝安琪 (25%)

0 分滄海遺珠歌曲推介
1. 外遊尋味 - Blaster
2. 暴風雨 - 若琪
3. 陰天快樂 - 陳奕迅
4. 浪人 - Suuper Moment
5. 雞蛋與羔羊 - 謝安琪

2015 年五十二週冠軍歌
01  好不容易遇見愛 - 楊千嬅.02  這感覺 - 小塵埃.03  瞬間看地球 - RubberBand.04  我們他們 - 王菀之.05  戒心 - 鄧麗欣.06  最好的債 - 楊千嬅
07  頌讚詩 - 林奕匡.08  一千個假想結局 - 吳雨霏.09  小白 - 周柏豪.10  你的男人 - 許志安.11  篋神 - 謝安琪.12  幾次 - 林欣彤
13  小人物 - 陳慧敏.14  一凍一熱 - 狄易達.15  念念不忘 - 麥浚龍.16  煙花非花 - 鍾鎮濤 / C AllStar.17  我敢愛 - 吳雨霏.18  你瘦夠了嗎 - 鄭欣宜
19  小確幸 - movin'.20  快樂很慢 - 黎曉陽.21  煩擾中起舞 - Supper Moment.22  時間靜止器 - Yellow!.23  我們都是這樣長大的 - 林欣彤.24  回眸一笑 - 陳柏宇
25  回到最愛的那天 - 洪卓立.26  幸福之歌 - Supper Moment.27  上次講到 - 周柏豪.28  幸福之歌 - Supper Moment.29  無條件 - 陳奕迅.30  瑕疵 - 麥浚龍 / 莫文蔚
31  逾越生死 - C AllStar.32  小手術 - 王菀之.33  所有下雨天 - 薛凱琪.34  別來無恙 - 陳柏宇.35  難查字 - 李拾壹.36  香港傑出廢青 - 黎曉陽
37  本身的用處 - 林欣彤.38  你讓我飛 - 林一峰.39  等到 Sunday 就 Call 你 - 連詩雅.40  小小宇宙 - 勞嘉怡.41  安徒生的錯 - 林奕匡.42  是有種人 - 何韻詩
43  那一個我 - 薛凱琪.44  So Fa Mi Re Do - SiS 樂印姊妹.45  雷克雅未克 - 麥浚龍.46  十萬個如果 - movin'.47  人生馬拉松 - 陳奕迅.48  阿樂 - 許廷鏗
49  痛快的哀艷 - 蘇打綠.50  小俠 - 王菀之.51  天下大亂 - 周柏豪.52  親愛的仇人 - 陳柏宇
= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =
KWANIE MUSIC AWARDS 2015 得獎名單
年度歌曲

至尊歌曲  261  幸福之歌 - Supper Moment 02>03>05>03>08>01>06>01>18
第二位   257  瑕疵 - 麥浚龍 / 莫文蔚    16>11>12>09>13>11>06>03>03>05>01>03
第三位   252  回眸一笑 - 陳柏宇      06>05>04>03>08>04>09>04>01>06>19
第四位   251  最好的債 - 楊千嬅      05>03>03>02>01>04>04>10>07
第五位   248  頌讚詩 - 林奕匡       10>02>05>04>03>04>05>05>06>05>01>03>06>10
第六位   248  阿樂 - 許廷鏗        07>04>04>04>07>01>03>05>03>18
第七位   247  上次講到 - 周柏豪      06>05>03>05>04>05>01>02>04
第八位   246  是有種人 - 何韻詩      16>03>13>03>05>08>14>08>15>05>01>05
第九位   245  快樂很慢 - 黎曉陽      19>05>02>03>04>03>08>12>01>09
第十位   228  逾越生死 - C AllStar    12>09>03>10>05>04>07>04>01>09

年度唱片
金獎 Escape - 陳柏宇 (745) [航拍 101 回眸一笑 252 別來無恙 235 親愛的仇人 157]
銀獎 WHITE - 周柏豪 (719) [百年不合 109 天不怕地不怕 134 小白 229 上次講到 252]
銅獎 Addendum - 麥浚龍 (644) [羅生門 6 念念不忘 243 瑕疵 257 雷克雅未克 138]

年度男歌手
金獎 周柏豪 (1012) [百年不合 109 天不怕地不怕 134 相安無事 147 小白 229 上次講到 252 天下大亂 146]
銀獎 陳柏宇 (758) [航拍 101 告別之前 13 回眸一笑 252 別來無恙 235 親愛的仇人 157]
銅獎 黎曉陽 (596) [真偽文青 61 最陌生的熟悉人 86 快樂很慢 245 香港傑出廢青 204]
 (4th - 林奕匡 574 5th - 麥浚龍 512.5)

年度女歌手
金獎 楊千嬅 (565) [天橋 23 愛在旁若無人的太空 175 剛剛好 66 好不容易遇見愛 50 最好的債 251]
銀獎 林欣彤 (552) [幾次 181 我們都是這樣長大的 204 本身的用處 167]
銅獎 薛凱琪 (478) [一直一直 38 Let Go 30 所有下雨天 190 那一個我 220]
 (4th - 連詩雅 464 5th - 王菀之 462)

年度組合
金獎 C AllStar (605.5) [時間之光 12 上車咒 33 紅館夢 89 后會無期 122 夜幕天星 26 煙花非花 95.5 逾越生死 228]
銀獎 Supper Moment (532) [孤獨先生 92 煩擾中起舞 179 幸福之歌 261]
銅獎 movin' (396) [小確幸 219 十萬個如果 177]
 (4th - 蘇打綠 259 5th - Yellow! 242)

年度唱作人
金獎 林奕匡 (574) [新一天 29 有人共鳴 81 頌讚詩 248  安徒生的錯 216]
銀獎 周柏豪 (509) [天不怕地不怕 134 小白 229 天下大亂 146]
銅獎 黎曉陽 (328.5) [真偽文青 61 最陌生的熟悉人 43 快樂很慢 122.5 香港傑出廢青 102]
 (4th - 王菀之 260 5th - 勞嘉怡 215)

年度新晉歌手
金獎 勞嘉怡 (285) [兩個人的聖誕 38 誰的青春不迷惘 70 小小宇宙 177]
銀獎 吳業坤 (238) [原來她不夠愛我 173 陽光點的歌 65]
銅獎 陳凱彤 (146) [第一眼 29 肆無忌憚 53 小確幸 64]
優異 Nowhere Boys (43) [狂想曲 43]

年度作曲人
大獎 林奕匡 (809) [新一天 29 有人共鳴 81 頌讚詩 248 別來無恙 235 安徒生的錯 216]
優異 Eric Kwok (647) [愛在旁若無人的太空 175 好不容易遇見愛 25 無條件 199 阿樂 248]

年度填詞人
大獎 陳詠謙 (3487.5) [一直一直 38 Three Two One 73 不枉我們張山十年 95 Let Go 30 蓓蕾 65 我們的虛擬世界 99 Gonna be Alright 7.5 WeTouch 78 天不怕地不怕 134 百年不合 109 Let's Keep This Tonight 33
             新一天 29 一路走來 17 告白 57 歌成就今天這個我 25 黑色西裝 56 鬼叫我窮牙 51 肆無忌憚 53 寫妳太難 78 陽光點的歌 65 大了一歲 113 矛盾一生 162 年月匆匆 96
            頌讚詩 248 小白 229 一凍一熱 209 回眸一笑 252 時間靜止器 191 上次講到 247 別來無恙 235 本身的用處 167 天下大亂 146]
優異 黃偉文 (2604.5) [家明 70 這麼近那麼遠 122 你的秀 44 哲學家 134 不將就 34.5 仁至義盡 94 世界真細小 53 相安無事 147 其後 77 我們都不是無辜的 81 紅館夢 89 挾持 120 廿九歲的遺書 23 分手是常識吧 46 羅生門 6
            最好的債 251 念念不忘 243 你瘦夠了嗎 183 瑕疵 257 小手術 202 所有下雨天 190 雷克雅未克 138]

年度編曲人
大獎 周錫漢 (1162) [一直一直 19 天不怕地不怕 134 百年不合 54.5 關家姐 87 相安無事 147 矛盾一生 81 人生銀行 17 小白 229 上次講到 247 天下大亂 146]
優異 Larry Wong (968) [浪漫前夕 96 原來她不夠愛我 173 寫妳太難 78 密室謀殺事件 54 小人物 187 回到最愛的那天 204 So Fa Mi Re Do 176]

年度監製
大獎 Edward Chan (1758) [一直一直 19 Three Two One 73 Let Go 30 我們的虛擬世界 49.5 飛吧!獨角仙 28.5 蝶亂飛 30 陪著你走 46.5 Let's Keep This Tonight 16.5 新一天 29 最佳男主角 30
               失落於時空堡壘 28.5 航拍 101 陽光點的歌 65 有人共鳴 81 告別之前 6.5
               這感覺 37.5 頌讚詩 248 一凍一熱 104.5 回眸一笑 126 別來無恙 235 安徒生的錯 216 親愛的仇人 157]
優異 舒文 (1725) [肋骨 48 浪漫前夕 96 Change Your Life 57.5 若 62 天橋 23 原來她不夠愛我 173 為何要我愛上你 68 鬼叫我窮牙 95.5 格拉斯哥流浪 71 認 20 少年遊記 72
           寫妳太難 78 戀愛為何物 10 大了一歲 113 密室謀殺事件 54 Superman 62 回到最愛的那天 204 時間靜止器 95.5 所有下雨天 95 等到 Sunday 就 Call 你 187 那一個我 110]

年度非主打
金獎 十個放火的少年 - 李拾壹
銀獎 流螢 - 吳雨霏
銅獎 失散時光 - 周國賢

歷年歌曲、歌手獎總結

附件: 您需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

support
原來我地舊年撞左四首十大
btw 嘉姐今年唔 sponsor 啦
二〇二三年度全女班投票
投選你最喜愛的歌曲歌手演唱會

support
原來我地舊年撞左四首十大
btw 嘉姐今年唔 sponsor 啦  ...
616.1314 發表於 4/1/2016 22:07

六首女歌手都中四首喎
唔啦一黎整投票會無啦啦置頂
二黎今年嘉姐冷靜左好多 lol

support support 啊!

support~!
輸家好似隔年先有獎攞 今年要做真輸家 > <

08 - 12 女銅
真祖粉嗄

今年男金到美扯吧?

support~!
輸家好似隔年先有獎攞 今年要做真輸家 >
ed8671ed 發表於 4/1/2016 22:37
SHIGA 希望照攤路係出年既金
08 - 12 女銅
真祖粉嗄

今年男金到美扯吧?
CunninG 發表於 4/1/2016 22:43
真嘎 :D 今年男金其實爭好多分 lol
同祖祖修補返關係未?
thm 發表於 5/1/2016 02:23
有眼睇架
support support 啊!
powerful 發表於 4/1/2016 22:15
support
gcgoobi 發表於 6/1/2016 00:00
support kl
Wonders 發表於 6/1/2016 00:54
thzzzz

同祖祖修補返關係未?

support
A Powerpick年度大清算 2023 (222終於開始頒獎)
click here

KWANIE MUSIC AWARDS 2015 走勢速報
(都唔係好快姐其實 lol)

男歌手十五強 按姓名筆劃序
吳業坤 李拾壹 李榮浩 狄易達 周柏豪
林一峰 林奕匡 洪卓立 許廷鏗 許志安
陳奕迅 陳柏宇 麥浚龍 馮允謙 黎曉陽

女歌手十五強 按姓名筆劃序
王菀之 王灝兒 田馥甄 何韻詩 吳雨霏
林欣彤 容祖兒 連詩雅 陳凱彤 陳慧敏
勞嘉怡 楊千嬅 鄭欣宜 薛凱琪 謝安琪

組合十強   按英文名稱排序
C AllStar Kolor 小塵埃 movin' RubberBand
SiS 樂印姊妹 蘇打綠 Supper Moment Twins Yellow!

作曲人八強  按姓名筆劃序
Cousin Fung Eric Kwok Larry Wong Supper Moment T-Ma 李拾壹 周柏豪 林奕匡

填詞人八強  按姓名筆劃序
Supper Moment 周耀輝 林夕 林日曦 林若寧 陳詠謙 黃偉文 潘源良

編曲人八強  按姓名筆劃序
Randy Chow Larry Wong Edward Chan Johnny Yim 何秉舜 張子堅 馮翰銘 謝國維

監製八強   按姓名筆劃序
Edward Chan Eric Kwok Gary Chan Randy Chow 舒文 馮翰銘 謝國維 簡

歌曲二十五強 按歌名筆劃序,每位歌手 / 組合將獲不多於 1.49 首十大
一凍一熱    上次講到      小手術   小白     小確幸
回到最愛的那天 回眸一笑      安徒生的錯 你的男人   別來無恙
快樂很慢
    我們都是這樣長大的 我敢愛   那一個我   幸福之歌
念念不忘    阿樂        是有種人  香港傑出廢青 最好的債
無條件
     瑕疵        逾越生死  頌讚詩    難查字

密切留意十日後無調位,有造馬既頒獎禮啦 lol
PS 今年有出碟既新人數到幾多姐,所以就等當晚先公佈啦 :)

support kl
我們的總和

容祖兒好似話唔嚟
❤️  明白  我再流連也是總不配  是兩種命  是兩種人  ❤️

一凍一熱好似有漿
林家謙太誘人 林家謙太惱人
林家謙跟我 企在銅像前擁吻

黎曉陽

一凍一熱好似有漿
RVHOCPC 發表於 2016-1-6 17:05
我頒獎禮主題曲

坐等我班愛將ssssssssss 全部白果
呀唔係.... 彤妹好似有機
二〇二三年度全女班投票

616.1314 發表於 2016-1-7 17:20

坐等我班愛將ssssssssss 全部白果 x2
強烈抵制!!!(講笑唔好嬲嬲豬)

容祖兒好似話唔嚟
風見志郎 發表於 6/1/2016 16:50
616.1314 發表於 7/1/2016 17:20
收到風EEG 未至於捧蛋離場
坐等我班愛將ssssssssss 全部白果 x2
強烈抵制!!!(講笑唔好嬲嬲豬) ...
kayzzz 發表於 7/1/2016 18:00
點呀巴打
我cd rom 黎架咋
黎曉陽
harry 發表於 6/1/2016 17:54
嘻嘻

簽名被屏蔽

點呀巴打
我cd rom 黎架咋
kwanie 發表於 2016-1-7 22:00

其實我都係cd-rom
但見kingjer成日提住你,仲以為你係鮮奶XXX(定係你真係?)

Kay白果硬
Hanson 發表於 2016-1-8 20:30

你見佢上年怒ban羅生門都知 kaybb 白果難逃啦

你俾佢安撫返一班係真正頒獎禮白果嘅愛將啦

其實我都係cd-rom
但見kingjer成日提住你,仲以為你係鮮奶XXX(定係你真係?)
...
kayzzz 發表於 2016-1-8 20:37

我愛將都食左好多白果
但呢度好似都唔會安撫距
二〇二三年度全女班投票

其實我都係cd-rom
...
kayzzz 發表於 2016-1-8 20:37

舊年又最歌又至尊你都要俾邁亞休息下先架
唔係個個頒獎禮都好似RTHK咁可以連續兩年

希望ph可以讓下俾jason首奪金!
Jason's Playlist 2024
Week 17 填詞魂 - 謝雅兒

其實我都係cd-rom
...
kayzzz 發表於 8/1/2016 20:37

我有需要響高登出位到咁樣樣咩 連ig 都有我d ap 啦係咪先 lol

kay 唔出國語可以諗下, 出國語碟就大打折扣luuuu

希望ph可以讓 ...
JasOh103 發表於 9/1/2016 00:01

16 年應該有機會

LM 睇YUMK 美祖食蛋

LM 睇YUMK 美祖食蛋
Kyle_ 發表於 9/1/2016 00:38

偷偷地打開信封見到女歌手三甲
嘩做馬成咁

嘩做馬成咁
kwanie 發表於 2016-1-9 00:44

希望祖祖女金!
SSN Chart (26 Apr)  冠軍: 也許沒有未來神 - per se  |  亞軍: 撞到正 - 泳兒

希望ph可以讓 ...
JasOh103 發表於 2016-1-9 00:01

你啱
嘩做馬成咁
kwanie 發表於 2016-1-9 00:44

依個頒獎禮絕對係要一路鬧,一路睇
支持

KWANIE MUSIC AWARDS 2015 走勢速報
(都唔係好快姐其實 lol)

男歌手十五強 按姓名筆劃序
吳業坤 李拾壹 ...
kwanie 發表於 2016-1-6 00:51
由1.99變左1.49

由1.99變左1.49
nicholashin 發表於 16/1/2016 18:23

龍門任我搬

十分鐘後開波

入場先 !

留名支持下先 但應該無時間睇live
我仲未食飯

留名支持下先 但應該無時間睇live
我仲未食飯
nicholashin 發表於 16/1/2016 19:53

一路睇一路食啦
我都未食

入場入場
我們的總和

一路睇一路食啦
我都未食
kwanie 發表於 2016-1-16 19:55
我唔係拎住電話食飯o個type人
我去煮飯先

等睇kwanie派白果

小道消息好似話組合係movin call supper

入場先 !
chanchan0909 發表於 16/1/2016 19:51
入場入場
Wonders 發表於 16/1/2016 19:55
我唔係拎住電話食飯o個type人
我去煮飯先
nicholashin 發表於 16/1/2016 19:56

thx~
大廚

KWANIE MUSIC AWARDS 2015
年度歌曲.第十位

「曾聽說雨天總要放手總要分手」
不約而同跟上年呢個位置一樣,
都係要講返少少英殖時期既野既
英治時代係建設係情懷係奮鬥,
見住身邊一樣又一樣既舊物消失
究竟係一種惋惜,定係無力挽回既遺憾?
始終愛既都係以前純樸既妳。

CAS?
我們的總和

呢個獎係送既 :D
「我仍然是你的不過亦會傷感
 天註你我的緣份,愛就維繫著這生」

要做到人心回歸?唔可能。

年度歌曲.第十位
逾越生死
- C AllStar [第三十一週冠軍]
作曲 / 編曲 : Cousin Fung 填詞 : 鍾晴 監製 : 簡

上榜 10 星期 總分 228
12>09>03>10>05>04>07>04>01>09

年度歌曲.第九位

「發射這座青春火箭,純屬用信念去充電」
而家呢個社會好似好多限制好多局限呀可?
人一生既路好似由一個又一個既編制舖好晒咁
到頭來都係既定既 ABCDE 餐
好多窮一生去追乜追物,追到又未必好,
好高騖遠倒不如降低少少自己要求啦
有 D 野,手版眼見功夫黎架姐。

入場先,估人瑞._.

----
原來係cas._.
...

入 場 !

估 #9 michael jai~!

入場
二〇二三年度全女班投票

入場先,估人瑞._.

----
原來係cas._.
siongguan 發表於 16/1/2016 20:03
THZ~
無咁低啦 :D
入 場 !

估 #9 michael jai~!
ed8671ed 發表於 16/1/2016 20:03
入場
616.1314 發表於 16/1/2016 20:05
THX 架
EEG 好似有獎

「我信要找答案過程緩慢
 我信以這節奏會完成吧 為時未晚」

自己既目標追求道德理想真善美希望可以搵得到

年度歌曲.第九位
快樂很慢
- 黎曉陽 [第二十週冠軍]
作曲 : 黎曉陽/蕭志宏 填詞 : 林日曦 編曲 / 監製 : 謝國維

上榜 10 星期 總分 245
19>05>02>03>04>03>08>12>01>09

年度歌曲.第八位

「活著為求甚麼?」一個好多人都答唔到既問題
我諗,最緊要都係搵到生存既意義啦下話。
人響社會地位當然有高低之分,
但係價值大抵相同 (甚至有 D 越高越無添)。
未必要出眾未必要上位未必要出名
只要做到一樣你覺得好有意義
起碼唔損害社會既發展同裨益已經好足夠啦。
肯為呢個世界付出既人都值得一份肯定同埋鼓勵。

是有種人

是有種人 !